Προς το περιεχόμενο

p5w dh deluxe overclocking failed!

povaras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ακομα μια φορα θελω την βοηθεια σας :o.

απο o/c ειμαι ασχετος αλλα διαβασα τα threads και προσπαθησα να κανω και εγω ενα στο δικο μου.Αλλαξα το cpu frequency απο 337mhz στα 400mhz ωστε να εχω 1:1 αναλογια και να πανε ταυτοχρονα οι μνημες στα 800mhz.voltαges δεν πειραξα και τα αφησα στο auto.To προβλημα ειναι οταν ανοιγω το pc μου βγαζει το μηνυμα overclocking failed!

διαβασα στο web oτι πρεπει να αλλαξω τα ayto voltages σε manual και να αλλαξω το pci se 33mhz και το pci express στα 100mhz.επεισης να κανω disable ολα τα power saving.

1o/αν ξερεις κανεις γιατι μου βγαζει το μηνυμα το pc

2o/ως που μπορει να φτασει το o/c με τα παρακατω κομματια που εχω:

cpu: intel core2duo E6550 2.4ghz

ram: ocz ops special edition 2gb pc-6400 ddr2 800mhz 5-5-5-12

psu:''αθλιο'' 420w

mobo: asus p5w dh deluxe chipset:i975x THERMALRIGHT ULTIMA 90

Δημοσ.

λοιπον απενεργοποιησα το hyperpath3 και εκανα enable το SPD timings και τωρα μου δουλευει.Βρηκα στο http://www.xtremesystems.org οτι οταν βαζω τιμες αναμεσα στα 360-370mhz fbs πρεπει να το εχω enable to spd.Το προβλημα μου τωρα ειναι οτι δεν γινεται να ρυθμισω τα timings.Αυτη την στιγμη ειναι 5-6-6-18.

Δημοσ.

μολις μου εβγαλε error το orthos.Απο temps ειμαι καλα σε idle 24-31c και fullload 44-50c.Ti μου προτεινεις?μηπως πρεπει να βαλω το pci σε 33mhz και το pci express στα 100mhz?Τωρα ειναι auto.

post-46140-129062976161_thumb.jpg

Δημοσ.

Ναι, κλείδωσε το PCI και το PCI-E και κατέβασε το cpu-z 1.48 και το Core Temp 0.99.3.

Αν το 0.96.1 έχει δίκιο, το VID του 6550 σου είναι 1.35V. Εσύ αυτή τη στιγμή του δίνεις 1.32V (idle ή full load; ). Δοκίμασε να τσιμπήσεις λίγο το ρεύμα στον επεξεργαστή.

Δημοσ.

τα εκανα.Μονο που στα bios το εχω βαλει 1.375 και στο cpu-z 1.328v.αλλαξα και τις μνημες απο auto σε manual και τις εβαλα στα 1,95v.Μπορει να παιζει ρολο το psu τοσο πολυ?γιατι δεν το βλεπω να ανεβαινει και πολυ

-edit-

Μετα απο 3 ωρες στο orthos δεν βρηκε λαθος και ειπα να το ανεβασω το fsb στα 385mhz,αλλα στο πρωτο 5λεπτο βρηκε error.δεν μπορω να καταλαβω τι μπορει να φταιει.Εχω δει πολλους που εχουν φτασει σε 3ghz με 1.3v ευκολα με Ε6600 και p5w dh deluxe.

Τα fsbtermination,mch vcore,ich chipset τα εχω στο auto.

Δημοσ.

οπως τα λες μια χαρα είσαι... κράτα οτι εχεις κανει και βάλε bus -> 334 & ram -> 835 (volt 2.00), όλα τα άλλα auto και πες μου. ειμαι κάτοχος αυτης τη μητρικής... μεχρι 3,2 να περιμένεις.. όχι παραπάνω

Δημοσ.

dark_stage το bus ειναι απο default στα 334

και την ραμ την εχω αλλαξει ηδη στα 835.Μια χαρα δουλευει ετσι.Εγω θελω αν γινεται να φτασω το bus στα 400mhz,δλδ 7χ400=2800 και ram 800mhz.To τελευταιο test που εκανα ηταν στα 365 με 1,385v sto bios κια ram στα 2.00v,και βγαζει error στις 3 ωρες.Να του δωσω και αλλο ρευμα οπως λεει ο liopyr αλλα αμα απο τοσο χαμηλα μου βγαζει error με 1,385v πως να δουλεψει πιο πανω?

Δημοσ.

δυστυχώς το 975χ τσιπακι της μητρικής μας, δεν ειναι και απο τα πιο hardcore για o/c...

πανω απο 3,4 δύσκολα θα δεις... δοκίμασε για αρχή 3,2 με λογικά ρεύματα...

επίση δεν ειναι ανακγη να ειναι το ratio 1:1... είναι το ιδανικό σιγουρα αλλα δεν ειναι αναγκαίο...

δώσε σαν ύστατη λυση και λιγο ρεύμα στο northbridge (mch)...

Δημοσ.

εδω δεν μπορω να φτασω στα 2.8.Θα κανω και μια τελευταια προσπαθεια με ρευμα γυρο στα 1,45v και ραμ στα 2,2v και αν βγαλει error το παραταω Θα πρεπει μαλλον να παρω κανα psu.

και κατι ακομα μετα το error το τεσταρα στο 2k9 και μου δουλευε ρολοι.Παντως θα κανω και ενα τεστ στο prime χωρις ο/c να δω τι παιζει

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό δεν έχει να κάνει με τα error στο orthos ή στο prime κλπ.

Αν ζοριστεί περισσότερο απ' όσο πρέπει, θα δεις επανεκιννήσεις, shutdowns κλπ.

Επίσης αυτό που λες με το error στο orthos και το 2Κ9 εννοείται οτι γίνεται. Όπως μπορεί να γίνει και το αντίθετο, δηλαδή να περνάς π.χ. 8 ώρες στο orthos και να κρασάρουν τα παιχνίδια.

Δημοσ.

οκ το πιασα.Η ταση που δινω ειναι αυτη του bios,σωστα?οχι αυτη του cpu-z?Σας επριξα το ξερω αλλα αν και διαβασα καποια guides βλεπω οτι δεν γινεται stable σε μενα.

thanks

Δημοσ.

Λόγω του vdroop η πραγματική τάση είναι λιγότερη από αυτή που ορίζεις στο bios.

Η πιο κοντινή στην πραγματικότητα ένδειξη, είναι αυτή του cpu-z.

Μη φοβάσαι να δώσεις ρεύμα, αν από θερμοκρασίες είσαι οκ (σε full load εννοείται), δε θα έχεις πρόβλημα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...