natasa123 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 κοντευω να τρελαθω μ'αυτα που ακουω καθε μερα στη τηλεοραση για την ακτινοβολια που εκπεμπουν διαφορες συσκευες και μεσα σε αυτες ειναι και το ασυρματο τηλεφωνο γνωριζει κανεις ποσο επιβλαβες ειναι για την υγεια? οι LCD τηλεορασεις εκπεμπουν και αυτες?? βοηθεια γιατι κοντευω να τρελαθω!
antonl Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Κάτι τέτοια βλέπουν κι οι γονείς μου στην τηλεόραση και δε θέλουν ν ακούν για internet. Μόνο για παιδεραστές και οικονομικές απάτες είναι. Μέχρι ν απαντήσει κάποιος γνώστης, ψυχραιμία.
nurse Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Οι έρευνες διίστανται. Όταν μία έρευνα λέει ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι επιβλαβής τότε μια άλλη βγαίνει με το συμπέρασμα ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Πραγματικά δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Το μόνο που συμφωνούν όλοι οι ερευνητές είναι ότι δεν υπάρχει ασφαλής χρόνος από τη στιγμή που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως κινητά και ασύρματα τηλέφωνα μέχρι τώρα για να διαπιστωθούν οι φόβοι των επιστημόνων. Και αυτό είναι μια πραγματικότητα. Από την άλλη σε πειραματικό στάδιο βλάβες έχουν προκύψει σε in vivo πειράματα. Επίσης είναι γεγονός ότι τα ΜΜΕ φουσκώνουν λίγο τα πράγματα. Έτσι όταν δείχνουν ότι αυξάνεται η θερμοκρασία του εγκεφάλου μετά από Χ χρόνο χρήσης του κινητού τηλεφώνου σε διαβεβαιώ ότι αυτό δεν οφείλεται από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αλλά από την φραγή του ακουστικού πόρου κατά τη διάρκεια της ομιλίας στο τηλέφωνο. (Ο ακουστικός πόρος πέρα από την αγωγή του ήχου χρησιμεύει και στην ομαλή "ψύξη" της περιοχής). Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεν είναι κάτι το άκακο. Αλλά ούτε και τέρας. Ποτέ δεν θα έδινα στο παιδί μου κινητό τηλέφωνο πριν από την εφηβεία αφού ή κυτταρικές βλάβες σχεδόν μονιμοποιούνται στις μικρές ηλικίες. Το ίδιο σε περίπτωση κύησης ειδικά στη φάση της οργανογένεσης (3 πρώτους μήνες της κύησης). Ομολογώ ότι στο σπίτι μου έχω ασύρματο τηλέφωνο λόγω χρηστικής ανάγκης αλλά αν μπορούσα θα το περιόριζα ή θα το αντικαθιστούσα σε περίπτωση εγκυμοσύνης.. Το ασύρματο δίκτυο καλύτερα συνέχεια απενεργοποιημένο ή χρήση του μόνο όταν δουλεύω με το λάπτοπ στη βεράντα. Οι βάσεις των ασύρματων τηλεφώνων σε μη χρηστικούς χώρους και όχι στο τραπεζάκι δίπλα στο κρεβάτι μου. Το ίδιο και τα κινητά τηλέφωνα. Στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες και αν είσαι κοντά σε καμιά πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη θα βρεις στο δίκτυό της πολλές έρευνες.
katerina_a_86 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Με λίγα λόγια δεν ξέρει κανείς να απαντήσει σίγουρα και να σε διαβεβαιώσει ότι είναι 100% ακίνδυνο,οπότε εγώ δεν χρησιμοποιώ ούτε πρόκειται να χρησιμοποιήσω ασύρματο τηλέφωνο.
Purple_Haze Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Ρε σεις, τι στο διάολο έγινε χτες? Έδειξε τίποτε σχετικό η τηλεόραση και έχουν τρελαθεί όλοι? Ο προιστάμενος στη δουλειά έκλεισε το ασύρματο επειδή έχει ακτινοβολία. Ο διευθυντής στο σχολείο της κοπέλας μου το ίδιο, ο πατέρας μου με έχει ζαλίσει να βγάλω το ασύρματο από το σπίτι... Τι σκατα έγινε? Ο Ευαγγελάτος την έκανε τη δουλειά?
insomniaK Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 [...]in vivo [...] In vitro εννοείς, αλλιώς αυτή η πρόταση έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη. Το μόνο που συμφωνούν όλοι οι ερευνητές είναι ότι δεν υπάρχει ασφαλής χρόνος από τη στιγμή που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως κινητά και ασύρματα τηλέφωνα μέχρι τώρα για να διαπιστωθούν οι φόβοι των επιστημόνων. Και αυτό είναι μια πραγματικότητα.
adi32 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 στον Αντ1 ελεγε κατι τετοια και ηταν ενας τυπος με ενα μετρητη και μετραγε ασυρματα φουρνους μικροκυματων wifi κλπ και ελεγε οτι ολα ειναι βλαβερα φαινεται λογικο οταν ο ανθρωπος βομβαρδιζεται απο ακτινοβολια οταν δεν ειχε συνιθησει ετσι τοσες χιλιαδες χρονια να επηρεαζεται?
user12 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Ρε παιδιά και το ρεύμα που έρχεται σπίτι μας εκπέμπει ηλεκτρομαγνητισμό άμα είναι σταματίστε να περνεται και ρεύμα.Το ραδιοφώνάκι που έχετε και ακούτε ράδιο η τηλεόραση και όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούν ρεύμα. Προσωπικά όταν η γυναίκα μου είναι έγκυος θα την κλείσω στην αποθήκη χωρίς τα βλαβερά φαγητά που τρώμε αναψυκτικά και άλλες τέτοιες βλακείες.
natasa123 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 τελικα το εβγαλα το ασυρματο και εβαλα παλι σταθερο τι να κανω?? .....
papahlamidas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Εγώ λέω κόψετε φως και τηλέφωνο να είστε σίγουροι...!
firewalker Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δεν υπάρχει ιονίζουσα ακτινοβολία που να μην είναι επιβλαβής. Είτε αυτή προέρχεται από την φύση είτε από ανθρώπινη δραστηριότητα. Το θέμα είναι πόσο βλάπτουν και τι προκαλούν. Εδώ γίνετε χαμός με τις επιστημονικές μελέτες. όλες όμως συμφωνούν σε ένα πράγμα: Προστατεύετε τα παιδιά σας! Όχι κινητά σε παιδιά κάτω των 16! Τι μπορούμε να κάνουμε για προστατευτούμε; Λίγα πράγματα που είναι όμως απλά. Ακουστικά για το κινητό ή καλύτερα πέταμα αν δεν μας χρειάζεται. Πάμε να πάρουμε ένα bluetooth για τον υπολογιστή μας, μην πάρεις Class A, πάρε Class B. Στους ασύρματους routers ας δούμε λίγο τα επίπεδα ισχύος. Αν το θέλουμε για ένα δύο δωμάτια αγοράζουμε ένα με μικρότερη ισχύ (αν και νομίζω τα επίπεδα είναι στανταρ). Είναι ηλίθιο όμως να ανησυχούμε για την ακτινοβολία και το τι αυτή προκαλεί και να καπνίζουμε (ιδιαίτερα μπροστά σε μικρά παιδιά), να πίνουμε σαν ζώα, να τρώμε 5 φορές την εβδομάδα κρέας και τηγανιτά κ.τ.λ. Αθώα είναι η ακτινοβολία μπροστά σε όλα αυτά.
mchatz Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Σωστός ο firewalker! Κανενός είδους ακτινοβολία δεν είναι απόλυτα ασφαλής, αλλά ας σκεφτούμε ότι πλέον έχουν γίνει πολλά μα πολλά πράγματα στον τομέα της προστασίας μας απο ακτινοβολίες...Η "ακτινοβολία" που τρώμε απο ένα ασύρματο τηλέφωνο ή έστω ένα κινητό, είναι απείρως λιγότερο επικίνδυνη απο την ακτινοβολία που τόσα χρόνια τρώγαμε καθηλωμένοι μπροστά απο μία συμβατική CRT τηλεόραση ή οθόνη υπολογίστή...τα ασύρματα τελευταίας γενιάς έχουν επιτέλους τενολογίες που κάνουν τα πράγματα καλύτερα (δές πχ. τexνολογία eco dect), ενώ τα κινητά εκπέμπουν σε χαμηλότερα επίπεδα ισχύος....μη δαιμονοποιούμε τα πάντα, αλλα και μην κάνουμε καταχρηση τεχνολογίας
user12 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Ήθελα να ήξερα αν έχετε ρωτήσει πρίν βγάλετε ακτινογραφία αν είναι επιβλαβές? Που βεβαίως και είναι αλλά άμα κάνεις 80 ακτινογραφίες τον χρόνο.Δεν πρέπει τσιμπάτε τόσο εύκολα σε ότι σας λένε.Οι προτάσεις που κάνει ο firewalker είναι πολλή σωστές άλλα ακούω μερικούς δεν βάζω ασύρματο router εκπέμπει ακτινοβολία.Έσυ μπορεί να μην έχεις αλλά έχει ολή η γειτονία σου οπότε πάλι έχεις ακτινοβολία.Τράβα κλείσε όλα τα routers :lol::lol: Και κάτι για τον topic starter το ρεύμα που περνάει από τις γραμμές του τηλέφωνου εκπέμπει ηλεκτρομαγνητισμό (ελάχιστο βέβαια) το τηλέφωνο ανήκει στα ασθενή ρεύματα άρα δεν εκπέμπει τόσο πολλή ηλεκτρομαγνητισμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.