Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 8.10 Final

gpan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρωτάς όσους το δοκίμασαν συγκεκριμένα σε Ubuntu 8.10; Αν όχι, με χρήση της λειτουργίας της Αναζήτησης στο Linux subforum εντόπισα και μπορώ να σε παραπέμψω προς ανάγνωση σε τουλάχιστον 3-4 threads όπου χρήστες Linux περιγράφουν έστω και εν συντομία εμπειρίες από το Flash 10...

• Απαντ. 203
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ρωτάς όσους το δοκίμασαν συγκεκριμένα σε Ubuntu 8.10; Αν όχι, με χρήση της λειτουργίας της Αναζήτησης στο Linux subforum εντόπισα και μπορώ να σε παραπέμψω προς ανάγνωση σε τουλάχιστον 3-4 threads όπου χρήστες Linux περιγράφουν έστω και εν συντομία εμπειρίες από το Flash 10...

όσους το δοκίμασαν σε 8.10 από εσάς, έχω διαβάσει κάποια σχόλια σε διάφορα σημεία αλλά με ενδιαφέρουν και οι δικές σας απόψεις σαν πιο "κοντινοί" μου που είστε! :-)

Δημοσ.

Δεν έχω ακούσει παράπονα αν και μπορεί αν σου εμφανιστούν μικροπροβληματάκια. Κατά την γνώμη μου προχώρα στην εγκατάσταση του άφοβα.

Δημοσ.

Σήμερα άρχισε και το ubuntu developer week

https://wiki.ubuntu.com/UbuntuDeveloperWeek

Ενδιαφέρων όλα τα θέματα που συζητάνε και φυσικά όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει στις συνεδρίες. Εδώ μπορείτε να δείτε εντυπώσεις από την πρώτη μέρα

http://daniel.holba.ch/blog/?p=340

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

φίλοι, συμφορουμίτες καλησπέρα.

τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ ένα πολύ παράξενο θεματάκι.. ξαφνικά(?) σε μερικές σελίδες (π.χ. σε ενα flash πεδίο) δεν μπορώ να γράψω ελληνικά!! βγαίνουν κινέζικα. Σε πολλά φόρουμ όπως εδώ δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα.. επίσης κατέβασα ένα rar με κάποια τραγούδια που έχουν εληνικούς τίτλους και παρατηρώ πως ούτε και εκεί εμεφανίζονται ελληνικά.. τι μπορεί να φταίει?

Δημοσ.

Αυτό είναι bug αλλά κάποια τραγούδια πχ στον rhythmbox player γιατί δεν εμφανίζουν ούτε καν τον τίτλο στα ελληνικά? ξέρω ότι υπάρχει θεματάκι με τα id3 tags αλλά το όνομα του τραγουδιού?

Δημοσ.

Γιατι και εκεινα τα τραγουδια σου (ή μαλλον τα ID3 tag τους απο τα οποια διαβαζει η εφαρμογη καποιες φορες) ειναι γραμμενα με κωδικοποιηση windows-1253, και οχι με utf-8, προφανως επειδη εγιναν rip απο καποιο προγραμμα των windows.

Βαλε το easytag ή το kid3 και γυρισε τα ολα σε utf-8.

http://packages.ubuntu.com/intrepid/kid3

http://packages.ubuntu.com/intrepid/easytag

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Members
Δημοσ.

Σήμερα μου προέκυψε ένα μικρό έως μεγαλούτσικο πρόβλημα, μετά από μια αναβάθμιση που έκανα μέσω του update manager. Έκανα λοιπόν τις αναβαθμίσεις, οι οποίες αν έχω καταλάβει καλά περιλάμβαναν και αναβάθμιση του kernel.

Όταν τελείωσαν,μου ζήτησε να κάνει την κλασσική επανεκκίνηση. Μετά από αυτό όμως, και ενώ στην αρχή το λειτουργικό φαίνεται να φορτώνει κανονικά, όταν πάει να μπει σε γραφικό περιβάλλον κολλάει σε μια μαύρη οθόνη, σαν να είναι σβηστό το μηχάνημα.

Όταν επιλέγω να κάνω boot με τον kernel 2.6.27.12 φορτώνει μια χαρά (με αυτό μπαίνω τώρα). Μόλις όμως δοκιμάζω τον καινούριο (2.6.27.13), συμβαίνει αυτό που μόλις περιέγραψα.

Δεν ξέρω αν έχει σημασία, αλλά σημειώνω πως τρέχω το Ubuntu 8.10 σε Dell Inspiron 1520, με κάρτα γραφικών Nvidia. Επίσης, με εξαίρεση το συγκεκριμένο update, δεν έκανα καμία άλλη αλλαγή στο σύστημά μου, οπότε υποθέτω ότι προφανώς φταίει αυτό.

Υπάρχει μήπως καμιά ιδέα για το πώς μπορώ να διορθώσω το πρόβλημα;

Δημοσ.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με τους driver της nvidia και ότι δεν πέρασαν-εγκαταστάθηκαν στον νέο kernel γιαυτό και σου κρασάρει το γραφικό περιβάλλων. Για πες μου με ποιον τρόπο τους είχες βάλει?

• Members
Δημοσ.

Πράγματι, κάτι έχει συμβεί με τους drivers της nvidia. Έκανα boot σε recovery mode στον νέο kernel και επέλεξα fix x. Έτσι μπήκα κανονικά, αλλά μου είχε απενεργοποιήσει τους drivers. Με το που πήγαινα τους ξαναπεράσω, είτε από το Hardware Drivers είτε από το Envy, στο επόμενο reboot το πρόβλημα εμφανιζόταν ξανά.

Τώρα εξακολουθώ να μπαίνω με τον παλιό kernel....

Καμιά ιδέα για το πώς μπορώ να το διορθώσω γιατρέ μου; :-D

Δημοσ.

Δεν απαντας στο κρισιμο ερωτημα:

ΠΩΣ εβαλες τους εν λογω drivers?

Με το .run απο την nvidia?

Αν ναι, πρεπει να κανεις παλι την ιδια διαδικασια.

Με το envy?

Αν ναι, πρεπει να κανεις παλι την ιδια διαδικασια.

Με τον hardware manager ή το synaptic ή το apt ?

Τοτε δεν θα επρεπε να ειχες προβλημα, γιατι μαζι με το update του πυρηνα, θα γινοτανε update/ανακατασκευη κια το αναλογο module για την nvidia.

• Members
Δημοσ.

Ντρέπομαι που το λέω, αλλά κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει και τους 3 τρόπους :o:

Στην αρχή χρησιμοποίησα τον hardware manager, γιατί αυτό ήξερα

Μετά είπα να δοκιμάσω και το envy, για να δω τι παραπάνω κάνει :o

Τέλος, κατέβασα από το site της nvidia τους τελευταίους drivers που βρήκα και τους εγκατέστησα με το .run (επίσης για να δω τί θα γίνει περισσότερο κι όχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο :o:o)

Μήπως θα πρέπει να απεγκαταστήσω τελείως όλους τους drivers και να τους ξαναπεράσω από τον hardware manager; Αν ναι, πώς;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...