empire21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Εχω ενα desktop που χρησιμοποιει xp και ενα λαπτοπ με vista.Στο ιντερνετ συνδεομαι και απο τα δυο με το router linksys wag200. Τι πρεπει να κανω ωστε να μπορω να στελνω αρχεια απο το desktop στο laptop ασυρματα?(Λογικα αυτο θα γινεται μεσω του router)
mchatz Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 1 shared folder στο vista + 1 shared folder στο xp ίσως ? κάνε κοιόχρηστους τους φακέλους στους οποίους θέλεις να τοποθετείς αρχεια και κατόπιν κάνε αντιστοίχιση δίσκων δικτύου στους φακέλους αυτούς
empire21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 1 shared folder στο vista + 1 shared folder στο xp ίσως ? κάνε κοιόχρηστους τους φακέλους στους οποίους θέλεις να τοποθετείς αρχεια και κατόπιν κάνε αντιστοίχιση δίσκων δικτύου στους φακέλους αυτούς Πως γινεται αυτο?
mchatz Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 1. Αρχικά βάζεις τους υπολογιστές στην ίδια ομάδα εργασίας (η στο ίδιο domain, αναλογα με το δίκτυο που έχεις φτιάξει- πιθανότατα θα έχεις ήδη και τους 2 στην ομάδα εργασίας workgroup..) 2. φτιάχνεις κοινοχρηστους φακέλους ...δεξί κλίκ πάνω στον φάκελο, κοινή χρήση κλπ και πρόσεξε τα δικαιώματα....αν είσαι σίγουρος για όλα, δώσε πλήρη πρόσβαση στην ομάδα χρηστών everyone 3. αφου έχεις φτιάξει κοινόχρηστο φάκελο στον έναν ΗΥ πχ, πρακτικά θα πρέπει να βλέπεις απο τον άλλο υπολογιστή αφου ανοίξεις τις θέσεις δικτύου και κάνεις κλίκ στο εικονίδιο του άλλου υπολογιστή τον κοινόχρηστο φάκελο που έχεις δημιουργήσει, ο οποιος και πρέπει να ανοίξει...άρα, ήδη έχεις πρόσβαση.... 3.κάνεις δεξί κλίκ πάνω στο εικονίδιο Ο Υπολογιστής μου, και διαλέγεις "Αντιστοίχιση Δίσκου Δικτύου" ..διαλέγεις τον κοινόχρηστο φάκελο του άλλου υπολογιστή, και του αντιστοιχίζεις ένα απο τα διαθέσιμα γράμματα δίσκων. τώρα θα πρέπει να βλέπεις έναν ακόμη δίσκο αν ανοίξεις τον Υπολογιστή μου....Συγχαρητήρια, έχεις έναν ακόμα δίσκο ο οποίος στην πραγματικότητα είναι ο κοινόχρηστος φάκελος....γράφεις, σβήνεις κλπ (με την προϋπόθεση ότι ο υπολογιστής είναι ανοιχτός, εεε??)
empire21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Εχω βαλει τα δυο pc στην ιδια ομαδα εργασιας workgroup.Ομως οταν ανοιγω τις θεσεις δικτυου δεν μου εμφανιζει το δευτερο pc. Τι κανω λαθος?
mchatz Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Οι υπολογιστές δικτύου δεν εμφανίζονται στο Xp ή στα vista ή και στα δυο? Μπορείς να κάνεις ping και να δείς αν βλέπουν ο ένας τον άλλον? δές λίγο και αυτό, ίσως βοηθήσει αν έχεις πρόβλημα με τα vista http://support.microsoft.com/kb/922120
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.