limez Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 παιδια εχω προβλημα με το λαπτοπ μου προσπαθουσα να κανω partition το δισκο μου για να εγκαταστισω ubuntu βγηκε καταλαθος το λαπτοπ απο το ρευμα και εσβησε απο μπαταρια... ετσι παρουσιασε βλάβη ο σκληρος μου.προσπαθισα με διαφορα εργαλεια "Hirens" να σωσω την κατασταση αλλα ματαια . αποφασια λοιπων να κανω format "παλι ματαια ομως" γιατι με ολες τις πατατες που ειχαν γινει δεν αναγνωριζοταν πλεων ο σκληρος μου. δοκιμασα ολα σχεδον τα partition live cd αλλα τιποτα ο σκληρος δεν αναγνωριζοταν. δοκιμασα ακομα και με ubuntu live cd να κανω εγκατασταση αλλα δεν ετρεχε το cd (μου εβγαζε σφαλμα για το σκληρο). σκεφτομαι οτι μπορει να εχει να κανει με τις ρυθμισεις του bios αλλα δεν εχω ιδεα πως και τι να κανω εχω απελπιστει και δεν εχω δευτερο pc στο σπιτι. "τωρα γραφω απο τη δουλεια" εαν καποιος μπορει να βοηθησει θα του ημουν ευγνομων.
washcloud Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 ο δίσκος έτρεχε Vista μέχρι να πας (και) για Ubuntu ;
limez Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 xp eixa file katafera na mpw me suse live cd xwris na xreiastei na anaggnwrisei to disko mou anafere apla oti den vriskei hard drive (ta greeklish einai logo tou oti den 3erw na alla3w glosa sta suse as me singxoresoun oi mod) mexri na ftia3w to pc
washcloud Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 ..αν πήγες να μπεις πάντως από cd XP για να κάνεις φορμάτ, δεν είναι καθόλου περίεργο που δεν βρίσκουν δίσκο, ΑΝ ο δίσκος είναι SATA. Αν ΔΕΝ είναι....πάει ο δίσκος. Ακούγεται το πιο πιθανό, ειδικά αν τα linux cd που δοκίμασες είναι...τελευταίας εσοδείας (γιατί 'λογικά", θα ΕΙΝΑΙ εφοδιασμένα με SATA controller drivers) Ξεκαθάρισε πρώτα αν τελικά ΕΙΝΑΙ SATA ο δίσκος, και βλέπουμε...
limez Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 to modelo tou diskou einai fujitsu 82801dbm ultra ATA storage controller na ipo8esw ta xeirotera?
washcloud Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 ...όντως... Πριν όμως, φτιάξε ένα cd με το utility που δίνει η εταιρία του, και κάνε έναν έλεγχο, ΜΠΑΣ ΚΑΙ...
liopyr Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 limez: Μέχρι να φτιάξεις το Pc σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό.
washcloud Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 θα βρεις στο site της εταιρίας του, πρόγραμμα το οποίο είναι για να του κάνει έναν έλεγχο. Κατέβασέ το, και κάψε ένα cd/dvd (σιγουρέψου ότι το πρόγραμμα ΕΙΝΑΙ για να κάνεις ένα τέτοιο "bootable cd" - αυτά τα προγράμματα βγαίνουν σε διαφορετικές εκδόσεις, άλλα για Windows, άλλα για floppy, άλλα για δισκάκια...), ξεκίνα το lap απ' το cd, και τρέξε το πρόγραμμα να ελέγξει τον δίσκο. Αν σου "πει" πρόβλημα....το μόνο που σου μένει είναι να είσαι μέσα στην εγγύηση για να σου τον αλλάξουν δωρεάν
limez Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 poio apo ola? http://www.fujitsu-siemens.com/support/linkapplication.html?LNG=EN&ID=264 modelo E8010D file den exw eggiisi...
