parsifal Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Συνολικός μετρητής στον πίνακα μου φαίνεται λιγότερο ευέλικτη λύση. Εγώ βολεύτηκα με έναν φθηνό μετρητάκο από το e-shop που δίνει link ο leftermann...
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Ναι αλλά μόνο από εκεί θα μπορείς να μετράς τις ενεργοβόρες συσκευές όπως η κουζίνα και ο θερμοσίφωνας. Αλλιώς τι ; να μετράς πόσο ρεύμα καταναλώνει το pc ;
parsifal Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Μπορείς να μετράς οποιαδήποτε συσκευή τροφοδοτείται από schuko ή europlug και βρίσκεται εντός των ορίων λειτουργίας του μετρητή. Όποιος θέλει να μετρήσει συσκευές όπως αυτές που ανέφερες, θα πρέπει όντως να καταφύγει σε άλλη λύση...
leftermann Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Παλιά είχαμε (ο πατέρας είχε δηλαδή) μια συσκευούλα, έμοιαζε με το ρολόι στην χελώνα της δεη, σε μικρότερη έκδοση. Το χρησιμοποιούσαμε επειδή παίρναμε ρεύμα στα κλεφτά από έναν γείτονα, για να μετράμε τις κιλοβατώρες μας και να τις πληρώνουμε στον άνθρωπο. Μετρούσε την κατανάλωση ενός σπιτιού, με κουζίνα, ψυγείο κλπ κλπ... Ήταν στην ουσία ένας μετρητής ίδιος με της δεη. Δεν ξέρω πως το λένε, ψάχνω με το google και δεν βρίσκω τίποτα. Ίσως αν ρωτήσεις κανέναν ηλεκτρολόγο να σου πει...
DIGITHEOS Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 http://electrics24.com/-c-16_195_179.html Για ριξε μια ματια φιλε μου μπορει να εχει αυτο που ζητας.Φιλικα
zoranb Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 http://electrics24.com/-c-16_195_179.htmlΓια ριξε μια ματια φιλε μου μπορει να εχει αυτο που ζητας.Φιλικα Ευχαριστώ φίλε αλλά δεν μπορώ να καταλάβω κ πολλά, δύσκολο το site, και εκτός του ότι δεν κάνει zoom στο προϊόν να πάρει κανείς μυρωδιά, ούτε στις λεπτοιμέρειες είναι αναλυτικό!
rodin002 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 καλα και το πολυμετρο που κολλαει ; αντε και μετρας αμπερ, μετα τι ; Δεν ήταν ακριβώς πολύμετρο αλλα έμοιαζε... Αλλά ισχυει αμπερ χ βολτ= βαττ. Τωρα γιατί το μετρουσανε σε αμπερ και οχι σε βαττ δεν ξέρω...
zoranb Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Βρήκα αυτά της Hager, αλλά δεν καταλαβαίνω τις διαφορές τους, μπορεί κανείς να βοηθήσει; Επίσης από άλλες μάρκες, υπάρχει κάτι;
SilverCloak Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 H μόνη διαφορά που εντοπίζω είναι στον τρόπο σύνδεσης, όπου το μεν πάνω συνδέεται κατευθείαν πάνω στο ρεύμα, πράγμα που σημαίνει ότι γίνεται ψητό, αφού όλο το ρεύμα περνάει από μέσα του (για αυτό λέει και για ψύκτρες εκατέρωθεν), ενώ το δεύτερο συνδέεται μέσω μετασχηματιστή ρεύματος που υποεικοσαπλασιάζει το ρεύμα και άρα είναι πιο cool. Βλέποντας βέβαια τις εικόνες μου δίνεται μια εντύπωση ότι κάνει και άλλα κόλπα το κάτω που δεν περιγράφονται. Και αυτό το auto correction in case of reversed polarity δεν το έπιασα. Reverse polarity σε εναλλασσόμενο?
johnnyestia Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Κάτι τέτοιο θέλεις. Φώναξε ένα ηλεκτρολόγο να σου το περάσει στον πίνακα.
zoranb Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Κάτι τέτοιο θέλεις. Φώναξε ένα ηλεκτρολόγο να σου το περάσει στον πίνακα. κάτι τί εννοείς;
zoranb Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Βλέποντας βέβαια τις εικόνες μου δίνεται μια εντύπωση ότι κάνει και άλλα κόλπα το κάτω που δεν περιγράφονται.Και αυτό το auto correction in case of reversed polarity δεν το έπιασα. Reverse polarity σε εναλλασσόμενο? Bρήκα και από το ελληνικό site περισσότερα και για τα δύο αλλά ανάθεμα κιαν καταλαβαίνω τίποτα!
Radiatedsoul Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Απο οτι καταλαβα ψαχνεις να βρεις ενα μετρητη να τον βαλεις μεσα στον πινακα σου και να σου μετραει συνολικη καταναλωση. Για αυτη τη δουλεια χριαζεσαι ηλεκτρολογο, οποτε οταν τον φωναξεις ρωτησε τον να σου πει ποιες συσκευες κυκλοφωρουν για να διαλεξεις. Για να προλαβω την επομενη ερωτηση σου, οχι δε μπορεις να συνδεσεις μονος σου τετοιο μετρητη μεσα στον πινακα, χρειαζεσαι ηλεκτρολογο. Sent from my iPhone using Insomnia.app
zoranb Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 το έχω υπόψην οτι θέλω ηλεκτρολόγο αλλά όσον αφορά για το να μου πεί τί κυκλοφορεί είναι παντελώς ανενημέρωτος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.