firewalker Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Κλείσε το και άστο δίπλα σε ένα ανοικτό ραδιόφωνο. Αν το ακούς το ραδιόφωνο να κάνει παράσιτα ανά διαστήματα τότε μάλλον το κινητό δίνει αναφορά. Αν και δεν έχω ακούσει να γίνετε σε Ευρωπαϊκά κινητά. Τα περισσότερα κινητά που το κάνουν αυτό είναι Αμερικανικής κατασκευής. Εκεί (ίσως και στην Ευρώπη η εταιρία μπορεί να δώσει εντολή στο κινητό να ανοίξει όντας κλειστό και να καλέσει αυτόματα το 112 (ίσως στο 991 εκεί) που είναι η άμεση δράση.
merde Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 δεν διάβασα ακόμα όσα έχουν γραφτει αλλά.. εγώ όταν μιλάω πολύ ώρα με το ασύρματο με πιάνει πονοκέφαλος
Technology fan Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Βασικά όταν αλλάξω το προφίλ του κινητού σε εκτός σύνδεσης σημαίνει οτι απλά είμαι εκτός σύνδεσης και δεν ψάχνει για σήμα συνεπώς και όχι ακτινοβολία ή και ψάχνει αλλα και καλα το κινητό μου του απαγορεύει να το δεχτει?
Chris_85 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Βασικά όταν αλλάξω το προφίλ του κινητού σε εκτός σύνδεσης σημαίνει οτι απλά είμαι εκτός σύνδεσης και δεν ψάχνει για σήμα συνεπώς και όχι ακτινοβολία ή και ψάχνει αλλα και καλα το κινητό μου του απαγορεύει να το δεχτει? εχει μειωμενη ακτινοβολια σιγουρα, ισως και καθολου..ε στην τελικη βαλτου και μια ...σιτα!
Technology fan Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 εχει μειωμενη ακτινοβολια σιγουρα, ισως και καθολου..ε στην τελικη βαλτου και μια ...σιτα! Έχω σίτα βρε το θέμα είναι οτι τη σίτα την έχω στο τσαντάκι μου και μερικές φορές δε παίρνω το τσαντάκι μαζί μου και μη πεις τη προφανή απάντηση. Και ασε που υπάρχουν στιγμες οπου είμαι σε μέρη που δεν έχει σήμα δηλαδή είτε σε καμια υπόγεια άιθουσα στο πανεπιστήμιο (αν πέρασες απο αριστοτέλειο καμια βόλτα θα καταλάβεις) και θέλω να παίζω κανα παιχνίδι στο κινητό άφοβα (είναι αρκετά βαρετά κάποια μαθηματα). Οπότε θέλω να ξέρω με σιγουριά αν όντως το κινητό δε ψάχνει καθόλου σήμα, Μέχρι και e-mail στη nokia μου ρχεται να στείλω
Filos19 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Να γιατί πρέπει να αγοράζουμε ενσύρματα τηλέφωνα και όχι ασύρματα. Ποτέ δεν είχα ασύρματο και δεν το χρειάστηκα. Επίσης τα ενσύρματα έχουν καλύτερη ακουστική και δεν χρειάζεται να τα φορτίζεις συνεχώς.
kalamia100 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 τελικά υπάρχουν και κάποιοι που αποφάσισαν να βοηθήσουν στην προστασία από την ακτινοβολίες. http://www.mobilepro.gr εκει θα βρείτε και κάποιες σελίδες με αναφορές σε βίντεο και άρθρα γύρω από αυτό το θέμα. τα άρθρα ενημερώνονται τακτικά. Εάν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε και κάποιες θήκες προστασίας για κινητά και ασύρματα τηλέφωνα dect. εαν δε αποφασεισετε να τους ρωτησετε κατι θα σας απαντήσουν. Μπραβο τους γιατι έχουν μεράκι με αυτό το θέμα....
