Προς το περιεχόμενο

Ανησυχητικο ΜΗνυμα ταχυτητας ανεμιστηρα επεξεργαστη σε AMD ATHLON 3200

louben

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους.ΠΑιδια μια ερωτηση.Σημερα ανοιξα τον υπολογιστη μου και στα καλα καθουμενα μου εβγαλε μηνυμα"CPu fan speed fail or speed too low.Press F1 "και το πατησα προκειμενου να ξεκινησει.Το κουφο ειναι οτι μου το κανε και πριν κανενα διμηνο και μου το ρυθμισαν και ολα ηταν οκ?Τι εγινε και μου ξαναεβγαλε το μηνυμα απο μονο του?Κινφυνευει ο επεξεργαστης(AMD ATHLON 3200)η οχι?Και κατι τελευταιο.Τι να κανω για να διορθωθει το θεμα(μου ειχαν δειξει πως -μπιανοντας στο βΙΟς και επιλεγοντας ταχυτητα ανεμιστηρα επεξεργαστη αλλα δε θυμαμαι πως).

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Δημοσ.

Ναι μολις το πηρα απο σερβις κτλ.Απλα ανησυχω για το μηνυμα.Σημερα παλι που το ανοιξα δε μου εβγαλε μηνυμα.Τι τρεχει?????

Δημοσ.

Μάλλον έχουν ρυθμίσει στο bios τις στροφές του ανεμιστήρα στη χαμηλότερη τιμή. Συνήθως το mb έχει σαν όριο τις 1000 στροφές για να σου βγάλει αυτό το μύνημα. Αν μπορείς παρατήρησε όταν συμβεί μήπως το fan όντως δε λειτουργεί και υπάρχει βλάβη.

Στο bios νομίζω στο μενού PC Health μπορείς να δεις τι γίνεται με το cpu fan και τις θερμοκρασίες σου. Δε θυμάμαι ακριβώς που είναι οι ρυθμίσεις όμως (είμαι σε άλλο pc τώρα και δε μπορώ να το δω).

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση.

Το ανεμιστηρακι δουλευει κανονικα .Απλα βγαζει μηνυμα λαθους το οποιο εβγαζε και πριν και με μια ρυθμιση στο ΒΙΟς ρυθμιστηκε.

Μια ερωτηση που παντα ηθελα να κανω.

Αν ρυθμισω την ταχυτητα του ανεμιστηρα στο μεγιστο τι προβλημα υπαρχει(εκτος απο το θορυβο).Υπαρχει περιπτωση να¨κλαταρει " το ανεμιστηρακι ή οχι???

Και κατι τελευταιο(ειμαι πολυ ασχετος ως γνωστον).Πως μπαινω στο ΒΙΟς.Ξερω οτι κατα την εκκινηση παταω ενα F αλλα δε θυμαμαι ποιο.

Δημοσ.

Αν ρυθμισω την ταχυτητα του ανεμιστηρα στο μεγιστο τι προβλημα υπαρχει(εκτος απο το θορυβο).Υπαρχει περιπτωση να¨κλαταρει " το ανεμιστηρακι ή οχι???

Όχι. :-)

Και κατι τελευταιο(ειμαι πολυ ασχετος ως γνωστον).Πως μπαινω στο ΒΙΟς.Ξερω οτι κατα την εκκινηση παταω ενα F αλλα δε θυμαμαι ποιο.

Εξαρτάται από την μητρική, και το bios version που έχει.

Συνήθως στους desktop υπολογιστές είναι το Delete.

Στο post screen (όταν ξεκινάει ο υπολογιστής) σου λέει τι να πατήσεις για να μπεις στο bios.

Aν δεν προλαβαίνεις να δεις, πάτα "pause/break".

Δημοσ.

