Προς το περιεχόμενο

Πάλι απεργίες?

Praetorianos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλο ειναι παντως να μην γενικοποιουμε και να λεμε "αχρηστοι δημοσιοι υπαλληλοι" ή

απεργια=λουφα". Ετσι κατανταει κουβεντα καφενειου.

Ας συζητησουμε επι συγκεκριμενων αιτηματων συγκεκριμενων εργασιακων κλαδων. Γενικα ας συζητησουμε λιγο πιο συγκεκριμενα...

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
... υπάρχουν συνταγματολόγοι που δεν συμφωνούν μεταξύ τους αν είναι αντισυνταγματικό η όχι, κανε αίτηση να τους κανεις μαθήματα.

Χώρια των καταλήψεων σε σχολεία/σχολές (αν δεν απατώμαι παραμένουν δημόσια κτίρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται) μπορεί κανείς να μας διαφωτίσει για το εαν κατάληψη δρόμου χωρίς να παραχωρείται έστω μια λωρίδα κυκλοφορίας (όπως γίνεται σε άλλες "ξενέρωτες" χώρες) αποτελεί παρακώλυση συγκοινωνιών;

Δημοσ.

Ειναι μλκια να κλεινεις τους δρομους. Αλλωστε ειναι απολυτα φυσιολογικο οταν διαδηλωνουν 10.000 ατομα να πηγαινουν απο το πεζοδρομιο....

Επισης απεργια = λουφα ειναι μια απο τις μεγαλυτερες κοτσανες που εχω ακουσει στη ζωη μου γιατι :

α)Ο Υπαλληλος χανει το μισθο του και επομενως αν ηθελε να αραξει θα έπαιρνε άδεια.

β)Το οτι παει και ξεποδαριαζετε μονο που δεν τον ξεκουραζει

γ)Όσον αφορα αυτους που κάνουν απεργια, δεν πληρωνονται και ΔΕΝ πανε και στη διαδηλωση, απλα ειναι μλκες γιατι τοτε δεν εχει κανενα απολυτως νοημα να κανουν απεργια.

Δημοσ.
... υπάρχουν συνταγματολόγοι που δεν συμφωνούν μεταξύ τους αν είναι αντισυνταγματικό η όχι, κανε αίτηση να τους κανεις μαθήματα.

Αυτό όμως δεν αποτελεί επιχείρημα για το αντίθετο. Πάντα θα υπάρχουν υποστηρικτές και των δυο πλευρών. Το θέμα είναι ότι αν διαβάσει ο καθένας το Σύνταγμα μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Critter, για το δεύτερο που λες, συμφωνώ. Για το πρώτο (τα 10 χιλιάδες άτομα από το πεζοδρόμιο), διαφωνώ. Είναι θέμα παιδείας καθαρά. Όταν ο άλλος μπροστά στα δικά του συμφέροντα (τα οποία όντως πολλές φορές παραβιάζονται), δεν υπολογίζει τους υπόλοιπους συνανθρώπους του, δεν μπορώ να τον συμπονέσω. Ειδικά όταν αυτή η κατάσταση γίνεται 1 φορά τη βδομάδα. Γιατί, μπορεί να μην είναι τόσο σημαντική η δουλειά μου όσο τα θιγόμενα συμφέροντα (ή πολλές φορές και τα παραβιασμένα δικαιώματα) ενός ολόκληρου κλάδου, αλλά είναι η δουλειά μου και μια φορά τη βδομάδα δεν μπορώ να την κάνω. Και όπως ειπώθηκε παραπάνω, ο στόχος της απεργίας (πχ κάποιος υπουργός, υφυπουργός ή ακόμα και ο πρωθυπουργός) δεν ζορίζεται καθόλου. Εγώ κι εσύ ζοριζόμαστε μόνο...

Δημοσ.
Αυτό όμως δεν αποτελεί επιχείρημα για το αντίθετο. Πάντα θα υπάρχουν υποστηρικτές και των δυο πλευρών. Το θέμα είναι ότι αν διαβάσει ο καθένας το Σύνταγμα μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Critter, για το δεύτερο που λες, συμφωνώ. Για το πρώτο (τα 10 χιλιάδες άτομα από το πεζοδρόμιο), διαφωνώ. Είναι θέμα παιδείας καθαρά. Όταν ο άλλος μπροστά στα δικά του συμφέροντα (τα οποία όντως πολλές φορές παραβιάζονται), δεν υπολογίζει τους υπόλοιπους συνανθρώπους του, δεν μπορώ να τον συμπονέσω. Ειδικά όταν αυτή η κατάσταση γίνεται 1 φορά τη βδομάδα. Γιατί, μπορεί να μην είναι τόσο σημαντική η δουλειά μου όσο τα θιγόμενα συμφέροντα (ή πολλές φορές και τα παραβιασμένα δικαιώματα) ενός ολόκληρου κλάδου, αλλά είναι η δουλειά μου και μια φορά τη βδομάδα δεν μπορώ να την κάνω. Και όπως ειπώθηκε παραπάνω, ο στόχος της απεργίας (πχ κάποιος υπουργός, υφυπουργός ή ακόμα και ο πρωθυπουργός) δεν ζορίζεται καθόλου. Εγώ κι εσύ ζοριζόμαστε μόνο...

Οκ. Εχω παρα πολλά να πω πάνω σε αυτα που ειπες αλλα θα το παω λιγο αντιστοφα. Πεσμου τους τροπους που προτεινεις και θεωρεις οτι θα εχουν αποτελεσμα για να αντιδρασει κανεις απο τους θιγομενους (οι οποιοι δεν ειναι αυτοι που κατεβαινουν στην πορεια...αλλα ειναι πολλοι απο αυτους που δουλευουν και δεν μπορουν να απεργησουν, πολλοι αν και εχουν ματια και βλεπουν διατηρουν πελατειακες σχεσεις καθως και πολλοι απο αυτους που ειναι στο δρομο και βριζουν τους διαδηλωτες αλλα έχουν αγνοια της καταστασης....αλλα άστους αυτους).

Οσο για τις απεργιες-πορειες εγω θα παραδεχτω οτι ΠΛΕΟΝ όντως δεν φαινεται να κανουν κατι και ο λογος ειναι οτι ο κοσμος εχει γονατισει με αποτελεσμα να κατεβαινουν στις πορειες μικρες διασφαλισμενες μειοψηφιες οι οποιες όμως φωναζουν για τα δικαιωματα της πλειοψηφιας.

Για παραδειγμα οταν 5000 ατομα φωναζουν για τους μισθους δεν νομιζω να εχει κανεις αντιρηση οτι το μισθολογικο ειναι σοβαρο προβλημα της πλειοψηφιας....το λενε αλλαωστε και τα στατιστικα μεχρι και στις μετρησεις της Ε.Ε. Όμως αυτοι οι 5000 θα ειναι οι αλητες που κλεισανε το δρομο.

Πες μου λοιπον εσυ μερικους ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ τροπους κατα τους οποίους θα μπορουσε να εκφραστει οχι μονο η μειοψηφια αλλα και η πλειοψηφια χωρις να καταπατησει τα δικαιωματα κανενος. Εκτος βεβαια αν θεωρεις οτι λεω μπαρουφες και οτι πραγματι η πλειοψηφια δεν θεωρει οτι υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα σε αυτον τον τοπο που να δικαιολογει κάποιας μορφης αντιδραση.

Επισης κανεις λαθος που λες οτι ο υπουργος δεν ζοριζεται καθολου. Εγω πολυ ζορισμενους τους ειδα στις απεργιες των βενζινοπολων, των τελωνειακων, των εργαζομενων στα λιμανια, στις μεγαλες μαθητικες καταληψεις στις αρχες του 90 και το 98 (προτασεις μομφης κτλ) που γινοντουσαν για σοβαρους λογους και οχι για να ειναι τριγωνες οι τυροπιτες.

Και αν σε ολες αυτες τις περιπτωσεις οι συνδικαλιστικες ομαδες δεν ηταν πουλημενες και καθοδηγουμενες απο τις κυβερνησεις τοτε θα ζοριντουσαν και απο τις απεργιες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οταν θα κλεινανε για κανα μηνα οι δημοσιες υπηρεσιες και δεν θα δουλευε τπτ στο Ελληνικο κρατος.

Γιʼαυτο το λογο μιλαω οτι πλεον οι απεργιες δεν κανουν τπτ...γιατι οι συνδικαλιστες ειναι πουλημενοι.

Οι συνταγμοτολογοι προφανως εχουν μπλεξει τα μπουτια τους γιατι απο τη μια υπαρχει το δικαιωμα του να διαδηλωνεις αλλα απο την αλλη τα πεζοδρομια ειναι για τους πεζους και οι δρομοι για τα αυτοκινητα. Ποιο εξουδετερωνει ποιο? Η παιδεια δεν νομιζω οτι εχει να κανει με το αν θα κλεισεις το δρομο γενικα...αλλα σε περιπτωσεις πορείας 100 ατομων. Εκει πρεπει να καταλαβεις οτι δεν σε παιρνει και γινεσαι γραφικος. Οταν μιλαμε για μια πορεια όμως όπως αυτη του ασφαλιστικου επι πασοκ που ειχε 200.000+ κοσμο (και 10.000 να ειναι παλι πολλοι ειναι) ή οπως την αυθορμητη για την εισοδο των Αμερικανων στο Ιρακ, δεν νομιζω οτι μπορεις να πεις τον αλλο αδικο και κανιβαλο που εκλεισε το δρομο...ειναι απόροια της διαδηλωσης.

Δημοσ.

Φίλε Critter...

Καταρχάς, η λύση που βλέπω εγώ ως πιο σωστή για τις απεργίες είναι οι λευκές απεργίες. Να πηγαίνουν όλοι στην δουλειά τους χωρίς να δουλεύουν. Δεν είναι ανάγκη να εμποδίζουν τους υπόλοιπους στη διαβίωσή τους σε μια πόλη που από μόνη της είναι εχθρική στον πολίτη.

Επίσης, οι απεργίες πρέπει να γίνονται σε συνεννόηση με τις αρχές. Πχ όντως, 200 χιλιάδες άτομα δεν γίνεται να διαδηλώσουν στα πεζοδρόμια. Θα πρέπει να υπάρχει πρόληψη για παρακάμψεις προς τους σημαντικούς προορισμούς και τα κέντρα συνάθροισης.

Όσον αφορά το κατά πόσο ζορίζεται ο υπουργός, το ζόρι που τραβάει δεν έχει να κάνει με ότι οι βενζινοπώλες ήταν στους δρόμους, αλλά στο ότι δεν έσταζαν οι μάνικες. Και σπίτια τους να είχαν κάτσει, το ίδιο θα ζοριζόταν ο υπουργός.

Τέλος πάντων, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αν και δεν το δέχομαι απόλυτα. Παρόλαυτά, έχει λογική βάση και θα μπορούσα να το ενστερνιστώ, αν δεν το έβλεπα να αποτυγχάνει καθημερινά... :-(:-(:-(

Δημοσ.

Η απεργια ειναι το μονο που μενει και σε οποιον αρεσει. Σε οποιον δεν αρεσει να παει να στηθει στο μνημα του παπαδοπουλου και να κλαιει τη μοιρα του.

Αν θελετε να συζητησουμε για το πως γινονται σημερα οι απεργιες και γιατι ενα δικαιωμα που παλαιοτερα εδινε λυσεις ξεφτιλιστηκε τοτε οκ. Οχι ομως να διαβαζω διπλωματιες του στυλ "ιερο το δικαιωμα μεν αλλα καταχρηστικο δε".

Εμένα δεν μου αρέσει όταν γίνεται καταχρηστικά αλλά επίσης δεν είμαι χουντικός τι να κάνουμε? Η μεσαία λύση βέβαια είναι οι απεργίες που έχουν λόγο ύπαρξης, ίσως ο διάλογος και μετά βλέπουμε.

Δεν ήταν διπλωματίες, ήταν πραγματική απορία και την εξέφρασα για να "συζητήσουμε για το πως γίνονται σήμερα οι απεργίες" που κατά την γνώμη μου εκτός από ανούσιες, γυρίζουν και τον κόσμο εναντίον στους απεργούς.

Οσο για τις απεργιες-πορειες εγω θα παραδεχτω οτι ΠΛΕΟΝ όντως δεν φαινεται να κανουν κατι και ο λογος ειναι οτι ο κοσμος εχει γονατισει με αποτελεσμα να κατεβαινουν στις πορειες μικρες διασφαλισμενες μειοψηφιες οι οποιες όμως φωναζουν για τα δικαιωματα της πλειοψηφιας.

Πες μου σε ποια περίπτωση απεργοί ενός κλάδου έκαναν πορεία για να εξασφαλίσουν δικαιώματα και σε άλλους κλάδους, εκτός τον all time classic μανδύα "αύξηση μισθών, μείωση ανεργίας"

οταν θα κλεινανε για κανα μηνα οι δημοσιες υπηρεσιες και δεν θα δουλευε τπτ στο Ελληνικο κρατος.

Γιʼαυτο το λογο μιλαω οτι πλεον οι απεργιες δεν κανουν τπτ...γιατι οι συνδικαλιστες ειναι πουλημενοι.

?? μήνα?? Καταλαβαίνεις τι σημαίνει να κατεβάσει ρολά ένα κράτος για ένα μήνα ή το έγραψες έτσι για να το γράψεις? Για το τελευταίο συμφωνούμε..

Για να προλάβω εξυπνάδες ΔΕΝ είμαι χουντικός, δεν είμαι κομματάρχης, δεν είμαι βολεμένος, δεν είμαι γιος πολιτικών και γενικά δεν.. απλές σκέψεις κάνω

Δημοσ.
Γνώμη μου είναι απαράδεκτο να κατακρίνουμε τα δίκαια αιτήματα άλλων που εκφράζονται με το ιερό δικαίωμα της απεργίας απο τον καναπέ του υπολογιστή μας άν δέν είμαστε κοντά τους να γνωρίσουμε τις συνθήκες εργασίας, τις αμοιβές, και την οικονομική τους ευχέρεια.

Όπως εσύ έχεις δικαίωμα να χαρακτηρίζεις θετικά ("δίκαια", "ιερό"), έτσι και οι άλλοι μπορούν να το χαρακτηρίσουν αρνητικά.

-----Προστέθηκε 31/10/2008 στις 12 : 19 : 53-----

Η μισθοδοσία τους είναι από το Δημόσιο ταμείο; :devil:

-----Προστέθηκε 31/10/2008 στις 12 : 21 : 42-----

Καλο ειναι παντως να μην γενικοποιουμε και να λεμε "αχρηστοι δημοσιοι υπαλληλοι" ή

απεργια=λουφα". Ετσι κατανταει κουβεντα καφενειου.

Απλά δες πόσος κόσμος μαζεύεται στις πορείες κάθε λίγο και λιγάκι... Έλα Αλέκο; Άσε με, σήμερα απεργώ.:mrgreen::mrgreen:

-----Προστέθηκε 31/10/2008 στις 12 : 26 : 16-----

Ειναι μλκια να κλεινεις τους δρομους. Αλλωστε ειναι απολυτα φυσιολογικο οταν διαδηλωνουν 10.000 ατομα να πηγαινουν απο το πεζοδρομιο....

