Προς το περιεχόμενο

Τρίπινο Power led : Απλή ερώτηση

gagvas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα έστησα ένα απλό HTPC με τα :

α) Lian Li PC-V350B Black (Cube, HTPC Case)

β) Asus P5KPL-CM (s775, DDR2, VGA)

1) Δεν μπόρεσα να συνδέσω το power led στη mobo διότι το πρώτο έρχεται από το case ως τρίπινο (όπου μονο τα Pins 1 & 3 έχουν καλώδιο, τα power+ και -) ενώ η mobo έχει αναμονή για δίπινο. Υπάρχει καμία καλύτερη λύση από το να αρχίσω να κόβω και να ενώνω καλώδια με μονωτική ταινία ; Αν το τρίπινο χρησιμοποιούσε διαδοχικά Pins (δηλαδή τα 2 και 3, ή τα 1 και 2) θα μπορούσα να το συνδέσω στη Mobo με το idle pin στον αέρα.

2) Αν και σωστά συνδεδεμένο το HDD led, δεν ανάβει όταν λειτουργεί ο δίσκος. Εχει σχέση με το ότι το power led είναι ακόμη ασύνδετο; Power on και reset λειτουργούν κανονικά.

Παραθέτω φωτό με τη συνδεσμολογία του MoBo :

post-42547-129062975862_thumb.jpg

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Το LED του HD μπορεί να είναι ανάποδα.

Για το άλλο θέμα, είναι λίγο πιο απλό από το να κόψεις τα καλώδια... εάν κοιτάξεις το τρίπονο απο την πίσω μεριά (όχι εκεί που γράφει PowerLED) τότε θα δείς ότι τα pinάκια συγκρατούντε στην θέση τους από κάτι πλαστικές ακίδες (παραλλήλες με το σώμα του connectora) εάν με μία καρφίτσα σηκώσεις την ακίδα προς τα έξω, τότε μπορείς να τραβήξεις το καλώδιο και το πινάκι θα βγει, μετά απλά το βάζεις την δίπλα θέση.

Πρόσεξε μόνο πιο πρέπει να βγάλεις για να έχεις σωστή πολικότητα...

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα το κοιτάξω το απόγευμα.

Ωστόσο, αν και είμαι άσχετος από αυτά, συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση το ότι έχει σημασία η πολικότητα στη σύνδεση απλών αντιστάσεων (όπως είναι τα leds). Σε μια ρευματοδότηση τύπου CPU/ATA/SATA καταλαβαίνω ότι έχει σημασία η σειρά των τάσεων (GND, 5V, 12V κτλ). Σε απλά leds όμως με δύο μόλις καλώδια, θα περίμενα να δούλευαν έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα από τη σύνδεση των + και - (περίπου όπως οι απλές λάμπες) !

Δημοσ.

Το εάν απαιτείτε πολικότητα ή όχι έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά της κάθε "συσκευής".

Τα LED (Ligth Emitting Diodes) όπως όλες οι δίοδοι έχουν πολικότητα. Άλλες συσκευες δεν έχουν (ή δεν παίζει ρόλο πχ διακόπτες, μεγάφωνα).

Δημοσ.

Χμμμ .. δίοδος, όχι αντίσταση. Μαθαίνω όσο μεγαλώνω ...

Και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ...

Υ.Γ. Εχθές ήμουν στα μέρη σας. Η πόλη έχει αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο ...

Δημοσ.

κόψε το τρίπινο περίπου στην μέση (αν θέλεις ξύσε και τα γρέζια που θα μείνουν σε κάθε κομμάτι). Εγώ αυτό κάνω πάντα... Οντως, πολύ παράξενο μέσα στη τυποποίηση που επικρατεί στον κόσμο των υπολογιστών να υπάρχει αυτό το πρόβλημα... Καλύτερα ας άφηναν 2 μονόκλωνα ελεύθερα για power led...

Δημοσ.

Είχατε δίκιο ...

Σε ό,τι αφορά το HDD led, τα pins ήταν όντως ανάποδα.

Σε ό,τι αφορά το power led, με ένα μικρό κατσαβίδι σηκώνται πολύ εύκολα η ασφάλεια που "μαγκώνει" κάθε καλώδιο, οπότε βάζεις-βγάζεις όποιο καλώδιο θέλεις, σε όποια θέση θέλεις.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...