Προς το περιεχόμενο

Configuration για υδρόψυξη

gkamp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια στο να επιλέξω κατάλληλο σύστημα υδρόψυξης για το καινούριο μου pcaki :-D. Ενδιαφέρομαι για ψύξη CPU+chipset+GPU και must για μένα είναι να είναι ΑΘΟΡΥΒΟ (γι'αυτό θέλω υδρόψυξη + ίσως λίγο overclocking). Για budget το κόβω γύρω στο 500αρι για την υδρόψυξη.

Έχω προσανατολιστεί στο να πάρω το Cosmos RC-1000 για case (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=1011634). Έχω διαβάσει ότι το S είναι καλύτερο για ψύξη αλλά για μένα προέχει η ησυχία στο γραφείο.

CPU: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977713&product=924962

Για waterblock του chipset, η striker 2 έχει ήδη υποδοχές (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1096257).

GPU: GTX280 ή 9800(αρχικά μία αλλά η υδρόψυξη θα ήθελα να καλύπτει 2).

Και μια μικρή απορία. Πως καταλαβαίνετε αν ένα ψυγείο είναι απλό/διπλό/τριπλό, αυτό το .2, .3 μετά το ψυγείο?

Α, και αυτό το γαϊδούρι θεωρείται καλό ψυγείο και αν ναι πως στο καλό το χωράς μέσα στο κουτί? (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=927198&page=4&category=69977775&catalog=20)

Ευχαριστώ!

Γιάννης

Δημοσ.

Αν θέλεις αθόρυβη υδρόψυξη θα χάσεις σε απόδοση, αφού η ψύξη σε αυτήν την περίπτωση γίνεται με απλώ αγωγή (φυσικά) και όχι και με συναγωγή (βεβιασμένα). Κατά κανόνα, μην περιμένεις καλό overclocking με passive watercooling. Επίσης, με passive wc μην περιμένεις να βάλεις στο ίδιο loop quad και gtx280, το πολύ να σου ψύχεται η gpu και αυτήν "αν ψύχεται"... αν επιμένεις, δες στο www.aquatuning.de κάποια κομμάτια.

Για τα υπόλοιπα:

- Η striker 2 είναι δύστροπη στο overclocking, προτίμησε την Evolution (την έχω και απλώς σφυράει).

- Κάρτα γραφικών νομίζω η Powercolor PCS+ 4870 (κλοκαρισμένη έκδοση) είναι μονόδρομος, γλυτώνεις και 200 ευρώ. Την έχω επίσης την καρτούλα και μπορώ να σου πω ότι και η default αερόψυξη που είχε (γιατί έχω υδρόψυκτο) είναι πολύ καλή, για την ακρίβεια η διαφορά των 40 ευρώ από τις υπόλοιπες 4870 οφείλεται στην ψύχτρα (γύρω στα 40 κοστίζει αν την πάρεις μόνη της).

- Το συγκεκριμένο ψυγείο δεν είναι σαν τα "κλασσικά", όπου βλέπεις καθαρά τις τρύπες για 1, 2 ή 3 ανεμιστήρια (εξ ου και το GTX360 = 3x120 ή PA120.3 = 120x3)... λογικά πρέπει να βάλεις ένα mount και εκει πάνω να κουμπωθούν τα ανεμιστήρια. Από τις διαστάσεις του λογικά χωράει 3-4 120mm fans σε κάθε μεριά... άλλα αν θέλεις passive wc, δεν σε ενδιαφέρει.

Ελπίζω να βοήθησα, για οτιδήποτε άλλο, απλώς ρώτα :-)

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να πας σε 2 loopes αφού θες cpu+chipset+2gpu.

Loop 1(Cpu+Chipset)

Αντλία69,99 €

CPU Waterblock45,00 €

Ψυγείο59,00 €

Loop 2(gpu)

Waterblock44,99 € Και για μνήμες βάζεις ψυκτράκια.χ2(αν βάλεις 2η gpu)

Ψεγείο59,00 €

Αντλία49,99 €(αν θες βάζεις και την ίδια με το πρώτο loop)

Επίσης

Λάστιχο3,50 € το μέτρο.3-4 μέτρα πιστεύω ότι θα φτάσουν.

Ρακόρ 2ευρω το ένα.Νομίζω θες 4 για τα ψυγεία(μπορείς να πας να πάρεις και από κάποιο συνοικιακό μαγαζί)

Και αν θες παίρνεις και 6 12αρια fans(3 για κάθε ψυγείο)ή 12 12αρια(6 για κάθε ψυγείο push-pull διάταξη)για να έχεις πολύ καλύτερα temps.

Σύνολο:395ε(με 2 μπλοκ για gpu)

350ε(με ένα μπλοκ)

Δημοσ.

