torrentleech Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 μας την πέσανε οι ΠΟΥΡΙΤΑΝΟΙ της MS. ffs
FarCry Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Όσο γι αυτά που είπε ο alkisg εννοείται πως έχει δίκιο, ΟΛΑ τα αρχεία που περιέχονται στην εγκατάσταση των Windows (γραμματοσειρές, κέρσορες, εικονίδια...) είναι με license, άρα αυτό που βλέπω εγώ και καταλαβαίνω είναι ότι τα fonts που έχει το linux είναι διαφορετικά από αυτά που έχουν τα windows σωστά? αφού έχει license. εκτος αν κατάλαβα εγώ κάτι λάθος άρα πχ times new roman δεν υπάρχει σε linux έτσι? http://corefonts.sourceforge.net/ αυτό είναι παράνομο... Wine can also use native DLLs directly, thus increasing functionality, but then a license for Windows is needed unless the DLLs were distributed with the application itself. http://en.wikipedia.org/wiki/Wine_(software) και αυτό είναι λάθος γιατί και να έχεις license όπως είπε ο alkisg standalone distribution τον DLL απαγορεύεται... για παρακαλώ να διορθώσει κάποιος τι wikipedia.... Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2008 από FarCry
PCharon Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 άρα αυτό που βλέπω εγώ και καταλαβαίνω είναι ότι τα fonts που έχει το linux είναι διαφορετικά από αυτά που έχουν τα windows σωστά? αφού έχει license. εκτος αν κατάλαβα εγώ κάτι λάθος Μη με ρωτάς, την ίδια απορία έχω κι εγώ!! (δεν το έχω ψάξει πάντως, αν και πιστεύω πως θα υπάρχει κάποιος τρόπος να είναι ΟΚ). μας την πέσανε οι ΠΟΥΡΙΤΑΝΟΙ της MS. ffs Καλό, χα!
FarCry Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μη με ρωτάς, την ίδια απορία έχω κι εγώ!! (δεν το έχω ψάξει πάντως, αν και πιστεύω πως θα υπάρχει κάποιος τρόπος να είναι ΟΚ). μου φαίνεται ότι ο καλός μας ο alkisg υπέπεσε σε λάθος....μα δεν ήταν δυνατόν τα fonts να είχαν license. θα είχε κλείσει το linux προ πολλού άντε πάλι σας έκανε χάρι η μαμά microsoft. msttcorefonts has an amusing history; Microsoft licensed the fonts for anyone to freely use (regardless of OS) to help boost the market share of IE. When they won the first browser wars, they removed the files from their site… but the license says you can freely redistribute them so that’s how we can legally use them http://corefonts.sourceforge.net/eula.htm
alkisg Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 μου φαίνεται ότι ο καλός μας ο alkisg υπέπεσε σε λάθος....μα δεν ήταν δυνατόν τα fonts να είχαν license. θα είχε κλείσει το linux προ πολλού άντε πάλι σας έκανε χάρι η μαμά microsoft. http://corefonts.sourceforge.net/eula.htm FarCry, μου φαίνεται ότι σε ενδιαφέρει απλά να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο, όχι να ενημερωθείς. Είναι η τελευταία φορά που σου απαντάω σοβαρά. Κάθε font, κάθε dll είναι μέρος ενός πακέτου. Κάθε πακέτο έχει δικό του license. Έτσι τα αρχεία των Windows που έχεις τώρα στον σκληρό σου υπόκεινται σε κάμποσα ξεχωριστά licenses, και πρέπει να διαβάσεις ξεχωριστά την άδεια για το καθένα. Για τα msttcorefonts: Το license το διάβασες. Επιτρέπει την αναδιανομή τους, αλλά μόνο ως μέρος του πακέτου. Αντίστοιχα δηλαδή με κάποια από τα .dll που λέγαμε παραπάνω. Γι' αυτό και δεν διανέμονται με το Linux. Ναι, καλά το έγραψα, δεν διανέμονται με το Linux. Υπάρχει installer ο οποίος τα κατεβάζει από sourceforge, σου βγάζει την άδεια της Microsoft, την διαβάζεις, πατάς accept και μετά εγκαθίστανται. Αυτά για τα msttcorefonts. Η Tahoma όμως για παράδειγμα δεν έχει αντίστοιχο license. Γι' αυτό και δεν θα βρεις νόμιμα την Tahoma στο Linux πουθενά. Κάποιοι γραφίστες έχουν φτιάξει μια παρόμοια γραμματοσειρά που τη λένε πάλι Tahoma, και δεν έχει ελληνικά. Γι' αυτό και υπάρχει πρόβλημα με τα ελληνικά στο Wine αν δεν αντικατασταθεί π.χ. με το DejaVu. Αρκετά, δεν έχει νόημα να γράψω άλλα. Μπορείς να βρεις ένα εκατομμύριο παραδείγματα με σκόρπια .dll, fonts και άλλα αρχεία στο Internet, και να ρωτάς ένα-ένα "μα αυτό γιατί να είναι παράνομο;" Άμα θες διαβάζεις και ενημερώνεσαι. Εγώ δεν ασχολούμαι άλλο. Καλό βράδυ.
