trikkk Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 κανονικα δεν επρεπε να λεγονται windows 7, αλλα os x for pc
FarCry Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 κανονικα δεν επρεπε να λεγονται windows 7, αλλα os x for pc θα έρθει και αυτό κανονικά dont worry
grimpr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Είναι άξιο απορίας πως κάποιοι παλεύουν να αξιοποιήσουν τα 4GB RAM τους με developer παραμέτρους τύπου PAE την στιγμή που μια 64bit έκδοση ενος λειτουργικού θα έλυνε όλα τα προβλήματα τους. Ειναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι οι 64bit εκδόσεις ειναι κλάσεις ανώτερες απο τις 32bit αλλά κάποιοι φαίνεται ζούνε στο παρελθόν είτε απο άγνοια είτε απο πείσμα. Όσον αφορά τα Windows 7, μην εχεται καμία αμφιβολία οτι θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν αυτό που δεν κατάφεραν τα Vista, να σκοτώσουν τα XP. Μετά απο 3 χρόνια beta testing των Vista απο τους ίδιους τους χρήστες...την εξοικείωση των software και hardware vendors στης αλλαγές των Vista (WDM,Security,API), τα πράγματα προφανώς θα είναι πολύ πιο ομαλά για όλους τους αληθινούς πιστούς και μη της Microsoft με την άφιξη των 7. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2008 από grimpr
million_voices Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Είναι άξιο απορίας πως κάποιοι παλεύουν να αξιοποιήσουν τα 4GB RAM τους με developer παραμέτρους τύπου PAE την στιγμή που μια 64bit έκδοση ενος λειτουργικού θα έλυνε όλα τα προβλήματα τους. Ειναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι οι 64bit εκδόσεις ειναι κλάσεις ανώτερες απο τις 32bit αλλά κάποιοι φαίνεται ζούνε στο παρελθόν είτε απο άγνοια είτε απο πείσμα. Όσον αφορά τα Windows 7, μην εχεται καμία αμφιβολία οτι θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν αυτό που δεν κατάφεραν τα Vista, να σκοτώσουν τα XP. Μετά απο 3 χρόνια betatesting του userspace, εξοικείωση των software και hardware vendors στης αλλαγές των Vista, τα πράγματα προφανώς θα είναι πολύ πιο ομαλά για όλους τους αληθινούς πιστούς και μη της Microsoft με την άφιξη των 7. Τα XP θα τα σκοτωσουν μονο τα DX10 παιχνιδια και τα αναβαθμισμενα μηχανηματα των χρηστων που θα σηκωνουν με ανεση τα Vista και τα 7 για ολους τους υπολοιπους μη κομπιουτεροπληκτους (που ειναι και η πλειοψηφια) τα XP θα ζουν και θα βασιλευουν
grimpr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Όσον αφορά το πρώτο μέρος της υπόθεσης σου. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=284069 Όσον αφορά το 2ο, συμφωνώ εν μέρη. Συνέβει στο παρελθόν (98-XP), συμβαίνει και τώρα (XP-Vista), αμφιβάλλω αν θα συνεχιστεί (XP-7). Το άνωθεν link με την video παρουσίαση τους θα σου δώσει να καταλάβεις τα killer features τους για τους μη κομπιουτερόπληκτους που κατά την ταπεινή μου γνώμη θα τρέξουν να τα περάσουν όπως έπραξαν και στο παρελθόν με τα XP και σε αυτό θα βοηθήσει βέβαια και λίγη παλιά καλή προπαγάνδα. Τα XP θα τα σκοτωσουν μονο τα DX10 παιχνιδια και τα αναβαθμισμενα μηχανηματα των χρηστων που θα σηκωνουν με ανεση τα Vista και τα 7 για ολους τους υπολοιπους μη κομπιουτεροπληκτους (που ειναι και η πλειοψηφια) τα XP θα ζουν και θα βασιλευουν Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2008 από grimpr
alkisg Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Είναι άξιο απορίας πως κάποιοι παλεύουν να αξιοποιήσουν τα 4GB RAM τους με developer παραμέτρους τύπου PAE την στιγμή που μια 64bit έκδοση ενος λειτουργικού θα έλυνε όλα τα προβλήματα τους. Ειναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι οι 64bit εκδόσεις ειναι κλάσεις ανώτερες απο τις 32bit αλλά κάποιοι φαίνεται ζούνε στο παρελθόν είτε απο άγνοια είτε απο πείσμα. Όταν μια ντουζίνα 32bit PC χωρίς σκληρό δίσκο φορτώνουν και εκτελούν προγράμματα από έναν 64bit server, τότε είναι πιο βολικό να έχεις 32bit προγράμματα στον server, ώστε να μπορείς να αντιγράψεις οτιδήποτε και να παίξει απευθείας και στους clients. Αλλά είμαι σίγουρος ότι από άγνοια δεν κατάλαβες καν για τι πράγμα λέω, οπότε: http://www.ltsp.org/ Φυσικά στα Windows κάτι τέτοιο μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, οπότε δικαιολογημένος είσαι που δεν σκέφτηκες ότι υπάρχουν χρησιμότητες για τέτοια setups. Επίσης ενημερωτικά, κυκλοφορούν ακόμη 32bit υπολογιστές με >4Gb RAM.
liopyr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Όταν μια ντουζίνα 32bit PC χωρίς σκληρό δίσκο φορτώνουν και εκτελούν προγράμματα από έναν 64bit server, τότε είναι πιο βολικό να έχεις 32bit προγράμματα στον server, ώστε να μπορείς να αντιγράψεις οτιδήποτε και να παίξει απευθείας και στους clients. Αλλά είμαι σίγουρος ότι από άγνοια δεν κατάλαβες καν για τι πράγμα λέω, οπότε: http://www.ltsp.org/ Δεν χρειάζεται να καταργηθούν τα 32bit λειτουργικά. Απλά να γίνουν mainstream τα 64bit, με ότι συνεπάγεται αυτό...
