Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρε χρήστες του PC, πάρτε το χαμπάρι πως όταν ένα λειτουργικό είναι σε φάση "UNDER CONSTRUCTION" (alpha/beta/gamma/delta και σου'πα-μου'πες) δεν έχει κανένα μα κανένα απολύτως νόημα να συζητάμε για το αν είναι σταθερό, αν είναι απαιτητικό σε πόρους, αν είναι συμβατό κ.τ.ό. Παρόμοια δεν έχει νόημα να το εγκαθιστάμε με σκοπό να το κρατήσουμε στο PC. Αυτό ισχύει για οποιοδήποτε λογισμικό και όχι μόνο τα Λ/Σ. Κάνουμε υπομονή, παρακολουθούμε και κρίνουμε τις προθέσεις της Ms και όταν βγει η τελική έκδοση στα ράφια των καταστημάτων εδώ θα είμαστε (ελπίζω με το καλό) για να κρίνουμε και το προϊόν.

...αλλά μάλλον τα 7 θα αντικαταστήσουν τα XP επιτέλους.

Το πιστεύω επίσης. Δε νομίζω πως υπάρχει καμία αμφιβολία γι αυτό, τα XP θα είναι πολύ ξεπερασμένα πια και χωρίς υποστήριξη για να εγκατασταθούν στα νέα μηχανήματα. Το λέω κι ας είμαι XP-fan με εγκατεστημένα XP σε καινούργιο μηχάνημα. Είμαι αρκετά αισιόδοξος πάντως πως τα 7 θα είναι μια χαρά.

• Απαντ. 286
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
resume απο hibernate, και απο standby/sleep κάνει η 6956;

.

Να σου πω την αλήθεια, ποτέ δεν τα χρησιμοποίησα. Έβαλα hibernate τώρα και έκλεισε σε 1 δευτερόλεπτο και μετά έπρεπε να πατήσω το κουμπί του υπολογιστή και έκανε κανονική εκκίνηση και τα προγράμματα που είχα ανοιχτά ήταν εκεί. Έκανα sleep επίσης και πάλι έκλεισε αμέσως αλλά δε χρειάστηκε να κάνω επανεκκίνηση. Άνοιξε με το πάτημα του ποντικιού και όλα ήταν εκεί. Έτσι πρέπει?

Το ACDSee πάλι κάνει τα δικά του :mad: Το παράτησα.

-----Προστέθηκε 15/12/2008 στις 08 : 40 : 26-----

Βρε χρήστες του PC, πάρτε το χαμπάρι πως όταν ένα λειτουργικό είναι σε φάση "UNDER CONSTRUCTION" (alpha/beta/gamma/delta και σου'πα-μου'πες) δεν έχει κανένα μα κανένα απολύτως νόημα να συζητάμε για το αν είναι σταθερό, αν είναι απαιτητικό σε πόρους, αν είναι συμβατό κ.τ.ό. Παρόμοια δεν έχει νόημα να το εγκαθιστάμε με σκοπό να το κρατήσουμε στο PC.

Εννοείται ότι τελείωσα τις σοβαρες δουλειές που είχα στα XP και τα 7 τα βλέπω σαν παιχνίδι. Επειδή δεν παρουσίασαν όμως κανένα σοβαρό πρόβλημα τα χρησιμοποιώ όλο και περισσότερο. Τα XP εξ άλλου περιμένουν στον άλλο δίσκο. Και η Mandriva επίσης.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δοκίμασα το build 7000 στο MSI WIND netbook και όλα πήγαν τέλεια..όλα αναγνωρήστηκαν και δεν δεν χρειάχτηκε κανένα driver.Δεν τα χρησιμοποίησα πολυ...αλλα απο το λίγο κατάλαβα οτι είναι σίγουρα πιο ελαφριά απο τα VISTA.sleep-resume κλπ ολλά δούλεψαν σωστα.Κατέβασε και κάποια updates μάλιστα.Μια χαρα..

Δημοσ.

Παντως, η αργη μεταφορα αρχειων στο workgroup παραμενει, οπως και οι μετριες (σε σχεση με τα XP) επιδοσεις του filesystem.

Δημοσ.
Παντως, η αργη μεταφορα αρχειων στο workgroup παραμενει, οπως και οι μετριες (σε σχεση με τα XP) επιδοσεις του filesystem.