FarCry Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 και εγώ σοβαρά σου απάντησα εκτος από το τελευταίο σχόλιο μου. απλά σκάλωσα για το θέμα τον fonts που ανέφερες και λέω πως γίνεται να έχει το linux times new roman? και για τα dll λέει μέσα ότι standalone απαγορεύεται αλλα αν συμπεριλαμβάνονται σε εφαρμογή που έχει πάρει license είναι ok. αν δηλαδή κάποιος πάρει αυτά τα dlls και τα βάλει σε μια εφαρμογή η σε ένα πακέτο και πάρει license και το διανείμει δωρεάν τότε θα είναι νόμιμη η διαδικασία που λες. αν θες μπορείς να βρείς παραθυράκια παντού αυτό είναι το εν κατακλείδι τις υπόθεσις
alkisg Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Επομένως αφού έχεις αυτές τις απορίες μπορείς να ψάξεις 1. Αν η γραμματοσειρά times ξεκίνησε από τη Microsoft, 2. Πόσα λεφτά χρειάζονται για να πάρεις redistribution license από τη Microsoft.
FarCry Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Επομένως αφού έχεις αυτές τις απορίες μπορείς να ψάξεις1. Αν η γραμματοσειρά times ξεκίνησε από τη Microsoft, 2. Πόσα λεφτά χρειάζονται για να πάρεις redistribution license από τη Microsoft. 1) όχι αλλα αντικαταστάθηκε από την calibri πλέον 2) δε γνωρίζω
alkisg Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 απλά σκάλωσα για το θέμα τον fonts που ανέφερες και λέω πως γίνεται να έχει το linux times new roman? Επομένως αφού έχεις αυτές τις απορίες μπορείς να ψάξεις1. Αν η γραμματοσειρά times ξεκίνησε από τη Microsoft, 2. Πόσα λεφτά χρειάζονται για να πάρεις redistribution license από τη Microsoft. 1) όχι Μπράβο, βρήκες την απάντηση στο πρώτο από τα ερωτήματά σου. Το ότι έχει αντικατασταθεί από την Calibri σαν default γραμματοσειρά του office και όχι γενικά, έχει να προσθέσει κάτι στη συζήτηση; Για το δεύτερο, αν νομίζεις ότι είναι παραθυράκι και θέλεις να το εκμεταλλευτείς για να πάρεις redistribution license από τη Microsoft και να δίνεις .dll ή fonts σε άλλους, ψάξ' το λίγο ακόμα.
FarCry Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Μπράβο, βρήκες την απάντηση στο πρώτο από τα ερωτήματά σου. Το ότι έχει αντικατασταθεί από την Calibri σαν default γραμματοσειρά του office και όχι γενικά, έχει να προσθέσει κάτι στη συζήτηση; Για το δεύτερο, αν νομίζεις ότι είναι παραθυράκι και θέλεις να το εκμεταλλευτείς για να πάρεις redistribution license από τη Microsoft και να δίνεις .dll ή fonts σε άλλους, ψάξ' το λίγο ακόμα. δεν εχο καταλαβει το 1) εροτιμα σε τι αποσκοπει οσο για το δευτερο για font licensing πρεπει να στειλεις email στιν εταιρεια που einai προσκιμενι στιν μικροσοφτ και τα κανονιζει αυτα δεν ιπαρχουν τιμες για τετοια θεματα στα σιτες http://www.microsoft.com/typography/RedistributionFAQ.mspx http://www.ascendercorp.com/msfonts/msfonts_main.html -----Προστέθηκε 11/11/2008 στις 08 : 04 : 17----- mporei ομος οποιος θελει να τιν κατεβασει επι πλιρομι τιν tahoma που ανεφερες για δικια του χρισι http://www.ascenderfonts.com/font/tahoma-family.aspx Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2008 από FarCry ???????? ????? ?????????
alkisg Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Το (1) ερώτημα ήταν δικό σου, ρώτησες πώς γίνεται το Linux να έχει γραμματοσειρά Times. Αν διάβασες σχετικά με αυτήν, τότε θα κατάλαβες πώς γίνεται το Linux να έχει Times. Για το δεύτερο, πολύ σωστά τα βρήκες, μπορεί κάποιος να αγοράσει την Tahoma για προσωπική του χρήση αλλά όχι για να την αναδιανείμει. Επομένως αν την βρίσκεις σε κάποιο site (την συγκεκριμένη της ascenderfonts που χρησιμοποιεί και η Microsoft) είναι παράνομη. Επομένως γι' αυτήν δεν υπάρχει παραθυράκι που έλεγες παραπάνω.
