Προς το περιεχόμενο

Πώς να κάνω τον C: D: και τον D: C: ???

loukas77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΟΚ, μια απλή & γενική λύση για όλους:

1. Το partition που θα βάλουμε τα Windows πρέπει να είναι active για να γίνει C.

2. Κατά την εγκατάσταση αφήνουμε μόνο το δίσκο που θα εγκαταστήσουμε τα Windows. Όλους τους άλλους τους αποσυνδέουμε προσωρινά.

Αφού μπουν τα Windows συνδέουμε ό,τι δίσκους θέλουμε, κάνουμε active όποια partitions θέλουμε (αν έχουμε boot manager σ' αυτά εννοείται) και τα Windows θυμούνται το σωστό γράμμα (C:), επειδή βασίζονται στο GUID του partition που έκαναν την εγκατάσταση.

Η διόρθωση ενός D: σε C: ήδη εγκατεστημένων Windows μπορεί να γίνει είτε με τα βήματα (1) και (2) παραπάνω και την εντολή fixmbr (οπότε τα Windows στην επόμενη εκκίνηση δημιουργούν νέο GUID και ξανααναθέτουν τα γράμματα εξ' αρχής) είτε απευθείας από το μητρώο.

Όμως δεν προτείνεται, αρκετά προγράμματα θα "σπάσουν". Καλύτερα φορμάτ + τα δύο παραπάνω βήματα.

Για όποιον ενδιαφέρεται, η διαδικασία ανάθεσης γραμμάτων είναι διαφορετική για 9x, XP, Vista και σχολιάζεται αναλυτικά σε κάποιο άρθρο του support.microsoft.com (είχα ποστάρει το link παλιότερα).

Δημοσ.
Αν οι δίσκοι είναι sata, πάνω τους έχουν θέσεις για jumperakia που θα δηλώσεις ποιος θέλεις να είναι ποιος. Δηλαδή όπως κατάλαβες έχει να κάνει με το muster & slave.

Tzimmys έχω την εντύπωση οτι κάνεις κάποιο λάθος.Οι SATA δίσκοι δεν έχουν jumper που να τους ορίζεις σε master ή slave.Έχουν μεν jumper αλλά αυτό ρυθμίζει την ταχύτητα διαμεταγωγής του δίσκου.Είτε 150MB/sec είτε 300MB/sec.ΜΟΝΟ οι IDE δίσκοι έχουν επιλογή master-slave

Δημοσ.
Tzimmys έχω την εντύπωση οτι κάνεις κάποιο λάθος.Οι SATA δίσκοι δεν έχουν jumper που να τους ορίζεις σε master ή slave.Έχουν μεν jumper αλλά αυτό ρυθμίζει την ταχύτητα διαμεταγωγής του δίσκου.Είτε 150MB/sec είτε 300MB/sec.ΜΟΝΟ οι IDE δίσκοι έχουν επιλογή master-slave

Φίλε ναι, τελικά έχεις δίκιο. Το έψαξα καλά και είναι όντως έτσι. Το λέει και εδώ. Δε ξέρω πως μπερδεύτηκα έτσι.

Κάπου είχα διαβάσει ένα ωραίο:

"Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει." Νίκος Δήμου

Φίλε για να το σβήσω όμορφα και να μη το πάω σε μάλωμα, ναι έκανα λάθος, αλλά ήμουνα σίγουρος ότι είχα δίκιο. Ήμουνα σίγουρος. Και όταν είμαι σίγουρος αυτό που λέω το υποστηρίζω.

Και τέλος ζητώ συγνώμη αν αυτά που έγραψα μπερδέψανε κάποιο από τα παιδιά που είχανε πρόβλημα.

Δημοσ.

Παιδιά συγνώμη αλλά μπερδεύτηκα πάρα πολύ :eek: Εγώ φταίω δεν σας είπα ότι έχω 2 SATA δίσκους. Τελικά πως να το κάνω??? Θα κάνω έτσι και αλιώς format και έτσι θέλω οδηγό για τη λύση από το format... Δεν κατάλαβα... να το κάνω με πρόγραμμα? με hardware? από τα BIOS? :rolleyes: Ευχαριστώ και περιμένω τις απαντήσεις σας.

