Προς το περιεχόμενο

Προβληματα στην αναπαραγωγη ταινιων 1080p

gaos74

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα.

Εχω ενα Media Center Fujitsu Siemens Scaleo C.

Τα Specifications μπορειτε να τα δειτε εδω:

http://www.fujitsu-siemens.co.uk/rl/...%20C%20SFF.pdf

O processor ειναι P4 3.4Ghz και η καρτα γραφικων Nvidia 5500 FX.

Τρεχω XP Media Center 2005 Service Pack 3 και εχω συνολικα 1.5 GB Ram.

Προσπαθω να τρεξω HD ταινιες (mkv) με Media Player Classic και CoreAvc.

Ενω οι ταινιες 720p παιζουν χωρις προβλημα, οι ταινιες 1080p κολλανε.

Θα ηθελα να ρωτησω τι θα πρεπει να αναβαθμισω στο συστημα ωστε να τρεχει 1080p?

Ή δεν υπαρχει ελπιδα και θα πρεπει να αρχισω να μαζευω χρηματα για καινουργιο συστημα?

Οποιαδηποτε βοηθεια θα την εκτιμουσα. Ευχαριστω!:-)

Δημοσ.

Εχω δοκιμασει VLC αλλα τα παει χειροτερα.

Η πιο "οικονομικη" λυση σε χρηση CPU ειναι ο Media Player Classic με CoreAVC.

Λετε να φταει μονο η καρτα? Εχετε να προτεινετε κατι?

Δημοσ.
μαλλον η καρτα πρεπει να ειναι το προβλημα

μπα..συνηθως σ'αυτες τις περιπτωσεις μετραει ο επεξεργαστης αλλα καλυτερα να δοκιμασει κι αλλους players πρωτα

Δημοσ.
μπα..συνηθως σ'αυτες τις περιπτωσεις μετραει ο επεξεργαστης αλλα καλυτερα να δοκιμασει κι αλλους players πρωτα

Μα P4 3.4GHZ δεν ειναι αρκετος για 1080p?

Δημοσ.

Το 1080p μόνο του δε λέει και πολλά πράματα. Υπάρχουν 1080p τα οποία έχουν bitrate ~4000kbps και άλλα που έχουν >9000kbps. Εκεί χρειάζεται η επεξεργαστική ισχύς.

Μια κάρτα γραφικών με HD acceleration μπορεί να τα βγάλει πέρα, αλλά παίζει ρόλο μετά και το αρχείο (τρόπος κωδικοποίησης κυρίως) καθώς και ο player που θα πρέπει να υποστηρίζει DXVA (Media player classic Home Theater edition υπό προϋποθέσεις & Cyberlink PowerDVD, δεν έχω προσωπική εικόνα για το δεύτερο).

Δημοσ.

1080p (παχύ bitrate) + P4 3.4 + GPU χωρίς acceleration = Την έπαθες!

Και η δική μου εμπειρία είναι Media Player Classic με CoreAVC για ψόφια setups. Αν το motherboard σου παίρνει c2d παίρνεις ένα φθηνό και είσαι εντάξει (προτείνω τον E5200). Αν είσαι σε s478 ψάξε κάποια μεταχειρισμένη κάρτα με acceleration ;)

Δημοσ.

Και κατι στα ορια του off topic...

Μια κάρτα γραφικών με HD acceleration μπορεί να τα βγάλει πέρα, αλλά παίζει ρόλο μετά και το αρχείο (τρόπος κωδικοποίησης κυρίως) καθώς και ο player που θα πρέπει να υποστηρίζει DXVA (Media player classic Home Theater edition υπό προϋποθέσεις & Cyberlink PowerDVD, δεν έχω προσωπική εικόνα για το δεύτερο).

Ειχα παρομοιο προβλημα και το ελυσα βαζοντας τον media player classic home cinema απο εδω http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=170561

Δοκιμασε το!

Tι πρεπει να ρυθμισουμε στο media player classic και στο powerdvd για να μεταθεσουν το βαρος στην καρτα γραφικων?(εχω hd2400 και τα εχω δοκιμασει και τα δυο αλλα διαφορα στον φορτο της cpu δεν ειδα...)

Ευχαρηστω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...