FarCry Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 το BartPE εκτος από recovery υποστηρίζει και network, internet και terminal services. που σημαίνει ότι το βάζεις σε pc χωρίς δίσκο η OS φορτώνεται στη ram και μέσο terminal services έχεις access στον server Bart PE as a thin client running Citrix ICA client 9 μπορείς να χρησιμοποιηθεί και σαν thin client. επίσης μπορείς να το φορτώσεις και από USB αν ο hardware thin client δεν έχει ούτε οπτικό δίσκο Υ.Γ. το BartPE κάνει παπάδες. καμια σχέση με το WinPE
alkisg Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Πού είναι το link? Γιατί δεν έχω βρει κάτι τέτοιο... Είπαμε, το να βρεις στο internet ότι κάποιος έκανε patch κάμποσα dll και παραβίασε δεν ξέρω πόσες άδειες χρήσης και κατάφερε κάτι (που ξαναλέω ότι δεν το βρήκα) δεν σημαίνει ότι γίνεται, σημαίνει ότι δεν γίνεται. Άντε, να βοηθήσω λίγο: δεν επιτρέπεται καν να γίνει (θα στο έλεγα μετά αν το έψαχνες λίγο καλύτερα, αλλά δεν το έψαξες καλά). Η δεύτερη έκδοση του Windows Preinstallation Environment (όχι αυτή που χρησιμοποιεί το BartPE, αυτή που χρησιμοποιούν τα Vista) έχει λίγο πιο ελεύθερη άδεια χρήσης, αλλά και πάλι ούτε σ' αυτήν επιτρέπεται. Και φυσικά με τις απαιτήσεις που έχει δεν θα μιλούσαμε καν για thin clients αλλά για extra fat. Εκτός κι αν μας προτείνεις να δουλεύουμε παράνομα, οπότε δεν ενδιαφέρομαι... Στείλε μου κάποιο link από τη Microsoft να σου πω μπράβο γιατί εδώ και τόσον καιρό που το ψάχνω δεν έχω βρει κάτι. Η Microsoft δεν έχει να προτείνει τίποτα σε live λειτουργικό, και αυτό το κάνει επίτηδες. Για thin clients και Microsoft, ψάξε για "thin clients site:microsoft.com". Μόνο λύσεις με embedded OS προτείνει, και δεν έχουν ιδιαίτερη απήχηση.
FarCry Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 The Celilmalas Guide To Operating RIS Server with BartPE Images http://www.911cd.net/forums//index.php?showtopic=16238&hl= σε έπεισα η ακόμα? In order to make a BartPE installation, your must have a properly licensed copy of the operating system. BartPE does not grant users who do not have a proper Windows XP/2003 license the right to use a BartPE installation. Also, according to the Microsoft EULA for Windows XP/2003, a user may not simultaneously use more installations of these operating systems than the user has license(s) for. This also goes for BartPE. In practice this means that the user may not use, for instance, a single license installation on one computer while simultaneously using a BartPE installation (created using that license) on another computer. αν έχεις τις κατάλληλες άδειες το κανεις νόμιμα -----Προστέθηκε 14/11/2008 στις 05 : 24 : 30----- Άντε, να βοηθήσω λίγο: δεν επιτρέπεται καν να γίνει (θα στο έλεγα μετά αν το έψαχνες λίγο καλύτερα, αλλά δεν το έψαξες καλά). Η δεύτερη έκδοση του Windows Preinstallation Environment (όχι αυτή που χρησιμοποιεί το BartPE, αυτή που χρησιμοποιούν τα Vista) έχει λίγο πιο ελεύθερη άδεια χρήσης, αλλά και πάλι ούτε σ' αυτήν επιτρέπεται. νομίζεις ότι δε το ξέρω? η διαφορα είναι ότι το BartPE γίνεται από κανονικά windows δεν χρησιμοποιείς το WinPE ώστε να σε απαγορεύει η άδεια να το χρησιμοποιήσεις live