Όταν διαδηλώνουν 50; :shifty:

Πρέπει να έχεις ακούσει πολλές...

α)Ο Υπαλληλος χανει το μισθο του και επομενως αν ηθελε να αραξει θα έπαιρνε άδεια.

Η άδεια είναι ιερή. Δεν την παίρνουμε επειδή βαριόμαστε. :mrgreen::devil::shifty::shifty::shifty:

β)Το οτι παει και ξεποδαριαζετε μονο που δεν τον ξεκουραζει

Πόσες πορείες μαζεύουν πάνω από τον 1 στους 10 που απεργούν;

γ)Όσον αφορα αυτους που κάνουν απεργια, δεν πληρωνονται και ΔΕΝ πανε και στη διαδηλωση, απλα ειναι μλκες γιατι τοτε δεν εχει κανενα απολυτως νοημα να κανουν απεργια.

Αραλίκι φίλε μου. Άμα δε είσαι και δημόσιος υπάλληλος, στα αποκέινα σου, διότι και πληρώνεσαι καλά και δεν έχεις τον φόβο της απόλυσης και το παίζεις και αγωνιστής.

Δημοσ.

γαμη*)(* στην κινηση σημερα(6 το απογεμα), απο παραλια-ομονοια κοντα ωρα!

λεωφορεια το ενα πισω απο το αλλο κ γεματα...αντε να μπεις..

Δημοσ.

Χμμ...εκανα ενα ποστ εχτες το βραδυ αλλα εχάθει (μαλλον καποια μλκια θα εγινε γιατι αποκλειεται να το σβησανε οι mods λογω του οτι ηταν σε παρα πολυ ηρεμο κλιμα)...Βαριεμαι να το ξαναγραφω....

Δημοσ.

εχει χαθει το μετρο απο ολες τις μεριες

μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα πολλες φορες

και κατι τελευταιο, μονο οταν ενα προβλημα χτυπησει την πορτα σου συνειδητοποιεις (ισως) το δικιο του αλλου, σκεφτομαστε κοντοφθαλμα,εγωιστικα και ακρως ηλιθια (παρα παρα πολλοι απο εμας)

Δημοσ.

Πολύ μεγάλη κουβέντα οι απεργίες, και δεν βγάζεις άκρη.

Δεν μπαίνουν όλοι στο ίδιο καλάθι βέβαια.

Στα κλειστά επαγγέλματα ας πούμε (τσιφλίκια χωρίς ανταγωνισμό), και στο δημόσιο δεν πρόκειται να δώσω ποτέ δίκιο για τις απεργίες που κάνουν.

Ούτε για τις απεργίες που τις οργανώνουν επαγγελματίες συνδικαλιστές (εργατοπατέρες που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους).

Οι συνδικαλιστές στο εξωτερικό είναι απλοί εργαζόμενοι που ασχολούνται με το συνδικαλισμό στον ελεύθερο τους χρόνο, όχι τσιράκια των κομμάτων και νταβατζήδες στους οργανισμούς , που δεν δουλεύουν καθόλου και κάνουν deals με προμηθευτές ή μαφιόζους (πχ. συνδικαλιστές ΟΣΕ-ΔΕΗ που κανονίζουν προμήθειες μαζί με τα στελέχη και κονομάνε κλπ.)

Απ' την άλλη, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και του ΕΣΥ, όσες απεργίες και να κάνουν , με το μέρος τους θα είμαι.

Τους διευθυντές των κλινικών και των νοσοκομείων όμως ευχαρίστως θα τους κρέμαγα στο Σύνταγμα για παραδειγματισμό.

Και τέλος, αυτό που δεν πρόκειται ποτέ να χωνέψω, είναι τους αλήτες που σπάνε τις περιουσίες του κοσμάκη, και αυτούς που κλείνουν δρόμους και εθνικές οδούς γιατί έτσι γουστάρουν, και δεν υπάρχει κάποιος να τους πατήσει με ένα οδοστρωτήρα.

