firewalker Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Για class 2 bluetooth τα 10~ εκατοστά είναι υπέρ αρκετά. Αν και από ότι θυμάμαι σε αυτή την συχνότητα με αυτή την ισχύ το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που δημιουργείτε δεν μπορεί να διαπεράσει το δέρμα λόγο της αγωγιμότητας που έχει. Όσον αφορά μία σήτα ανάμεσα στο κινητό και τον άνθρωπο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο ακούγονται. Για παράδειγμα το κινητό μπορεί να αναγκάζετε να εκπέμπει με μεγαλύτερη ισχύ, να δημιουργούνται περίεργοι πλευρικοί λοβοί και είδωλα και να μην γίνετε τίποτε στην ουσία. Το μέγεθος μίας σήτας θα έπρεπε να είναι άβολα μεγάλο για να αποτελεί θωράκιση προς μία κατεύθυνση.
katerina_a_86 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Όταν το κινητό είναι κλειστό εκπέμπει πάλι ανά τακτά διαστήματα προς την κοντινότερη κεραία?
mariosCS Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Όταν το κινητό είναι κλειστό εκπέμπει πάλι ανά τακτά διαστήματα προς την κοντινότερη κεραία? μάλλον όχι !
firewalker Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Όταν το κινητό είναι κλειστό εκπέμπει πάλι ανά τακτά διαστήματα προς την κοντινότερη κεραία? Υπάρχουν συσκευές που το κάνουν. Μόνο αν βγει η μπαταρία σταματούν.
johnnyestia Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Ε, μην φτάσουμε και στο σημείο να ψάχνουμε γυάλα για να κρυφτούμε μέσα. Η ισχύς εκπομπής ενός ασύρματου τηλεφώνου ή ενός bluetooth είναι αστείες μπροστά σε αυτή του κινητού τηλεφώνου. Ναι λοιπόν σε ένα hands-free, ρέγουλα στην χρήση ασύρματων συσκευών αλλά όχι να τις φοβόμαστε κιόλας.
takis3 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Χρονια πολλα καλη χρονια σε ολους.Το bluetooth εκπεμπει σε χαμηλη ισχυ αλλα σε μεγαλυτερη συχνοτητα και γι αυτο εκφραζονται ανησυχιες και για αυτό.Τουλαχιστον καλιτερα θα ηταν οσοι θελουν να το χρησιμοποιουν να αγορασουν αυτο που δεν φοριετε απευθειας στο αυτί αλλα αυτό που φοριεται στη τσεπη στο πουκαμισο και εχει ενα μικρο καλωδιο που καταληγει στο ακουστικο για να μην ερχεται σε επαφη το bluetooth με το αυτί. Παντως πιστευω η πιο ανωδυνη λυση ειναι το ενσυρματο hands free.
ipso33 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Είμαι κάτοχος συσκευής μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Τα κινητά είναι φουλ στην ακτινοβολία ξεπερνώντας τα όρια κατά πολύ. Τα ασύρματο ξεπερνάει τα όρια κατά πολύ. Το ασύρματο ρουτερ και αυτό ξεπερνάει το όριο κατά πάρα πολύ. Το ενσύρματο hands free τίποτα. Το bluetooth τιποτα. Οι μετρήσεις εγιναν σε διαφορετικές μάρκες και σε μεγάλη ποικιλία συσκευών. Φυσικά οι μετρήσεις έγιναν για την πλάκα μας και όχι βάση προδιαγραφών άλλα εγώ πείστηκα.
Deorum Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Είμαι κάτοχος συσκευής μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.Τα κινητά είναι φουλ στην ακτινοβολία ξεπερνώντας τα όρια κατά πολύ. Τα ασύρματο ξεπερνάει τα όρια κατά πολύ. Το ασύρματο ρουτερ και αυτό ξεπερνάει το όριο κατά πάρα πολύ. Το ενσύρματο hands free τίποτα. Το bluetooth τιποτα. Οι μετρήσεις εγιναν σε διαφορετικές μάρκες και σε μεγάλη ποικιλία συσκευών. Φυσικά οι μετρήσεις έγιναν για την πλάκα μας και όχι βάση προδιαγραφών άλλα εγώ πείστηκα. Όταν λές ξεπερνάει τα όρια, ποια είναι τα όρια? Όταν λες κατά πολύ, πώς το εννοείς, θα μας πείς νούμερα ενδεικτικά? Απο ποια απόσταση τα μέτρησες? Το ασύρματο ρούτερ δεν το έχουμε κολλητά στο αυτί μας συνήθως, απο 1 μέτρο το μέτρησες και τι έγραφε? Ποια συσκευή έχεις που μετράει ακτινοβολία? Ευχαριστώ.
