Stella Katsarou Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Έχω φτιάξει μια βάση δεδομένων σε Access Office 2003 και θέλω να εισάγω εικόνες. Μέχρι στιγμής έχω 5000 καταχωρίσεις και μπορεί να φτάσω τις διπλάσιες ή και περισσότερες. Θέλω να ρωτήσω εάν μπορώ να εισάγω εικόνες στη βάση (μία ανά καταχώριση, δηλαδή 10 χιλιάδες και περισσότερες συνολικά), αλλά embedded, όχι με link, δηλαδή εικόνα που να φαίνεται όταν ανοίγω τη φόρμα κάθε καταχώρισης. Μου είπαν ότι η βάση θα μπλοκάρει, θα "κρασάρει" κλπ. Άλλοι πάλι μου είπαν πως πιο ευέλικτο πρόγραμμα είναι το Filemaker. Μπορεί κανείς να πει μια γνώμη;
micos000 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Χωρίς να γνωρίζω πολλά από access και με γνώμονα ότι έχω ακούσει από φίλο που προγραμματίζει σε βάσεις δεδομένων, η access έχει περιορισμό στις εγγραφές που μπορεί να στηρίξει. Για περισσότερες εγγραφές πας σε oracle. Ας πει όμως και κάποιος που γνωρίζει καλύτερα το θέμα.
kastel Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δυστυχώς από την Access 2003 και μετά δεν μπορείς να εισάγεις εικόνες embedded (αντικείμενο OLE) και ο λόγος είναι ότι ο Picture Manager που χρησιμοποιούν δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Η μόνη λύση είναι να εγκαταστήσεις το Photo Editor που υπάρχει στις παλιότερες εκδόσεις των Microsoft Office (π.χ Office XP). Αυτό που θα κάνεις δηλαδή είναι: θα βρεις το Office XP, θα επιλέξεις custom install και θα επιλέξεις για εγκατάσταση μόνο το Photo Editor που θα βρεις στα Office Tools. Αφού τελειώσεις και δημιουργήσεις μια φόρμα κάνεις δεξί κλικ στο πλαίσιο της φωτογραφίας και επιλέγεις "Εισαγωγή αντικειμένου", από κει επιλέγεις "Microsoft Photo Editor 3.0 Photo" με τσεκαρισμένο το "Δημιουργία νέου" και πατάς OK, τώρα θα ανοίξει ο Photo Editor και θα επιλέξεις "Open an Existing Picture", θα βρεις την εικόνα που σ' ενδιαφέρει και θα κλείσεις τον Photo Editor. Αυτό ήταν!!! Επίσης είναι λογικό αν εισάγεις 5000 εικόνες στην Access να σέρνεται.
iliadisk Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Καλησπέρα, Στο site μου http://www.MsAccess.gr αναφέρω μία τεχνική με την οποία μπορείς να χειριστείς εικόνες στην Access.Το ακριβές Link είναι : http://access.terapad.com/index.cfm?fa=contentGeneric.qohsvjvtnbpzjmne&pageId=189718 Σ'αυτό θα βρεις και ένα δικό μου Demo mdb αρχείο της Access με το οποίο θα μπορέσεις να δεις την λειτουργία αυτών που αναφέρω. Επεξηγώ ότι στην φόρμα κάνουμε διπλό κλικ και επιλέγουμε την εικόνα (H σύνδεση με την εικόνα είναι Linked όχι Embeded) και στο Report απλά εμφανίζονται όλες οι εικόνες. Τέλος στο site αυτό θα βρεις και άλλα θέματα σχετικά με Access όπως πχ τους περιορισμούς της Access. Φιλικά kon73
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.