ναι και απο κατι review το μονο αρνητικο που βρισκουν προς το παρων ειναι αυτο. η μεταφορα αρχειων ειναι στην καλυτερη το ιδιο οπως ηταν στα vista.. δηλαδη χαλια

Δημοσ.

Το πιστεύω επίσης. Δε νομίζω πως υπάρχει καμία αμφιβολία γι αυτό, τα XP θα είναι πολύ ξεπερασμένα πια και χωρίς υποστήριξη για να εγκατασταθούν στα νέα μηχανήματα. Το λέω κι ας είμαι XP-fan με εγκατεστημένα XP σε καινούργιο μηχάνημα. Είμαι αρκετά αισιόδοξος πάντως πως τα 7 θα είναι μια χαρά.

Μαζι σου.Ε!Καιρος ηταν μετα απο 9 χρονια..!Πιστευω παντως οτι τα 7 θα εξελιχθουν σε killer OS.Κυριως στον τομεα του performance και stabilty.

Δημοσ.

Διορθωστε με αν κανω λαθος, το λεω καλοπροαιρετα. Οι επιδοσεις (σε απλά ελληνικα, το "ποσο ελαφρια ειναι") που εχουν τα seven ειναι ειναι ιδιες με τα vista. Σωστα?

Ιδιες επιδοσεις στο filesystem, στην καταναλωση μνημης κ.λ.π. Ολα ιδια. Αντε να μας κανουν δωρακι καμια πιο γρηγορη εκκινηση και καμια καλυτερη διαρκεια μπαταριας. Σωστα;

Οποτε, οσοι απο μας πηραμε pc πριν απο 2 χρονια, ειτε μενουμε στα παλια ειτε αναβαθμιζοματε. Αλλα για ποιο λογο; Για τα νεα φρου-φρου και αρωματα;

Τα 95 τα βαλαμε επειδή ηταν κατι νεο, τα 98SΕ για την υποστηριξη usb, τα 2000/ΧΡ για να ξεφορτωθουμε την ημερησια bluescreen, και τα vista, οσοι ξεγελαστηκαμε απο το interface.

Τα seven; Τα vista με δυο τρεις διορθωσεις στα δευτερευούσης σημασιας bugs ειναι, και μια νεα ενοχλητικη taskbar (που δεν σε αφηνει να δεις ποσο τοις εκατο του αρχειου κατεβηκε με μια ματια). Τιποτα αλλο;

Δημοσ.

ας αρχισουμε

τα 7 βετα είναι ποιο ελαφρια ακομα και απο τα χπ επειδη δεν έχουν πρόσθετα

μολις βγει η κανονικη εκδοση

θα΄έχει πολλές νεες δυνατοτητες και θα βαρύνουν λιγο αλλα όχι σαν τα σβηστα

πχ είναι συμβατα με όλατα κινητα (αυτης της γενιας) και θα επικηννονουν αυτοματα

εχουμε καλύτερη ζωγραφικη κτλ

αυτα ειναι καποια γενικια που ξερω σε 1 ωρα βαζω τα beta και θα σου πώ

Δημοσ.
ας αρχισουμε

Οχι. Η καταναλωση πορων τους ειναι σχετικα μεγαλυτερη απο τα XP

μολις βγει η κανονικη εκδοση

θα΄έχει πολλές νεες δυνατοτητες και θα βαρύνουν λιγο αλλα όχι σαν τα σβηστα

Ολες οι καινουργιες λειτουργιες ειναι ηδη μεσα. Μην περιμενεις ενα πακτωλο καινουργιων τεχνολογιων, απλως μια ραφιναρισμενη εκδοση των Vista. Πολλες αλλαγες under the hood, μερικες μονο ορατες στο μεσο χρηστη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον, ας αρχισουμε:

μολις βγει η κανονικη εκδοση, θα΄έχει πολλές νεες δυνατοτητες και θα βαρύνουν λιγο αλλα όχι σαν τα σβηστα

Καπου το χω ξανακουσει αυτο... θυμαμαι οτι καποιος στο epcmag ειχε καταφερε να τρεξει τις πρωτες μπετες των longhorn σε celeron 2.2 (single core-threaded), 256ΜΒ RAM. Τωρα με τα 1Giga που εχω εγω και τον διπλοπυρηνο, τα vista αγκομαχουν με το aero. Θα μου πεις η beta των seven ειναι feature complete. Εγω θα σου πω οτι αμα δεν παρω RTM, δεν ξερω τιποτα.

