Προς το περιεχόμενο

Πώς να κάνω τον C: D: και τον D: C: ???

loukas77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα! Θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας στο πώς να μετατρέψω τον σκληρό C: που έχω σε D: και αυτόν που είναι τώρα D: να τον κάνω C:... Έχω τα Windows XP στον D: τώρα (έχω πρόβλημα με τον C: και αν του βάλω Windows πάνω του και έτσι τον έχω μόνο για αρχεία) και θέλω να τον κάνω C: (ο τωρινός C: είναι ένας 120GB και ο D: 160GB) . Πώς μπορώ να το κάνω? Ευχαριστώ!

Υ.Γ.: Μην φοβάστε να μου πείτε Format αφού έτσι και αλλιώς θα κάνω ΚΑΙ τους 2 σκληρούς Format! Απλά δώστε μου οδηγίες (είτε μέσα απ τα Windows είτε μέσα από την εγκατάσταση, ή από όπου γίνεται :P, πως να το κάνω). :-D

Δημοσ.

βασικά έχω το ίδιο πρόβλημα τόσο καιρό. παίζει να φταίει έτσι πως τους συνέδεσα και να θέλει αλλαγή για να αλλάξει το C σε D και αντίστροφα. Αλλά ας περιμένουμε κάποιον άλλον να μας πει

Δημοσ.

το φορματ λογικα το θες σιγουρα επειδη τα προγραμματα που εχεις στο program files αν τους αλλαξεις το γραμμα του δισκου δεν θα ξερουν απο που να εκκινησουν.

Αυτο που θες να κανεις το κανει σιγουρα το partition magic!

Δημοσ.

Καλά θα πάμε για format για το λόγω που λέει ο φίλος παραπάνω αν και σώζεται, αλλά κόπος για τι τίποτα. Μετά, για να κάνεις αυτό που λες δε θα μπλέξεις με software αλλά με hardware. Αν οι δίσκοι σου είναι IDE θα βάλεις την καλωδιοταινία πρώτα σε αυτόν που θέλεις να τον κάνεις D Και μετά (την άκρη δηλαδή) σε αυτόν που θέλεις να κάνεις C. Αν οι δίσκοι είναι sata, πάνω τους έχουν θέσεις για jumperakia που θα δηλώσεις ποιος θέλεις να είναι ποιος. Δηλαδή όπως κατάλαβες έχει να κάνει με το muster & slave.

Δημοσ.

eγώ έχω 2 sata σκληρούς(ο ένας για windows[raptor]-που είναι D τώρα και θέλω να τον κάνω C) , 1 IDE σκληρό και 1 IDE DVD-RW. πως να τους βάλω δλδ? (Έχω και ένα IDE DVR-R μέσα στο Pc που το δεν το είχα συνδέσει λόγω master-slave είχε κάποιο πρόβλημα αν θυμάμε καλά)

Δημοσ.
Αν οι δίσκοι σου είναι IDE θα βάλεις την καλωδιοταινία πρώτα σε αυτόν που θέλεις να τον κάνεις D Και μετά (την άκρη δηλαδή) σε αυτόν που θέλεις να κάνεις C. Αν οι δίσκοι είναι sata, πάνω τους έχουν θέσεις για jumperakia που θα δηλώσεις ποιος θέλεις να είναι ποιος.

Τα έχεις μπερδέψει κάπως...

Αν είναι και οι δύο IDE:

- Αν είναι στην ίδια καλωδιοταινία τότε αλλάζεις τα jumbers (κάνεις τον master > slave και τον slave > master).

- Αν είναι σε ξεχωριστή καλωδιοταινία, τότε απλά κάνε ανταλλαγή καλωδιοταινίας.

Αν είναι και οι δύο SATA ή μίξη SATA + IDE:

- Από τα settings του BIOS ορίζεις το boot device. Το ενεργό διαμέρισμα αυτού θα είναι το C. Έπειτα θα πρέπει είτε να κάνεις clone το δίσκο με το λειτουργικό στο νέο C δίσκο, είτε αφού κάνεις τη H/W μετατροπή να ξαναπεράσεις το λειτουργικό.

Αν είναι partitions στον ίδιο φυσικό δίσκο, τότε απλά θα πρέπει να αλλάξεις με κάποιο πρόγραμμα το active partition. Έπειτα ξαναεγκαθιστάς το λειτουργικό ή κάνεις clone το ένα διαμέρισμα στο άλλο.

Δημοσ.

χμ αυτό με τα jumpers δεν το ήξερα...ενδιαφέρων!

Βασικά νόμιζα ότι μόνο με software μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο...

Δημοσ.
Τα έχεις μπερδέψει κάπως...

Αν είναι και οι δύο IDE:

- Αν είναι στην ίδια καλωδιοταινία τότε αλλάζεις τα jumbers (κάνεις τον master > slave και τον slave > master).

- Αν είναι σε ξεχωριστή καλωδιοταινία, τότε απλά κάνε ανταλλαγή καλωδιοταινίας.

Αν είναι και οι δύο SATA ή μίξη SATA + IDE:

- Από τα settings του BIOS ορίζεις το boot device. Το ενεργό διαμέρισμα αυτού θα είναι το C. Έπειτα θα πρέπει είτε να κάνεις clone το δίσκο με το λειτουργικό στο νέο C δίσκο, είτε αφού κάνεις τη H/W μετατροπή να ξαναπεράσεις το λειτουργικό.

Αν είναι partitions στον ίδιο φυσικό δίσκο, τότε απλά θα πρέπει να αλλάξεις με κάποιο πρόγραμμα το active partition. Έπειτα ξαναεγκαθιστάς το λειτουργικό ή κάνεις clone το ένα διαμέρισμα στο άλλο.

