Προς το περιεχόμενο

remote pc program

npapak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ φιλε για την βοηθεια,το καταφερα,απλα εχω μια απορεια. Πριν γινει το restart στο pc ολα δουλευαν κανονικα χωρις να χρειαστει να κανω port forward,μετα το restart γιατι δεν δουλευε τιποτα?

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εννοείς ότι πριν μπορούσες να προσπελάσεις το PC σου από εξωτερική IP, χωρίς να υπάρχει ρητός κανόνας port forwarding στον router σου; Ο μόνος τρόπος να συμβεί κάτι τέτοιο είναι αν η server εφαρμογή χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο UPnP, ώστε να πληροφορεί δυναμικά τον router για το ποια πόρτα χρειάζεται ανοιχτή και προωθημένη για τη λειτουργία της. Πρέπει να υποστηρίζει και ο router το UPnP και να το έχεις ενεργοποιήσει σε αυτόν.

Μήπως εννοείς ότι όλα δούλευαν κανονικά για remote controlling από άλλο PC εντός του LAN σου... ;

Δημοσ.

Οχι ολα δουλευαν κανονικα απο εξςτερικη IP. Το ειχα τεσταρει απο το σπιτι ενος φιλου μου αρκετες φορες και δουλευαν ολα ρολοι. Τωρα δεν ξερω τι εγινε και ξαφνικα σταματησε να δουλευει...

Δημοσ.

npapak μπορεί να συμβαίνει το εξής:

Όταν εσύ στο router κάνεις port forward τότε ορίζεις συγκεκριμένη local IP. Αν κάποια άλλη στιγμή ο υπολογιστής σου πάρει άλλη local IP τότε παύει να ισχύει ο κανόνας, δεν του δίνει την πόρτα το router. Πιστεύω πως αυτό είναι το πιο πιθανό να συνέβη. Για να το λύσεις, αναλόγως το τί ρυθμίσεις έχει το συγκεκριμένο router που έχεις, αναζήτησε κάποια επιλογή "fixed" ώστε να δίνει στον υπολογιστή σου πάντα την ίδια local IP. Ουσιαστικά το router αντιστοιχίζει τη MAC address με την IP. Αυτή την επιλογή νομίζω την έχει κάπου που αναφέρει τους clients που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή συνδεδεμένοι στο router.

Δημοσ.
npapak μπορεί να συμβαίνει το εξής:

Όταν εσύ στο router κάνεις port forward τότε ορίζεις συγκεκριμένη local IP. Αν κάποια άλλη στιγμή ο υπολογιστής σου πάρει άλλη local IP τότε παύει να ισχύει ο κανόνας, δεν του δίνει την πόρτα το router. Πιστεύω πως αυτό είναι το πιο πιθανό να συνέβη.

Είναι πιθανό αυτό το σενάριο, αλλά ο φίλος ισχυρίζεται ότι δεν είχε φτιάξει καν κανόνα για port forwarding πιο πριν.

Δημοσ.

Sorry, αλλά μπερδεύτηκα κι εγώ διαβάζοντας τα #43, #44, μετά είδα και το #48 και νόμισα πως ήδη είχαν γίνει ενέργειες κι απάντησα κατευθείαν. Τώρα μόλις πρόσεξα το #46... (χαμός γίνεται, χα)

Δημοσ.

Μολις ρυθμισα το DynDns δοκιμασα αν μπορω να κανω remote login στο pc μου απο αλλη ip με την βοηθεια ενος φιλου μου. Την επομενη μερα εκανα εγω ο ιδιος remote login στο απο αλλη ip, διαφορετικη απο αυτη που εκανε ο φιλος μου, μαλιστα εκανα και απο τα pc της σχολης.

Ολα σταματησαν να δουλευουν οταν επεσε το ρευμα και εκανε restart το router και το pc...

Ολα αυτα εγιναν χωρις να κανω καμια πορτα port forward...

Για αυτο ειχα την απορεια...

Τεσπα, αφου δουλεψε παλι καλα...

Ελπιζω να μην ξανα συμβει τιποτα...

Ευχαριστω πολυ παντως για την βοηθεια σας... :D

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας μπορειτε να μου πειτε τι κανει το team viewer ακριβως ?

ευχαριστο*

-----Προστέθηκε 10/2/2009 στις 02 : 47 : 43-----

και κατι ακομα

αν το κανεις αυτο μπορεις να μπεις στο pc του αλλου αν το επιστευφτεις σε αλλα χερια τι το κακο μπορει να συμβει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...