npapak Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Οπως λεει και ο τιτλος του thraed, ψαχνω ενα προγραμμα για να κανω remote control στο pc μου. Βρηκα αρκετα προγραματα στο internet αλλα τα περισσοτερα δουλευουν μονο αν τα 2 pc ειναι συνδεδεμενα στο ιδιο δικτυο. Το μονο προγραμμα που βρηκα και μπορει να με εξυπηρετησει ειναι το BitVis WinSSHD, αλλα οταν προσπαθησα συνδεθω στο pc μου, η συνδεση σταματησε οταν εβγαλε το μηνυμα, Starting first key exchange. Θα εκτιμουσα πολυ την βοη8εια οποιου ξερει κατι. Ευχαριστω προκαταβολικα.
macabre_sunsets Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Ως remote control τι εννοείς? Κάτι σαν remote desktop? Αν ναι δοκίμασε το (Real) VNC που είναι free και δουλεύει μια χαρά, αρκεί να έχεις και τους 2 υπολογιστές συνδεμένους στο internet και να έχεις κάνει forward την κατάλληλη πόρτα (5900 νομίζω) στον αντίστοιχο υπολογιστή. Σε περίπτωση που δεν μπορείς να κάνει port forward για κάποιο λόγο, υπάρχει η λύση του VPN ή κάποιου προγράμματος όπως το LogMeIn (Hamachi).
npapak Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Στο Real VNC, οταν ανοιγω τον server,η ip που βγαζει ειναι για το τοπικο δικτυο.
Stuff Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 υπαρχει και καποιος manager? ετσι ωστε να βλέπω όλα τα pc στην εταιρεια?
pix_lax82 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Για remote desktop εμενα με εχει βολέψει πολύ το logmein ειναι και free. Μπες στην σελίδα http://www.logmein.com . Τωρα εαν θες για λίγο σαν helpdesk να διαχειρίζεσαι τον υπολογιστή κάποιου πελάτη σου καλό ειναι το showmypc.com
macabre_sunsets Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δεν σε νοιάζει τι ΙΡ δείχνει ο vnc server (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Όταν θες να συνδεθείς από κάποιο άλλο μηχάνημα, θα βάζεις την ΙΡ της ADSL σου (καλό θα είναι να κάνεις ένα dyndns λογαριασμό ώστε να έχεις "static IP"). Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το port forwarding.
Indiko_Xoiridio Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δοκίμασε και το Team Viewer αν θες. Είναι πολύ απλό στην χρήση του. Εμένα με έχει βολέψει αφάνταστα. http://www.teamviewer.com/
EPa Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δεν σε νοιάζει τι ΙΡ δείχνει ο vnc server (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Όταν θες να συνδεθείς από κάποιο άλλο μηχάνημα, θα βάζεις την ΙΡ της ADSL σου (καλό θα είναι να κάνεις ένα dyndns λογαριασμό ώστε να έχεις "static IP"). Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το port forwarding.Σωστά.Αν υποθέσουμε ότι θες free πρόγραμμα τότε νομίζω τα διάφορα VNC είναι από τις καλύτερες λύσεις. Αν το επεκτείνουμε και σε εμπορικά προγράμματα τότε γίνεται χαμός. Αν μου επιτρέπεται να ρωτήσω και εγώ το εξής σχετικό: γνωρίζει κανείς remote/virtual/όπωςθεςπέστο desktop πρόγραμμα που α) να είναι free η χρήση του (έστω η προσωπική) β) να έχει μόνο server-side εγκατάσταση, και client να μπορεί να είναι οποιοσδήποτε web browser, ΚΑΙ γ) να μην είναι service κάποιας εταιρείας, δηλαδή να μην χρειάζεται να συνδέεσαι σε κάποιο συγκεκριμένο site πρώτα; (πχ. το logmein κάνει τα α και β αλλά χρειάζεσαι ένα (ελεύθερο-μεν-αλλά-δεν-τους-εμπιστεύομαι-δε) account στην εταιρία) Μάλλον την απάντηση στην ερώτησή μου θα τη δώσω εγώ. Τώρα είδα ότι υπάρχει και ο Javaviewer στο UltraVNC οπότε νομίζω ικανοποιεί τα κριτήρια που έθεσα. Παρ' όλα αυτά αν κάποιος γνωρίζει και κάποιο άλλο πρόγραμμα που να τα κάνει αυτά ας το αναφέρει.
macabre_sunsets Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Χωρίς να το έχω δοκιμάσει (και βλέποντάς το πρώτη φορά), ίσως θες να δοκιμάσεις και την λύση των Windows (εφόσον μιλάμε για Windows περιβάλλον), την οποία θα βρείς εδω : http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/expert/northrup_03may16.mspx
npapak Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Καλο αυτο μετα Windows, αλλα δεν μου κανει γιατι απο το laptop προτιμω να χρησιμοποιω linux... Δοκιμασα αυτο με το real vnc αλλα δεν δουλεψε... Θα το ψαξω καλυτερα και θα δω τι μπορω να κανω... Ευχαριστω πολυ γαι την βοηθεια.
