metatron Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Για το DynDNS ρίξε μια ματιά σε αυτό το link : http://www.dyndns.com/services/dns/dyndns/howto.html Το modem/router σου θα πρεπει να υποστηρίζει DynDNS (τα πιο πολλά το υποστηρίζουν). Εφόσον εγγραφείς (δωρεάν), θα διαλέξεις ένα hostname που θέλεις (πχ metatron.ath.cx). Στην συνέχεια θα σετάρεις το modem/router σου, και πλέον όπου και να πηγαίνεις να γνωρίζεις την ΙΡ σου. επανέρχομαι κ με φωτό. λοιπόν, έφτιαξα λογαριασμό στο dyndns, έφτιαξα Dynamic DNS Host όπως ανέφερες - χχχ.ath.cx, πήγα στο router μου, philips, και στο advance settings/dns έβαλα τα στοιχεία μου... (το όνομα του host μου στο damain name και στο account κ pass τα αντίστοιχα το account στο dyndns...σωστό αυτό????), άνοιξα την πόρτα 5900 (realvnc) και από το site τησ otenet έφτιαξα τις ρυθμίσεις ασφαλέιας, τέλος κατάβασα- εγκατέστησα κ σέτταρα το προγραμματάκι από το support του dyndns, το dns updater...! όλα καλά μέχρι εδώ... ποιά όμως είναι η "static" ip που μου δίνει το dyndns ώστε να μπαίνω στο Pc μου οπωτεδήποτε? επίσης, αυτό το domain name σε τι χρειάζεται? και που το έβαλα στο router μου τι άλλαξε? δείτε κ τις φωτό...
parsifal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 1. Πρέπει να διαλέξεις: Η υπηρεσία του DynDNS θα ενημερώνεται είτε από το πρόγραμμα DynDNS Updater είτε από τον ενσωματωμένο updater του router σου. Όχι και από τα δύο 2. Δε σου δίνει καμμία static IP το DynDNS. Αντ' αυτού, θα χρησιμοποιείς το domain name που δήλωσες
cyberking Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 το teamviewer είναι όντως το πιο εύκολο γίνεται στα γρήγορα ότι πρέπει για remote βοηθεια σε άτομα που δεν ξέρουν πολλά
npapak Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Εμενα παντωσ δυλευαν ολα ρολοι με το DynDns αλλα μετα απο ενα restart που εκανα στο pc προσπαθβ να μπω απο αλλα pc στο δικο μου αλλα μου βγαζει συνεχεια Connection Failed...
metatron Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 έχω το εξής πρόβλημα: (καταρχήν να πω ότι τις "δοκιμές¨τις κάω από το λαπ τοπ μου προς το pc που παιρνουν νετ από το ίδιο router ασύρματα...) αν βάλω χειροκίνητα την ip του desktop (ip του ιντερνετ, όχι του δικτίου - 192.168...) συνδέομαι κανονικά από το λαπ τοπ στο desktop... αν όμως βάλλω το domain name, myname.ath.cx, μου βγάζει συνέχεια σφάλμα connection time out 10060... τι φτάει??? (Η υπηρεσία του DynDNS ενημερώνεται από το πρόγραμμα DynDNS Updater)
parsifal Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δεν είναι πολύ αξιόπιστο το troubleshooting με αυτόν τον τρόπο, πολλοί routers έχουν απροσδιόριστη συμπεριφορά όταν τους αναγκάζεις να δρομολογήσουν κίνηση από μηχάνημα εντός του private LAN προς τον εαυτό τους, μέσω του WAN interface. Για σίγουρα συμπεράσματα στις δοκιμές σου, θα χρειαστείς έναν «συνεργό» που θα βρίσκεται εκτός του private LAN σου. Ας τα δούμε ένα-ένα με τη σειρά, πρώτα αν δουλεύει σωστά το DynDNS. Άνοιξε ένα τερματικό και δώσε: >nslookup yourname.ath.cx Σου επιστρέφει την WAN IP που έχει πάρει ο router σου από τον ISP;
npapak Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Το domain δειχνει να δουλευει σωστα. Βγαζει για την ip μου το το domain που εχω διαλεξει.... Το θεμα ειναι γτ δσεν μπορω να κανω remote control απο αλλο pc...
parsifal Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Το domain δειχνει να δουλευει σωστα. Βγαζει για την ip μου το το domain που εχω διαλεξει.... Αυτό είναι το ανάποδο από αυτό που λέω πιο πάνω. Αλλά πώς στο καλό το τσέκαρες, με reverse DNS lookup; Δεν έχω ιδέα αν δουλεύει καν τέτοιο πράγμα με DynDNS domains. Τέλος πάντων, υποθέτοντας ότι το DynDNS domain name που επέλεξες αντιστοιχεί σωστά στην WAN IP του router σου, το επόμενο βήμα είναι να τσεκάρεις αν μπορείς να επικοινωνήσεις από τον έξω κόσμο με τον router σου με πιο απλές μορφές επικοινωνίας. Π.χ. αν έχεις πρόσβαση σε μηχάνημα εκτός του LAN σου, δοκίμασε ping προς τον router δίνοντας το DynDNS domain name σου ως παράμετρο. Υπ' όψιν ότι κάποια ενδιάμεσα gateways (ADSL routers μη εξαιρουμένων) μπορεί να «κόβουν» τα ICMP echo requests των pings. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δοκιμάζεις με traceroute/tcptraceroute (σε Windows, η εντολή είναι tracert)...
