Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 8.10 Final

gpan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νέος Linuxάκιας εδώ και 2-3 μέρες και μπορώ να πώ ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την v8.10 σε σχέση με παλιότερες που είχα δοκιμάσει. Έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις! Άντε να την κάνουμε σιγα σιγά από τα Windows :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 203
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

η τελευταια εκδοση τα σπαει!

σε χρονο ρεκορ περασα codecs,fonts,flash10,opera,office 3,nvidia drivers και ολα τα αλλα προγραμματα που χρειαζομουν χωρις το παραμικρο προβλημα!πρωτη φορα που δε χρειαστηκε να βαλω χερι σε xorg.conf και σε fonts.ολα δουλευουν οπως θα επρεπε.μη πουμε για τη μεγαλη διαφορα σε ταχυτητα και αποκρισιμοτητα του gnome!

ο,τι και να λεμε, για desktop χρηση ειναι υπερπληρες και δεν υπαρχει λογος να ψαχτει καποιος με αλλα distros....

απογοητευση ηταν το kubuntu παντως...το kde 4.1 ειναι ακομα πολυ (εως εντελως) δυσχρηστο..

Σήμερα είχαμε και τα release party της ελληνικής κοινότητας του Ubuntu σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χανιά, Πάτρα. Και τις τέσσερις συναντήσεις είχαμε αρκετή συμμετοχή του κόσμου. Στην θεσσαλονίκη μαζεύτηκαν περίπου στα 40 άτομα από εδώ και η πρώτη φώτο με την τούρτα :P

2996753274_6c6aaea06f.jpg

στην Πάτρα γύρω στα 14 άτομα. Δείτε εδώ τις φώτο

Στην Αθήνα είμασταν γύρω στα 20 άτομα. Στα Χανιά δεν έχουμε πληροφόρηση ακόμα.. Μάλλον θα έχουν γίνει λιώμα από την ρακή :P

Αύριο θα ανεβάσω link με φώτο από όλες τις εκδηλώσεις. Στις συναντήσεις δώσαμε και το πρώτο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού Ubuntistas που έχει γραφτεί από παιδιά της κοινότητας. Αύριο πιστεύω να το ανεβάσουμε σε κάποιον server ώστε να μπορέσει να το πάρει όποιος θέλει.

Τέλος άλλη μια είδηση είναι ότι το forum του ubuntu-gr ξεπέρασε πλέον τα 1000 εγγεγραμμένα μέλη. Δείτε εδώ την είδηση

http://www.ubuntu-gr.org/story/%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-1000-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC-%CF%84%CE%BF%CF%85-ubuntu-gr

site_logo.gif

Τέλος άλλη μια είδηση είναι ότι το forum του ubuntu-gr ξεπέρασε πλέον τα 1000 εγγεγραμμένα μέλη.

Συγχαρητήρια και για τα 1000 μέλη και για τις συναντήσεις.

Απλώς να πω ότι μετά από 3 ημέρες full χρήσης του 8.10 δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο.

Η μετάβαση από το 8.04 έγινε ομαλά (βεβαίως έκανα format, αλλά τα αρχεία/ρυθμίσεις από το home του 8.04 δούλεψαν κανονικά και στο 8.10).

Υπάρχουν ήδη deb πακέτα της ελληνικής έκδοσης εδώ

http://el.openoffice.org/about-downloads.html

και συγκεκριμένα αυτό εδώ

http://ftp.linux.cz/pub/localization/OpenOffice.org/devel/OOO300/OOO300_m9/Build-1/OOo_3.0.0_LinuxX86_install_el_deb.tar.gz

κατέβσαε αρχικά το αρχείο αποσυμπίεσε το και μετά κάνε διπλό κλικ πάνω στο deb πακέτο για την εγκατάσταση. Δεν το έχω κάνει και δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα δεν χρειάζετε να κάνεις απεγκατάσταση του παλιού πακέτου πρώτα. Το πολύ πολύ να έχεις και τα δύο προγράμματα παράλληλα.

Βγήκαν και άλλες φώτο από τα release party που γίνανε χτες. Εδώ μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες από Αθήνα

http://www.flickr.com/photos/alefteris/tags/intrepid,releaseparty

και εδώ από τα Χανιά μαζί με την τούρτα :P

http://img392.imageshack.us/my.php?image=p1010163un2.jpg

http://img120.imageshack.us/my.php?image=p1010159ri2.jpg

Mας μένουν οι φώτο από Θεσσαλονίκη...

• Members

Έχω βάλει κι εγώ την 8.10 εδώ και 4-5 μέρες και όλα πάνε μια χαρά... το μόνο κακό είναι ότι ούτε και τώρα μου αναγνωρίζει το card reader του laptop μου (dell inspiron 1520). Κατά τα άλλα όλα OK.

Γ@μωτο μου δεν εχω καταφερει να κανω ακομη upgrade στην 8.10 μεσα απο το Synaptic...

Δεν ξερω γιατι, απο τη μια σκευτομαι οτι εχει πεσει πολυς κοσμος πανω στους servers

και απο την αλλη απορω γιατι εχουν περασει μερες... Μου φαινεται οτι στην τελικη θα

κατεβασω το .iso μια και καλη απο τορρεντς... Οχι τιποτα αλλο αλλα εχω σκασει να δω

την νεα εκδοση :-D

Αγαπητοί εν χριστό λινουξάδες.. προσπάθησα να κάνω αναβάθμιση από 8.04 σε 8.10 όπως περιγράφεται μέσα από το site της ubuntu . Πρώτα κατέβασα και έκαξα iso to cd έκανα μπουτ γλώσσα κλπ αλλά σε κάποιο σημείο αμέσως με το αρχικό εικονίδιο της ubuntu με έβγαλε από το γραφικό περιβάλον διάβαζε κάτι στο δίδκο μάλλον και μου εβγαζε συναψως σε μαύρη οθόνη με άσπρα γράμμα κάτι σαν 478888 ερρορ ,,,,,ξ αριθμός ξανά 479000 κλπ (οι αριθμοί ανάιβεναν συνεχώς και δεν τελείωνε πουθενά.Το ubuntu 8.04 λειτουργεί κανινικά και αποφασίζω να κάνω αναβάθμιση μέσα από το ubuntu. Κάνω ακριβως ότι έπρεπε update (κανονικές εκδόσεις) βρίσκει την 8.10 με ρωτάει αναβάθμιση ,λέω ναι ξεκινάει.

Εχει 5-6 επιλογές κάνει την πρώτη την τσεξκάρει πράσινη την δεύτερη ... την τέταρτη με ρωτάει να απομακρύνει παλιά αρχεία , λέω ναι ..και μετα τ ι π ο τ α . βγάζει μια οθόνη που την αφήνω να δω αν θα προχωρήσει από τις 12 μέχρι τις 6 το πρωι αλλά τίποτα . Τι έβγαζε ?? :

starting anac(h)ronistic cron anacron [ok]

starting deferent execution scheduler atd [ok]

starting periodic command scheduler crond [ok]

checking battery state [ok]

runing local boot scripts (letc/rv.local) [ok] και εκεί σταματάει και μένει'

περιτό να πω ότι τώρα φτάνω μέχρι την οθόνη ubuntu πριν το user name kai pass και δεν μπαίνει στο ubuntu 8.04 αλλάβγάζει τις ιδιες 4 γραμές. όσοι πιστοι προσέλθετε ευχαριστώ για την υπομονή σας να διαβάσετε όλα αυτά

Ούτε εμένα πέτυχε το upgrade.

Έκανα καθαρή εγκατάσταση και όλα καλά.

Εντελώς ενημερωτικά, ακολούθησα και τα παρακάτω βήματα για να έχω τα απαραίτητα (ε, δεν είναι κι όλα απαραίτητα...):

1. Για να βλέπουμε video, flash κτλ.

Εκτελούμε

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

2. Για να βλέπουμε σωστά dvd:

Εκτελούμε

sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/hardy.list -O /etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list

sudo apt-get update && sudo apt-get install medibuntu-keyring && sudo apt-get update

sudo apt-get install libdvdcss2

Μετά κάνουμε restart

3. Για να έχουμε κύβο:

Εκτελούμε:

sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

4. Για να αλλάξουμε το πρώτο λειτουργικό εκκίνησης:

Εκτελούμε:

gksudo gedit /boot/grub/menu.lst

Προσοχή! Η αρίθμηση ξεκινά από το 0!

5. Για να βάλουμε εικονίδια σημαιών στην εναλλαγή Γλώσσας:

Επιλέγουμε:

Σύστημα > Προτιμήσεις > Κυρίως μενού > Εργαλεία Συστήματος > Επεξεργαστής ρυθμίσεων

Εφαρμογές > Εργαλεία Συστήματος > Επεξεργαστής Ρυθμίσεων

Desktop > Gnome > Peripherals > Keyboard > Indicator > Show Flags

Τοποθετούμε μέσα στο directory /home/user/.icons τα εικονίδια για τις σημαίες των γλωσσών που έχουμε εγκαταστήσει στο σύστημά μας.

6. Για να δούμε σωστά μια ταινία, (όσοι έχουμε την ατυχία μιας ΑΤΙ 1650 pro):

Απενεργοποιούμε όλα τα εφέ. (Σύστημα > Προτιμήσεις > Εμφάνιση)

• Members

5. Για να βάλουμε εικονίδια σημαιών στην εναλλαγή Γλώσσας:

Επιλέγουμε:

Σύστημα > Προτιμήσεις > Κυρίως μενού > Εργαλεία Συστήματος > Επεξεργαστής ρυθμίσεων

Εφαρμογές > Εργαλεία Συστήματος > Επεξεργαστής Ρυθμίσεων

Desktop > Gnome > Peripherals > Keyboard > Indicator > Show Flags

Τοποθετούμε μέσα στο directory /home/user/.icons τα εικονίδια για τις σημαίες των γλωσσών που έχουμε εγκαταστήσει στο σύστημά μας.

Δοκίμασα αυτό που λες, αλλά δεν μου έβλεπε τα εικονίδια όταν τα έβαζα στο directory/home/user/.icons. Αντίθετα, λειτούργησε όταν τα έβαλα στο /usr/share/pixmaps

Κατά τα άλλα, ακολούθησα ακριβώς τα βήματα που παραθέτεις.

Μήπως φταίει το ότι δεν χρησιμοποιούσα το default θέμα του Ubuntu ή καμία σχέση;

Α, να κάνω και μια γενική ερώτηση: στο Ubuntu, το βάλε-βγάλε προγραμμάτων επιβαρύνει το σύστημα με την πάροδο του χρόνου ή από τη στιγμή που απεγκαθίσταται ένα πρόγραμμα είναι σαν να μην μπήκε ποτέ; Το ρωτάω γιατί στα Windows, όσο και να το προσέχεις το σύστημα, με το πέρασμα των χρόνων σιγά-σιγά πέφτει η απόδοσή του, ώσπου κάποια στιγμή το φορμάτ είναι αναπόφευκτο.

Δε μιλάω για πειραματισμούς και διάφορες χαζομάρες που μπορεί να κάνω κατά καιρούς (που κι αυτές αναπόφευκτες είναι εδώ που τα λέμε για μένα :P - σιγά μη το αφήσω στην ησυχία του), αλλά για απλές απεγκαταστάσεις. Στο Linux δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο της registry, έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...