Members gsarig Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Members Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Λέω να δοκιμάσω το Kubuntu με wubi στο desktop μου με την προοπτική αν μου δει την Avermedia 007 κάρτα τηλεόρασης που έχω, να το εγκαταστήσω κι εδώ ως βασικό λειτουργικό (και να έχω gnome στο λάπτοπ και kde στο desktop ). Η ερώτησή μου είναι η εξής: έχω έναν Opteron 180 και λογικά θα έπρεπε να κατεβάσω την 64μπιτη έκδοση υποθέτω... επειδή όμως παλιότερα το είχα κάνει και είχα δει διάφορα κολήματα, λέω να δοκιμάσω την 32μπιτ αυτή τη φορά, με τη λογική ότι, όπως και στα Windows, τα 32 μπιτ έχουν καλύτερη συμβατότητα στο hardware. Ισχύει αυτό ή στο linux δεν έχει καμία σχέση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δεν ειναι η συμβατοτητα με το hardware η διαφορα μεταξυ των 32 και των 64 bits. Δεν ειναι windows εδω για να θες το συγκεκριμενο driver για την συγκεκριμενη αρχιτεκτονικη. Οτι παιζει σε 64 παιζει και σε 32, πλην ελαχιστων και γενικα προβληματικων εξαιρεσεων... δηλαδη flash Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Members Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δεν ειναι η συμβατοτητα με το hardware η διαφορα μεταξυ των 32 και των 64 bits. Δεν ειναι windows εδω για να θες το συγκεκριμενο driver για την συγκεκριμενη αρχιτεκτονικη. Οτι παιζει σε 64 παιζει και σε 32, πλην ελαχιστων και γενικα προβληματικων εξαιρεσεων... δηλαδη flash α το flash έχει πρόβλημα στα 64 bit??? ε, είναι σοβαρή εξαίρεση τότε... Ευχαριστώ για την απάντηση Δοκιμάζω 32 bit να δω πώς θα πάει και βλέπουμε (έτσι κι αλλιώς με wubi τα βάζω, και να πάει στραβά κάτι δεν με πειράζει). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να κατεβασεις ενα live cd οποιασδηποτε διανομης σε 64bit, να bootαρεις σε live περιβαλλον, να εγκαταστησεις το flashplayer 10* απο το repo της διανομης και να δεις πως τα παει σε site με flash. Το Δεκεμβριο που μας περασε εκανα την 1η μου εγκατασταση σε 64bit και εβαλα flashplayer 10. Τα μισα apps στο facebook ειτε δεν παιζανε σωστα ειτε καθολου, στον konqueror και στην opera επαιζε οταν ηθελε και οποια ηθελε, ο μικρος γκρινιαζε, και την επομενη μερα το γυρισα σε 32bit και 9αρι flash και ησυχασα. *To flashplayer 10 ειναι και 64bito native. Αν θες να βαλεις το 9αρι που ειναι μονο 32bito, θα χρειαστει ματσακονιες με nspluginwrapper. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Members Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Κάτσε, με liveCD έχω την εντύπωση ότι δεν μπορείς να εγκαταστήσεις τίποτα, έτσι δεν είναι; Γι' αυτό παίζω με το wubi. Έτσι κι αλλιώς όμως, αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι να δω τι γίνεται με την κάρτα τηλεόρασης. Αν τη δει κανονικά, το δίλημμα 32 ή 64 θα το ξεπεράσω εύκολα πιστεύω Η προοπτική γενικά είναι να παίξω τώρα με το wubi με το 8.10 και αρχές μαίου, αν όλα είναι οκ, να βάλω το 9.04 (κανονική εγκατάσταση) edit: Πάντως, εκεί που το KDE αρχικά (που ήμουν πανάσχετος) μου φαινόταν δύσχρηστο, τώρα που έχω εξοικειωθεί αρκετά με το Ubuntu και το gnome, βλέποντάς το ξανά αρχίζει να μου αρέσει όλο και περισσότερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Μπορεις να κανεις εγκατασταση οτι θες κανονικα σε ενα live περιβαλλον, αλλα μετα την επανεκκινηση θα χαθουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greatst Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Κάτσε, με liveCD έχω την εντύπωση ότι δεν μπορείς να εγκαταστήσεις τίποτα, έτσι δεν είναι;... Μπορεις να κανεις εγκατασταση οτι θες κανονικα σε ενα live περιβαλλον, αλλα μετα την επανεκκινηση θα χαθουν. Να πω -από προσωπική εμπειρία- ότι είναι διαφορετική η εμπειρία που αποκομίζει κανείς χρησιμοποιώντας: α) το Ubuntu μέσω του LiveCD β) το Ubuntu μέσω κανονικής εγκατάστασης. Καμία σχέση! Δεν συγκρίνεται με τίποτε η κανονική εγκατάσταση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Members Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Να πω -από προσωπική εμπειρία- ότι είναι διαφορετική η εμπειρία που αποκομίζει κανείς χρησιμοποιώντας:α) το Ubuntu μέσω του LiveCD β) το Ubuntu μέσω κανονικής εγκατάστασης. Καμία σχέση! Δεν συγκρίνεται με τίποτε η κανονική εγκατάσταση Εννοείται αυτό... και φυσικά υπάρχει και η μέση λύση του wubi, που είναι ιδανικό για δοκιμές. Να ρωτήσω κάτι άλλο, το ext4 τι λέει; Έχω διαβάσει γενικά ότι είναι ταχύτερο από το ext3 αλλά η απορία μου είναι αν θα ήταν συνετή επιλογή να εγκαταστήσεις έτσι το Ubuntu 9.04 (μιας και υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα). Μήπως για καλύτερη σταθερότητα θα ήταν καλύτερο να παραμείνει κανείς στο ext3 (με την προϋπόθεση ότι θέλει κάτι σταθερό και δεν το θέλει για δοκιμές); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greatst Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 ...Να ρωτήσω κάτι άλλο, το ext4 τι λέει; ... Ακούγονται πολύ καλά λόγια, αλλά εγώ λέω να περιμένω λίγο και να το βάλω σε μια επόμενη έκδοση (πχ: στην 9.10). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.