grimpr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δεν απευθύνθηκα σε εσένα ούτε και στην περίπτωση σου αλλά κατα κύριο λόγω σε κάποιους άλλους πιο κάτω στο thread. περί thin clients δεν νομίζω να αναφέρθηκα καν ούτε περί Linux συγκεκριμένα, άρα τσάμπα ξόδεψες τον χρόνο σου επικρίνοντας με λόγω άγνοιας. Όταν μια ντουζίνα 32bit PC χωρίς σκληρό δίσκο φορτώνουν και εκτελούν προγράμματα από έναν 64bit server, τότε είναι πιο βολικό να έχεις 32bit προγράμματα στον server, ώστε να μπορείς να αντιγράψεις οτιδήποτε και να παίξει απευθείας και στους clients. Αλλά είμαι σίγουρος ότι από άγνοια δεν κατάλαβες καν για τι πράγμα λέω, οπότε: http://www.ltsp.org/ Φυσικά στα Windows κάτι τέτοιο μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, οπότε δικαιολογημένος είσαι που δεν σκέφτηκες ότι υπάρχουν χρησιμότητες για τέτοια setups. Επίσης ενημερωτικά, κυκλοφορούν ακόμη 32bit υπολογιστές με >4Gb RAM.
FarCry Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Φυσικά στα Windows κάτι τέτοιο μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας Late in the Windows NT 3.51 life cycle, Citrix Systems approached Microsoft with an idea for a multi-user version of Windows similar to what had been done with Unix. Microsoft agreed to license the Windows NT 3.51 source code which Citrix then turned into a product called WinFrame; a version of NT 3.51 that allowed multiple users to run on the same server. Microsoft later licensed the technology back from Citrix and incorporated it into a special version of NT 4.0 (known as NT 4.0 TSE, or Terminal Server Edition) and then into all subsequent version of their server operating systems. The code name for this Microsoft project was Hydra http://en.wikipedia.org/wiki/Citrix_XenApp http://en.wikipedia.org/wiki/Terminal_Services http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_FLP
alkisg Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 FarCry, ξέρεις τι σημαίνει terminal services ή πρώτη φορά το είδες στο google? Μπορείς να μου πεις πώς θα συνδεδώ στον server με terminal services αν δεν έχω σκληρό δίσκο ούτε λειτουργικό στους clients? Για remote installation services ψάξε, είναι λίγο πιο σχετικό με αυτό που έλεγα, αλλά και πάλι δεν φορτώνει live λειτουργικό.
FarCry Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) FarCry, ξέρεις τι σημαίνει terminal services ή πρώτη φορά το είδες στο google?Μπορείς να μου πεις πώς θα συνδεδώ στον server με terminal services αν δεν έχω σκληρό δίσκο ούτε λειτουργικό στους clients? Για remote installation services ψάξε, είναι λίγο πιο σχετικό με αυτό που έλεγα, αλλά και πάλι δεν φορτώνει live λειτουργικό. εννοείται ότι ξέρω. έλεος...περί thin clients το έγραψα αυτό duhhhhh όχι για live cd. χωρίς δίσκο πάντως μπαίνεις Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2008 από FarCry
alkisg Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Thin clients με terminal services χωρίς τοπικό λειτουργικό (= δίσκος) δεν γίνεται. Βρες μου άρθρο που να το έχει κάνει κάποιος. (χωρίς AoE και iSCSI γιατί αυτά δεν χρησιμοποιούν terminal services, και φυσικά εννοείται χωρίς Linux). Πρέπει να έχεις δίσκο, να ξεκινήσει κάποιος μια έκδοση Windows, και μετά να συνδεθεί με terminal services. Δηλαδή για κάθε PC εκεί που χρειαζόσουν μία άδεια χρήσης, χρειάζεσαι δύο, μία (=Windows) για να ξεκινήσει και μία ακόμη (=TS CAL) για να συνδεθεί στον server. Γι' αυτό και κατά κόρο χρησιμοποιείται Linux στους thin clients. Υ.Γ. live λειτουργικό εννοούμε αυτό που ξεκινάει χωρίς αποθηκευμένες ρυθμίσεις, δηλαδή κάνει autodetect το hardware καθώς φορτώνει. Δεν λέω για live CD αλλά για να φορτώσει live το λειτουργικό μέσω δικτύου. Διάβασε λίγο και τον όρο αυτόν.
FarCry Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Thin clients με terminal services χωρίς τοπικό λειτουργικό (= δίσκος) δεν γίνεται. δηλαδή το bartPE δεν μετράει? Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2008 από FarCry
alkisg Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Τι σχέση έχει το BartPE (ή σωστότερα το WinPE) με thin clients??? !!! ΟΚ, πάμε ξανά. Διάβασε λίγο τι σημαίνει thin clients. Βρες μου πώς θα ρυθμίσω στον server ότι το PC1 που θα ξεκινάει με BartPE θα κάνει αυτόματα σε κάθε εκκίνηση κοινόχρηστο τον εκτυπωτή του, ώστε να μπορεί να εκτυπώσει σ' αυτόν το PC2 που θα ξεκινάει κι αυτό με BartPE. Για thin clients λέγαμε, όχι για recovery CD. Υ.Γ. επίσης ξέχασες να μου πεις πώς θα το κάνω να ξεκινάει από το δίκτυο και όχι από CD, γιατί αρκετοί hardware thin clients δεν έχουν καν CD / σκληρό / δισκέτα κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα