kojtar78 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Καλησπέρα! Έχω σοβαρό πρόβλημα με την εκκίνηση σε καινούργιο pc που έφτιαξα πριν λίγο καιρό!!! Σύνθεση : 1)Ε8500 CPU 2)HX620 CORSAIR PSU 3)GA-EP45 DS5 REV. 1 MOBO 4) ATI HD 4850 GRAPHIC CARD 5) 2X2GB RAM Kingston KHX9200 D2 K2/2G 6) Win Xp SP3 System Αρχικά εκκινούσε κανονικά χωρίς πρόβλημα..Πριν από ένα μήνα όταν πατούσα το κουμπί να ανοίξει..ενω έδειχνε ότι λειτουργεί δεν είχα καθόλου σήμα στην οθόνη..Μετά από αρκετές επανεκκινήσεις άνοιγε και τότε μου έγγραφε το εξής στην αρχική οθόνη : ''Warning Backup checksum error'' ''Bios Auto Recovering........" Αφού έκανε recovering to BIOS άνοιγαν κανονικά τα Windows..Αυτό έγινε 5 περίπου φορές και προχθές κόλλησε στην προσπάθεια να κάνει recovering και απο τότε όταν πάς να το ανοίξεις κάνει επανεκκίνηση κάθε 5 δευτερόλεπτα..Επίσης παρατήρησα ότι όταν επανεκκινούσε δεν έδινε επαρκή τάση στα κουλεράκια γιατί δυο (2) δεν γυρνούσαν.. Τι να φταίει μητρική η psu ? Παιδιά Please Help!!!
million_voices Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 μηπως σου κακοflashαρανε το bios της mobo? edit οχι μηπως, στανταρ
kojtar78 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δεν ξέρω τι να πω..Δεν πρόλαβα να κάνω και Bios Update..Το τροφοδοτικό το αποκλείεις?
million_voices Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δεν ξέρω τι να πω..Δεν πρόλαβα να κάνω και Bios Update..Το τροφοδοτικό το αποκλείεις? δεν νομιζω οτι ειναι PSU αλλα ποτε δεν ξερεις και το μηνυμα που σου βγαζει παραπεμπει σε αυτα που σου λεω παραπανω δες τι revision ειναι η μητρικη σου, κατεβασε το τελευταιο bios και φλασαρε την η επανεφερε το σωστο bios απο το backup bios (διαβασε το manual της mobo, λεει πως γινεται) αν το προβλημα δεν λυθει βλεπουμε -----Προστέθηκε 29/10/2008 στις 08 : 15 : 21----- τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα και αφου λες οτι δεν εχεις κανει bios update,μηπως σου πασαρανε mobo απο επιστροφη αλλου?
kojtar78 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Φίλε μου σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου..με βοήθησε αρκετά..Μπορεί να έγινε και αυτό..γιατί σχεδόν κανένα κουτί δεν είναι σφραγισμένο από αυτά που αγοράζεις!!!Όπως και να είναι έχει εγγύηση..θα την πάρουν πίσω..Αν δεν γίνει κάτι σήμερα.. θα δοκιμάσω άλλο PSU..
million_voices Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 τπτ man παντως μην αγορασεις τσαμπα PSU πριν δοκιμασεις αυτα που σου λεω
kojtar78 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Το θέμα είναι ότι δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα.. κάνει συνέχεια επανεκκίνηση..
liopyr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Το θέμα είναι ότι δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα..κάνει συνέχεια επανεκκίνηση.. Αν κατά την εκκίνηση παίζει για ~4 δευτερόλεπτα, με χαρακτηριστικό το fan της gpu να δουλεύει full rpm, κλείνει και ξανά από την αρχή, δοκίμασε πρώτα να κάνεις reset το bios. (με jumper-άκι, όχι με μπαταρίες και άλλες αλχημείες). washcloud τι λέει καλά?
kojtar78 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Βασικά έβγαλα την κάρτα γραφικών και έκανα reset Bios με το jumper-ακι..αλλά το πρόβλημα παραμένει.. Δεν λέει να ανοίξει..μου φαίνεται ότι δεν έχει επαρκεί τάση..γιατί το head fun του cpu δεν δίνει ρεύμα..πάει να το γυρίσει αλλά σταματάει..ενώ όταν το βάζω στο sys fan δουλεύει για τα 4 δευτερόλεπτα..πριν κάνει επανεκκίνηση!
liopyr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Βασικά έβγαλα την κάρτα γραφικών και έκανα reset Bios με το jumper-ακι..αλλά το πρόβλημα παραμένει..Δεν λέει να ανοίξει..μου φαίνεται ότι δεν έχει επαρκεί τάση..γιατί το head fun του cpu δεν δίνει ρεύμα..πάει να το γυρίσει αλλά σταματάει..ενώ όταν το βάζω στο sys fan δουλεύει για τα 4 δευτερόλεπτα..πριν κάνει επανεκκίνηση! Δεν χρειαζόταν να βγάλεις την κάρτα γραφικών... Επίσης το γεγονός πως ξεκινάει και ξανασταματάει το fan της cpu δεν οφείλεται σε ανεπαρκή τροφοδοσία, αλλά σε μία επιλογή στο bios "smart fan control" (ή κάπως έτσι), που όταν είναι χαμηλότερα από μία "χ" θερμοκρασία η cpu, σταματάει σκόπιμα να δουλεύει το fan. Nα επισημάνουμε πως το τροφοδοτικό σου είναι από τα πιο ποιοτικά πoυ υπάρχουν σε αυτή την κατηγορία, και σίγουρα μαζεύει τις λιγότερες πιθανότητας να φταίει αυτό. Αν έχεις ένα άλλο dimm μνήμης, δοκίμασε να βγάλεις τις υπάρχουσες και να το δοκιμάσεις. Αν δεν έχεις, δοκίμασε αυτά που έχεις ένα-ένα και σε διαφορετικά slot.
kojtar78 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Άλλαξα όλα τα dim αλλά τίποτα!!!Μάλλον με βλέπω για αλλαγή μητρικής!!!
liopyr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Άλλαξα όλα τα dim αλλά τίποτα!!!Μάλλον με βλέπω για αλλαγή μητρικής!!! Δοκίμασες διαφορετικό dimm, ή αυτά που είχες ένα-ένα και σε διαφορετικά slot?
kojtar78 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Αυτά που έχω..σε διαφορετικά slot..Λες να δοκιμάσω άλλη μνήμη?
liopyr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Αυτά που έχω..σε διαφορετικά slot..Λες να δοκιμάσω άλλη μνήμη? Νομίζω πως επιβάλλεται. Αν πάλι είναι όλο φρεσκο-αγορασμένο από μαγαζί με καλό after sales support, μην ταλαιπωριέσαι άλλο, πάρτο αγκαλιά και πίσω..
amorealex Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Στάνταρ είναι μητρική και πιθανόν και οι μνήμες. Δες εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=279583
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.