Προς το περιεχόμενο

p5w dh deluxe overclocking failed!

povaras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραια ειμαι στα 7*400=2800mhz kai 1.4v vcc.To prime για 5ωρες δεν εχει error με priority 8.Aμα μεινει stable ,με βοηθαει κaποιος με τον multiplier της cpu.π.χ πρεπει να δωσω και αλλο ρευμα?

Δημοσ.

Με τον πολλαπλασιαστή (του συγκεκριμένου επεξεργαστή) δε μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, νομίζω μόνο μεταξύ 6 και 7 μπορείς να παίξεις...

Μπορείς αν θες να τον ρίξεις στο 6 ώστε να δεις πού ταβανιάζει το FSB.

Αν είσαι οκ από θερμοκρασίες, δώσε ρεύμα και ανέβασε κι άλλο FSB, μην το φοβάσαι...

Edit: Ελπίζω το prime95 να το έτρεξες διπλό (αφού έχεις 2 πυρήνες).

Δημοσ.

τελικα ετρεξα το οrthos αλλα και για το prime95 διαβασα εδω μεσα σε ενα αλλο thread οτι δεν χρειαζεται να το τρεξεις 2 φορες.Ωραια και τελευταια ερωτηση και κλεινουμε.Οταν γινει stable αρχιζω και ριχνω τα timings σωστα η βαζω κατευθειαν τα εργοστασιακα timings?

Δημοσ.

Λοιπόν αυτή τη στιγμή οι μνήμες σου τρέχουν 1:1 με το FSB και στα 780MHz με 5-6-6-18.

Εννοείται οτι με 1.8V μπορούν να τρέξουν με 5-5-5-15. Αν δώσεις λίγη τάση ακόμα μπορείς να σφίξεις κι άλλο τα timings, ειδικά το tRAS, αν και στην ουσία δε θα δεις διαφορές, ίσα ίσα που θα ελαττώσεις το o/c potential...

Μην ασχοληθείς ακόμα με τις μνήμες, ανέβασε FSB μέχρι να δεις που αντέχουν.

Δημοσ.

βασικα την ταση την εχω στα 2.1v αλλα δεν ξερω γιατι δεν το γραφει.Ισως επειδη εχω βαλει enable το spd απο το bios.ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Στο bios την έχεις στα 2.1V; Πολύ είναι, όχι πάνω από 1.9V προς το παρόν...

Το cpu-z δε δείχνει την τάση που εφαρμόζεται στις μνήμες, παρά μόνο στον επεξεργαστή. Χρησιμοποίησε το HWMonitor ή το Everest για αυτή τη δουλειά.

Δημοσ.

ναι στα 2.1v.Την εβαλα τοσο γιατι περνει μεχρι 2.2v.Περιμενω και αλλα 2gb μνημη,δεν αλλαζει κατι ριζικα?Μονο μια ρυθμιση νομιζω οτι πρεπει να κανω.Θα δω ως που τεζαρει η cpu και βλεπουμε.Ετσι και αλλιως προτιμω να εχω παραπανω ισχυ στην cpu,επειδη χρησιμοποιω προγραμματα οπως 3dsmax,maya κλπ κλπ.

Δημοσ.

Σας κουραζω το ξερω αλλα καλα να παθετε:-),εσεις ειστε οι ειδικοι.Οπως ειπα ημουν stable στα 2,8 μεσω ortho,αλλα μεσω prime μου βρισκει error μεσα στις 2-3 ωρες.Εκατσα λοιπον και εκανα default τα setting για να δω τι παιζει.Ελα ομως που στο default δεν bootarei to pc.Eνω αν βαλω τα setting manual αλλα με τις τιμες του default δουλευει.

δοκιμασα πολυ χαμηλες τιμες για το fsb και dram της ταξεως +15mhz αλλα παλι βρισκει error το prime.Δλδ αυτο σημαινει οτι δεν κλοκαρετε?

Μετα εχω προβλημα με τα timings οταν τα βαζω να κανουν ayto configure apo spd το pc μπουταρει αλλα με 5-6-6-18,αν τα βαλω manual ακριβως τα ιδια δεν μπουταρει.

As πουμε οτι δεν κανω ο/c και θελω απλα να βαλω τα σωστα timing που λεει ο developer πως γινεται να μην μπαινουν?

Υ.Γ.Εχω ψαξει παντου στο net αλλα τπτ,παρα μονο ενα τεραστιο thread στο http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=110193,αλλα δεν εχω βρει tpt.

update και clear cmos το bios το εκανα τι αλλο να κανω?:mad:

ty εκ των προτερων

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...