FarCry Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Το (1) ερώτημα ήταν δικό σου, ρώτησες πώς γίνεται το Linux να έχει γραμματοσειρά Times.Αν διάβασες σχετικά με αυτήν, τότε θα κατάλαβες πώς γίνεται το Linux να έχει Times. αυτο το eixa brei μονος μου απο πολι πριν http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2403083&postcount=169 απλα αρχικα οταν το ειπες ετσι αναροτιθικα. δεν ανεφερες explicit οτι ι true type ms fonts σιμφονα με tin EULA τις μικροσοφτ δοθικαν για ελευθερι χρισι, γενικευσες οχι στο σιτε αναφερει και για font licensing. οχι μονο για προσοπικι χρισι . απλα πρεπει να στειλεις email για να γινουν oi διακανονισμοι http://www.ascendercorp.com/fontlicensing.html Hardware & Software Developer Font License Ascender works with a variety of hardware and software developers who need to include fonts with their products. Ascender can license an existing font or create a custom font for a developer's product.
coolaris2002 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Ε ρε τι έχουμε να τραβήξουμε πάλι, με αυτή τη Microsoft.
Bspus Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Καλά οι ίδιοι drivers δεν είναι για XP σε σχέση με τα 2003,και στα Vista σε σχέση με τα 2008? Αυτό σε συνδυασμό με το πειρατικό copy/paste του dll από τα 2008 για να δουν τα Vista πάνω από 4 Gb RAM, με βάζει σε σκέψεις... μήπως είναι ένας ακόμα από τους τεχνητούς περιορισμούς της Microsoft απλά για να αγοράζει ο κόσμος τη Server edition και να σκάνε παραπάνω χρήματα; Φυσικα ειναι τεχνητο. Δεν το επιτρεπουν επιτηδες για τις ασυμβατοτητες που αναφερθηκαν. Τα ιδια προβληματα υπαρχουν και στις αντιστοιχες σερβερ εκδοσεις. Η διαφορα ειναι οτι στα σερβερ τρεχεις πολυ συγκεκριμενο software και περιφερειακα, τα οποια αν δεν παρουσιασουν τα προβληματα τοτε κερδιζεις απο τη δυνατοτητα να χρησιμοποιησεις παραπανω ραμ. Παλι βεβαια δεν προτεινεται η χρηση του PAE αν δεν χρειαζεται οντως η χρηση τοσο μεγαλης RAM. Νομιζω οτι η πιο φθηνη εκδοση των server 2003 (standard edition) βλεπει και αυτη μονο 4gb max. Φαντασου να το επιτρεπαν στα xp οπου προοριζονται για απειρους συνδυασμους hardware/software. Τα προβληματα θα ηταν ενδεχομενως πολυαριθμα και το κερδος για το desktop μηδαμινο. Βεβαια πλεον το 2008 στα vista 32bit το προβλημα δεν ειναι πια αμελητεο... Να φανταστείς, παράνομο είναι ακόμα και το να βάλω τις γραμματοσειρές των Windows Vista που έχω αγοράσει νόμιμα στα Windows XP που έχω επίσης αγοράσει νόμιμα. ΟΚ, οι άδειες χρήσης μπορεί να είναι υπερβολικά κουραστικές στην ανάγνωση, λένε όμως μέσα τι επιτρέπεται και τι όχι και καλό είναι να τις διαβάζουμε... Καλα το να εχεις τα xp απο παλια το καταλαβαινω αλλα γιατι αγορασες vista τη στιγμη που πλεον εχεις μεταπηδησει σε linux?
alkisg Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Καλα το να εχεις τα xp απο παλια το καταλαβαινω αλλα γιατι αγορασες vista τη στιγμη που πλεον εχεις μεταπηδησει σε linux? Τα XP ήρθαν προεγκατεστημένα με το πρώτο laptop, τα Vista με το δεύτερο. Δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ για να παραδώσω πίσω την άδεια χρήσης των Vista και να πάρω πίσω τα σχετικά χρήματα (δεν ξέρω καν αν θα γινόταν αυτό, έναν μόνο άκουσα κάποια στιγμή ότι τα επίστρεψε και πήρε σαν αντάλλαγμα επέκταση εγγύησης), οπότε τα έχω νόμιμα (και μετράω στις στατιστικές σαν windows user ) αν και δεν τα χρησιμοποιώ. Τι νόημα είχε η ερώτηση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα