Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι Linux και πράσινα άλογα λέτε μερικοί; Εδώ τα netbooks κυκλοφόρησαν με απλοποιημένο Linux και πάτωσαν, τελικά οι κατασκευαστές είδαν ότι ο κόσμος θέλει windows.

Αν τα Windows 7 παίζουν καλά στα netbooks, θα κυριαρχήσουν. Άλλωστε τα Vista με SP1 ήδη είναι μια χαρά λειτουργικό.

• Απαντ. 286
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

OS X Leopard... iPhone... αραγε γιατι τοση πρεμουρα να

γινει το PC ενας MAC, δεν το καταλαβαινω.:mad:

Εγω ευχαριστω προκαταβολικα, δεν θα (ξανα)παρω, μενω

στα XP SP3 για οσο με παρει...

Δημοσ.
Σε αυτο συμφωνω, οι touch screens ειναι πανακριβες ακόμη και στις μικρες ίντσες! Φαντασου δηλ. στις μεγαλες.. Να βγαζαν αυτο το touch στις mobile συσκευες θα χε μια λογικη.. στα Pc... τι μέλλει γένεσθαι!

Ότι λογική είχε και το κινητό "παντόφλα" στις αρχές του 90. Θυμάσε καθόλου τιμές??

Απλησίαστες!!! Τώρα μέχρι και η κουτσή μαρία έχει 3G.

Έτσι θα γίνει και με τις οθόνες αφής. Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι!:eek: :lol::lol::lol:

Δημοσ.
Πράγμα που σημαίνει ότι θα συνδέσεις έναν εκτυπωτή και θα δε χρειαστεί να ψάξεις στο net για drivers. Αν θέλουμε να δούμε κάτι ως κακό, μπορούμε να παραβλέψουμε οτιδήποτε καλό προσφέρει, και να το δούμε απλά ως κακό. Και ναι, το δίνουν για όλους τους χρήστες. Μήπως θα έπρεπε να βγάζουν μία "For-users-with-HP-printers edition", μία "For-users-with-Epson-printers edition", κλπ;

Γιατί αν, εν έτει 2008, έχεις ένα PC που δεν έχει περίσσευμα 1,5 GB χώρου στο σκληρό δίσκο, τότε δε μπορείς ούτε να είσαι σίγουρος ότι αυτό το PC θα έχει τρόπο σύνδεσης στο net για να κάνεις το κατέβασμα.

Δεν είναι λογική αυτή ρε man.

Δεν νομίζω πως λυπάται κανένας μας πλέον το 1.5giga space.

Απλά όλοι θέλουν να έχουν ένα όσο το δυνατόν "καθαρό" λειτουργικό.

Δεν θέλω να έχω 1.5giga σκουπίδια μέσα, επειδή κάποιος είναι ανίκανος να βάλει ένα dvd ή να κατεβάσει drivers από το internet.

Eπίσης δεν θέλω να πολλαπλασιάζεται το installation time επειδή κάθεται και περνάει οδηγούς που δεν θα χρειαστώ ποτέ.

Είναι πάγια τακτική της microsoft να προσπαθεί να απλοποιήσει/εντυπωσιάσει με διάφορες μπούρδες τους rookie users και κάτω, κάνοντας την ζωή δύσκολη για όλους τους άλλους.

Στην τελική ας βγάλουν ένα ξεχωριστό DVD driverpack, να το περνάει όποιος θέλει.

Φυσικά δεν θα το κάνει, και φυσικά (ευτυχώς για μας και τον χρόνο μας), υπάρχουν άνθρωποι που ξεσκαρτάρουν τις default εκδόσεις και τις μοιράζουν optimized όπως θα τις προτιμούσε ένας πραγματικός χρήστης, και όχι όπως ένας "marketing manager"...

Δημοσ.
Απλά όλοι θέλουν να έχουν ένα όσο το δυνατόν "καθαρό" λειτουργικό.