washcloud Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 (χρησιμοποίησε τον online converter για greekslish σε greek που σου υπέδειξε ο liopyr πριν, γιατί σε καταλαβαίνω ναι μεν, έχεις τώρα εσύ το ζόρι σου, αλλά και οι κανονισμοί του φόρουμ είναι κανονισμοί....) Λοιπόν...Όσο για την εγγύηση, λυπάμαι (...) αλλά αν τελικά όντως χάλασε ο δίσκος, θ' αναγκαστείς ν' αγοράσεις. Τσέκαρε τις αγγελίες του insomnia (δε δουλεύει και η "αναζήτηση" απόψε...) για 2.5'' άρηδες (για laptop δλδ) ΑΤΑ δίσκους , σε χαμηλότερες τιμές από της αγοράς, αν δυσκολεύεσαι οικονομικά... (σύγκρινέ τες βέβαια και με ανάλογο δίσκο πχ στο e-shop, και λάβε υπ' όψιν και τις εγγυήσεις, αλλά και τα πιθανά μεταφορικά που θα χρειαστεί να πληρώσεις αν αγοράσεις κάτι από τις αγγελίες εδώ...) (τα ελάχιστα μεταφορικά μπορούν να είναι γύρω στα 4 ευρώ με ΕΛΤΑ+κατάθεση σε λογαριασμό, ενώ γύρω στο 10άρι αν πάλι με ΕΛΤΑ στον στείλει κάποιος με αντικαταβολή ). Η διαδικασία αλλαγής δίσκου σε laptop δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο (το λέω για να μην πληρώνεις ΚΑΙ τεχνικό). Αν βέβαια το να δώσεις καμμιά 100άρα (πάνω-κάτω) (δίσκος+αλλαγή) δεν σε χαλάει, τότε κάνε αυτό. Δεν ξέρω τί δίσκο έχεις τώρα επάνω, αλλά μάλλον το πολύ 80gb λέω θα είναι... Ανάλογα το πορτοφόλι και τις επιθυμίες σου, μπορείς να δεις αυτά : http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=8997&cat=6 (μοιάζει να είναι η πιό συμφέρουσα αγορά : ΚΑΙ Seagate δίσκος = 5 χρόνια εγγύηση, ΚΑΙ στα 120gb, αν ο χώρος είναι κάτι σημαντικό για 'σενα, 56 σχεδόν €, μαζί με την courier. Aν είσαι Θεσ/νίκη, γλυτώνεις μάλλον τα 6 € της courier) Αλλιώς προτείνω τον πρώτο από αυτήν την σελίδα http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?offset=0&category=%D3%CA%CB%C7%D1%CF%D3%2520%C4%C9%D3%CA%CF%D3&category2=2.5 (ΜΟΝΟ αν ζορίζεσαι οικονομικά, γιατί ούτε η εγγύηση αξίζει -δεν είναι 5 χρόνια όπως της Seagate- oύτε ΦΥΣΙΚΑ η χωρητικότητα). Μια "μέση" λύση είναι λίγο παρακάτω στη λίστα ο 80άρης της Seagate, αλλά αν είναι έτσι, προτείνω τον δίσκο του πρώτου λινκ..... ...Όσο για το εργαλείο για έλεγχο που έλεγα, απ' ότι βλέπω υπάρχει ζόρι, γιατί δεν βλέπω να έχει κάποιο αρχείο η fujitsu για έλεγχο δίσκων, με το οποίο μπορείς να φτιάξεις bootable cd....Έχει μόνο για floppy και windows (η σελίδα του laptop που δίνεις δε βοηθάει, αλλά και γενικά που κοίταξα δε βλέπω κάτι άλλο από fujitsu, εκτός από αυτό http://www.fujitsu.com/us/services/computing/storage/hdd/support/utilities.html . Το δεύτερο είναι για floppy, που φυσικά δεν έχεις - και είναι ιστορία να φτιάξεις για cd αν δεν υπάρχει έτοιμο , και το πρώτο για windows. Tι να πω, δοκίμασε από το live cd ΜΠΑΣ και τρέχει - αλλά μάλλον λέω #!^@%κίες... Πάντως, αν δεν τον βλέπεις στην αρχική μαύρη οθόνη, στο listing των συσκευών όταν ανοίγει το lap, τζάμπα γανιαζόμαστε - τα έχει φτύσει.... Κι ένα τελευταίο : Δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση αντικατάστασης ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ από την Seagate, αν δεν έχουν περάσει 5 χρόνια από την ημερομηνία κατασκευής του δίσκου...Στείλε τους ένα mail και ρώτα, μήπως και γλυτώσεις απλά με τα έξοδα αποστολής τους δίσκου σ'αυτούς...
