Προς το περιεχόμενο

Προβλήματα του osCommerce v2.2RC2

beef.techie

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ξέρω ότι υπάρχουν αρκετά threads με παρόμοιο θέμα, αλλά είπα να προσπαθήσω να μαζέψω εδώ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας νέος χρήστης του osc, ώστε να είναι πιο εύκολο το στήσιμο του προγράμματος στα ελληνικά (και όχι μόνο)... Πάμε λοιπόν:

1) osCommerce και Ελληνικά

Η λύση που έχω βρει, αν και λύνει το πρόβλημα, προγραμματιστικά δεν είναι ότι καλύτερο, μιας και (ειδικά στην περίπτωση μεγάλων βάσεων) αυξάνει κατά πολύ τον όγκο των δεδομένων, και κατ' επέκταση το parse time κτλ... Λεπτομερώς:

Καταρχάς, πρέπει να εγκαταστήσουμε κάποιο greek lang pack σε UTF8 format. Υπάρχουν αρκετά τέτοια πακέτα, διαλέξτε όποιο σας φαίνεται καλύτερο.

Προκειμένου τα ελληνικά να φαίνονται σωστά ακόμα και όταν ο χρήστης βλέπει την σελίδα στα αγγλικά, ανοίγουμε τα δύο αρχεία english.php (στο includes/language και στο admin/includes/language), και αλλάζουμε ΚΑΙ εκεί την κωδικοποίηση της σελίδας σε UTF8.

Το επόμενο βήμα είναι να μεγαλώσουμε το μέγεθος των πεδίων varchar της Βάσης, στα οποία περιμένουμε να καταχωρηθούν δεδομένα στα ελληνικά, έτσι ώστε να χωράνε οι unicode χαρακτήρες που by default (δυστυχώς) εισάγει το admin tool του osCommerce, όταν γράφουμε κάτι στα ελληνικά... Αυτή η τροποποίηση είναι που δημιουργεί και το θέμα που ανέφερα στην αρχή, αλλά προς το παρόν δεν έχω βρει άλλη λύση εξίσου αξιόπιστη (σε πολλά forums λένε ότι η σωστή λύση, είναι να αλλάξετε τα αρχεία database.php -ή, πιο απλά και γρήγορα, να τα αντικαταστήσετε με αυτά-, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις αυτό δεν λύνει το πρόβλημα).

Στην περίπτωσή μου (και σε αρκετών άλλων, απ'ότι διάβασα σε διάφορα forums), το osCommerce για κάποιο λόγο επιλέγει ως default γλώσσα του, τη γλώσσα του browser που χρησιμοποιεί ο χρήστης. Για να λυθεί αυτό, επεξεργαστείτε το αρχείο application_top.php, βρείτε τη γραμμή

$lng->get_browser_language();

και σβήστε την, ή μετατρέψτε την σε σχόλιο, προσθέτοντας // στην αρχή της (hint από τον jbaou1).

Δημοσ.

dokimase sto application_top.php περιπου line 277 να κανεις comment out το default browser language method...

βεβαια αν θες να εισαι ακομα πιο σωστος, ασε να γινει το set_language και κανε ενα check αν εγινε set. Αν οχι, τοτε καλεσε την get_browser_language ( υποθετω οτι θα ειναι σεταρισμενο στη βαση μου το default language οποτε εγω απλα κανω comment out).

if (isset($HTTP_GET_VARS['language']) && tep_not_null($HTTP_GET_VARS['language'])) {

$lng->set_language($HTTP_GET_VARS['language']);

} else {

// $lng->get_browser_language();

}

Ελπίζω να βοήθησα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

'Αμα δεν χρησιμοποιείς UTF-8 τι προβλήματα συνήθως συναντάς;

Σκέφτομαι να μην βάλω UTF-8 γιατί σκοπεύω να εισάγω πολλά προϊόντα στο eshop αλλά όπως ανέφερε και ο beef.techie, μήπως μετά είναι βαρύ;

Δημοσ.

Δεν έχω κι εγώ την τεράστια εμπειρία, αλλά όσο δοκίμασα, μόνο με UTF-8 μου έβγαζε σωστά τα πάντα και παντού...

Ένα "hint" ακόμα είναι να πειράξετε το english.php (και όσα αντίστοιχα language files πρόκειται να χρησιμοποιήσετε, και να βάλετε ΚΑΙ σε αυτά κωδικοποίηση UTF-8. Έτσι, όταν κάποιος κοιτάει τη σελίδα στα αγγλικά, τα ελληνικά (π.χ. ονόματα πελατών, διευθύνσεις κτλ) θα φαίνονται σωστά.

Τέλος, προσοχή: κάποιες ελληνικές μεταφρασεις του osCommerce ονομάζουν την κωδικοποίηση UTF8 (όχι UTF-8). Έτσι, ο γλυκύτατος Internet Explorer έχει πρόβλημα, οπότε προσοχή και σε αυτό το θέμα (δλδ, απλά ονομάστε manually εσείς την κωδικοποίηση UTF-8).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...