alkisg Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 σε έπεισα η ακόμα? Με links που βρίσκεις "κάπου στο Internet", με έχεις πείσει μόνο ότι δεν διαβάζεις τις άδειες χρήσης! Η μέθοδος που προτείνεις παραπάνω κάνει χρήση αρχείων από το WinPE (και όχι μόνο από το πρωτότυπο CD των Windows) και επομένως είναι παράνομη, και όπως είπα δεν ενδιαφέρομαι. (υπάρχουν και μπόλικες ακόμα παρανομίες στην παραπάνω μέθοδο αλλά δεν χρειάζεται καν να αναφερθούμε σ' αυτές, μία μόνο φτάνει για να ακυρώσει τη μέθοδο). Είπαμε, το insomnia δεν είναι φόρουμ για warez, δεν ζητάω cracks και παράνομες μεθόδους. Δεν μπορείς να μου βρεις κάποιο link από το σούπερ ντούπερ τεράστιο support της Microsoft; Αν ενδιαφέρεσαι για παρανομίες, υπάρχουν πολύ καλύτερες μέθοδοι από την παραπάνω... Υ.Γ. ακόμα δεν μου απάντησες στο τι σχέση έχουν αυτά με thin clients. Thin clients όπως διάβασες σημαίνει κάτι διαφορετικό από ένα απλό remote desktop, το οποίο δεν χρειάζεται να κάνω όλα αυτά για να το πετύχω, μου φτάνει το vnc4dos και μερικοί 386 / 4Mb RAM clients. Πώς θα ορίσω από τον server ότι θέλω να βλέπει το PC2 τον εκτυπωτή του PC1, όταν και τα δύο μπουτάρουν με BartPE?
FarCry Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Υ.Γ. ακόμα δεν μου απάντησες στο τι σχέση έχουν αυτά με thin clients. Thin clients όπως διάβασες σημαίνει κάτι διαφορετικό από ένα απλό remote desktop, το οποίο δεν χρειάζεται να κάνω όλα αυτά για να το πετύχω, μου φτάνει το vnc4dos και μερικοί 386 / 4Mb RAM clients. μάλλον κάπου το χάσαμε με τον ορισμό.... A thin client (sometimes also called a lean or slim client) is a client computer or client software in client-server architecture networks which depends primarily on the central server for processing activities, and mainly focuses on conveying input and output between the user and the remote server. μάλλον εσύ το έχεις μπερδέψει κάπου.... However, recent devices marketed as thin clients can run complete operating systems such as Debian Linux, qualifying them as diskless nodes or hybrid clients. Some thin clients are also called "access terminals." In the second approach, the kernel of the OS is loaded, and part of the system's memory is configured as a large RAM disk, and then the remainder of the OS image is fetched and loaded into the RAM disk. This is the implementation that Microsoft has chosen for its Windows XP embedded remote boot feature αλλα η τρίτη προσέγγιση που ανέφερα παραπάνω παίζει κανονικά με τρίτους κατασκευαστές Diskless Windows nodes Windows 3.x and Windows 95 OSR1 [3] supported Remote Boot operations, from Netware servers [4], Windows NT Servers [5] and even DEC Pathworks servers [6]. Third party software Vendors such as Qualystem (acquired by Neoware), LanWorks (acquired by 3Com), Ardence (acquired by Citrix),APCT [7] and Xtreamining Technology [8] have developed and marketed software products aimed to remote-boot newer versions of the Windows product line: Windows 95 OSR2 and Windows 98 were supported by Qualystem and Lanworks, Windows NT was supported by APCT and Ardence (called VenturCom at that time), and Windows 2000/XP/2003 are supported by Hewlett Packard (which acquired Neoware which had previously acquired Qualystem) and Citrix Systems (which acquired Ardence). Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2008 από FarCry