katerina_a_86 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Είμαι κάτοχος συσκευής μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.Τα κινητά είναι φουλ στην ακτινοβολία ξεπερνώντας τα όρια κατά πολύ. Τα ασύρματο ξεπερνάει τα όρια κατά πολύ. Το ασύρματο ρουτερ και αυτό ξεπερνάει το όριο κατά πάρα πολύ. Το ενσύρματο hands free τίποτα. Το bluetooth τιποτα. Οι μετρήσεις εγιναν σε διαφορετικές μάρκες και σε μεγάλη ποικιλία συσκευών. Φυσικά οι μετρήσεις έγιναν για την πλάκα μας και όχι βάση προδιαγραφών άλλα εγώ πείστηκα. 1) Που την βρήκες αυτή την συσκευή και πόσο στοιχίζει. 2) Μπορείς να δώσεις παραδείγματα τιμών από τις μετρήσεις σου?
De@th L0rd Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 To SAR δεν έχει να λέει κάτι σοβαρό.Είναι σαν να λέμε μια λάμπα πυρακτώσεως 30w ζεσταίνει λιγότερο από μία 100w.Ναι αλλά φέγγει περισσότερο.Στα κινητά με χαμηλό SAR έχουμε την χειρότερη ποιότητα σήματος.Επίσης το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όσο κουλό κι αν ακούγεται είναι να αποφεύγουμε τα προγράμματα κινητής με πάρα πολλά δωρεάν λεπτά ομιλίας.Για ευνόητους λόγους. Τις παραπάνω μετρήσεις για λόγους τρομολαγνίας δεν θα της σχολιάσω.Μπορώ να σου φτιάξω κι εγώ συσκευή να κάνει ακριβώς τα αντίθετα.Δηλαδή να δείχνει το κινητό αθώο και το bluetooth θάνατο.Και τι ακριβώς ακτινοβολία μέτρησες;Ακτίνες γ ;Χ:;
Deorum Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Ούτε καν η Η/Μ ακτινοβολία δεν λέει τίποτα, προκαταβολικά πέρνουμε τα μέτρα μας, δεν ξέρουμε αν και τί μας επιρεάζει.
touloumelek Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 τελικα το ενσυρματο hands free ειναι το πιο ακινδυνο απο ολα?
firewalker Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 τελικα το ενσυρματο hands free ειναι το πιο ακινδυνο απο ολα? Σε πολύ μεγάλο βαθμό ναι. Υπάρχουν βέβαια μερικοί πι ισχυρίζονται ότι το καλώδιο του hands free ακτινοβολεί με αρκετή ισχύ από την στιγμή που συνδέετε. Αυτό ίσως να ίσχυε στα πρώτα κινητά.
Chris_85 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Ο τρόπος είναι να κάνεις το κινητό να μήν εκπέμπει σήμα και να μη δεχεται ώς προς την κατευθυνση του σώματός σου. Ο τρόπος να για να επιτευχθεί αυτό είναι να επικαλύψεις το κινητό με μία ανοξείδωτη σίτα σαν αυτά για τα κουνούπια. Το μήκος των τρυπών της σίτας είναι μικρότερο απο το μήκος κύματος του σήματος έτσι δε θα περνα απο και προς τη σίτα σαν τοίχος. Το πρόβλημα είναι οτι αν το επικαλύψεις όλο δε θα χεις σήμα, απο την άλλη μπορούμε να έχουμε ένα τσαντακι και να βάζαμε σίτα ανάμεσα στο κινητό και σε εμάς! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
user12 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Υπάρχουν συσκευές που το κάνουν. Μόνο αν βγει η μπαταρία σταματούν. Πλάκα κάνεις?Και πού θα ξέρω εγώ αν το έχει και το δικό μου κινητό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.