πχ είναι συμβατα με όλατα κινητα (αυτης της γενιας) και θα επικηννονουν αυτοματα
Και τα xp και vista το κανουν αυτο, και τα 2000. Το οτι δεν "εσπασε" κατι κατα την αναβαθμιση δεν συγκαταλεγεται στα συν. Τωρα οσον αφορα το οτι δεν θελει drivers, αμφιβαλω τα μεγιστα γι αυτο. Ειδικα τα κινητα μετα την κυκλοφορια των seven, δεν μπορει, θα θελουν

εχουμε καλύτερη ζωγραφικη κτλ
Ωωπαα! Μην μου πεις οτι εχει και εναν movie maker με υποστηριξη dvix και υποτιτλων; Φτασαμε λοιπον την λειτουργικοτητα των windows 2000 με εγκατεστημενο το acdsee και convertxtodvd. Και αυτην την βλακεια να δινουν τεταρτοκλασατα προγραμματα μαζι με το λειτουργικο ποτε δεν την καταλλαβα. Γιατι πρεπει εφαρμογες τετοιου τυπου να ειναι μερος του OS; (απαντηση: για να μην κουραστει ο χρηστης να βαλει VLC, media portal και dvd maker free, πω πω πω, τι κοπος)

Γενικα, τοσους μηνες λεμε, ξελεμε, τα seven θα εχουν το ταδε, το δεινα κ.λ.π., και Eγω προσωπικα, δεν εχω δει τιποτα που να αξιζει αναβαθμιση λειτουργικου συστηματος. Θελουμε καινουριες λειτουργιες. Αμ που 'ντες;; Αριθμηστε μου αυτες τις *καινουριες* λειτουργιες να σταματησω να γκρινιαζω κι εγω ρε παιδια (αυτα για τις αυξημενες επιδοσεις, ας τα βγαλουν σε service pack)

Οι καινουριες λειτουργιες που μας υποσχονται: 1) Να μας δωσουν πισω την επιδοσεις και την μπαταρια που ουτως η αλλως ειχαμε πανω-κατω στα xp. 2) Ενα βαρυ interface ιδιο με των vista (με κανα δυο παραπανω 3d effects που μπαινουν ουτως ή αλλως με ελαφρια mods στα vista ή στα xp με transformation pack). 3) Μια taskbar που δεν μας αφηνει να βλεπουμε ποσο εχει κατεβει το αρχειο στο διπλα παραθυρο.

Αυτα! Τι αλλο ειπαμε;

Τα vista μπορει να μου ειχαν σπασει τα νευρα, αλλα τα στρωσα (στο τελος) και τωρα μου δουλευουν μια χαρα. Απεκτησα ενα καινουριο interface, καινουριο explorer και καλυτερη αναζητηση. Δηλαδη, βγηκα (ελαχιστα) κερδισμενος απο την αναβαθμιση στα vista. Στα seven; Μια taskbar και δυο παραπανω 3d effects!! Απλά, ολες οι λαθος ρυθμισεις των vista που επρεπε να τις "στρωσεις" με το χερι, τωρα ειναι σωστες απο default, συν κανα δυο τροποποιησουλες για να δειξουμε οτι κατι καναμε. Δηλαδη, αντι να μας ζητησουν συγνωμη και να βγαλουν αργα και σιωπηλα το SP2 για τα vista, σου λεει, "θα βγαλουμε λειτουργικο με καινουριες λειτουργιες, (που 'ντες ρε παιδια; ) τα seven". "Πληρωνε ξανα". Και εμεις εδω αντι να μεινουμε σε αυτα που εχουμε και να τους μποϊκοταρουμε, θα αγορασουμε το ιδιο πραγμα δυο φορες!

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ.
Διορθωστε με αν κανω λαθος, το λεω καλοπροαιρετα. Οι επιδοσεις (σε απλά ελληνικα, το "ποσο ελαφρια ειναι") που εχουν τα seven ειναι ειναι ιδιες με τα vista. Σωστα?

Ιδιες επιδοσεις στο filesystem, στην καταναλωση μνημης κ.λ.π. Ολα ιδια. Αντε να μας κανουν δωρακι καμια πιο γρηγορη εκκινηση και καμια καλυτερη διαρκεια μπαταριας. Σωστα;

Οποτε, οσοι απο μας πηραμε pc πριν απο 2 χρονια, ειτε μενουμε στα παλια ειτε αναβαθμιζοματε. Αλλα για ποιο λογο; Για τα νεα φρου-φρου και αρωματα;

Τα 95 τα βαλαμε επειδή ηταν κατι νεο, τα 98SΕ για την υποστηριξη usb, τα 2000/ΧΡ για να ξεφορτωθουμε την ημερησια bluescreen, και τα vista, οσοι ξεγελαστηκαμε απο το interface.

Τα seven; Τα vista με δυο τρεις διορθωσεις στα δευτερευούσης σημασιας bugs ειναι, και μια νεα ενοχλητικη taskbar (που δεν σε αφηνει να δεις ποσο τοις εκατο του αρχειου κατεβηκε με μια ματια). Τιποτα αλλο;

Windows 95 OSR 2.1 and OSR 2.5 provide basic USB support that was developed as the technology was first emerging

http://www.usbman.com/Win95%20USB%20Guide.htm

τα 7 φέρνουν multitouch και gestures

Windows 7

Η φιλοσοφία σχεδιασμού των Windows 7 αποσκοπεί στο να καταστήσει τις καθημερινές εργασίες ταχύτερες και ευκολότερες, προσφέροντας νέες δυνατότητες στον τελικό χρήστη. Τα Windows 7 αποτελούν μία εξελιγμένη προσέγγιση στην ανάπτυξη λογισμικού, ενώ αναμένεται να διαθέτουν πρωτοποριακά νέα χαρακτηριστικά που εστιάζουν στη συμβατότητα εφαρμογών και συσκευών.

Το νέο λειτουργικό της Microsoft έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι συμβατό με τις ίδιες συσκευές, εφαρμογές και τους ίδιους drivers όπως και τα Windows Vista. Τα Windows 7 θα ομαλοποιήσουν και θα απλουστεύσουν τις καθημερινές εργασίες που διεκπεραιώνει ο χρήστης, ενώ θα προσφέρουν περισσότερες επιλογές αλληλεπίδρασης με τον υπολογιστή, όπως τη δυνατότητα χρήσης multi-touch gestures (κινήσεων με το ποντίκι σε οθόνες πολλαπλής αφής). Μέσω του Device Stage, τα Windows 7 δίνουν τη δυνατότητα καλύτερης αξιοποίησης των συσκευών που μπορούν να συνδεθούν με PC από φωτογραφικές μηχανές, τηλέφωνα και εκτυπωτές μέχρι κάθε είδους οικιακά συστήματα ήχου/εικόνας.

http://www.microsoft.com/hellas/press/2008/WindowsAzure.mspx

Δημοσ.
Windows 95 OSR 2.1 and OSR 2.5 provide basic USB support that was developed as the technology was first emerging

Ναι, αλλα κανεις δεν καταφερε να κανει χωριο με την υποστηριξη του προτυπου USB απο τα 95. Με τα Win98 καταφεραμε ολοι να το δουλεψουμε, αμα ειχαμε καλους drivers...

Τωρα, το touch ειναι αχρηστο στο 99,8% των χρηστων, και ακομα και τα 2000 συνδεονται παντου με τους καταλληλους drivers (οσον αφορα τις υποσχεσεις οτι τα seven εχουν το ταδε device stage και υποστηριζουν 2 δισεκατομυρια συσκευες, αυτο το ξανακουσαμε στο 98SE)

Δημοσ.
Ναι, αλλα κανεις δεν καταφερε να κανει χωριο με την υποστηριξη του προτυπου USB απο τα 95. Με τα Win98 καταφεραμε ολοι να το δουλεψουμε, αμα ειχαμε καλους drivers...

αναφέρεται και στη σελίδα που παρέθεσα. αλλα δεν παύει σαν fact να ισχύει

Addressing these limitations required several architectural changes that are not portable back to Windows 95 OSR 2.1 or Windows 95 OSR 2.5. Microsoft recommends that customers who require a more robust USB environment upgrade to Windows 98 or Windows 98 Second Edition

99.8% τον χρηστών σε λίγο θα έχουν netbook :P

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
αναφέρεται και στη σελίδα που παρέθεσα. αλλα δεν παύει σαν fact να ισχύει

99.8% τον χρηστών σε λίγο θα έχουν netbook :P

Ξεχνάτε κάτι ακόμα: Τα Windows 7 φτιάχνονται για να παίζουν παρέα με τον Windows Server 2008 R2, ο οποίος είναι εκπληκτικό προϊόν. Υπάρχει επίσης σε beta, τον κατέβασε κανείς;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...