Heatspreader Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δεν υπάρχει ιονίζουσα ακτινοβολία που να μην είναι επιβλαβής. Είτε αυτή προέρχεται από την φύση είτε από ανθρώπινη δραστηριότητα. Το θέμα είναι πόσο βλάπτουν και τι προκαλούν. Εδώ γίνετε χαμός με τις επιστημονικές μελέτες. όλες όμως συμφωνούν σε ένα πράγμα: Προστατεύετε τα παιδιά σας! Όχι κινητά σε παιδιά κάτω των 16! Τι μπορούμε να κάνουμε για προστατευτούμε; Λίγα πράγματα που είναι όμως απλά. Ακουστικά για το κινητό ή καλύτερα πέταμα αν δεν μας χρειάζεται. Πάμε να πάρουμε ένα bluetooth για τον υπολογιστή μας, μην πάρεις Class A, πάρε Class B. Στους ασύρματους routers ας δούμε λίγο τα επίπεδα ισχύος. Αν το θέλουμε για ένα δύο δωμάτια αγοράζουμε ένα με μικρότερη ισχύ (αν και νομίζω τα επίπεδα είναι στανταρ). Είναι ηλίθιο όμως να ανησυχούμε για την ακτινοβολία και το τι αυτή προκαλεί και να καπνίζουμε (ιδιαίτερα μπροστά σε μικρά παιδιά), να πίνουμε σαν ζώα, να τρώμε 5 φορές την εβδομάδα κρέας και τηγανιτά κ.τ.λ. Αθώα είναι η ακτινοβολία μπροστά σε όλα αυτά. Οι περισσότεροι έχουν ρύθμιση για το πόσο δυνατά θες να εκπέμπει. Επειδή το έχω στο δωμάτιο μου το έχω όσο χαμηλά γίνεται (20%), αλλά δεν πιάνει ούτε μέχρι το σαλόνι. Γενικότερα όμως συμφωνώ με όλα τα παραπάνω. Έχουμε μία τάση προς την υπερβολή! Από το κάπνισμα, από το φαγητό, από το πιοτό, από όλα. Μπορούμε να τα κάνουμε όλα με μέτρο!
javavall Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 off topic- Δεν είναι αστείο να βλέπεις καπνιστές να ανησυχούν για την ακτινοβολία από το κινητό τους? Το είδα 1η φορά στην tv, να κρατάει ένας τσιγάρο και να ανησυχεί για το κινητό του....
Heatspreader Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δεν είναι ακριβώς έτσι. Με τη λογική αυτή να κάνουμε όσο κακό γίνεται στην υγεία μας. Ούτε είναι λογική το ότι όλα είναι ανθυγιεινά, οπότε δεν χρειάζεται να προσέχουμε τίποτα. Από ότι μπορούμε να κόψουμε και να αποφύγουμε, καλό είναι. Από την άλλη δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τα πάντα γύρω μας...
GoldenEye Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 ο φοβος το αγχος και η αμαθεια σκοτωνουν γρηγοροτερα. http://www.google.gr/search?hl=el&q=cellular+phone+biological+effects+filetype%3Apdf&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+Google&meta=&aq=f&oq= http://www.google.gr/search?hl=el&q=electromagnetic+field+biological+effects+filetype%3Apdf&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7&meta= τσεκαρετε λιγο την υπαρχουσα βιβλιογραφια για να μην σας παρουσιαζει ο καθενας οπως θελει τα πραγματα.
mentoras99 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Οταν το ασυρματο ειναι στη βαση του, εκπεμπει ακτινοβολια ή οχι?
GoldenEye Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 δειτε και αυτο... http://www.geocities.com/sv1eex/thesaloniki-emf-2008-proceedings-12-05-08-TELIKOgr.pdf
paparoupas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δεν υπάρχει ιονίζουσα ακτινοβολία που να μην είναι επιβλαβής. Ολες οι ακτινοβολιες που συζηταμε στο thread (πλην των ακτινογραφιων) ειναι μη ιονιζουσες, για τις οποιες ισχυει οτι για καμια απο αυτες δεν εχει αποδειχθει οτι ειναι επιβλαβεις. Ισως κατι τετοιο αποδειχθει στο μελλον, αλλα προς το παρον προκειται ως επι το πλειστον για νεες τεχνολογιες (κινητα, ασυρματα κλπ) ωστε να βγει ασφαλες συμπερασμα για τις επιδρασεις τους στην υγεια.
skrats Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 το ασύρματο τηλέφωνο εκπέμπει λιγότερη απο ένα κινητό! Επηρρεάζει όμως (η συχνότητα) άλλες ασύρματες συσκευές όπως ρούτερ συνεπώς και το ιντερνετ, ασύρματες κάρτες, τηλεοράσεις κτλ. Όπως ΚΑΘΕΤΙ που εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και ραδιοκύματα... προκαλεί μακροπρόθεσμα διαταραχές πάντα λιγότερες απο τα κινητά τηλέφωνα... αυτους τους μικρο-διάολους που έχουμε όλοι μας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.