Προς το περιεχόμενο

Τα IDE drives βγήκαν off???

fountoux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα μικρό προβληματάκι. Πριν λίγο καιρό καθάρισα την ψύκτρα του επεξεργαστή μου (κάτι που σημαίνει ότι ξεκούμπωσα επεξαργαστή). Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά το μηχάνημα μετά τον καθαρισμό, μου έβγαλε μήνυμα ότι κάτι άλλαξε στα bios και μου φόρτωσε default ρυθμίσεις. Ε από τότε στα windows δε βλέπει το DVD και το recorder μου, ενώ στο device manager τα εμφανίζει όπως στην εικόνα παρακάτω (δηλαδή ότι δεν υπάρχουν drivers).

Υ.Γ. Όταν ξεκινά ο υπολογιστής στην οθόνη των bios τα βλέπει κανονικότατα!!

post-65755-12906297615_thumb.jpg

Δημοσ.

α) ΑΝ υπάρχει τέτοια επιλογή (και δεν έχεις ρυθμίσει manually το BIOS setup από τότε), επίλεξε " optimum" ρυθμίσεις.

Αυτά για το BIOS.

β) ..όσο για τα drives, μιας και ΤΑ βλέπεις κατά το BIOS P.O.S.T. , δοκίμασε απλά να απεγκαταστήσεις primary και secondary channels στο "IDE controllers" και κάνε ένα restart.

Δημοσ.

To threat αυτό είναι μια τρανή απόδειξη ότι o καθαρισμός του PC πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία. Ένα ακόμα επιχείρημα για να μην ξεσκονίσω / ξεχορταριάσω το κατεβαστήρι μου... Yeaaaaah!

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Optimize επιλογή στα bios δε βρήκα, και παρ' ότι έκανα το δεύτερο βήμα ακόμα τα windows δε λένε να τα αναγνωρίσουν. Μήπως ένα format θα ήταν η λύση?

Δημοσ.

Μηπως να αλλαζες την σειρα με την οποια τα εχεις συνδεδεμενα? Μου το εβγαζε κι εμενα αυτο το προβλημα παλια...

Και καλου κακου, απενεργοποιησε πρωτα την εικονικη συσκευη που εχεις, μηπως και προκαλειται κανενα conflict στα XP...

Αληθεια με τι την καθαρισες την ψυκτρα σου...??? :confused::confused::confused:

Δημοσ.

Την ψύκτρα, την έβγαλα, την καθάρισα με αέρα και ύστερα την κόλλησα ξανά στον επεξεργαστή με θερμοαγώγιμη πάστα.

Mήπως,λέω μήπως να αλλάξεις καλωδιοταινία;

Ναι αλλά το περίεργο τώρα που το σκέφτομαι είναι ότι βγάζει το ίδιο και στον εικονικό δίσκο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...