twiner Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Φίλε Limez, μην απελπίζεσαι. Εγώ πιστεύω ότι δε χάλασε ο σκληρός, αλλά το filesystem. Άν μπορείς να βγάλεις το σκληρό και να τον συνδέσεις ως slave σε κάποιον άλλο, πιστεύω θα μπορέσεις να τον κάνεις format άνετα και μετά θα δουλεύει σαν καινούριος. Προσοχή: αν δεν το συνδέσεις ως slave, ακόμα και επαγγελματικά προγράμματα να χρησιμοποιήσεις πιθανότατα δεν θα καταφέρουν τίποτα, και είτε δεν θα τον αναγνωρίζουν καν, είτε θα δουλεύουν για ώρες χωρίς αποτέλεσμα. Άν τα καταφέρεις και τον βγάλεις και τον συνδέσεις, ακόμη και ολική ανάκτηση των αρχείων σου μπορείς να επιτύχεις. Δοκίμασε το! edit: . Δε χρειάζεται να χεις τον αντάπτορα που παρουσιάζει ο τύπος, και ένας απλός αρκεί.
washcloud Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Φίλε Limez, μην απελπίζεσαι.Εγώ πιστεύω ότι δε χάλασε ο σκληρός, αλλά το filesystem. Άν μπορείς να βγάλεις το σκληρό και να τον συνδέσεις ως slave σε κάποιον άλλο, πιστεύω θα μπορέσεις να τον κάνεις format άνετα και μετά θα δουλεύει σαν καινούριος. Προσοχή: αν δεν το συνδέσεις ως slave, ακόμα και επαγγελματικά προγράμματα να χρησιμοποιήσεις πιθανότατα δεν θα καταφέρουν τίποτα, και είτε δεν θα τον αναγνωρίζουν καν, είτε θα δουλεύουν για ώρες χωρίς αποτέλεσμα. Άν τα καταφέρεις και τον βγάλεις και τον συνδέσεις, μπορώ να σου πω, ότι ακόμη και ολική ανάκτηση των αρχείων σου μπορείς να επιτύχεις. ...εγώ προσωπικά δεν έχω τίποτα ενάντια στην ελπίδα, twiner , αλλά όταν δεν αναγνωρίζει ούτε η εγκατάσταση των xp, ΟΥΤΕ κι ένα linux-based live cd έναν δίσκο , τότε νομίζω ότι the fat lady has sung... Γιατί όταν υπάρχει πρόβλημα με το FILESYSTEM, τα μόνα που δεν μπορούν να χαμπαριάσουν είναι τα Windows. ..και, sorry κι όλας, αλλά ΑΥΤΟ Προσοχή: αν δεν το συνδέσεις ως slave, ακόμα και επαγγελματικά προγράμματα να χρησιμοποιήσεις πιθανότατα δεν θα καταφέρουν τίποτα, και είτε δεν θα τον αναγνωρίζουν καν, είτε θα δουλεύουν για ώρες χωρίς αποτέλεσμα. είναι ΑΚΟΜΗ πιο άκυρο... (δεν παίζει ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένα ρόλο η προτεραιότητα σύνδεσης του δίσκου...) Καλό να θέλουμε να δώσουμε βοήθεια κι ελπίδα σε συνανθρώπους μας - γι' αυτό άλλωστε έκατσα κι έγραψα το προηγούμενο ποστ-ποταμό , ενώ μπορεί κάλλιστα να μην του καίγεται καρφί του thread-starter να σκάσει 100€ - αλλά να μην τους λέμε και πράγματα που είναι μακρυά από το τί ισχύει... *...συν τοις άλλοις, δεν του αναφέρεις καν τί θα χρειαστεί για να το κάνει αυτό, μιας και ο δίσκος είναι 2.5άρης...( = το ΛΙΓΟΤΕΡΟ 10 € είτε για κονέκτορα-είτε για εξωτερική θήκη, και αν δεν τον βλέπει καν το BIOS όπως του επισήμανα να ελέγξει και να πει, είναι ΤΕΛΕΙΩΣ άσκοπο ένα τέτοιο έξοδο...)
