Προς το περιεχόμενο

Illuminati

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Την είδα σήμερα την ταινία. Κρατάω την καλή μουσική (υπερβολικά "επική" ίσως, σε κάποια σημεία, αλλά γενικά ενδιαφέρουσα) και

το πολύ καλό εφέ στην "έκρηξη" της αντιύλης πάνω από το Βατικανό

αλλά δυστυχώς ελάχιστα πράγματα εκτός αυτού.

Το casting ήταν σχετικά καλό, μου άρεσε το γεγονός ότι η Ayelet Zurer (Βιτόρια Βέτρα) είναι αρκετά "γήινη", σε νορμάλ πλαίσια ομορφιάς, αρκετά "τσαλακωμένη" και ευτυχώς μέσα στον πανικό του "μυστηρίου"

δεν έχουμε το σαχλό φλερτ του βιβλίου

. Ο Hanks μου φάνηκε πιο "χαλαρός" σε σχέση με τον Κώδικα, αλλά η ταινία πάσχει από το σύνδρομο του Χόλιγουντ:

Ποτέ μου δεν κατάλαβα, από τότε που είδα την αλλοιωμένη σε σχέση με το βιβλίο κινηματογραφική εκδοχή του μυθιστορήματος του Έκο "Το Όνομα του Ρόδου", γιατί να κάνεις μια ταινία στηριγμένη σε ένα βιβλίο και να τη διαφοροποιήσεις καίρια σε σχέση με το κείμενο. Βέβαια, οποιαδήποτε σύγκριση του Ρόδου με τους Πεφωτισμένους ξεπερνά τα όρια της λογοτεχνικής βλασφημίας, αλλά και πάλι, η ταινία σε σχέση με το βιβλίο διαφέρει σε σημαντικά σημεία.

Και να πεις πως τα βιβλία του Μπράουν δεν προσφέρονται για ταινίες; Σαν σενάρια ταινιών είναι γραμμένα, και όμως πάνε και τα αλλάζουν.

Εντάξει, οι Mythbusters έχουν εξηγήσει πως η ιστορία με τη βουτιά από το ελικόπτερο δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί στην πραγματικότητα, αλλά πρώτον δεν περίμενα τους Mythbusters να μου το πουν και δεύτερον ο ρεαλισμός μας μάρανε σε αυτού του είδους τις ταινίες...Και, τέλος πάντων, γιατί να γλιτώσει ο τέταρτος Καρδινάλιος; Επειδή δε γίνεται ο ήρωας να αποτύχει τέσσερις φορές; Τρεις είναι το χολιγουντιανό μάξιμουμ;

Χίλιες φορές να είχα δει το My Life in Ruins, τουλάχιστον εκεί δε θα είχα προσδοκίες. Θα μου πείτε, γιατί να έχεις εδώ; Σωστό κι αυτό...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μολις ειδα την ταινια και ομολογω οτι απογοητευτηκα πληρως! αρκετα βαρετη σε μερικα σημεια και ο ρολος του Χανκς χωρις τιποτε ιδιαιτερο,συνεχως ανεκφραστο και απορημενο προσωπο..ειδικα στις σκηνες που ειχε τρεξιμο,ηταν πιο αργοι κι απο slow motion...ελεος,δλδ,μια σπιρταδα ,μια αγωνια,κατι,δεν μπορουσε να βαλει αυτος ο σκηνοθετης? οπως ανεφερε και προλαλησας συνομιλητης και συμφωνω,εκτος της σκηνης με την εκρηξη στον ουρανο και το ελικοπτερο,τιποτε περισσοτερο! απορω γιατι εγινε παλι τοσος ντορος ,περιμενα κατι αλλο δυστυχως...

Δημοσ.

βασικα εγω αισθανθηκα σαν να παιζω ενα adventure με το walkthrough ορθανειχτο μπροστα μου. Ολα γινονται στο αψε σβησε, οπου και να κοιταζε εβρισκε ενα στοιχειο να τον καθοδηγησει, μονο φοσφωριζε βελακια δεν του βαζανε!! Και αυτο καταστρεψε το οποιο μυστηριο υπηρχε σε μια ετσι και αλλοιως ψιλοαδιαφορη υποθεση

Δημοσ.

100% συμφωνω με τον Τζινο.

Μεγαλη σαχλαμαρα η ταινια....κι ολος αυτος ο ντορος ,illuminati εδω, illuminati εκει

και τελικ illuminati πουθενα...

Ασε που το "walkthrough" που λεει ο Τζινος παραπανω, γινοταν με την ταχυτητα του φωτος.Μιλουσαν, διαφωνουσαν, συμφωνουσαν, εβγαζαν συμπερασματα με τρομακτικη ταχυτητα, αδυνατουσες να παρακολουθησεις τα τεκταινομενα κι απλα ελεγες "α...ναι,για να το λεει. ετσι θα ειναι".

Δημοσ.

Την είδα χθες. Και να μην είχα διαβάσει το βιβλίο πάλι θα την έβρισκα βαρετή.

Δημοσ.

την ειδα πριν κανα 2 βδομαδες την ταινια.οκ,καλη ηταν οχι να συγκλονιστεις κιολας,αλλα καλη.σε μερικα σημεια ηταν βαρετη,αφου ρωταγα τη φιλη μου τι εγινε τωρα? :P αλλα αφου ηδη ηξερα οτι ηταν στυλ κδικας ντα βιντσι....αρκετα καλη παντως,ειδικα τα εφε(αποκορυφωμα η εκρηξη της αντιυλης,αλλα κουφο να ζησει ο αλλος-δε θυμαμαι ονομα-με το αλεξιπτωτο.)τεσπα

Χίλιες φορές να είχα δει το My Life in Ruins, τουλάχιστον εκεί δε θα είχα προσδοκίες. Θα μου πείτε, γιατί να έχεις εδώ; Σωστό κι αυτό...

το ερωτας αλα ελληνικα πηγα και το ειδα την αμεσως επομενη μερα.ηταν αποτομη η αλλαγη:-D:P

Δημοσ.

πως λέγεται μια λούτσα τυλιγμένη με αλουμινόχαρτο και με έναν φακό να την φωτίζει?

αλουμινατη πεφωτισμένη

:X

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...