Καταρχήν το παλικάρι είπε πως είναι οι δίσκοι του και δεν του απάντησες. 2ον εκτός του ότι δε καταλαβαίνω ακριβώς τι λες, μάλλον εσύ τα μπερδεύεις. Όταν είσαι στην ίδια καλωδιοταινία, δε παίζεις καθόλου με jumpers. Τους αφήνεις free. Η καλωδιοταινία έχει 2 θέσεις. Η συσκευή που θα βάλεις στη πρώτη θέση (μέση) θα γίνει αυτομάτως slave ενώ η συσκευή που θα βάλεις στη δεύτερη θέση (άκρη-τέλος) θα γίνει master. Για τη ξεχωριστή καλωδιοταινία δε καταλαβαίνω τι λες.

Αν είναι και οι δύο sata, δε χρειάζεται να ρυθμίσεις τίποτα από το bios, γίνεται όπως ακριβώς είπα.

Αν είναι μίξη, από ότι θυμάμαι ο sata γίνεται αυτόματα master και ο IDE slave. Για αυτό δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά μάλλον έτσι είναι. Άμα δε γίνεται έτσι, μετά ναι θα πρέπει να μπει στο bios.

Οπότε φίλε για σένα που ξεκίνησες το topic, καταρχήν κοίτα στους σκληρούς σου να έχουνε τα jumper τους ο raptor στο master ή πουθενά και ο IDE στο Slave. Λογικά θα δουλέψει έτσι, αν όχι, πήγαινε στα bios settings και όρισε από εκεί σαν πρώτο σκληρό τον raptor και σαν δεύτερο τον IDE.

Δημοσ.

Κατά δεύτερον είναι δύο παιδιά που ρωτάνε και απάντησα στο πρώτο παιδί, τον loukas77 (ο δεύτερος έστειλε το post πριν ανανεώσω τη σελίδα).

Κατά τρίτον, αυτό που λες με την αλλαγή θέσης στους SATA είναι σωστό, αλλά κατά τα άλλα τα έχεις κάνει μαντάρα όπως τα λες...

Δημοσ.

Εγώ δε βλέπω να απαντάς σε κανέναν, αυτά που γράφεις δε βγάζουν νόημα. Και η αλήθεια είναι πως δε πρόσεξα ότι ο δεύτερος είπε ότι έχει έναν sata και έναν IDE, αλλά μαι χαρά απαντάται και ο topic starter με αυτά που λέω.

Δημοσ.

Tzimmys πραγματικά κάποιοι καλύτερα να μασάνε. Τα μισά που ανέφερες δεν ισχύουν.

Καλύτερα να μην "βοηθάς" αν δεν είσαι σίγουρος γιατί μιλάς.

Τώρα το ποιός απαντάει σε τί στην εν λόγω κοινότητα μόνο δικό σου θέμα δεν είναι. Ρίξε μια ματιά στους κανόνες.

loukas77 μπορείς να κάνεις τη διαδικασία που αναφέρεις με partition magic και όσο αντέχεις τα λάθη/προβλήματα κρατάς το λειτουργικό σου σε αυτή την κατάσταση.

Εννοείται πως ο 100% σωστός τρόπος είναι format και επανεγκατάσταση.

/sc

Δημοσ.

Καλά.. 'ντάξει.

Έχεις μπερδέψει τους IDE με τους SATA (που τα είδες εσύ τα jumperάκια και τα master slave σε SATA δεν ξέρω) καθώς επίσης αυτά που λες περί θέσης στην καλωδιοταινία δεν ισχύουν για IDE και γενικά δεν είσαι ξεκάθαρος σε αυτά που προσπαθείς να πεις. Επίσης είναι προφανές πως δεν έχεις αντικρύσει ποτέ σου μητρική με δύο κανάλια IDE και δύο καλωδιοταινίες (μία στο καθένα) πάνω (επειδή ο loukas77 είπε κάπως μικρές χωρητικότητες ανέλυσα και αυτή την πιθανή περίπτωση αν είναι και οι δύο IDE σε παλιό σύστημα, ένας σε κάθε κανάλι, οπότε το πρώτο κανάλι θα έχει τον C).

Δημοσ.
Tzimmys πραγματικά κάποιοι καλύτερα να μασάνε. Τα μισά που ανέφερες δεν ισχύουν.

Ποια δηλαδή?

Τώρα το ποιός απαντάει σε τί στην εν λόγω κοινότητα μόνο δικό σου θέμα δεν είναι. Ρίξε μια ματιά στους κανόνες.

Για ξαναδιάβασε το τι έχω γράψει και πες μου πώς έβγαλες αυτό το συμπέρασμα.

Δημοσ.
εγώ έχω 2 sata σκληρούς(ο ένας για windows[raptor]-που είναι D τώρα και θέλω να τον κάνω C) , 1 IDE σκληρό και έχω επίσης 1 IDE DVD-RW. πως να τους βάλω δλδ? (Έχω και ένα IDE DVR-R μέσα στο Pc που το δεν το είχα συνδέσει λόγω master-slave είχε κάποιο πρόβλημα αν θυμάμε καλά)

λοιπον πέρα από το πρόβλημα που έχει ο topic starter, μπορεί κάποιος που ξέρει να μου απαντήσει τι ακριβώς να κάνω εγώ για το πρόβλημα μου? Πιστεύω ότι έχω γράψει ακριβώς πως έχει η κατάσταση. Αν θέλετε παράνω εξήγηση πείτε μου.

Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...