gelo Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 επειδη μαλλον εβαλα σε λαθος κατηγορια(HARDWARE) το thread που ανοιξα για ενα προβλημα που αντιμετωπιζω,θα το αναφερω και εδω καθως πιστευω οτι ειναι κατι το οποιο καποιοι το εχουν αντιμετωπισει και μπορει να με βοηθησουν.Το προβλημα ειναι το εξης: Σε ενα καινουργιο συστημα 1 μηνα,ειχα βαλει σαν κυριο δισκο(XP PRO) ενα SATA SEAGATE 500gb,ena DVD-RW SAMSUNG επισης SATA και ενα παλιο IDE WD 120gb για Downloads.Ενω για 20 μερες ολα δουλευαν σωστα,ξαφνικα σημερα εβαλα το PC μπροστα και κολλησε sto boot.Δεν εβλεπε τον 500 SATA οπως επισης και το SATA DVD-RW !!!!Επαιξα λιγο με τα καλωδια,αλλαξα θεσεις,αλλα τιποτα.Σημειωτεον οτι εβλεπε ΚΑΝΟΝΙΚΑ τον IDE WD 120gb.Οπως καταλαβαινετε το PC ειναι αδυνατον να ξεκινησει γιατι ο SATA εχει το OS.Δοκιμασα επισης να αποσυνδεσω τον IDE WD,μπας και δημιουργει conflict.Εκει συνεβει το παραδοξο να εξακολουθει να μη βλεπει τον SATA ειδε ομως το SATA DVD-RW.Τηλεφωνησα στο ESHOP και μου ειπαν να παω το PC εκει και αν φταιει το MOTHERBOARD μαλλον θα μου το αντικαταστησουν.Εχει συμβει σε καποιον κατι αναλογο?Πραγματικα χρειαζομαι την βοηθεια σας,νομιζω οτι ειναι κατι απλο,ή χρειαζομαι αντικατασταση του MOTHERBOARD?Το motherboard einai GIGABYTE GA-G31M-S2L.Ευχαριστω προκαταβολικα... -----Προστέθηκε 29/10/2008 στις 08 : 18 : 10----- καποια ιδεα καποιος???
TechFind Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μήπως κάτι άλλαξε στο bios ; Το manual της μητρικής δίνει τις παρακάτω οδηγίες για ρύθμιση : ->On-Chip Primary PCI IDE Enables or disables the first integrated IDE controller. (Default: Enabled) ->On-Chip SATA Mode Configures the integrated SATA controller. -Disabled Disables the integrated SATA controller. -Auto Lets BIOS set SATA devices to Combined or Enhanced mode. If your onboard SATA controller is automatically configured to Combined mode, you can manually re-configure it to Enhanced mode as needed.(Default) -Combined Sets all SATA devices to operate in PATA mode. Combined allows a maximum of 4 ATA devices to be used simultaneously: two PATA devices plus two SATA devices. -Enhanced Sets all SATA devices to operate in SATA mode. -Non-Combined Sets all SATA devices to operate in PATA mode and disables the integrated IDE controller. ->PATA IDE Set to This item is configurable only if the On-Chip SATA Mode is set to Combined. -Ch.0 Master/Slave Sets the IDE channels to Ch. 0 Master/Slave. (Default) -Ch.1 Master/Slave Sets the IDE channels to Ch. 1 Master/Slave. -Disabled Disables the integrated IDE controller when Non-Combined is selected. ->SATA Port 0/2 Set to -This value is dependent on the On-Chip SATA Mode and PATA IDE Set to settings. When PATA IDE Set to is configured to Ch. 1 Master/Slave, this option will be automatically set to Ch. 0 Master/Slave.
gelo Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 δεν πειραξα τιποτα στο Bios!!!το pc λειτουργουσε κανονικα 20 μερες και τωρα εμφανιστηκε αυτο.Εχω φαει το net να βρω λυση αλλα δεν βλεπω φως.κατι μου λεει οτι και να το αφησω στο eshop θα δοκιμασουν το mobo και θα το βρουν κανονικο!!!!
gelo Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 οι default.στο auto δηλαδη.εκανα καποια πειραματα και εκει αλλα τιποτα.Το περιεργο ειναι οτι μολις βγαζω τον IDE βλεπει το DVD-RW σαν SATA κιολας.οταν βαζω τον IDE βλεπει μονο αυτον και τιποτα αλλο!!!!! -----Προστέθηκε 29/10/2008 στις 09 : 45 : 56----- αυτο ειναι το μπερδεμα.δεν μποω να καταλαβω τι φταιει!!!!
TechFind Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δοκίμασες την επιλογή Combined, μετά την επιλογή του auto, και δεν τα είδε; (Εννοώ οτι αν δεν τα δει σαν PATA (IDE) τότε υπάρχει πρόβλημα στη μητρική ή στα devices) ΥΓ1. Τώρα τελευταία το E-SHOP έγινε Α!-ΡE-SHOP. ΥΓ2. Τέλος εκπομπής, αύριο πάλι...
gelo Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 τα δοκιμασα ναι.πρωτη φορα κολλαω ετσι.αμφιβαλλω και αν καποιος τεχνικος θα βρει λυση.ποιο πολυ μου πηγαινει στο να φταιει ο σκληρος.τι να πω? -----Προστέθηκε 29/10/2008 στις 11 : 14 : 36----- αν εγω υποθετικα ηθελα να βγαλω τον IDE και να κανω fresh install στον SATA???γιατι αραγε δεν μπορω να κανω ουτε αυτο??? -----Προστέθηκε 29/10/2008 στις 11 : 16 : 04----- καποιος μια ιδεα ρε παιδια!!!!!!!!!
micos000 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Αν βγάλεις ΚΑΙ το DVDRW και τον IDE τον βλέπει τον 500άρι; Υπάρχει η περίπτωση να μηδένισαν για κάποιο λόγο οι ρυθμίσεις στο BIOS, συμβαίνει κι αυτό. Είδες αν είναι ενεργοποιημένα όλα τα κανάλια SATA;
gelo Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 αν βγαλω και το dvd-r δεν βλεπει πλεον τιποτα.τα καναλια οταν εχω πανω τον ide ειναι 3, ch0(ο ide master),ch1(master none,slave none) kai ch2(master none,slave none).οταν βγαζω τον ide ειναι ch1(none,none) kai ch2 (none,k slave to dvd-r) -----Προστέθηκε 30/10/2008 στις 12 : 34 : 55----- μου παει πιο πολυ για προβλημα του sata το οποιο ειναι κ το χειροτερο γιατι εχω 300gb αρχεια εκει μεσα αι απο οτι φαινεται τα χανω.... περιμενω ομως γνωμες και απο εσας!!!!
koubaros Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Καλώς ήρθες στο με το πρόβλημα γνωστό ως No detect in BIOS (ST3500320AS-SD15-7200.11) Δες στο http://forums.seagate.com/stx/board/message?board.id=ata_drives&thread.id=3283&view=by_date_ascending&page=1 Το πρόβλημα είναι εγγενές σε όλους τους δίσκους SEAGATE αυτής της γενιάς και η εταιρία σφυρίζει αδιάφορα. Μακριά απ αυτούς τους σκληρούς μέχρι να βρεθεί λύση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.