MiltoZ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Blu-ray is in a death spiral. 12 months from now Blu-ray will be a videophile niche, not a mass market product. With only a 4% share of US movie disc sales and HD download capability arriving, the Blu-ray disc Association (BDA) is still smoking dope. Even $150 Blu-ray players won’t save it. 16 months ago I called the HD war for Blu-ray. My bad. Who dreamed they could both lose? http://blogs.zdnet.com/storage/?p=365
KilliK Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 και σαν αποθηκευτικο μεσο για τα δεδομενα μας τι θα χρησιμοποιουμε; τα dvd εχουν καταντησει πλεον σαν τα floppies...
BucketheadGR Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 και σαν αποθηκευτικο μεσο για τα δεδομενα μας τι θα χρησιμοποιουμε; Προς το παρόν, φτηνότερος βγαίνει ένας σκληρός δίσκος... για ποιό λόγο να πάει κάποιος σε blu ray; Μην αναφέρω και την ταχύτητα εγγραφής η οποία είναι ακόμη μηδαμηνή. Τουλάχιστον εγώ δε θα έβαζα με τίποτα blu-ray ακόμη. Σκέψου να έχεις σκάσει 30 ευρώ για ένα δισκάκι 50giga και να σου πετάξει μήνυμα "burn process failed". Χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο μετά ή όχι; Να πάνε στο 10ευρω τα 50 giga δισκάκια (μιας και με 50 ευρώ παίρνει κάποιος έναν 500άρη δίσκο) και τότε βλέπουμε.
gherudos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Τα BD 25GB=7E πλέον,μα καλά που ζείτε; Εγώ ψοφήσει δεν ψοφήσει θα πάρω μόλις πάει στα 100Ε το bluray recorder.
MiltoZ Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Ίσως να μην χρειαζόμαστε ούτε και σκληρούς με μεγάλη χωρητικότητα στο μέλλον και να επικρατήσει το streaming για high definition ταινίες. Αντί να αγοράζεις το δισκάκι ή το δικαίωμα να κατεβάσεις την ταινία θα αγοράζεις και θα αποθηκεύεις απλά το δικαίωμα χρήσης, κάτι που νομίζω γίνεται ήδη σε μικρή ακόμα κλήμακα γιατί χρειάζεσαι και μεγάλες ταχύτητες σύνδεσης.
Pytzamarama Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 BD δισκακι 50GB απο 32 ευρω Seagate σκληρος 80GB 29 ευρω
anamenos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 BD δισκακι 50GB απο 32 ευρωSeagate σκληρος 80GB 29 ευρω lol :-D
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 BD δισκακι 50GB απο 32 ευρωSeagate σκληρος 80GB 29 ευρω also known as touche...
jesE Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Ο δίσκος χαλάει. Χτυπάει. Τον πας για φτιάξιμο, και σου κάνουν αντικατάσταση. Η φωτογραφίες σου από την euroDisney έχουν γίνει πουλάκι. Το δισκάκι μπαίνει στο συρτάρι. Εγώ πιστεύω πως θα πεθάνει το bluRay, όλα οδηγουν στο downloading, streaming και ότι άλλο, δεν ξέρω και εγώ αλλά..όχι τόσο έυκολα και τόσο γρήγορα.
Pytzamarama Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Ο δισκος χαλαει ενω το BR μενει αγρατζουνιστο και αειθαλες για παντα...χμμμμ (ξερεις οτι τα οπτικα μεσα εχουν περιορισμενη ζωη?) Λοιπον οι μεγαλες εταιρειες να ξεχασουν τις χαζομαρες που εκαναν βαζοντας τα backup σε raid σκληρους και να τα γραφουν πλεον με 2Χ σε BR και μετα συρταρι
jesE Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μάλλον έχεις δίκιο. Αλλά: Το οπτικό που χρησιμοποιείται για αντίγραφο ασφαλείας έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι στο συρτάρι! : p Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως θεωρώ οτι ακόμα είναι νώρις για να μπούν τα raid rack nas ultra storage high capacity μπλα μπλα, στο νοικοκυριο στα αραχωβίτικα.. Το οπτικό αποθηκευτικό μέσο έχει (πιστευώ) περισσότερο από 12 μήνες ζωής.
Pytzamarama Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως θεωρώ οτι ακόμα είναι νώρις για να μπούν τα raid rack nas ultra storage high capacity μπλα μπλα, στο νοικοκυριο στα αραχωβίτικα XAXAXAXAXA...
mezger Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Ο δίσκος χαλάει. Χτυπάει. Τον πας για φτιάξιμο, και σου κάνουν αντικατάσταση. Η φωτογραφίες σου από την euroDisney έχουν γίνει πουλάκι. Το δισκάκι μπαίνει στο συρτάρι. Ο δίσκος χαλάει όταν είναι σε χρήση, αλλά με συσκευές όπως αυτή :http://dvice.com/archives/2007/10/usb_disk_dock_lets_you_plug_in.php μπορεί να μπει στο συρτάρι και να είναι ασφαλής. Επίσης πολύ σπάνια ένας σκληρός χαλάει ξαφνικά, αν είσαι σωστός με το smart σου και τα όλα σου θα μπορέσεις να το προλάβεις. Εννοείται ότι μπορείς να έχεις και ένα δεύτερο mirror σκληρό. Οι πιθανότητες να σου χαλάσουν και οι 2 ταυτόχρονα είναι ελάχιστες. Τα οπτικά μέσα από την άλλη είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή, ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης, τη χρήση, την ποιότητα κλπ. θα χαλάσουν. Αυτός ο χρόνος μπορεί να είναι 2, μπορεί και 10 χρόνια, αλλά δεν μπορείς να το ξέρεις, εκτός και αν βρίσκεις διασκεδαστικό να δοκιμάζεις όλα τα cd σου κάθε 2 χρόνια, δεδομένου ότι τα χρησιμοποιείς ως κύριο μέσο αποθήκευσης. Επίσης να προσθέσω στα 80 GB με 29? που είπε ο φίλος, ότι τα 160 πάνε στα 34? και τα 320 στα 46?. Σε bluray κλπ 2χGB => 2X?. Νομίζω ότι δεν υπάρχει σύγκριση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.