Praetorianos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Βλέπω στις ειδήσεις πάλι 24ωρη απεργία στο μετρό, στάση εργασίας στην Ολυμπιακή, προ ολίγων ημερών στάση εργασίας ΓΣΕ, ΑΔΕΔΥ, οι τελωνειακοί τα ίδια, για να μην μιλήσουμε για τους μαθητές (κατάληψη). Ιερό και αναφαίρετο το δικαίωμα στην απεργία φυσικά, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν γίνεται καταχρηστικό? Θα μου πει κάποιος ότι εφόσον δεν ξέρω τις συνθήκες εργασίας δεν έχω δικαίωμα να μιλάω, ότι έχουν δίκιο κτλ κτλ αλλά εγώ αναρωτιέμαι τόσο βάρβαρες είναι οι συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα πια ή μερικοί το έχουν ξεχυλώσει το θέμα? Από ένα σημείο και μετά νομίζω ότι τα αιτήματα περνάνε στο ντούκου αν είναι στους δρόμους κάθε βδομάδα.
De@th L0rd Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Βλέπω στις ειδήσεις πάλι 24ωρη απεργία στο μετρό, στάση εργασίας στην Ολυμπιακή, προ ολίγων ημερών στάση εργασίας ΓΣΕ, ΑΔΕΔΥ, οι τελωνειακοί τα ίδια, για να μην μιλήσουμε για τους μαθητές (κατάληψη). Ιερό και αναφαίρετο το δικαίωμα στην απεργία φυσικά, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν γίνεται καταχρηστικό? Θα μου πει κάποιος ότι εφόσον δεν ξέρω τις συνθήκες εργασίας δεν έχω δικαίωμα να μιλάω, ότι έχουν δίκιο κτλ κτλ αλλά εγώ αναρωτιέμαι τόσο βάρβαρες είναι οι συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα πια ή μερικοί το έχουν ξεχυλώσει το θέμα? Από ένα σημείο και μετά νομίζω ότι τα αιτήματα περνάνε στο ντούκου αν είναι στους δρόμους κάθε βδομάδα. Αυτό ακριβώς νομίζω κι εγώ...Απεργίες και πορείες έχουν δημιουργήσει ΚΟΡΕΣΜΟ και λίγοι εως κανείς δεν τους δίνει σημασία...Εγώ τουλάχιστον τις γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι πλέον γιατί έχει καταντήσει αηδία.IN before flames from communists...
The_Judas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Το πρόβλημα δεν είναι οτι κάνουν όλοι απεργίες. Αλλωστε υπάρχουν πολλοί λόγοι που δικαιολογούν μια απεργία αυτές τις μέρες. Το πρόβλημα είναι οτι το μεγαλύτερο των υπηλλήλων συνδυάζει την απεργία με ένα τριήμερο ταξίδι αναψυχής ή ως ευκαιρία για να δουλέψει εκτός ωραρίου. ας μου πει κάποιος ότι εφόσον δεν ξέρω τις συνθήκες εργασίας δεν έχω δικαίωμα να μιλάω, ότι έχουν δίκιο κτλ κτλ αλλά εγώ αναρωτιέμαι τόσο βάρβαρες είναι οι συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα πια ή μερικοί το έχουν ξεχυλώσει το θέμα? Αναφέρεσαι στις βάρβαρες συνθήκες εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων που συνήθως απεργούν?
gtsamour Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Aμ η στάση εργασίας στην Ολυμπιακή τι να μας πει πάλι...... αφού κάθε μέρα ήταν Κυριακή στην Ολυμπιακή
Berolinezos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Γνώμη μου είναι απαράδεκτο να κατακρίνουμε τα δίκαια αιτήματα άλλων που εκφράζονται με το ιερό δικαίωμα της απεργίας απο τον καναπέ του υπολογιστή μας άν δέν είμαστε κοντά τους να γνωρίσουμε τις συνθήκες εργασίας, τις αμοιβές, και την οικονομική τους ευχέρεια.
gtsamour Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Απαράδεκτο είναι να κατατάλαιπωρείται το σύνολο κάθε τρείς και λίγο επειδή (τις περισσότερες φορές, όχι πάντα) κάποιοι δε γουστάρουν να ξεβολευτούν και να δουλέψουν και λίγο.
kickeras Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μα πέραν του ότι κάνουν πια απεργίες απλά για να πάρουν ένα ρεπό έχει καταντήσει και ανούσιο. Υποτίθεται ότι λες έχουμε αυτά τα προβλήματα, θα κάνουμε απεργία μπας και γίνει κάτι. Τι να γίνει? Ποιανού θα χαλάσει η μέρα πια αν γίνει απεργία? Απεργία κάθε βδομάδα έχει μάθει ο κόσμος να ζει μαυτές. Δεν είναι κάτι απρόσμενο πια ώστε να πεις ωχ τι γίνεται τι θα γίνει τωρα. Δεν κάνει καλό σε τίποτα πια και δεν δίνει και κανένας σημασία. Απλά ένας λόγος παραπάνω να σου σπάνε τα νεύρα.