Λοιπον υπαρχουν νεοτερα.Ο υπολογιστης πια κανει εναν τρελο θορυβο.Δεν ειναι το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη η το μεγαλο πισω(εχω soprano).Παιζει να ειναι το ανεμιστηρακι του τροφοδοτικου(TAgan σου λεει μετα-το εστειλα στο σερβις εντος εγγυησης και μου εστειλαν πισω ανακατασκευασμενο οι γυφτοι)ΚΑτι συγχρονιζει στους ανεμιστηρες και βαραει κανοντας εναν ανυποφορο θορυβο(φοβερο βασανιστηριο)>Ελεγξα τις βιδες πισω στο κουτι ολες βιδωμενες.Υπαρχει καποιος τροπος παιδια μεσω software να ανεβοκατεβαζω τις στροφες στους ανεμιστηρες μπας και αποφυγω το συγχρονισμο(και το σερβις γιατι θυμιζω (δειτε αλλο μου ποστ εδωσα 90 (!!!)ευρω για αλλαγη (εργατικα)τροφοδοτικου.

Βοηθηστε παιδια γιατι κοντευει να μου στριψει.

Δημοσ.
Λοιπον υπαρχουν νεοτερα.Ο υπολογιστης πια κανει εναν τρελο θορυβο.Δεν ειναι το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη η το μεγαλο πισω(εχω soprano).Παιζει να ειναι το ανεμιστηρακι του τροφοδοτικου(TAgan σου λεει μετα-το εστειλα στο σερβις εντος εγγυησης και μου εστειλαν πισω ανακατασκευασμενο οι γυφτοι)ΚΑτι συγχρονιζει στους ανεμιστηρες και βαραει κανοντας εναν ανυποφορο θορυβο(φοβερο βασανιστηριο)>Ελεγξα τις βιδες πισω στο κουτι ολες βιδωμενες.Υπαρχει καποιος τροπος παιδια μεσω software να ανεβοκατεβαζω τις στροφες στους ανεμιστηρες μπας και αποφυγω το συγχρονισμο(και το σερβις γιατι θυμιζω (δειτε αλλο μου ποστ εδωσα 90 (!!!)ευρω για αλλαγη (εργατικα)τροφοδοτικου.

Βοηθηστε παιδια γιατι κοντευει να μου στριψει.

Αν ειναι ακομη μεσα στην εγγυηση, πηγαινε στο μαγαζι με το κουτι, απαιτησε να το τεσταρουν

μπροστα σου για να δεις τι θα σου πουν και μετα απαιτησε να σου αλλαξουν οτι εχει

προβλημα. Οσο για το ανακατασκευασμενο PSU τι να πω ?! χερι σε αυτα ουτε οι

ηλεκτρονικοι δεν βαζουν ευκολα. Ποιος εξυπνος ειχε τη φαεινη ιδεα δε ξερω...:mad:

Δημοσ.
Αν ειναι ακομη μεσα στην εγγυηση, πηγαινε στο μαγαζι με το κουτι, απαιτησε να το τεσταρουν

μπροστα σου για να δεις τι θα σου πουν και μετα απαιτησε να σου αλλαξουν οτι εχει

προβλημα. Οσο για το ανακατασκευασμενο PSU τι να πω ?! χερι σε αυτα ουτε οι

ηλεκτρονικοι δεν βαζουν ευκολα. Ποιος εξυπνος ειχε τη φαεινη ιδεα δε ξερω...:mad:

Κι ομως ανακατασκευασμενο απο την εταιρια(tAGAN).βαΣΙΚΑ τον υπολογιστη τον ειχα φτιαξει κομματι-κομματι και ειναι ολα εκτος εγγυησεως.Ασε που εκκρεμει και καταγγελια στο υπουργειο αναπτυξης για το Μ@#$%κα που μου τον πουλησε ο οποιος με χρεωσε 90(!!!!!) ευρω για αλλαγη τροφοδοτικου(δες αλλο θρεντ).

Μη τα θυμαμαι και συγχυζομαι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...