Δεν θέλω να έχω 1.5giga σκουπίδια μέσα, επειδή κάποιος είναι ανίκανος να βάλει ένα dvd ή να κατεβάσει drivers από το internet.

Τσου... Μέγα λάθος... Δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να ξέρει "τι είναι driver" και πώς εγκαθίσταται για να έχει δικαίωμα να κάνει τον εκτυπωτή του να δουλέψει. Με την ίδια λογική που εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις απ' έξω κάθε εντολή της assembly της CPU σου για να έχεις δικαίωμα να bootάρεις το PC σου. Όσο κουφό κι αν σου ακούγεται το δεύτερο, τόσο κουφό ακούγεται και στον "ανίκανο" το πρώτο.

Οι drivers είναι ένα στοιχείο υπεύθυνο για τη λειτουργία του hardware. Απαραίτητο δηλαδή για το λειτουργικό. Γιατί να είναι σε άλλο δισκάκι; Θα ήταν ποτέ δυνατόν να είναι σε ένα δισκάκι ο Explorer, σε άλλο δισκάκι το MSPaint και σε άλλο δισκάκι ο Registry Editor;

Δημοσ.
Τσου... Μέγα λάθος... Δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να ξέρει "τι είναι driver" και πώς εγκαθίσταται για να έχει δικαίωμα να κάνει τον εκτυπωτή του να δουλέψει. Με την ίδια λογική που εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις απ' έξω κάθε εντολή της assembly της CPU σου για να έχεις δικαίωμα να bootάρεις το PC σου. [...]

Καμία σχέση νομίζω. Απ τη στιγμή που κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει ένα pc κι έναν εκτυπωτή, οφείλει να μάθει κάποια εντελώς στοιχειώδη πράγματα.

Στην τελική αν θέλουμε να χει drivers για εκτυπωτές, ας έχει drivers για όλες τις συσκευές περιφερειακών που χουν κυκλοφορήσει τα τελευταία 15 χρόνια. Εκτός αν ήδη τα χει όλα αυτά μέσα...

Δημοσ.
Θα ήταν ποτέ δυνατόν να είναι σε ένα δισκάκι ο Explorer

Μην ορκίζεσαι, γιατί έχει γίνει στο παρελθόν αυτό! Έχω ΑΥΘΕΝΤΙΚO CD με Windows 95 SE (v'97) συνοδευόμενο από CD εγκατάστασης του Internet Explorer (αν θυμάμαι καλά v3).

Τελικά η λύση για την οποία έδωσε κάπου link ο parsifal μπορεί να φαίνεται υπερβολική, αλλά θα μας ικανοποιήσει όλους:

Microsoft announces 20 editions of Windows 7

Δημοσ.

οι βελτιωσεις ειναι super, υποτιθεται δεν θα ηταν τιποτα ιδιαιτερο αλλα μακαρι καθε 3 χρονια να βλεπουμε τετοιες. και το ωραιο ειναι πως οταν θα βγουν θα παιζουν μια χαρα και σε 400 ευρω pc

lef50 την ιδια τιμη θα εχουν με vista (κατι παρομοιο εγινε κ με τα vista οταν βγηκαν τα xp)

Δημοσ.
Τσου... Μέγα λάθος... Δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να ξέρει "τι είναι driver" και πώς εγκαθίσταται για να έχει δικαίωμα να κάνει τον εκτυπωτή του να δουλέψει. Με την ίδια λογική που εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις απ' έξω κάθε εντολή της assembly της CPU σου για να έχεις δικαίωμα να bootάρεις το PC σου. Όσο κουφό κι αν σου ακούγεται το δεύτερο, τόσο κουφό ακούγεται και στον "ανίκανο" το πρώτο.

