Προς το περιεχόμενο

δεν αναγνωριζει το δισκο μου

limez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, αν ο φίλος Limez δεν ενδιαφέρεται να σώσει δεδομένα από το δίσκο, μπορεί με το πρόγραμμα gparted(αυτό που χρησιμοποιούν τα ubuntu για να κάνουν partitions), πρώτα να διαγράψει όλα τα partitions(αντίστοιχο του write zeros) και στη συνέχεια να το φορμάρει, π.χ. σε ntfs αν θέλει να βάλει πάλι windows.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αυτό

το cd τον windows πάλι μου γραφει the setup was unable to format the partition the disk may be damage...

διασταυρωμένο με αυτό (που "γνωρίσαμε εξ αρχής" )

[...] δεν αναγνωριζοταν πλεων ο σκληρος μου[...]

ΚΑΙ αυτό

εχτές είχα μπει στο bios και το primary έγραφε none το άλλαζα εγώ σε auto τον αναγνώριζε στιγμιαία και μετά από restart πάλι τα ίδια[/color'].

..μας "λένε" ( ; ) ότι το BIOS XANEI τις ρυθμίσεις του ; (αν ναι, λόγω μπαταρίας -CMOS μπαταρίας, όχι του laptop - λογικά) (και ίσως δημιουργείται - αν και ΛΙΓΟ τραβηγμένο - πρόβλημα στη CMOS, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζει τον δίσκο "όποτε θέλει" ; Όχι "το BIOS", αλλά η εγκατάσταση λειτουργικού ; Διότι απλά να "λέει none στο primary", δεν λέει τίποτα στην εγκατάσταση.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ :

α) Να έχεις πρόβλημα με την μπαταρία της CMOS. Άλλαξέ την.

β)...εφ' όσον ΒΛΕΠΕΙ physical disk η εγκατάσταση και ΔΕΝ προχωράει, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το file system ENNOEITAI πως τέλεψε.

Από τη στιγμή που ΦΑΙΝΕΤΑΙ δίσκος, αλλά είναι σακατεμένο το file system, ΠΑΣ για αγορά 2.5''-to-3.5'' converter, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ RECOVERY ΑΡΧΕΙΩΝ

http://www.priveshop.gr/product.php?code=509202

(o φθηνότερος/καλύτερος οnilne) (αν είσαι Αθήνα γλυτώνεις και τα μεταφορικά παίρνοντάς τον απ' το κατάστημα)

Αν δεν υπάρχουν αρχεία που θέλεις, τότε write zeros από κάποιο live cd που έχει σχετικό utility, και προσπάθεια επανεγκατάστασης λειτουργικού.

Δημοσ.

γεια σας και πάλι.

το gparted δεν διαγραφει ούτε παραμετροποιεί το δίσκο μου...

write zeros... τι κάνω ακριβώς δηλαδή? κάποιο συγκεκριμένο program-livecd που να το έχει?

το BIOS κρατάει τώρα τα δεδομένα..

Δημοσ.

...όσο για το BIOS, φαντάζομαι ότι απλά "έκτοτε" δεν το άφησες είτε χωρίς εναλλασόμενο ρεύμα, είτε με άδεια μπαταρία, όμως ΜΑΛΛΟΝ η μικρή λιθίου που έχει εντός του, "τελειώνει" (έχει πέσει το βολτάζ της).

Για τα υπόλοιπα, ξαναγυρνάμε εδώ

...Όσο για το εργαλείο για έλεγχο που έλεγα, απ' ότι βλέπω υπάρχει ζόρι, γιατί δεν βλέπω να έχει κάποιο αρχείο η fujitsu για έλεγχο δίσκων, με το οποίο μπορείς να φτιάξεις bootable cd....Έχει μόνο για floppy και windows (η σελίδα του laptop που δίνεις δε βοηθάει, αλλά και γενικά που κοίταξα δε βλέπω κάτι άλλο από fujitsu, εκτός από αυτό http://www.fujitsu.com/us/services/c...utilities.html . Το δεύτερο είναι για floppy, που φυσικά δεν έχεις - και είναι ιστορία να φτιάξεις για cd αν δεν υπάρχει έτοιμο , και το πρώτο για windows. Tι να πω, δοκίμασε από το live cd ΜΠΑΣ και τρέχει - αλλά μάλλον λέω #!^@%κίες...

