Cernic Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Η κοπελα μου εχει 2 laptop το ενα ειναι xp και το αλλο vista και θελω να τα συνδεσω και τα 2 στο internet και να μπορουν να κοινουνται μεσα στο σπιτι...τις εστειλαν ενα modem απο την tellas ασιρματο μπορω σε αυτο να συνδεσω και δευτερη laptop η πρεπει να παρει αλλο? και αμα δεν γινετε πειτε καμια καλη ιδεα...Σας παρακαλω λιγο... Y.Γ:ειναι η πρωτη φορα που χρεισιμοπειω το site!!! και να μου λετε και περιπου την τιμη που θα βγει...
nick#18 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 εαν εχουν και τα 2 ασυρματες καρτες δικτυου γινετε...και αν δεν εχουν μπορεις να αγορασεις...και αν εριχνες και μια μικρηηηη ματια στους κανονες.... Προσοχή: Από 1.1.2008, μηνύματα γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται. Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε ελληνικούς χαρακτήρες στα μηνύματα σας. το λεει και πανω απο την γρηγορη απαντηση στο τελος της σελιδας
Cernic Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 φιλε σε ευχαριστο για το ενδιαφερον σου απλα μπορεις λιγο να μου πεις την διαδικασια και την τιμη περιπου?
nick#18 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 μηπως μπορεις να μου πεις πια laptop εχει η κοπελα σου? για να δουμε αν εχουν ασυρματες καρτες.... εαν δεν εχουν κοιταξε εδω κατι καλο και φθηνο....εγω αυτη χρησιμοποιω και ειμαι απολιτα ευχαριστιμενος....
Cernic Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 τα laptop που εχει το ενα ειναι sony και το αλλο toshiba δεν ξερω ακριβος τα μοντελα... φιλε αμα εχουν ασηρματες καρτες τι πρεπει να κανω? και τι πρεπει να αγορασω... το μονο που εχει τωρα ειναι ενα modem ασιρματο....
nick#18 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 αν εχουν ασυρματες καρτες δεν αγοραζεις τιποτα.....για να τα συνδεσεις ειανι απλο....πας: πινακας ελεγχου/συνδεσεις δικτυου βρισεις την ασυρματη συνδεση που λεει και κανεις 2πλο κλικ θα ξεκινισει να ψαχνει γαιδικτυα μονο του μεχρι που θα σου βραλει κατω δεξια μια ειδοποιηση οτι βρηκε δικτυα...μετα επιλεγεις το ονομα του δικτυου σας βαζεις το κλειδι (εαν εχει που ελπιζω να εχετε βαλει) και ετοιμος....αν δεν εχει ασυρματη συνδεση στον πινακα ελεγχου η δεν εχουν καρτα η δεν εχει εγγατεστημενους drivers....πριν ποσο καιρο τα ειχε παρει τα laptops..?
Cernic Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 το ενα το εχει 1 χρονο και το αλλο το εχει 2 βδομαδες... φιλε αυτο που θελω ειναι να εχει ιντερνετ και στα 2... αυτο πως το κανω? η αμα εχουν δικτιο εχουν και τα 2 ιντρενετ γτ δεν ξερω και πολλα...
mchatz Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Αν δεν έχεις wireless στο laptop τοτε τι πιο απλό....απλά αγόρασε ένα απλό usb dongle (γύρω στα 10-15 € για κάθε laptop , δες και http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=WIRELESS&category2=USB), στήσε τους drivers και πλέον θα έχεις ασύρματη πρόσβαση απο τα laptop... Τώρα, για το πώς θα γίνει ή σύνδεση.....έχει ήδη απαντηθεί απο άλλο post εδω...φαντάζομαι ότι θα έχεις ασύρματο router-modem, ενεργοποιημένο dhcp (το ίδιο και στα laptop) και θα είσαι σε θέση να ξέρεις το όνομα του ασύρματου δικτύου σου (ssid) ...Καλή τυχη!
Cernic Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 mchatz φιλε μου το modem το συνδεω με το ενα laptop και μετα με το δικτιο εχει και το αλλο interto? το wireless τι ειναι ?
mchatz Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 ωπα! μισό! μιλάς για απλό modem η router???? τι μάρκα και μοντέλο είναι (δες το αυτοκόλητο στη βάση ή στο πίσω μέρος του modem!) για να έχεις ανεξάρτητη σύνδεση για κάθε laptop, θα πρέπει να έχεις router ...στην περίπτωση αυτή, αυτό που συνδέεται στο internet είναι το router και κατόπιν τα laptop βγάινουν στο internet μέσα απο τον router. αν σου έχουν δώσει απλό modem τότε λυπάμαι...θα μπαίνει ένα μηχανημα κάθε φορά (εκτός αν πάρεις router και το συνδέσεις πανω στο modem...η ακόμα καλύτερα πάρε ένα router που κάνει και τη δουλειά του modem... wireless=ασύρματο
nick#18 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 το speedtouch585 εχει...αυτο ειναι το wi-fi της tellas...
mchatz Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Οπότε ισχυουν τα εξης : 1. μπορεί ο φίλος μας να έχει πρόσβαση απ όλα τα laptop στο ιντερνετ με την προυπόθεση ότι έχουν ασύρματη κάρτα, ότι είναι εγκατεστημένη και ότι ο διακοπτης του ασύρματου πάνω στα laptop είναι ανοιχτός.... 2. αν δεν έχει σε καποιο laptop ασύρματη κάρτα, τοτε η λύση usb ασύρματης κάρτας είναι η φτηνότερη και η πιο απλή 3. για τη σύνδεση με τον router....αυτά που έχει περιγράψει άλλος φίλος παραπάνω
Cernic Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 σας ευχαριστο για την βοηθεια και το ενδιαφερον σας δεν περιμενα τοση βοηθεια απο το site αυτο αλλα εμεινα με το στομα ανοιχτο... θα σας ζιτησω κατι τελευταιο θα σας δωσω αυριο λογικα τα 2 μοντελα των laptop να μου πειτε αμα εχουν καρτα δικτιου και παλι σας ευχαριστο!!! -----Προστέθηκε 30/10/2008 στις 08 : 56 : 42----- Τα μοντελα των laptop ειναι sony VGN-CS115/Q και TOSHIBA SA50-106 μπορειτε να μου πειτε αμα εχουν ασυρματη καρτα ? -----Προστέθηκε 31/10/2008 στις 08 : 14 : 24----- παιδες λιγο βοηθεια ακομα πειτε μου αμα εχουν ασυρματη καρτα και ολο το σκινικο τι γινετε γτ δεν ξερω και πολλα...συνδεω το PC με το modem/router και μετα κανω ασυρματο δικτιο? επισης αμα μπορειτε να μου γραψετε ολη την διαδικασια αν ειναι ευκολο... θα γινετε το ενα απο τα 2 pc να εχει ιντερνετ αμα το αλλα ειναι κλειστο?
nick#18 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 για το sony βρηκα εχει αδυρματη καρτα....το αλλο δεν το βρηκα...πριν ποσο καιρο το ειχε παρει?...δεν εχει σχεση το ενα laptop με το αλλο, μπορει το ενα να ειναι κλειστο και το αλλο να εχει internet....κοιταξες στον πινακα ελεγχου του sony για την ασυρματη συνδεση? αν δεν εχει ψαξτε τα cd που ειχε μεσα το κουτι του καπιο ειχει drivers...
Cernic Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 ευχαριστο ρε σι θα την βρω την ακρη αμα εχουν και τα 2 πρεπει να κανω κατι για να ενεργοποιηθει? το toshiba το πηρε σχεδον πριν 2 χρονια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.