Οι drivers είναι ένα στοιχείο υπεύθυνο για τη λειτουργία του hardware. Απαραίτητο δηλαδή για το λειτουργικό. Γιατί να είναι σε άλλο δισκάκι; Θα ήταν ποτέ δυνατόν να είναι σε ένα δισκάκι ο Explorer, σε άλλο δισκάκι το MSPaint και σε άλλο δισκάκι ο Registry Editor;

Με την ίδια λογική, να μην κάνουμε install τα παιχνίδια, να βάζουμε το dvd και να παίζουν, γιατί ο gamer δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει να πατήσει 3 κλίκ παραπάνω.

Επίσης να κάταργήσουμε τις usb, γιατί ο χρήστης θέλει να βάζει την webcam δίπλα από το pc και να δουλεύει, δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει πού να την συνδέσει.

Είναι κάποια πράγματα αυτονόητα, και το παράδειγμά σου με την assembly απλά ισοπεδώνει τα πάντα.

Σαν να σου λέω πως ένας οδηγός αυτοκινήτου πρέπει να ξέρει τι βενζίνη να βάλει και πόση πίεση χρειάζονται τα ελαστικά του, κι εσύ για αντιπαράδειγμα να μου λες πως με την ίδια λογική ένας κάπως πιο έμπειρος οδηγός οφείλει να γνωρίζει τι ανοχή έχουν οι βαλβίδες του κινητήρα, ώστε τις χρονίζει ανάλογα...

Και τα δύο απαραίτητα είναι για να τσουλήσει το αμάξι, αλλά τα όρια της αυτονόητης και της εξειδικευμένης γνώσης είναι προφανή.

οι βελτιωσεις ειναι super, υποτιθεται δεν θα ηταν τιποτα ιδιαιτερο αλλα μακαρι καθε 3 χρονια να βλεπουμε τετοιες. και το ωραιο ειναι πως οταν θα βγουν θα παιζουν μια χαρα και σε 400 ευρω pc

Κράτα για καλό και για κακό μικρό καλάθι, γιατί και για τα vista πολλά κεράσια ακούγαμε... :-(

Δημοσ.

Καμία σχέση νομίζω. Απ τη στιγμή που κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει ένα pc κι έναν εκτυπωτή, οφείλει να μάθει κάποια εντελώς στοιχειώδη πράγματα.

Ανίκανος ή όχι εφόσον η MS απευθύνεται στο ευρύ κοινό είναι "υποχρεωμένη" να τους σκεφτεί. Επειδή όλοι εδώ μέσα κάτι ξέρουμε από drivers δεν σημαίνει ότι και ο υπόλοιπος κόσμος είναι υποχρεωμένος να μάθει, ούτε οφείλει τίποτα. Πληρώνει για να πάρει ένα έτοιμο προϊόν, να το εγκαταστήσει και να του δουλέψει αμέσως. Αν κάποιος έχει όρεξη για πειραματισμούς και ελαφρύ λειτουργικό βάζει Linux και ξενοιάζει.

Όταν παίρνεις ένα αμάξι αναγκαστικά πληρώνεις να το πάρεις με τα default καθίσματα κ προεκτάσεις του, με τις default ζάντες/αεροτομές κτλ κτλ. Δεν μπορεί να βγει ένας μηχανικός αυτοκινήτων και να ζητάει να βγουν τα επιπλέον επειδή δεν θα τα χρησιμοποιήσει ποτέ και "όποιος θέλει αμάξει οφείλει να μάθει να βάζει κάποια στοιχειώδη πράγματα".

Στην τελική ας βγάλουν ένα ξεχωριστό DVD driverpack, να το περνάει όποιος θέλει.

Τότε θα πρέπει να έχει dvd για εξτρα γραμματοσειρές που μπορεί να μην χρειαστείς ποτέ, έξτρα ρυθμίσεις που δεν θα χρειαστείς ποτέ, έξτρα features που δεν θα χρειαστείς ποτέ κτλ κτλ..

Edit: Α ρε Liopyr με πρόλαβες πριν απαντήσω, και χρησιμοποίησες και συ παράδειγμα με αμάξια ρε γμτ

Δημοσ.

αφηστε τον κοσμακη στην ησυχια του.Η κουτση μαρια δεν θα μαθει ποτε τι σημαινει driver γιατι θα συνδεει το "καλωδιο" και τσουπ θα εκτυπωνει.Οταν ομως στην κουτση μαρια πεταξει ΕΝΑ παραθυρο που το μονο διαθεσιμο κουμπι ειναι το ΟΚ τοτε θα παρει τηλ τον τεχνικο να τον ρωτησει τι εγινε.Κι αν ο τεχνικος ειναι γατα θα την επισκεφτει και θα της παρει ενα 50αρι επειδη "τα windows ειχαν καποιο προβλημα" το οποιο λυθηκε ως δια μαγειας με το που επιασε ο τεχνικος τον πληκτρολογιο και εγραψε ενα ρημαδο-regedit ("ωωωωωωωωωωω"-κουτση μαρια που παρακολουθει με ανοιχτο το στομα τον "ειδικο" να κανει ακροβατικες παπαριες στην registry γιατι καποιο boolean θελει αλλαγη απο 0 σε 3)

οταν ενα λειτουργικο σκαλωνει επειδη συνδεεται σε SpeedTouch Router και μετα κολλαει και κολλαει και κολλαει,ε,μπορουν απλα να πανε να πνιγουν.

Τι απλοποιηση και παπαριες.Αντε πες εσυ στον κυριουλη που εχει το λαπτοπακι του και μπαινει απο ασυρματο σε ασυρματο οτι "ξερετε,μην συνδεεστε σε SpeedTouch router,γιατι μετα οι ρυθμισεις σας γινονται κωλος".Σου γουρλωνει το ματι και σε κυνηγαει με το κουζινομαχαιρο γιατι στο σπιτι εχει SpeedTouch και στη δουλεια Sagem

Και τελος,αν περιμενουν να εντυπωσιασουν τον κοσμο επειδη αλλαξαν το notepad και το MS-PAINT ειναι βαθια νυχτωμενοι.Δεν παρουσιαζουν την ανοιξιατικη collection για το 2009,παρουσιαζουν λειτουργικο.

Καποιος πρεπει να τους θυμισει ποιος ειναι ο ορισμος του Λειτουργικου Συστηματος.....

Δημοσ.

Όταν παίρνεις ένα αμάξι αναγκαστικά πληρώνεις να το πάρεις με τα default καθίσματα κ προεκτάσεις του, με τις default ζάντες/αεροτομές κτλ κτλ. Δεν μπορεί να βγει ένας μηχανικός αυτοκινήτων και να ζητάει να βγουν τα επιπλέον επειδή δεν θα τα χρησιμοποιήσει ποτέ και "όποιος θέλει αμάξει οφείλει να μάθει να βάζει κάποια στοιχειώδη πράγματα".

Nομίζω πως διαφωνούμε στην βάση του θέματος.

Ή εγώ ή εσύ έχουμε πολύ λανθασμένη άποψη για το τι είναι προφανής/αυτονόητη γνώση και τί όχι.

Νομίζω πως το παράδειγμα/παραλληλισμός που έκανα είναι ξεκάθαρο για το τι θεωρώ εγώ αυτονόητη γνώση.

Και τους drivers μιας συσκευής τους κατατάσσω σε αυτή την κατηγορία.

Δημοσ.

To θέμα είναι ότι γίνεται μια αλλαγή, το λειτουργικό μάλλον θα χωραει ακόμα και σε netbooks... Με καινοτομίες που διευκολύνουν τους χρήστες κάνοντας παραγωγική την ενασχόλησή τους με το PC αλλά και ένα ελαφρύ kernell η ΜΣ προσπαθεί να αναθερμάνει το αγοραστικό ενδιαφέρον για τα γνωστά 'παράθυρα'. Ας το δούμε στην πράξη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...