twiner Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Φίλε Washcloud, μίλησα από προσωπική πείρα. Επιμένω σε ότι γράφω, όχι γιατί είμαι κανένας έμπειρος και διαβασμένος, αλλά γιατί το είδα με τα μάτια μου. Άν δε συνδέσεις το δίσκο ως slave, ούτε το linux θα διαβάσει ένα σπασμένο ntfs σύστημα.(το δοκίμασα, η απάντηση του dmesg είναι κατηγορηματική: sector error κλπ.) Επιμένω λοιπόν σε όσα είπα. κι αν ο δίσκος είναι πράγματι χαλασμένος, δεν έχει να χάσει τίποτα αν δοκιμάσει.
washcloud Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Φίλε Washcloud, μίλησα από προσωπική πείρα. Επιμένω σε ότι γράφω, όχι γιατί είμαι κανένας έμπειρος και διαβασμένος, αλλά γιατί το είδα με τα μάτια μου.Άν δε συνδέσεις το δίσκο ως slave, ούτε το linux θα διαβάσει ένα σπασμένο ntfs σύστημα.(το δοκίμασα, η απάντηση του dmesg είναι κατηγορηματική: sector error κλπ.) Επιμένω λοιπόν σε όσα είπα. κι αν ο δίσκος είναι πράγματι χαλασμένος, δεν έχει να χάσει τίποτα αν δοκιμάσει. Άνθρωπε, κουβέντα να γίνεται τέτοια ώρα, και δεν ξέρω τί δοκίμασες, αλλά μη λέμε ό,τι θέλουμε : Δεν έχει να κάνει πού-πώς-πότε θα συνδέσεις ένα δίσκο για να τον δει ένα recovery πρόγραμμα, ή η εγκατάσταση των windows ως physical disk. Αν κόλλησες από το βίντεο που παρέθεσες (δεκτή η καλοπροαίρετη σου διάθεση να βοηθήσεις, και το είπα και πριν), επειδή ο "τύπος" ανέφερε "να συνδέσετε ton 2.5'' ως slave στο desktop pc", ξεκόλλα, γιατί το ανέφερε μόνο και μόνο μην τον συνδέσει κανείς στο ίδιο κανάλι με τον primary 3.5'' του desktop και ΞΕΧΑΣΕΙ ότι πρέπει να ορίσει τη σειρά της συνδεσμολογίας και υπάρχει conflict, διότι ΚΑΙ οι 2.5άρηδες δίσκοι είναι κι αυτοί και συνδέεονται όπως οι 3.5άρηδες... ...Λες ακόμη σε edit που έκανες, ότι "δεν χρειάζεται να έχεις τον αντάπτορα που έχει ο τύπος - ένας απλός αρκεί"...Ο αντάπτορας "που έχει ο τύπος", είναι Ο,ΤΙ πιο απλό μπορεί να έχει κανείς σε αντάπτορα "μετατροπής" από 2.5 σε 3.5 ίντσες, και χωρίς αυτόν, σύνδεση ΔΕΝ γίνεται.... (...) ...ΜΗΝ "επιμένεις λοιπόν σε όσα είπες", γιατί προθέσεως ΔΕΝ στερούνται - στερούνται όμως βάσης, γι' αυτό "άκουσε" καλύτερα το πώς έχουν τα πράγματα, κι όχι όπως νομίζεις - καλό ΚΑΙ για 'σενα θα είναι.... Τέλος πάντων.... Όσο για το "δεν χάνει δοκιμάσει", "χάνει" τα 10+ -περίπου- ευρώ που θα του κοστίσει ένας 2.5''-tο-3.5'' converter, ή μια θήκη USB... O μόνος λόγος να "φταίει κάτι εκτός από τον δίσκο", δεν είναι ούτε το file system, ούτε η συνδεσμολογία. Μόνο ΑΝ ίσως κάτι έγινε με το BIOS και θέλει reset (ή να συνδέσει τον δίσκο σε pc χωρίς "σαλταρισμένη" CMOS - όμως αυτό είναι σα να πηγαίνεις το βόδι στο μαχαίρι), αλλά κι αυτό αφ' ενός τραβηγμένο είναι, αφ' ετέρου δεν θα του το "πέταγα" έτσι απλά να το κάνει, γιατί αν "ήξερε" από BIOS, θα το είχε ήδη κάνει μόνος του και θα το είχε αναφέρει κι όλας... Λοιπόν... Σύνεση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.