Προς το περιεχόμενο

ταχύτητες ανεβοκατεβάσματος

arxaggelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλήμέρα παιδιά

μέχρι τώρα είχα το azureus στον αυτόματο πιλότο, δηλαδή δεν είχα ρυθμίσει απολύτως τπτ. Έβαλα το ktorrent (για ubuntu αλλά δεν νομίζω ότι έχει σημασία για αυτό postάρω εδώ, αν είμαι off παρακαλώ μεταφέρετέ το) και έκανα κάποιες ρυθμίσεις που βρήκα στον οδηγό. Έχω 6/1 και το ρούτερ κλειδώνει στα 6139/998. Έχω βάλει download:unlimited και upload:50-70, και άνοιξα και μια πόρτα από το router για το ktorrent. Το δοκιμάζω από εχθές και έχω δύο ερωτήσεις:

α)Οι ταχύτητες κυρίως στο down έχουν σημαντικές αυξομειώσεις, δηλαδή μπορεί να είναι 15-20 και σε μισό λεπτό να είναι 160 και μετά πάλι κάτω (χωρίς private tracker). Είναι φυσιολογικό? με tracker δεν δοκιμασα ακόμη τι πιάνει (το azu πάντως χωρις καμιά ρύθμιση μου είχε δώσει και 550).

β) ενώ το up πιάνει ό,τι όριο και να βάλω (με βάση τον υπολογισμό του οδηγού) και μένει εκεί γύρω, το down είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με όσο θα περίμενα. Μέχρι που έβαλα κόφτη στο ratio είχα στείλει παραπάνω από όσο είχα κατεβάσει! ο αριθμός των seeds και leechers είναι ψιλοσταθερός, οι τελευταίοι είναι περισσότεροι.

είναι νορμάλ όλα αυτά γιατρέ?

Δημοσ.

α) ναι είναι φυσιολογικό διότι εκτός του ότι παίζει ρόλο πόσοι είναι οι seeders πάιζει ρόλο και πως χρησιμοποιούν την γραμμή τους..

π.χ.

μπορεί να δίνουν 10 άτομα και να παίρνουν 50. τότε έχεις χαμηλό download (εκτός αν αυτοί οι 10 έχουν πολύ καλές γραμμές)

Εαν είναι 50/50 τότε εξαρτάται απο το πως μοιράζουν αυτοί οι 50 την γραμμή τους.δηλ. μπορεί να κάνουν ταυτόχρονα σε παραπάνω απο 1 torrent seed και στο άλλο λόγω των περισσοτέρων seeder/leecher να δίνει περισσότερο. απο αυτό που παίρνεις εσύ οπότε είναι αμφιλεγόμενο το αποτέλεσμα στα free sites..

για το εαν θα έχεις πρόβλημα στις ταχύτητες που πιάνεις μπορείς να κάνεις ένα test my speed http://www.speedtest.net/

να δεις τις πραγματικές ταχύτητες σου αλλά γενικά να ξέρεις ότι μόνο σε private tracker θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

β)

Αυτό γίνεται τις περισσότερες φορές διότι όλοι ζητάνε και λίγοι δίνουν.

Αυτά είχα να πώ αγαπητέ ασθενή ελπίζω να σε βοήθησα.:mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...