johnyb98 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Καλημέρα. Έστησα πριν 20 περίπου ημέρες Windows XP Pro στον υπολογιστή ενός φίλου. Το παρόδοξο που συμβαίνει είναι το εξής: Όταν το router είναι κλειστό και όταν βγαίνει το logo των Windows με τα τρία μπλε τετραγωνάκια που τρέχουν κάτω και δείχνουν ότι τα Windows φορτώνουν, τα τετραγωνάκια αυτά πάνε υπερβολικά αργά, σε σημείο που νομίζεις πως ο υπολογιστής κόλλησε. Αν τον αφήσεις όμως θα σου έχει φορτώσει τα Windows μέχρι την επόμενη μέρα. Και τώρα το κουφό της υπόθεσης: Αν ξεκινήσεις τον υπολογιστή με το router ανοιχτό ή το ανοίξεις κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της αργής φόρτωσης, τότε όλα προχωράνε σε κανονική ταχύτητα. Έχω στήσει αρκετούς υπολογιστές. Τέτοιο πράγμα πρώτη φορά βλέπω. Έχει να δώσει κανείς καμία εξήγηση και λύση ίσως; Ευχαριστώ!
HexStatic Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα αυτό που θα πω ίσως είναι βλακεία, Αλλά μήπως δεν έχει ολοκληρώσει κάποιο update και πάει να το κάνει την ώρα που φορτώνει τα windows. (οπότε το βοηθάει η προϋπόθεση να έχει νετ. ) Αφού μπείτε windows δοκίμασε να κάνετε όλα τα updates κανονικά (αν υπάρχουν ) και ξαναπροσπάθησε να δεις αν συμβαίνει το ίδιο.
johnyb98 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μου φαίνεται λίγο εξεζητημένο σαν λύση γιατί, και σε άλλους υπολογιστές που έχω στήσει, με το πρώτο φόρτωμα κιόλας, όλα πήγαιναν κανονικά κι ας μην είχαν κανένα update.
HexStatic Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 το router το έχεις συνδέσει με usb ή με ethernet?
SwAToNeR Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μήπως προσπαθεί να βρεί το δίκτυο μέσω DHCP και γιαυτό αργεί; Λίγο κουλό αλλά είναι το μόνο λογικό εφόσον με ανοιχτό router ανοίγει ενώ με κλειστό αργεί. Δοκίμασε χωρίς ethernet καλώδιο να δείς τι κάνει. Βγάλτο απο τον υπολογιστή, όχι απο το router.
johnyb98 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Θα του πω να το κάνει και θα σας ενημερώσω...
micos000 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν. Το 1ο είναι να έχει κάνει αντιστοίχηση κάποιου δίσκου στο δίκτυο, έτσι ότνα είναι κλειστό το router προσπαθεί να τον βρει. Το 2ο είναι να έχει κάποια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας από κάποιο αρχείο/φάκελο που βρίσκεται σε άλλον υπολογιστή. Το 3ο είναι κάτι σαν αυτό που είπε ο SwAToNeR, αν και δεν το νομίζω. Από τα παραπάνω, το πιο πιθανό είναι το 1ο.
alkisg Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Βάλε ένα network monitoring tool σε κάποιο "διπλανό" PC ώστε να παρακολουθείς την κίνηση που προκαλεί το πρώτο PC στο δίκτυο. Πιθανώς να δεις ότι προσπαθεί να προσπελάσει κάποια διεύθυνση και λήγει με DNS timeouts. Από τη διεύθυνση ίσως μπορέσεις να καταλάβεις ποιο ακριβώς πρόγραμμα / driver / ιός / whatever φταίει. Και, ρίξε και μια ματιά στον eventviewer του πρώτου PC: έναρξη » εκτέλεση » eventvwr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.