Προς το περιεχόμενο

Illuminati

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιποοοοον το ειδα. Σαν ταινια ηταν μαλλον καλη αλλά επειδη ειχα διαβασει το βιβλιο δεν ειχα κανένα αγχος, δεν ενιωσα καποια ενταση... τετοιο χασμουρητο δλδ ειχα καιρο να ριξω...

Μαλλον αξιζει να το δειτε αλλά ισως να μην ειναι ενδιαφερον αν εχετε διαβασει το βιβλιο.

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι να πω ρε παιδιά αυτή η ταινία τουλάχιστον για εμένα που δεν έχω διαβάσει το βιβλίο μου φάνηκε πολύ καλή . Κατανοητή σε όλο της το μήκος συγκριτικά με τον κώδικα da vinci που δεν είχα καταλάβει τίποτα. Και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συγκρίνουμε σε ποια ταινία έχουν αποδώσει το βιβλίο πιο πιστά. Το όλο αποτέλεσμα στην illuminati ήταν ευχάριστο . Σίγουρα ταινία που αξίζει για σινεμά .

Δημοσ.

Πολύ καλή ταινία, ωστόσο το βιβλίο την αφήνει πίσω. Καταφέρνει να έχει μια πιο έντονη κινηματογραφική αίσθηση από την ίδια την ταινία κι αυτό λέει πολλά.

Πάντως η ταινία δεν απογοητεύει καθόλου, αντίθετα είναι πολύ ευχάριστη.

Δημοσ.

εν τω μεταξυ, παρ οτι το "ιλουμινατι" ειναι η λεξη κλειδι της ταινιας, οι Illuminati δεν υπαρχουν καν στην ταινια. Καθεσαι και βλεπεις ολα αυτα τα ενδιαφεροντα περι συνομωσιων και διαφορων τοποθεσιων και συμβολων που εχουν να κανουν με την μυστηρια αυτη αδελφοτητα,

και στο τελος μαθαινεις οτι δεν υπαρχει καμια συνομωσια απο πισω! (τους τελευταιους αιωνες τουλαχιστον)

Δημοσ.

Απο την παρέα που πήγαμε να δουμε το Illuminati ένα άτομο μόνο είχε διαβάσει το βιβλίο, το οποίο απογοητεύτηκε από την ταινία. Στους υπόλοιπους γενικά άρεσε εκτός απ' εμένα τον περίεργο :P που έχασα και το στοίχημα

οτι ο Robert θα απαυτώσει την Victoria μέχρι το τέλος της ταινίας:P

Στο βιβλιο την απαυτώνει

Δημοσ.

ΧΑΧΑ και πώς το περιγράφει το απαύτωμα ??

Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι πρεπει να περασε καλα ο Λανγκτον, αφου η κοπελα ηξερε απο γιογκα κλπ :-D

Δημοσ.

εν τω μεταξυ, παρ οτι το "ιλουμινατι" ειναι η λεξη κλειδι της ταινιας, οι Illuminati δεν υπαρχουν καν στην ταινια. Καθεσαι και βλεπεις ολα αυτα τα ενδιαφεροντα περι συνομωσιων και διαφορων τοποθεσιων και συμβολων που εχουν να κανουν με την μυστηρια αυτη αδελφοτητα,

και στο τελος μαθαινεις οτι δεν υπαρχει καμια συνομωσια απο πισω! (τους τελευταιους αιωνες τουλαχιστον)

Σαν να μου λες ότι σε χαλάει που στο Xmen πχ άκουγες συνέχεια για εξωγήινους αλλά εξωγήινους δεν έβλεπες.

Το ωραιότερο χαρακτηριστικό του στόρυ είναι ακριβώς αυτό. Ότι έγινε χρήση του μύθου των Ιλλουμινάτι από έναν παρανοϊκό ιερέα που ήθελε να συσπειρώσει τον κλήρο υπό την απειλή του προαιώνιου εχθρού (και φυσικά να ανέβει και αυτός κλίμακα) και τελικά ο εχθρός αυτός δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα μεγάλο ψέμα. Τόσο οι πρωταγωνιστές όσο και ο αναγνώστης πέφτουν θύματα της πλεκτάνης αυτής. Που είναι το κακό;

Δημοσ.

παιδια και εγω την ειδα στο σινεμα αλλα μου φανηκε αδιαφορη... σαν τουριστικος οδηγος στην Ρωμη ηταν...

Δημοσ.
Σαν να μου λες ότι σε χαλάει που στο Xmen πχ άκουγες συνέχεια για εξωγήινους αλλά εξωγήινους δεν έβλεπες.

Το ωραιότερο χαρακτηριστικό του στόρυ είναι ακριβώς αυτό. Ότι έγινε χρήση του μύθου των Ιλλουμινάτι από έναν παρανοϊκό ιερέα που ήθελε να συσπειρώσει τον κλήρο υπό την απειλή του προαιώνιου εχθρού (και φυσικά να ανέβει και αυτός κλίμακα) και τελικά ο εχθρός αυτός δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα μεγάλο ψέμα. Τόσο οι πρωταγωνιστές όσο και ο αναγνώστης πέφτουν θύματα της πλεκτάνης αυτής. Που είναι το κακό;

ειπα εγω οτι χαλαστηκα?

Δημοσ.

Μου άρεσε πραγματικά η ταινία, και το μόνο που με στεναχωρεί είναι το ότι δεν βρήκα τον χρόνο και την διάθεση να διαβάσω το βιβλίο πρώτα. Πιστεύω όποιος δεν έχει διαβάσει το μυθιστόρημα θα την ευχαριστηθεί κάργα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...