Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με μνήμες!!!!!!!!!!

RayAllen_20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα! Πριν απο περιπου 1 χρονο αγορασα ενα καινουργιο υπολογιστη τα specs του ειναι Μοbo : M2N32-SLI DELUXE CPU : AMD Athlon 64 X2 6000+ GPU : ATi RADEON 2900XT και το κυριοτερο RAM : CORSAIR XMS2 DDR2 2GB (2X1GB) PC2-6400 (800MHZ) CL5 DUAL CHANNEL KIT. Πριν απο 2 μερες αγορασα αλλο ενα ζευγαρι μνημων ακριβως το ιδιο μονο που οι συγκεκριμενες ειχαν διαφορετικο timing δηλαδη οι αρχικες μου εχουν 5-5-5-12-2Τ ενω οι καινουργιες 5-5-5-18-2Τ.

Το προβλημα ειναι οτι οταν εκανα εβαλα μεσα τις μνημες στα slots που ηταν ελευθερα και ανοιξα το pc φορτωνε κανονικα τα windows αλλα οταν προσπαθουσα να τρεξω καποιο προγραμμα μου εβγαζε error και οτι πρεπει να τερματιστει το προγραμμα ετσι και στα παιχνιδια επεζα λιγο και με πεταγε εξω και αρκετες φορες Μπλε οθονη και restart (που σε μερικες περιπτωσεις δεν γινοταν καθολου γιατι κολουσε).

Μπηκα στο Bios για να ρυθμισω manual τα timings αλλα και παλι τιποτα τα ιδια ... Εκανα και αρκετες αλλαγες στα slots τιποτα το προβλημα σινεχιζει λετε να ειναι προβληματικες οι μνημες ????? Τι μου Προτεινετε??? Ευχαριστω προκαταβολικα για οποιες απαντησεις !!!!

Δημοσ.

Δοκίμασε τις νέες μνήμες μόνες τους για αρχή, ώστε να ξεκαθαριστεί αν είναι hardware ή όχι το πρόβλημα.

Δημοσ.

Παρακολουθώ το topic κι ελπίζω να χει κάποιος έμπνευση. Είχα τις ίδιες Corsair πήρα 2GB κάποιες άλλες με διαφορετικά timings και από τότε ένα απ τα 2 ζευγάρια κάθονται εναλλάξ στο ράφι -με τα ίδια προβλήματα με του RayAllen_20-. Μόνες τους παίζουν μια χαρά και οι μεν και οι δε. Memtest περάσαν 30 passes χωρίς error. Δοκίμασα διαφορετικά timings, ρεύματα αλλά τίποτα.

Δημοσ.
Δοκίμασε τις νέες μνήμες μόνες τους για αρχή, ώστε να ξεκαθαριστεί αν είναι hardware ή όχι το πρόβλημα.

Φιλε μου το δοκιμασα και αυτο !!! αλλα τα ιδια !! Βεβαια δεν δοκιμασα να τις βαλω ξεχωριστα αλλα νομιζω οτι δεν θα δουλεψουν !!! Ελπιζω μονο να μπορουν να τις αντικαταστησουν !!!!

-----Προστέθηκε 29/10/2008 στις 08 : 53 : 12-----

Παρακολουθώ το topic κι ελπίζω να χει κάποιος έμπνευση. Είχα τις ίδιες Corsair πήρα 2GB κάποιες άλλες με διαφορετικά timings και από τότε ένα απ τα 2 ζευγάρια κάθονται εναλλάξ στο ράφι -με τα ίδια προβλήματα με του RayAllen_20-. Μόνες τους παίζουν μια χαρά και οι μεν και οι δε. Memtest περάσαν 30 passes χωρίς error. Δοκίμασα διαφορετικά timings, ρεύματα αλλά τίποτα.

Εμενα παλι antonl παιζουν μονο οι παλιες οι κανουργιες δημιουργουν τα παραπανω προβληματα που προανεφερα

Δημοσ.

Γίνε specific.

Ποιές μνήμες, ποιο mobo (chipset), και τι ρεύματα και timings δοκίμασες?

Φιλε μου το δοκιμασα και αυτο !!! αλλα τα ιδια !! Βεβαια δεν δοκιμασα να τις βαλω ξεχωριστα αλλα νομιζω οτι δεν θα δουλεψουν !!! Ελπιζω μονο να μπορουν να τις αντικαταστησουν !!!!

Όταν λες ξεχωριστά εννοείς μία-μία?

Δημοσ.
Γίνε specific.

Ποιές μνήμες, ποιο mobo (chipset), και τι ρεύματα και timings δοκίμασες?

Περίεργος είσαι :P

Μνήμες παλιές: CORSAIR XMS2 DDR2 2GB (2X1GB) PC2-6400 (800MHZ) CL5 DUAL CHANNEL KIT*

Μνήμες νέες: Νομίζω αυτές (TeamGroup Ram 2GB Kit DDR2 800 4-4-4-12)

Μητρική: Abit AB9 Pro (965/ICH8R)

Ρεύματα: 2 - 2.2V

timings: διάφορα, δε θυμάμαι :P μεταξύ των οποίων: auto, τα παλιά timings (που χα με τις Corsair) κι επίσης ένα click μεγαλύτερα timings

*: Τα timings αυτών είναι μυστήρια ιστορία. Έλεγαν 5-5-5-18-2Τ, το stickerάκι λέει 4-4-4-(12 ή 15)-2T και το CPU-Z λέει τα δικά του αν τις έχω στο auto και μόνες τους πάνω.

Το σίγουρο είναι ότι οι νέες έχουν ελαφρώς καλύτερα timings.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...