Υ.Γ.: Θα πάω να πάρω και μία RAM 1GB DDR (έχω παλιά mobo και τέτοιες πέρνει). Λέω να πάρω αυτή: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=614610&HYMNIMITIPOS=DDR+DIMM+PC3200&category=69977727&catalog=20 Κάποιος μου είπε ότι αν βάλω διαφορετικές RAM από αυτές που ήδη έχω το PC θα τα παίξει... Υσχύει??? Έχω 2 RAM 512 (η κάθε μία) και είναι και αυτές Transcend... Να την πάρω ή θα έχω πρόβλημα? Ευχαριστώ

-----Προστέθηκε 1/11/2008 στις 12 : 49 : 16-----

Μου ήρθε και μία άλλη ιδέα... Αν αλλάξω τα καλώδια των SATAs στην motherboard και αυτόν που έχω τώρα C (SATA1) τον βάλω στη mobo SATA2 και το ανάποδο? Είδα ότι η εγκτάσταση των Windows (από το CD) αν το κάνω αυτό βλέπει ως C: τον 160GB (τωρινός D). Μετά διαγράφω τα partitions και τα ξαναφτιάχνω και αφού βλέπει ως C αυτόν που θέλω θα τον κάνει C και θα του βάλει τα Windows... Θα πετύχει αυτό?

Δημοσ.
Μου ήρθε και μία άλλη ιδέα... Αν αλλάξω τα καλώδια των SATAs στην motherboard και αυτόν που έχω τώρα C (SATA1) τον βάλω στη mobo SATA2 και το ανάποδο? Είδα ότι η εγκτάσταση των Windows (από το CD) αν το κάνω αυτό βλέπει ως C: τον 160GB (τωρινός D). Μετά διαγράφω τα partitions και τα ξαναφτιάχνω και αφού βλέπει ως C αυτόν που θέλω θα τον κάνει C και θα του βάλει τα Windows... Θα πετύχει αυτό?

Ναι θα πετύχει.

Κάποιος μου είπε ότι αν βάλω διαφορετικές RAM από αυτές που ήδη έχω το PC θα τα παίξει... Υσχύει??? Έχω 2 RAM 512 (η κάθε μία) και είναι και αυτές Transcend... Να την πάρω ή θα έχω πρόβλημα? Ευχαριστώ

Όχι δεν θα τρελαθεί. Αν οι μνήμες είναι κατάλληλες για τη μητρική κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.
Ναι θα πετύχει.

Όχι δεν θα τρελαθεί. Αν οι μνήμες είναι κατάλληλες για τη μητρική κανένα πρόβλημα.

Ευχαριστώ. Οι 2 RAM που έχω είναι 200 MHZ και αυτή που θέλω είναι 400ΜΗΖ. Θα έχω πρόβλημα? Σήμερα θα επιχειρήσω την αλλαγή C: και D: και θα σας πω! :-)

Δημοσ.
Ευχαριστώ. Οι 2 RAM που έχω είναι 200 MHZ και αυτή που θέλω είναι 400ΜΗΖ. Θα έχω πρόβλημα?

Που να ξέρω, δεν έχεις δώσει καθόλου στοιχεία για τη μητρική σου, εκείνο που μετράει πάντως είναι να βάλεις τον ίδιο τύπο με αυτόν που παίρνει (πχ DDR).

Δημοσ.
Που να ξέρω, δεν έχεις δώσει καθόλου στοιχεία για τη μητρική σου, εκείνο που μετράει πάντως είναι να βάλεις τον ίδιο τύπο με αυτόν που παίρνει (πχ DDR).

Ναι έχεις δίκιο... Έχω την Albatron PX915P/G και στο manual γράφει ότι υποστηρίζει 400 MHz. Απλά ρωτάω αν θα υπάρχει πρόβλημα που οι συχνότητες θα είναι διαφορετικές. Ορίστε ένα screenshot από το CPUz τι δείχνει για τις RAMs μου:

ramuw0.jpg

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ φίλε! Θα πάω να πάρω και RAM τότε...(απλά με προβλημάτιζε η διαφορά συχνότητας 200 και 400 MHz). Όταν κάνω και format θα σας πω αν δούλεψε η αλλαγή από C σε D!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...