Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 8.10 Final

gpan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν τους έχεις περάσει manual σε κάθε update του kernel θα πρέπει να τους ξαναπερνάς ξανά μόνος σου. Δλδ θα κάνεις recovery όπως έκανες και τώρα και μετά θα ξανακάνεις εγκατάσταση το .run.

Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος καθώς το DKMS που υποτίθετε ότι περνάει αυτόματα ότι driver έχεις στον νέο kernel στην περίπτωση των driver της nvidia δεν δουλεύει.

edit: ξέχασα να αναφέρω και κάτι παράδοξο. Αν τους περάσεις στον καινούργιο kernel μετά δεν δουλεύουν στο παλιότερο που είχες :P. Για άλλη μια φορά δεν γνωρίζω γιατί συμβαίνει αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 203
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Members
Αν τους έχεις περάσει manual σε κάθε update του kernel θα πρέπει να τους ξαναπερνάς ξανά μόνος σου. Δλδ θα κάνεις recovery όπως έκανες και τώρα και μετά θα ξανακάνεις εγκατάσταση το .run.

Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος καθώς το DKMS που υποτίθετε ότι περνάει αυτόματα ότι driver έχεις στον νέο kernel στην περίπτωση των driver της nvidia δεν δουλεύει.

edit: ξέχασα να αναφέρω και κάτι παράδοξο. Αν τους περάσεις στον καινούργιο kernel μετά δεν δουλεύουν στο παλιότερο που είχες :P. Για άλλη μια φορά δεν γνωρίζω γιατί συμβαίνει αυτό.

Νομίζω πως κατάλαβα... (τί το ήθελα κι εγώ το manual install, καλός δεν ήταν κι ο hardware manager; :o) Θα το δοκιμάσω όταν πάω σπίτι και αν προκύψει πρόβλημα θα ενημερώσω...

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! :-)

Μπορείς πάντως αν βαρίεσε να μπαίνεις σε αυτήν την διαδικασία να ξαναπεράσεις αυτούς που υπάρχουν στο envyng καθώς είναι νεώτεροι από αυτούς που υπάρχουν στα repositories.

• Members
Μπορείς πάντως αν βαρίεσε να μπαίνεις σε αυτήν την διαδικασία να ξαναπεράσεις αυτούς που υπάρχουν στο envyng καθώς είναι νεώτεροι από αυτούς που υπάρχουν στα repositories.

Ναι σύμφωνα με τα όσα είπαμε προηγουμένως όμως, από τη στιγμή που τους εγκατέστησα manually μέσω του .run, δεν θα έχω πρόβλημα αν προσπαθήσω τώρα μέσω envyng; ή μήπως δεν έχω καταλάβει καλά κάτι;

• Members

Δοκίμασα και τους δύο τρόπους (envy και manual install) χωρίς όμως επιτυχία.

Ενώ φορτώνει κανονικά όταν κάνω fix x, με το που εγκαθιστώ τους drivers, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, δεν μπαίνει σε γραφικό περιβάλλον.

Σε μένα δεν δημιούργησε πρόβλημα το update. Πάντως μπορείς να μείνεις με τον παλιό kernel. Ως συνήθως τα update είναι για κενά ασφαλείας αλλά αυτά τα κενά νομίζω επηρεάζουν τις server εγκαταστάσεις.

• Members

Ακριβώς, με τον παλιό kernel μπαίνω αυτή τη στιγμή. Μπορώ μήπως να απεγκαταστήσω κάπως τον kernel που μου δημιουργεί το πρόβλημα ή έστω, να τον βγάλω από τις επιλογές του bootloader, γιατί αυτή τη στιγμή είναι προεπιλεγμένος;

Η καλύτερη λύση είναι να τον κάνεις comment μέσω του αρχείου /boot/grub/menu.lst. Ενά καλό εργαλείο γαι να κάνεις ρυθίσεις στον grub ειναι το kgrubeditor που θα το βρείς μέσω synaptic.

• Members

Τελικά έκανα comment το menu.lst και είναι μια χαρά.

Ευχαριστώ και πάλι! :)

Α, να κάνω και μια τελευταία ερώτηση: τώρα δηλαδή εγώ δεν θα μπορώ πια να αναβαθμίσω τον kernel ή όταν βγει η επόμενη έκδοση (.14) θα αναβαθμιστεί κανονικά;

Μικρο προβληματάκι στο Firefox στο 8.04 (Kubuntu) και στο 8.10 , το οποίο δεν έχω στο 7.10 (Kubuntu). Μάλλον κάπου στο Kubuntu πρέπει να κάνω κάποια αντιστοίχηση ...

Το πρόβλημα :

- Στο παραθυράκι (που ανοίγει όταν πάμε να κατεβάσουμε ένα αρχείο) στην επιλογή "Open With" έχει ΜΟΝΟ την λέξη "Browse". Προσπαθώντας από εκεί να επιλέξω ένα πρόγραμμα μου ανοίγει τον FileManager και ΟΧΙ το KMenu... Και εγώ δεν ξέρω τι να επιλέξω! Για παράδειγμα - τα ".torrent" στις Ιδιότητες έχουν ΜΟΝΟ το πρόγραμμα "KTorrent", παρ'ολου ΔΕΝ μου προτείνει στην παραπάνω επιλογή να κάνω "Open With" ... Το ίδιο πρόβλημα στο "Open" στο παράθυρο Downloads - εδώ δεν ανοίγει τον FileManager..

Στο 7.10 όλα ρολόι.... !!!

• Members
Μου επιτρέπετε να το ποστάρω εδώ; Δεν σκέφτηκα καλύτερο τόπικ...

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=282066&page=17

Δεν ξέρω αν το έκανες κατά λάθος ή από άποψη, αλλά το link σου δεν οδηγεί κάπου (βγάζει στην τρέχουσα σελίδα)... :-D

Δεν ξέρω αν το έκανες κατά λάθος ή από άποψη, αλλά το link σου δεν οδηγεί κάπου (βγάζει στην τρέχουσα σελίδα)... :-D

:o

εγινήκαμε ξεφτίλα... (το διόρθωσα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...