δεν είναι εύκολο να κάνεις 2 λούπες έστω και σε μεγάλο κουτί....

βαριέμαι να κάτσω να ψάξω τώρα πράγματα αλλά το βράδυ θα πω και την δική μου πρόταση για να περάσει η ώρα

Δημοσ.
Αν θέλεις αθόρυβη υδρόψυξη θα χάσεις σε απόδοση, αφού η ψύξη σε αυτήν την περίπτωση γίνεται με απλώ αγωγή (φυσικά) και όχι και με συναγωγή (βεβιασμένα). Κατά κανόνα, μην περιμένεις καλό overclocking με passive watercooling. Επίσης, με passive wc μην περιμένεις να βάλεις στο ίδιο loop quad και gtx280, το πολύ να σου ψύχεται η gpu και αυτήν "αν ψύχεται"... αν επιμένεις, δες στο http://www.aquatuning.de κάποια κομμάτια.

Για τα υπόλοιπα:

- Η striker 2 είναι δύστροπη στο overclocking, προτίμησε την Evolution (την έχω και απλώς σφυράει).

- Κάρτα γραφικών νομίζω η Powercolor PCS+ 4870 (κλοκαρισμένη έκδοση) είναι μονόδρομος, γλυτώνεις και 200 ευρώ. Την έχω επίσης την καρτούλα και μπορώ να σου πω ότι και η default αερόψυξη που είχε (γιατί έχω υδρόψυκτο) είναι πολύ καλή, για την ακρίβεια η διαφορά των 40 ευρώ από τις υπόλοιπες 4870 οφείλεται στην ψύχτρα (γύρω στα 40 κοστίζει αν την πάρεις μόνη της).

- Το συγκεκριμένο ψυγείο δεν είναι σαν τα "κλασσικά", όπου βλέπεις καθαρά τις τρύπες για 1, 2 ή 3 ανεμιστήρια (εξ ου και το GTX360 = 3x120 ή PA120.3 = 120x3)... λογικά πρέπει να βάλεις ένα mount και εκει πάνω να κουμπωθούν τα ανεμιστήρια. Από τις διαστάσεις του λογικά χωράει 3-4 120mm fans σε κάθε μεριά... άλλα αν θέλεις passive wc, δεν σε ενδιαφέρει.

Ελπίζω να βοήθησα, για οτιδήποτε άλλο, απλώς ρώτα :-)

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

Το ξέρω ότι οι ΑΤΙ αυτή τη στιγμή είναι καλύτερες αλλά είμαι fan της NVIDIA (πες το παραξενιά :-D ). Όσο αφορά το silent της υπόθεσης δεν περιμένω κάτι εντελώς αθόρυβο, αλλά κάτι αρκετά πιο ήσυχο από τα fans αν αφήσω τα πάντα όπως είναι από την μαμά τους. Την evolution θα την τσεκάρω...αν και πέρνει crossfire και όχι SLI.

-----Προστέθηκε 2/11/2008 στις 11 : 15 : 20-----

Εγώ θα έλεγα να πας σε 2 loopes αφού θες cpu+chipset+2gpu.

Loop 1(Cpu+Chipset)

Αντλία69,99 €

CPU Waterblock45,00 €

Ψυγείο59,00 €

Loop 2(gpu)

Waterblock44,99 € Και για μνήμες βάζεις ψυκτράκια.χ2(αν βάλεις 2η gpu)

Ψεγείο59,00 €

Αντλία49,99 €(αν θες βάζεις και την ίδια με το πρώτο loop)

Επίσης

Λάστιχο3,50 € το μέτρο.3-4 μέτρα πιστεύω ότι θα φτάσουν.

Ρακόρ 2ευρω το ένα.Νομίζω θες 4 για τα ψυγεία(μπορείς να πας να πάρεις και από κάποιο συνοικιακό μαγαζί)

Και αν θες παίρνεις και 6 12αρια fans(3 για κάθε ψυγείο)ή 12 12αρια(6 για κάθε ψυγείο push-pull διάταξη)για να έχεις πολύ καλύτερα temps.

Σύνολο:395ε(με 2 μπλοκ για gpu)

350ε(με ένα μπλοκ)

Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, όταν λες να χρησιμοποιήσω την ίδια αντλία, εννοείς να χρησιμοποιήσω μία αντλία και να βάλω ένα είδος ταυ πριν και μετά την αντλία ή να βάλω δύο ίδιου τύπου σε δύο διαφορετικά κυκλώματα? (μπορεί να είναι χαζή ερώτηση, αλλά ρωτάω μην κάνω καμιά κουταμάρα). Μπορώ να βάλω μια μεγάλη π.χ. αντλία ώστε να πιάνει την απαιτούμενη παροχή αντί για δυο πιο μικρές?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...