Και τα μαλακισμένα που έχουν ξεσκιστεί στις καταλήψεις και στο κωπροσκυλίκι, με αιτήματα του στυλ "δεν έχουμε ανεμιστήρες στην τάξη" και άλλα τέτοια κουλά.

Οι γονείς τους που στο διάολο είναι και δεν τα μελανιάζουν στο ξύλο??

Δημοσ.
Πολύ μεγάλη κουβέντα οι απεργίες, και δεν βγάζεις άκρη.

Δεν μπαίνουν όλοι στο ίδιο καλάθι βέβαια.

Στα κλειστά επαγγέλματα ας πούμε (τσιφλίκια χωρίς ανταγωνισμό), και στο δημόσιο δεν πρόκειται να δώσω ποτέ δίκιο για τις απεργίες που κάνουν.

Ούτε για τις απεργίες που τις οργανώνουν επαγγελματίες συνδικαλιστές (εργατοπατέρες που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους).

Οι συνδικαλιστές στο εξωτερικό είναι απλοί εργαζόμενοι που ασχολούνται με το συνδικαλισμό στον ελεύθερο τους χρόνο, όχι τσιράκια των κομμάτων και νταβατζήδες στους οργανισμούς , που δεν δουλεύουν καθόλου και κάνουν deals με προμηθευτές ή μαφιόζους (πχ. συνδικαλιστές ΟΣΕ-ΔΕΗ που κανονίζουν προμήθειες μαζί με τα στελέχη και κονομάνε κλπ.)

Απ' την άλλη, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και του ΕΣΥ, όσες απεργίες και να κάνουν , με το μέρος τους θα είμαι.

Τους διευθυντές των κλινικών και των νοσοκομείων όμως ευχαρίστως θα τους κρέμαγα στο Σύνταγμα για παραδειγματισμό.

Και τέλος, αυτό που δεν πρόκειται ποτέ να χωνέψω, είναι τους αλήτες που σπάνε τις περιουσίες του κοσμάκη, και αυτούς που κλείνουν δρόμους και εθνικές οδούς γιατί έτσι γουστάρουν, και δεν υπάρχει κάποιος να τους πατήσει με ένα οδοστρωτήρα.

Και τα μαλακισμένα που έχουν ξεσκιστεί στις καταλήψεις και στο κωπροσκυλίκι, με αιτήματα του στυλ "δεν έχουμε ανεμιστήρες στην τάξη" και άλλα τέτοια κουλά.

Οι γονείς τους που στο διάολο είναι και δεν τα μελανιάζουν στο ξύλο??

'Οσα παιδιά γεννήθηκαν στην δεκαετία του '90 λογικά δεν έχουν γονείς,ή οι γονείς τους τα έχουν γραμμένα στα @@ τους.Τους δίνουν λεφτά,τα πάνε σχολείο,φροντιστήρια,χίλιες 2 μαλακίες αλλά να ασχοληθούν μαζί τους ή να χώσουν καμια μπάτσα ΔΕΝ προλαβαίνουν γιατί έχουν δουλειές.Εμ πως 4 δάνεια κ 12 πιστωτικές είναι ζόρι...

Δημοσ.
'Οσα παιδιά γεννήθηκαν στην δεκαετία του '90 λογικά δεν έχουν γονείς,ή οι γονείς τους τα έχουν γραμμένα στα @@ τους.Τους δίνουν λεφτά,τα πάνε σχολείο,φροντιστήρια,χίλιες 2 μαλακίες αλλά να ασχοληθούν μαζί τους ή να χώσουν καμια μπάτσα ΔΕΝ προλαβαίνουν γιατί έχουν δουλειές.Εμ πως 4 δάνεια κ 12 πιστωτικές είναι ζόρι...

Πες το ψέμματα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...