alkisg Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 FarCry, μπράβο, τώρα μιλάμε σοβαρά. Λοιπόν για τους ορισμούς παίζεται, ο καθένας δίνει τον δικό του. Εγώ μιλάω για τον ορισμό όπως τον δίνει το LTSP project. Το να έχεις απλά μια απομακρυσμένη οθόνη δεν είναι τίποτα, είπαμε, το κάνεις και με vnc4dos. Αλλά δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, στους thin clients θέλουμε και κεντρικοποιημένο management. Από αυτά που γράφει στο diskless windows nodes που παραθέτεις η Wikipedia, τα πιο πολλά τα έχω δει (π.χ. έχω δουλέψει με remote booting 3x από Netware καθώς και με Citrix από Windows 9x), αλλά αυτά δεν είναι thin clients. Το Citrix είναι κάπως σχετικό, δηλαδή αφού φορτώσεις τοπικά τα Windows μετά μπορείς να τρέχεις απομακρυσμένα εφαρμογές (όχι με remote desktop, γίνονται publish σε κάτι σαν ιστοσελίδα), αλλά δυστυχώς η Citrix θέλει πολλές χιλιάδες ευρώ για το license του server της. Αυτό που δεν ήξερα ήταν αυτό που λέει ότι η Hewlett Packard υποστηρίζει diskless nodes με 2000/Xp/2003. Δηλαδή υποθέτω ότι αν αγοράσουμε HP υπολογιστές (ίδιους σε υλικό ώστε να ξεκινάνε τα Windows) και τις σχετικές άδειες και για clients και για server από την HP, τότε θα είναι δυνατή η απομακρυσμένη εκκίνηση των 2000/XP/2003. Αυτό πάλι δεν είναι thin clients (δηλαδή δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε παλιούς Η/Υ για να εκμεταλλευτούμε την επεξεργαστική ισχύ καινούργιου server), και μάλλον θα βγαίνει πιο ακριβά από το να αγοράσουμε καινούργιους υπολογιστές μαζί με λειτουργικό, αλλά μου κίνησε την περιέργεια, σειρά μου να ψάξω στο internet!
FarCry Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 συγγνώμη όταν λες παλιό hardware ποσο παλιό εννοείς? γιατί citrix μια χαρά παίζει σε παλιό hardware. 386 και 486? τα windows CE ήταν ο πρόδρομος του windows mobile που τρέχουν τα smartphones. client τέτοιον απαιτήσεων προφανώς και δεν υπάρχει
poscaman Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 πχ HP Compaq Thin Client - T5135 - 128 MB RAM - 400 MHz
FarCry Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) πχ HP Compaq Thin Client - T5135 - 128 MB RAM - 400 MHz σε τέτοιο σύστημα παίζουν όλα. http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF04a/12454-12454-321959-338927-89307.html ο αλκής μιλάει για windows CE απαιτήσεων thin client που θέλει όπως διαβάζω 6MB ram The Windows Thin Client system software and the Microsoft RDP client together require at least 6 MB of RAM. το ανέφερα πάντως και προηγούμενος ότι "γιαυτο" το λόγο υπάρχουν τα winFLP http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2408268&postcount=190 Formerly known by its Eiger code name, Windows Fundamentals gives those PCs some of the security benefits of XP but essentially turns the machines into thin clients, able to run only a few programs locally, with most software needing to run remotely from a server PS: μάλλον έγινε μπέρδεμα με τον αρχικό ορισμό του thin client από τον άλκη βάση του thin linux terminal server Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2008 από FarCry