parsifal Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Καλο αυτο μετα Windows, αλλα δεν μου κανει γιατι απο το laptop προτιμω να χρησιμοποιω linux... Αν δεν κάνω λάθος, Windows αρκεί να τρέχει το μηχάνημα στο οποίο προσπαθείς να συνδεθείς. Στον client μπορείς να τρέχεις ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει απλά το πρωτόκολλο RDP. Δες εδώ μία ενδεικτική λίστα προγραμμάτων με τα υποστηριζόμενα πρωτόκολλα.
PCharon Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Τα http://www.uvnc.com/ http://www.tightvnc.com/ ...είναι Ό,ΤΙ καλύτερο (και - τι σύμπτωση! - freeware) έχω δοκιμάσει για πλήρες remote desktop μέσω κρυπτογραφημένης επικοινωνίας και μεταφορά αρχείων. Δεν απαιτείται κανένας ενδιάμεσος server, απλά αν ο υπολογιστής που θες να setάρεις γι απομακρυσμένο έλεγχο είναι πίσω από router χρειάζεται port forwarding (λογικό). Τα έχω δοκιμάσει και επιτυχώς και μέσω τοπικού δικτύου αλλά και μέσω διαδικτύου. Για να τρέξεις το remote desktop απλά μπορείς να έχεις μαζί σου ένα προγραμματάκι "viewer" σε ένα USB stick (δε χρειάζεται εγκατασταση και είναι ένα μόνο exe) και φυσικά να ξέρεις την IP που θες να συνδεθείς ή το domain αν υπάρχει. Ειδικά το UltraVNC πρόγραμμα είναι απίστευτο, δεν το ξεπερνάει τίποτα κι επίσης έχει έναν ειδικό driver που εγκαθιστά προαιρετικά και δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις remote ακόμα και βίντεο που παίζει στο PC που ελέγχεις, αν η σύνδεση είναι γρήγορη. Απλά respect.Τα έχω δουλέψει και μάλιστα έχω δουλέψει και τη full έκδοση του RealVNC και είναι χειρότερη από το UltraVNC... [edit] άλλαξα όπου έγγραψα TightVNC με το UltraVNC, επειδή την άποψη για "καλύτερο" την έχω για το Ultra όχι για το Tight απλά επειδή χρησιμοποιώ και τα 2 μπερδεύτηκα.
npapak Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Στο tightvnc στο viwer βαζεις την ip τησ συνδεσησ μονο και τιποτα αλλο? Το δοκιμασα και δεν μου εχε δουλεψει...
PCharon Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Στο tightvnc στο viwer βαζεις την ip τησ συνδεσησ μονο και τιποτα αλλο?Το δοκιμασα και δεν μου εχε δουλεψει... Πώς το δοκίμασες? Σε τοπικό δίκτυο? Αν όχι ποιά IP έβαλες? Θα πρέπει όπως είπα να κάνεις port forwarding πίσω από (modem-)router. Επίσης το firewall θα πρέπει να έχει οριστεί να μην μπλοκάρει το πρόγραμμα. Υ.Γ. Όπως είπα παραπάνω, τα έχω δουλέψει ΚΑΙ σε τοπικό δίκτυο ΚΑΙ μέσω internet ενώ βρισκόμουν αλλού.
micos000 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 OTE. Σκέφτεται πριν από εμάς για εμάς. Αν έχετε connex πηγαίνετε στο http://my.otenet.gr, μετά στο Ενεργοποίηση, πατήστε "Αν δεν θυμάστε τα στοιχεία πελάτη..." (καλά, αν τα θυμάστε βάλτε τα), δώστε τον όνομα χρήστη (χωρίς το @ otenet gr) και τον κωδικό σύνδεσης, πατήστε ΕΠΙΛΟΓΗ στην υπηρεσία σας και μετά ΑΛΛΑΓΗ, στο "Πατήστε εδώ για να αλλάξετε τον βαθμό προστασίας σας" πατήστε ΑΛΛΑΓΗ στο "Επιθυμία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες "επιθέσεις" επιλέξτε ΟΧΙ και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ. Για όσους απορούν, είναι μια επιλογή που έχει ο OTE προεπιλεγμένη στην ενεργοποίηση κάθε σύνδεσης και λειτουργεί σαν ένα έξτρα Firewall που δεν αφήνει εισερχόμενες συνδέσεις στο pc. Οπότε ξεχάστε web/ftp/game servers και πολύ πιθανόν να μην δουλεύουν ούτε τα vnc προγράμματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.