parsifal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Θέλεις να σου δώσω πρόσβαση - στοιχεία μέσω p.m. - στον FTP server μου και να δοκιμάσεις εκεί να κάνεις upload ένα αρχείο;
geioannou Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 ναι. ενδιαφερον θα ηταν....να δουμε δηλαδη και τι παιζει. και εσυ filezilla δουλευεις ? (γιατι εαν το ανεβασει θα τρελαθω)
parsifal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Ναι, FileZilla. Σου έστειλα ένα p.m. με τα στοιχεία σύνδεσης...
geioannou Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 κι ομως το ανεβασε και μαλιστα ταχυτατα. βεβαια με την δευτερη προσπαθεια μιας και με την πρωτη κολησε (εκανε το ιδιο). στις 4 προσπαθειες οι δυο με αποτυχια. οι αλλες οκ. αντε βγαλε συμπερασμα. οποτε δεν μπορει να να πει κανεις για τον server τον δικο μου... ποτε δεν ειχα προβληματα απο ftp, αλλα δεν εχω και εμπειρια απο μεγαλα αρχεια ? εσυ ? οταν δεν τα κοβει ομως τα ανεβαζει ταχυτατα. μπαινω στο καπακι στον δικο μου σε ευχαριστω για την προταση...
parsifal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Ναι, μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ταχύτητα με την οποία ανέβαζες. 500+ ΚΒ/sec; Και δεν είχα ενεργοποιημένο το Z compression mode στον server. Τί σύνδεση στο Internet είναι αυτή που έχεις; Προφανώς όχι οικιακή ADSL, αφού έχει upload rate > 4Mbps. Δυστυχώς, δε μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα από το πείραμα. Αν γινόταν η μεταφορά απροβλημάτιστα σε όλες τις προσπάθειες στον δικό μου FTP, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας συγκεκριμένα του FileZilla client με τον FTP server στον οποίον ανεβάζεις. Τώρα δε μπορεί να υποτεθεί κάτι τέτοιο. Αυτό που με ενοχλεί όμως από την αρχή του thread είναι το εξής: Το «μεγάλο αρχείο» είναι σχετικό, δε σημαίνει κάτι από μόνο του. Θέλω να πω, πόσο μεγάλο είναι το «μεγάλο»; Ένα JPG των 500ΚΒ ή των 2500KB δεν είναι μεγάλο αρχείο; Αν έχεις χρόνο και θέλεις να το διερευνήσεις περαιτέρω, ίσως θα πρέπει να ετοιμάσεις ένα σετάκι αρχείων των οποίων τα μεγέθη θα είναι αριθμητική ακολουθία με βήμα π.χ. 5 ή 10MB, για να πειραματιστείς. Κάτι άλλο που μου έρχεται ως πιθανή εξήγηση είναι το εξής: ανέφερες πως χρησιμοποιείς free account στον host σου. Μήπως ο host δέχεται περισσότερη κίνηση από αυτήν που μπορεί να εξυπηρετήσει και ρίχνει τα connections; Όσοι χρησιμοποιούν π.χ. imageshack ή κάποια άλλη υπηρεσία image hosting με πολύ μεγάλη κίνηση, θα ξέρουν πολύ καλά τί εννοώ.
geioannou Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 ξεκιναμε, αρχικα η συνδεση με την εκανα upload sto δικο σου ftp, ναι, δεν ηταν οικιακη (τι κριμα) ειναι απο την δουλεια μου. τωρα σε σχεση με την περιπτωση που λες οτι μπορει να φταιει ο FileZilla client με τον server που χρησημοποιω μου φαινετε καπως ζαβο αυτο. φανταζομαι το ενας ftp client απλα αναλαμβανει να στειλει καποια data απο ενα μερος σε καποιο αλλο, δινοντας παραλληλα στο χρηστη καποιες ευκολιες στη διαδικασια αυτη και κλπ κλπ. εαν ο καθε client εκανε τα τερτιπια του σε καποιον server τοτε το συστημα ftp δεν νομιζω οτι θα ειχε ευδοκιμήσει τελικα. επισεις μιλαμε για καποιον ftp client ο οποιος απο τους πρωτους, για να μην πω ο πρωτος σε χρηση απο το ευρη κοινο. Και βεβαια μην ξεχναμε οτι δεν μιλαμε για καποιο εξειδικευμένο προβλημα. Μιλαμε για το οτι δεν κανει αυτο που ειναι φτιαγμενο να κανει. αυτο παντος με το σετακι αρχειων ειναι μια καλη σκεψη. πιστευω να βρω λιγο χρονο και να το κανω. για αυτο που λες με τον free accound δεν ισχυει πια απο τη Παρασκευη το βραδυ εχω το hosting μου σε server sth USA και με unlimited και το bandwhith kai γενικοτερα οτι αλλο θα μπορουσε να εχει οριο μεγεθους η traffic. Το μονο λογικο που βγαζω εγω απο το πειραμα που καναμε ειναι το εξης. σημερα καταφερα να ανεβασω τα αρχεια μου στο δικο μου server αλλα απο την γραμμη της δουλειας, που οπως ειπες ηταν ταχυτερη. μολις παω στο σπιτι θα το επαναλαβω με την απλη πλην τιμια 1024 upload γραμμη μου. να δω το αποτελεσματα απο εκει και βλεπουμε. παντος απο εδω και περα αισθανομαι λιγο σαν enaw apo toyw developmer τoυ FileZilla ...