alkisg Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δεν μίλησα για απαιτήσεις, αυτό με το 386 / 4 MB RAM που είχα αναφέρει ήταν οι απαιτήσεις του vnc4dos. Φυσικά και δεν μιλάω για τέτοιους clients, κάτι που να δώσει ζωή σε PC 5ετίας με 10ετίας έψαχνα (και μετά το σχετικό ψάξιμο διάλεξα LTSP για όλους τους προαναφερθέντες λόγους). Τα Windows Fundamentals θέλουν 1 Gb δίσκο και 128 RAM, δηλαδή σαν τα Windows XP χωρίς service pack. Καλούτσικα θα ήταν αν πωλούνταν, αλλά δεν πωλούνται ούτε retail ούτε σε OEMs παρά μόνο σε όσους έχουν Software Assurance. Βγαίνουν λοιπόν από το παιχνίδι. (τα 6 Mb δεν ξέρω που τα είδες, μάλλον θα εννοεί την RAM που πιάνει το remote desktop μόνο, όχι μαζί με τα windows). Το Citrix δεν έχει πρόβλημα απαιτήσεων (εκτός κι αν κάποιος χρησιμοποιεί τον java client), το πρόβλημά του είναι το υπερβολικά μεγάλο κόστος των αδειών χρήσης του (εκτός από τις απαραίτητες άδειες Windows των clients). Υπερβολικά = μεγαλύτερο κόστος από το να αγοραστούν νέα PC. Οπότε βγαίνει κι αυτό από το παιχνίδι... (και εντωμεταξύ είναι και δύσχρηστο, δεν βγάζει επιφάνεια εργασίας γιατί τότε θα πρέπει να αγοραστούν και TS CALs εκτός από τα αναγκαία CALs για τη σύνδεση στον Windows server).
gtroza Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 γιατί τότε θα πρέπει να αγοραστούν και TS CALs εκτός από τα αναγκαία CALs για τη σύνδεση στον Windows server " φτωχέ" alkisg ! δεν έχεις "νομισματοκοπείο" ; .
FarCry Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 (τα 6 Mb δεν ξέρω που τα είδες, μάλλον θα εννοεί την RAM που πιάνει το remote desktop μόνο, όχι μαζί με τα windows). μιλάμε για windows CE πρόδρομος του windows mobile που μπαίνει σε smartphones... Windows Thin Client is a minimal version of Microsoft Windows CE that includes the Catalog items necessary to support a Remote Desktop device, including a constrained shell and Microsoft Remote Desktop Protocol (RDP). http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms927515.aspx
alkisg Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Αααα... νόμισα έλεγες για τα Windows Fundamentals. Οι οδηγίες αυτές αναφέρονται σε developers που θέλουν να προσαρμόσουν τα CE και να κατασκευάσουν μια δικιά τους συσκευή. Τα 6 Mb που λέει δεν είναι η μνήμη που θα πρέπει να έχει η συσκευή, είναι ο kernel + το RDP, όλα τα υπόλοιπα πρέπει να τα υπολογίσει ο κατασκευαστής και να τα προσθέσει για να βρει πόσο RAM να βάλει στο μηχάνημα. Εμείς σαν πελάτες μετά απλά πάμε και αγοράζουμε το ...αποτέλεσμα από π.χ. την HP. Δεν είναι για να τα βάλουμε σε υπάρχοντες Η/Υ.
poscaman Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 σοφος βεβαια λεει μια παροιμια,δεν ειναι αυτος που δεν κανει λαθος,αλλα αυτος που αναγνωριζει το λαθος του και ζηταει συγγνωμη.... σορρυ κιολας...
FarCry Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Αααα... νόμισα έλεγες για τα Windows Fundamentals. e όχι 6mb και να ήταν fundamentals δε γίνεται... Δεν είναι για να τα βάλουμε σε υπάρχοντες Η/Υ. το ξέρω. απλά δεν ήξερα ότι έχουν κάνει τέτοιο thin client με απαιτήσεις smartphone. είναι φοβερό! καμια σχέση με XPE -----Προστέθηκε 15/11/2008 στις 12 : 16 : 54----- σοφος βεβαια λεει μια παροιμια,δεν ειναι αυτος που δεν κανει λαθος,αλλα αυτος που αναγνωριζει το λαθος του και ζηταει συγγνωμη.... σορρυ κιολας... έλα σιγά δε πειράζει. ντάξει κατάλαβε το λάθος του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα