Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με DVD και shut down

dimpa16

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους.

Εδω και μερες, αντιμετωπιζω το εξης προβλημα.

Ενω ο υπολογιστης λειτουργει κανονικα, οταν βαλω στο DVD οποιοδηποτε δισκακι cd ή dvd, ο υπολογιστης σβηνει αυτοματα.

Για να τον επανεκινησω, θα πρεπει να βγαλω το καλωδιο τροφοδοσιας απο πισω, να πατησω το power button για λιγα δευτερα ωστε να γινει πληρης αποφορτηση του συστηματος και αφου ξαναβαλω το καλωδιο, τοτε να πατησω παλι το power button για να ξεκινησει το συστημα.

Η συνδεση με τη μητρικη ειναι sata και τα καλωδια τα εχω τσεκαρει.

Επαναλαμβανω, οτι οταν δεν εχω δισκακι cd ή dvd στη μοναδα, δεν εχω κανενα προβλημα με το υπολοιπο συστημα.

Στην αρχη υπεθεσα οτι το προβλημα οφειλεται στην μοναδα DVD-RAM, μεχρι σημερα ομως, που αγορασα μια καινουρια, αλλα οταν την συνδεσα, το προβλημα παρεμεινε ιδιο.

Το επομενο που περναει απο το μυαλο μου, ειναι το τροφοδοτικο.

Καμια ιδεα, του τι μπορει να συμβαινει θα με βοηθουσε πολυ, ωστε να μην προβω σε αγορα τροφοδοτικου και το φαω στη μαπα.Αλλο τα 24 ευρω που κανει το DVD και αλλο τα 60-70+++ που κοστιζει ενα τροφοδοτικο.

Δημοσ.

Χμμμμμμ...... Δύσκολο πρόβλημα απο την αποψη ότι δεν μπορεις εύκολα να πεις τι φταίει....Κατ' αρχας θα πρώτεινα να δοκιμάσεις ένα άλλο PSU από κάποιον γνωστό σου να δεις αν φταίει αυτο...

Αν το κάνεις αυτό και δεν δεις φώς λιγότερο πιθανό είναι να φταίει το βήσμα στη μητρική..αλλά σιγά μην είναι αυτό...

Μετά από τροφοδοτίκο πολλά μπορουν να παίζουν...άσχετα....από μνήμες η VGA μέχρι και Drivers που μπορεί να κάνουν πρόβλημα...

Aλλά για να καταλάβεις τι είναι ίσως πρέπει να συνδιάσεις και κάποια άλλα συμπτώματα που ίσως να μην παρατηρείς...

Μέχρι και τα Home windows που έχεις μπορεί να φταίναι....Λέω εγώ τώρα...!!!!

Δημοσ.

Το θεμα ειναι, οτι πριν μου παρουσιαστει το προβλημα και για περιπου ενα χρονο πισω, ολα λειτουργουσαν μια χαρα.Δεν ειναι οτι μολις εστησα το συστημα και μου παρουσιαστηκε προβλημα.

-----Προστέθηκε 29/10/2008 στις 07 : 33 : 58-----

Καμια βοηθεια ρε παιδια?

Δημοσ.

Φυσιολογικό επακόλουθο, ωστόσο καμια φορά οι παρενέργειες φαίνονται και απο τα προγράμματα παρακολουθησης της θερμοκρασίας....

Δημοσ.

Να σου πω, δεν εχω κανενα προβλημα με θερμοκρασιες.

Παντως, το pc λειτουργει ακομα με το ριμαδι το τροφοδοτικο (παω για αλλαγη).

Το dvd το τσεκαρα με το ιδιο τροφοδοτικο, μονο που του αλλαξα βισμα και δουλεψε.

Δημοσ.
Φυσιολογικό επακόλουθο, ωστόσο καμια φορά οι παρενέργειες φαίνονται και απο τα προγράμματα παρακολουθησης της θερμοκρασίας....

Tι λες ρε άνθρωπα, πώς σου έρχονται αυτά? :lol:

x6neku7m84uq97pk7tiy.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...