metatron Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δεν είναι πολύ αξιόπιστο το troubleshooting με αυτόν τον τρόπο, πολλοί routers έχουν απροσδιόριστη συμπεριφορά όταν τους αναγκάζεις να δρομολογήσουν κίνηση από μηχάνημα εντός του private LAN προς τον εαυτό τους, μέσω του WAN interface. Για σίγουρα συμπεράσματα στις δοκιμές σου, θα χρειαστείς έναν «συνεργό» που θα βρίσκεται εκτός του private LAN σου. Ας τα δούμε ένα-ένα με τη σειρά, πρώτα αν δουλεύει σωστά το DynDNS. Άνοιξε ένα τερματικό και δώσε: >nslookup yourname.ath.cx Σου επιστρέφει την WAN IP που έχει πάρει ο router σου από τον ISP; parsifal αρχικά να σε ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σου! σε αυτό που με ρώτησες, ναι μου δίνει πίσω την ip του wan...! τι να κάνω παρακάτω? (δυστυχώς "συνεργό" που να μπορεί να βοηθήσει δεν... - εκτός αν προσφέρεσαι ) thanks και πάλι!
npapak Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Αυτό είναι το ανάποδο από αυτό που λέω πιο πάνω. Αλλά πώς στο καλό το τσέκαρες, με reverse DNS lookup; Δεν έχω ιδέα αν δουλεύει καν τέτοιο πράγμα με DynDNS domains. Τέλος πάντων, υποθέτοντας ότι το DynDNS domain name που επέλεξες αντιστοιχεί σωστά στην WAN IP του router σου, το επόμενο βήμα είναι να τσεκάρεις αν μπορείς να επικοινωνήσεις από τον έξω κόσμο με τον router σου με πιο απλές μορφές επικοινωνίας. Π.χ. αν έχεις πρόσβαση σε μηχάνημα εκτός του LAN σου, δοκίμασε ping προς τον router δίνοντας το DynDNS domain name σου ως παράμετρο. Υπ' όψιν ότι κάποια ενδιάμεσα gateways (ADSL routers μη εξαιρουμένων) μπορεί να «κόβουν» τα ICMP echo requests των pings. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δοκιμάζεις με traceroute/tcptraceroute (σε Windows, η εντολή είναι tracert)... Με την ενοτλη που ειπες πιο πανω μοθ επιστρεφει: Server: home.gateway Address: xxx.xxx.xxx.xxx(Default Gateway) Non-authotitative answer: Name: name.ath.cx Address: xxx.xxx.xxx.xxx (ADSL IP) Αυτα δεν επρεπε να βγαζει??
parsifal Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2008 Καταρχάς, αν δεν έγινε ήδη αντιληπτό, να πω ότι με μπερδέψατε και στο post #38 νόμιζα ότι απαντάω στον metatron. Πάμε παρακάτω: parsifal αρχικά να σε ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σου!σε αυτό που με ρώτησες, ναι μου δίνει πίσω την ip του wan...! τι να κάνω παρακάτω? (δυστυχώς "συνεργό" που να μπορεί να βοηθήσει δεν... - εκτός αν προσφέρεσαι ) thanks και πάλι! Ισχύει αυτό που έγραψα πιο πάνω, κάνεις αρχικά τεστ από τον «έξω κόσμο» με pings και traceroutes για να σιγουρέψεις ότι απαντάει ο router. Με την ενοτλη που ειπες πιο πανω μοθ επιστρεφει: Server: home.gateway Address: xxx.xxx.xxx.xxx(Default Gateway) Non-authotitative answer: Name: name.ath.cx Address: xxx.xxx.xxx.xxx (ADSL IP) Αυτα δεν επρεπε να βγαζει?? Ναι, εντάξει φαίνεται.
npapak Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Sorry για το καθυσταριμενο της απαντησης αλλα ειχα καποιες υποχρεωσεις. Δοκιμασα αν μπορω να επικοινωνισω με το router μοθ απο αλλη ip και τα καταφερα,και με ping και με tracert. Τοα θεμα ειναι ομως οτι ακομα δεν μπορω να κανω remote control στο pc μου. :S
parsifal Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξεις τις ρυθμίσεις της εφαρμογής VNC server που θες να χρησιμοποιήσεις και να σημειώσεις ποια θύρα/port - έστω Χ - έχει ορισθεί ώστε να «ακούει» (listen) σε αυτήν η εφαρμογή. Κατόπιν, θα πρέπει να ελέγξεις ότι στον router σου έχει γίνει σωστός κανόνας port forwarding που θα τον αναγκάζει να προωθεί όλα τα εισερχόμενα - στην Χ θύρα - πακέτα από τον «έξω κόσμο» στην εσωτερική IP του μηχανήματος που εκτελεί τον VNC server. Υπάρχει ένα πολύ καλό site με οδηγίες για σωστό port forwarding, το http://portforward.com. Καλύπτει πολλά μοντέλα routers (αν και μερικές φορές, με διαφορετικό firmware version στον router πιθανόν τα μενού του να έχουν διαφορετική εμφάνιση από αυτά που δείχνει το site) και πολλές διαφορετικές server εφαρμογές. Ρίξε του μια ματιά.
npapak Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Σε αυτο με το port forward εχω μια ερωτηση να κανω. Εχω κανει port forward για τα torrents. Mπορω να κανω και δεθτερη πορτα port forward και να δουλευουν ταυτοχρονα?
parsifal Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Αν είναι διαφορετική η πόρτα, ναι, φυσικά και γίνεται...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.