parsifal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δε βοηθάς και πολύ τον εαυτό σου με το να «γράφεις» τις συμβουλές των πιο έμπειρων από σένα συμφορουμιτών σου...
kostandinos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δε βοηθάς και πολύ τον εαυτό σου με το >να «γράφεις» τις συμβουλές των πιο έμπειρων από σένα συμφορουμιτών σου... επηδει ειμαι ευγενης,ρωταω,ποιες συμβουλες εγραψα ?
parsifal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 επηδει ειμαι ευγενης,ρωταω,ποιες συμβουλες εγραψα ? Χμμμμ... : Μπορείς να μη χρησιμοποιείς αποκλειστικά το [NOPARSE]>[/NOPARSE] tag για οτιδήποτε θέλεις να κάνεις quote;[/quote] [quote name='kostandinos'][code]Είναι λίγο κουραστικό
trifonasb Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Έχω εγκαταστήσει το Σάββατο το Kubuntu 8.10 σε ένα καινούριο λάπτοπ Toshiba Satellite, Core 2 Duo, 3 GB RAM. Έχω διπλή εκκίνηση Vista/Kubuntu σε διαφορετικά partitions του ίδιου δίσκου. Μετά τήν εκτέλεση των ενημερώσεων που μου ζήτησε, εγκατέστησα χθες και κάποια άλλα προγράμματα (Opera, Skype, F-Spot κλπ) καθώς επίσης και τα διάφορα codecs. Σήμερα το πρωί κατά την εκκίνηση (χθες είχα το μηχάνημα ανοιχτό συνεχώς), και ενώ μπαίνει στην οθόνη του login, δεν καταφέρνει στη συνέχεια να φορτώσει το KDE. Ίσα που ξεκινάει να φορτώνει τα εργαλεία και αμέσως μου βγάζει μια γκρίζα/μαύρη οθόνη στην οποία μπορεί να κινείται ο δείκτης του ποντικιού αλλά το περιβάλλον κολλάει εκεί. Δεν γίνεται τίποτα περαιτέρω. (Χθες και το Σάββατο λειτουργούσαν όλα κανονικά - εκτός από το ότι τα πιο πολλά επιπλέον πακέτα που εγκατέστησα τα έβαλα μέσω κονσόλας, αφού δεν τα έβρισκα ούτε στον Adept ούτε στον Synaptic παρόλο που έχω ενεργοποιημένα νομίζω όλα τα repositories. - Γιατί αυτό;;;) Με Ctrl+Alt+Backspace επιστρέφω εύκολα στην οθόνη login, δοκιμάζω να μπω με failsafe αλλά λέει δεν μπορεί να σηκώσει τον Xserver. Μπορώ να μπω από κει επίσης σε Κονσόλα. Μπαίνω, δίνω "dpkg --configure -a" μήπως και κάτι στην εγκατάσταση έχει κολλήσει, ξαναμπουτάρω, τα ίδια πάλι. Τώρα είμαι μέσα με τα Vista. Μπορώ να κάνω κάτι από την Κονσόλα για να διορθώσω την κατάσταση; Δεν ξέρω και τις εντολές ο άτιμος...
chek2fire Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μήπως εκτός από την εγκατάσταση των driver ενεργοποιήησες και το compiz? Πες μας και τι κάρτα γραφικών έχεις. Αρχικά μπες σε recovery mode και επέλεξε το fix xserver. Μετά δοκίμασε να κάνεις κανονική εκκίνηση και να μπεις στο λειτουργικό. Αν δεν μπαίνει μπές ξανά σε recovery mode και τώρα επέλεξε να σε βγάλει σε γραμμή εντολών. Εκεί δώσε apt-get remove compiz-core μετά την απεγκατάσταση δοκίμασε να μπεις ξανά στο σύστημα.
trifonasb Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Κάρτα Γραφικών: ATI Mobility Radeon HD 3470 Recovery Mode επιλέγω από το Boot? ... Έκανα fix Xserver αλλά μετά πάλι τίποτα. Μπήκα να βγάλω το compiz στη συνέχεια, αλλά τελικά δεν το είχα εγκαταστήσει. Συνεχίζει να μην φορτώνει. Κάτι άλλο ίσως χρειάζεται να σκουπίσω.
chek2fire Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Για δοκίμασε να μπεις ξανά σε κονσόλα και να δώσεις envyng -t και από εκεί να κάνεις απεγκατάσταση των ati driver και μετά restart και προσπάθησε να μπεις ξανά στο σύστημα. Αν δεν γίνετε τίποτα ξαναδοκίμασε recovery xserver από recovery mode. Να γράψω και ένα νέο. Δημιουργήθηκε το SpreadUbuntu ένα site που φιλοδοξεί να συγκεντωθεί όλα το marketing υλικό που υπάρχει για το ubuntu ώστε να μπορεί να το κατεβάσει ο καθένας και να το διαδόση. Το site θα το βρείτε εδώ και ήδη υπάρχει αρκετά ενδιαφέρων υλικό διαθέσιμο http://ubuntu.ec/su/drupal5/
yiannis_t Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Κάρτα Γραφικών: ATI Mobility Radeon HD 3470 Recovery Mode επιλέγω από το Boot? ... Έκανα fix Xserver αλλά μετά πάλι τίποτα. Μπήκα να βγάλω το compiz στη συνέχεια, αλλά τελικά δεν το είχα εγκαταστήσει. Συνεχίζει να μην φορτώνει. Κάτι άλλο ίσως χρειάζεται να σκουπίσω. Για δοκίμασε μία σε κονσόλα το κλασσικό: sudo dpkg --reconfigure xserver-xorg σε περιπτωση που πειράχτηκε ο xserver (αποτυχημένη προσπάθεια εγκατάστασης νέων driver ίσως..). Nα δούμε αν παίζει με τα default.
trifonasb Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Thanks Check2fire. Το envyng δεν το είχα εγκαταστήσει. Επιπλέον απεγκατέστησα και μια σειρά πράγματα που είχα βάλει μετά, από codecs μέχρι προγράμματα όπως Opera, Skype, F-spot, mplayer κλπ χωρίς να αλλάζει τίποτα. Μαλακισμένο πράγμα... Τελικά έπρεπε να ακολουθήσω τη συμβουλή του κουνιάδου μου: για κάθε τί που βάζω, κάνω και ένα restart για να σιγουρευτώ ότι όλα είναι ΟΚ. Εγώ τα είχα κάνει όλα μαζί και έκανα επανεκκίνηση στο τέλος...(στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό...) Δεν πειράζει, τώρα το έστησα απ την αρχή με τα βασικά πράγματα και σιγά σιγά θα βάζω τα καινούρια. Άλλωστε η εγκατάσταση του βασικού πάνω από 22 με 23 λεπτά δεν κάνει. ......... Φίλε yannis...ευχαριστώ, δεν με πρόλαβες ( Δεν πειράζει, χρήσιμη η εντολή! θα την κρατήσω για την ...επόμενη φορά ))
fasmatikos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Γεια σας παιδιά, Είμαι νέος (ολοκαίνουργιος για την ακρίβεια) χρήστης Linux, κατέβασα το Ubuntu 8.1 αλλά όταν το τρέχω σε live mode από το cd (είπα να το δοκιμάσω πρώτα live), ενώ στην αρχή εμφανίζεται η loading bar και ακούω το startup sound, δεν βλέπω τίποτα, η οθόνη μπαίνει σε standby mode και τέλος...................Ας μου πει κάποιος τι πρέπει να κάνω...........(άλλαξα και το resolution από τα windows αλλά τίποτα...)...Έχω WindowsXP SP3 και κάρτα γραφικών ATI HD3850.....
chek2fire Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 To πρόβλημα σου έχει να κάνει με τι κάρτα γραφικών και με ότι δεν υπάρχουν ακόμα driver. Θα μπορούσες να κάνεις εγκατάσταση σε text mode να μπεις μετά με τους βασικούς driver και να περιμένεις λίγες μέρες μέχρι η ati να φιλοτιμηθεί να βγάλει driver.
smudger Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 εβαλα την 8.10 και για να ακουσω κατι πρεπει να βαλω τερμα τα ηχεια.. διορθωνεται αυτο?
yiannis_t Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Thanks Check2fire. Το envyng δεν το είχα εγκαταστήσει. Επιπλέον απεγκατέστησα και μια σειρά πράγματα που είχα βάλει μετά, από codecs μέχρι προγράμματα όπως Opera, Skype, F-spot, mplayer κλπ χωρίς να αλλάζει τίποτα. Μαλακισμένο πράγμα... Τελικά έπρεπε να ακολουθήσω τη συμβουλή του κουνιάδου μου: για κάθε τί που βάζω, κάνω και ένα restart για να σιγουρευτώ ότι όλα είναι ΟΚ. Εγώ τα είχα κάνει όλα μαζί και έκανα επανεκκίνηση στο τέλος...(στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό...) Δεν πειράζει, τώρα το έστησα απ την αρχή με τα βασικά πράγματα και σιγά σιγά θα βάζω τα καινούρια. Άλλωστε η εγκατάσταση του βασικού πάνω από 22 με 23 λεπτά δεν κάνει. ......... Φίλε yannis...ευχαριστώ, δεν με πρόλαβες ( Δεν πειράζει, χρήσιμη η εντολή! θα την κρατήσω για την ...επόμενη φορά )) Να σαι καλά μαν απλώς να ξέρεις πως γενικά στο linux (και γενικότερα δηλαδή!!) δεν ειναι πολύ λογικό να ποντάρεις στην επανεγκατάσταση και στο format για να δουλέψουν τα πράγματα! Εδώ υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις debug τα προβλήματα που εμφανίζουν τα προγράμματα σου και γενικά ότι δεν παίζει (στην τελική μέσω των μηνυμάτων στον πυρήνα...). Οπότε η λύση σου, αν προφανώς (πολύ λογικά) δεν ξέρεις πως να τα βρεις αυτά ή να πλοηγηθείς στο λειτουργικό σου, είναι να περιγράφεις όσο το δυνατόν καλύτερα και αντικειμενικοτερα τα προβλήματα! Η κοινότητα και το google είναι εδώ!
chek2fire Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 εβαλα την 8.10 και για να ακουσω κατι πρεπει να βαλω τερμα τα ηχεια.. διορθωνεται αυτο? Δες μέσω των ρυθμίσεων του ήχου αν οι μπάρες είναι ανεβασμένες. Κάνε δεξί κλίκ πάνω στο εικονίδιο με το μεγαφωνάκι και ρυθμισε της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.