parsifal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 τωρα σε σχεση με την περιπτωση που λες οτι μπορει να φταιει ο FileZilla client με τον server που χρησημοποιω μου φαινετε καπως ζαβο αυτο. φανταζομαι το ενας ftp client απλα αναλαμβανει να στειλει καποια data απο ενα μερος σε καποιο αλλο, δινοντας παραλληλα στο χρηστη καποιες ευκολιες στη διαδικασια αυτη και κλπ κλπ.εαν ο καθε client εκανε τα τερτιπια του σε καποιον server τοτε το συστημα ftp δεν νομιζω οτι θα ειχε ευδοκιμήσει τελικα. Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα. Το FTP είναι απλά ένα δικτυακό πρωτόκολλο, δηλαδή γενικοί κανόνες για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η συγκεκριμένου τύπου επικοινωνία. Το λογισμικό FTP είναι η υλοποίηση με κώδικα αυτής της επικοινωνίας. Υπάρχουν μεν τα RFC από την Internet Engineering Task Force που αποτελούν τα guidelines βάσει των οποίων θα πρέπει να γράφεται ο κώδικας. Υπάρχουν όμως τόσες διαφορετικές υλοποιήσεις, που οι συνδυασμοί FTP server software/FTP client software είναι αδύνατον να δοκιμάζονται με 100% βεβαιότητα ότι συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους. Κάποιοι developers είναι αυστηροί στις υλοποιήσεις τους, μένοντας πιστοί στα guidelines και αρνούμενοι να υλοποιήσουν features που δεν καθορίζονται σαφώς στα RFC. Άλλοι είναι πιο ελαστικοί σε αυτό το θέμα και παράγουν λογισμικό που πιθανώς να μη συνεργάζεται άψογα με αυτό των προηγουμένων. Κάτι ακόμη που περιπλέκει τα πράγματα είναι η μη στατικότητα του λογισμικού: νέες εκδόσεις, regression bugs κλπ. για αυτο που λες με τον free accound δεν ισχυει πια απο τη Παρασκευη το βραδυ εχω το hosting μου σε server sth USA και με unlimited και το bandwhith kai γενικοτερα οτι αλλο θα μπορουσε να εχει οριο μεγεθους η traffic. Μάλλον δεν έγινα κατανοητός: Η αναφορά μου στο free account αυτήν την φορά δεν έγινε για να υπονοήσω πάλι όρια σε filesizes ή traffic, αλλά για να τονίσω το γεγονός ότι hosts που προσφέρουν free accounts - όταν μάλιστα είναι και ιδιαιτέρως δημοφιλείς γι' αυτόν το λόγο - είναι πιο πιθανό να υποφέρουν σε δεδομένη χρονική στιγμή από μεγάλο φόρτο.
geioannou Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 τα ιδια παντελακι μου τα ιδια παντελη μου.απο το σπιτι (με την μικροτερη γραμμη δεν ανεβαινει, συνεχιζει το προβλημα. αντιθετος με το cute ftp anebainei kanonika. δεν ξερω τι να πω. καταληγωντας οδηγουμε στο οτι δεν φταιει ο server και η ταχυτητα της γραμμης.ειναι καποια μ@λ@κι@ του προγραμματος που για καποιο λογο η δεν συνεργαζετε με τον server η εχει να κανει με τη λειτουργια του στο μηχανημα μου. για το εαν δεν συνεργαζετε καλα με τον server δεν μπορω να το ξερω παρα μονο εαν ρωτησω τους ανθρωπους του host μηπως και ξερουν κατι. για το εαν εχει να κανει με την λειτουργια του στο μηχανημα μου, το μονο που μπορω να κανω ειναι να το κανω uninstall kai ξανα install. απλα μου κανει εντυπωση μονο σε εμενα εχει γινει αντιλυπτω μια τετοια περιπτωση (σε περιπτωση που φταιει το προγραμμα)...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.