μιας και διαγνωστικό δίσκων = συνήθως εμπεριέχει και τη δυνατότητα του Write Zeros to disk ( = σου σβύνει τα πάντα στο δίσκο, δεν προσπαθεί να φτιάξει file system για να κολλήσει, φαντάσου το σα να πατάς το record σε κασσετόφωνο, με κασέτα μέσα, κι ας μην έχεις συνδεδεμένο μικρόφωνο).

Αυτό βέβαια με την ΠΡΫΠΌΘΕΣΗ ότι η επιφάνεια του δίσκου δεν έχει πάθει ζημιά.

Επίσης, με την ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι ΔΕΝ έχεις αρχεία που θες να ΣΩΣΕΙΣ - ρώτηθηκες πριν, αλλά απάντηση δεν πήραμε ;. Διότι μετα το write zeros (αν μπορέσει να ολοκληρωθεί) δε θα μείνει "ΟΥΤΕ κοκκαλάκι"...

Προγράμματα για να το κάνεις, υπάρχουν διάφορα. Και των εταιριών των δίσκων (που συνήθως όμως δουλεύουν ΜΟΝΟ για τους δικούς τους δίσκους), αλλά και generic.

To θέμα είναι ότι έχεις laptop όμως. Αν υπήρχε floppy, ή άλλος δίσκος, θα καθάριζες με τη μία. Ενώ τώρα, μάλλον μόνο από "cd" μπορείς να τρέξεις ένα τέτοιο. Κι όπως έλεγα πριν, οι εταιρίες (WD, Seagate) ΒΓΑΖΟΥΝ τέτοια "ειδικά" αρχεία, για να φτιάξεις ένα bootable cd.

Εγώ προσωπικά, δεν ξέρω third party προγράμματα γι' αυτή τη δουλειά, με τα οποία μπορείς να κάνεις bootable cd (δεν λέω δεν έχει, απλά δεν τα ξέρω). Ένα-δύο που έχω, είναι για windows χρήση. Tα υπόλοιπα είναι για floppy (της WD και της Maxtor/Seagate που έχει τύχει να χρειαστώ).

ΙΣΩΣ σε βολέψει της Seagate, το Maxblast, γιατί πρόσφατα μου έχει κάνει wipe σε Samsung SATA δίσκο - ενώ τους WD δεν τους...δέχεται. Τσέκαρέ το, νομίζω μπορείς να φτιάξεις bootable cd με αυτό - αλλά είπαμε :ΑΝ δεν έχεις αρχεία που θες.

Αν πάλι δεν βγει άκρη για write zeros μέσω cd, τότε αγοράζεις τον μετατροπέα από 2.5'' σε 3.5'' δίσκο που σου πρότεινα πριν (ο "φθηνότερος" online , και είναι και της Equip), και κάνεις το write zeros μέσα από τα windows ενός desktop pc - είτε και ανάκτηση αρχείων.

Για τα δύο τελευταία, πες αν θέλεις, να σου στείλω προγράμματα.

Δημοσ.

παιδιά ο δίσκος δεν ανταποκρίνεται και κάνει περίεργους θορύβους...δεν έχω και εγώ χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο "γι αυτό και η καθυστέρηση να απαντήσω στο forum"

έτσι θα προχωρήσω με αγορά ενός καινούριου 2.5 ΑΤΑ να ηρεμήσει το κεφάλι μου.

ευχαριστώ για την βοήθεια σας και πάλι :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...