o_magazatoras Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Ο εκφυλισμός (πια...) της απεργίας αποτελεί μέθοδο χαλιναγώγησης των εργαζομένων απ' την εργοδοσία. Ξέρετε πόσα κονομάει η εργοδοσία απ' τα μεροκάματα+ένσημα που "χάνονται" τις μέρες των απεργιών;Άσε πια τα φερέφωνα-εργατοπατέρες,κατευθυνόμενοι και σφογγοκωλάριοι της εξουσίας,ανά πάσα ώρα και στιγμή πανέτοιμοι να εξαγοράσουν την "ενασχόλησή τους με τα κοινά" με κάποιο κοινό θώκο. Φτάνουν την κοινή γνώμη εκεί που θέλουν,στρέφοντας τον κόσμο εναντίον αλλήλων.Υπάρχει και η γενικευμένη/άγρια απεργία,αν θέλει κάποιος να διαμαρτυρηθεί,αλλά μιας και αυτό είναι ουτοπικό,υπάρχει και η λευκή,όπως επίσης και η "Γιαπωνέζικη". Αν κάποιος θέλει επεξήγηση,ευχαρίστως.Τόχουνε παραχέσει το θέμα των απεργιών.
Moderators Praetorian Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Πάντως αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει η έννοια της κλιμάκωσης στις απεργίες. Δηλαδή ξεκινούν με 24ωρες, και μετά πάνε ξέρω γω από 48ωρες έως και επ'αόριστο με τακτικές συνελεύσεις. Δηλαδή δεν είναι τόσο ανοργάνωτα οσο φαίνονται στους απ'έξω. Συμφωνώ βέβαια, απεργίες (και πορείες και καταλήψεις -ειδικά οι καταλήψεις), από την κατάχρηση έχουν χάσει τον αντίκτυπο που θα έπρεπε να εχουν ως μέτρα καταφυγής σε περίπτωση που ο διάλογος αποβαίνει άκαρπος.
papahlamidas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Όταν κάποιος ακούσει την λέξη απεργία μόνο δύο πράγματα μπορεί να σκεφτεί ανάλογα με την θέσει που βρίσκεται : 1. Ωραία σήμερα θα αράξω 2. Σήμερα θα πρέπει να σηκωθώ μία ώρα νωρίτερα για να μην πήξω στο τιμόνι! Η τρίτη κατηγορία είναι πάρα πολύ μικρή και είναι αυτοί που πραγματικά έχουν λόγω και αιτία να απεργήσουν και δεν το κάνουν λες και παίζει το ίδιο σήριαλ κάθε χρόνο (και πάντα την ίδια εποχή)... Περαστικά μας!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μετα απο αυτο το lol :lol: να πω στον topic starter πως και ο προαστειακος ειχε σταση εργασιας σημερα ασχετα αν πουθενα δεν το ειπανε και μερικοι βρεθηκαν προ εκληξεως
Critter Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Καλα λετε, εχουν κορεστει πια οι απεργιες. Απο εδω και περα η μονη λυση ειναι η Χουντα. Απορω πως και δεν το εγραψε ακομα κανεις.
o_magazatoras Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Καλα λετε, εχουν κορεστει πια οι απεργιες. Απο εδω και περα η μονη λυση ειναι η Χουντα. Απορω πως και δεν το εγραψε ακομα κανεις. lol,ελπίζω να αστειεύεσαι....
Critter Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Εγω μπορει να αστειευομαι αλλα πολλοι θα θελανε να το γραψουνε απʼοτι φαινεται. Διοτι αν οι απεργιες δεν ειναι θεμιτες τοτε τι μενει? Ο Διάλογος (εδω και αν αστειευομαι)? Μηπως οι καταληψεις κτηριων? Μηπως να βαλουμε μια κουκουλα και να τα σπαμε? Μηπως να παρουμε πιπ.ες στους εργοδοτες και τους πολιτικους? Η απεργια ειναι το μονο που μενει και σε οποιον αρεσει. Σε οποιον δεν αρεσει να παει να στηθει στο μνημα του παπαδοπουλου και να κλαιει τη μοιρα του. Αν θελετε να συζητησουμε για το πως γινονται σημερα οι απεργιες και γιατι ενα δικαιωμα που παλαιοτερα εδινε λυσεις ξεφτιλιστηκε τοτε οκ. Οχι ομως να διαβαζω διπλωματιες του στυλ "ιερο το δικαιωμα μεν αλλα καταχρηστικο δε". Βεβαια το τοπικ εχει απαντησεις μολις μιας σελιδας και προλαβα να διαβασω απο καποιον οτι φταινε οι υπαλληλοι που δεν δουλευουν.....Τι αλλο θα ακουσω σε αυτη τη ζωη?
gtsamour Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Ο πολύς συνδικαλισμός μας έχει φάει σε αυτή τη χώρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.