haHa Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Πρεπει να βγηκε καινουριο coolbook που να ειναι συμβατο με τα νεα macbook/pro.http://www.coolbook.se/CoolBook.html Στο manual γραφει οτι ειναι συμβατο με τα νεα macbook / macbook pro. Δοκιμαστε το! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ozone Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 υπαρχει καποιο αξιοπιτο review για τον Momentus 7200.4 SATA 3Gb/s 500-GB Hard Drive ??? θελω να κανω αναβαθμιση!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 υπαρχει καποιο αξιοπιτο review για τον Momentus 7200.4 SATA 3Gb/s 500-GB Hard Drive ??? θελω να κανω αναβαθμιση!!! Kαλα ,καλα δεν βγηκε ο σκληρος! Παντως, φαινεται εντυπωσιακος: http://www.seagate.com/www/en-us/products/laptops/momentus/momentus_7200.4/ Ακομα και η καταναλωση του και ο θορυβος δειχνουν στα χαρτια-specs στο ιδιο επιπεδο ή χαμηλοτερα απο αυτες των 5400.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Στο manual γραφει οτι ειναι συμβατο με τα νεα macbook / macbook pro.Δοκιμαστε το! Ευχαριστώ για την είδηση... Θα το δοκιμάσω σίγουρα... Έχω και το activation key έτοιμο από την προηγούμενη προσπάθεια edit. Και όμως.... λειτουργεί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τώρα με αφήνει να διαλέξω frequency και voltage, ενώ η προηγούμενη έκδοση δεν με άφηνε. Δεν πείραξα βέβαια τίποτα. Θα κάτσω το ΣΚ με την ηρεμία μου να το μελετήσω και να κάνω τις δοκιμές μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ozone Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 το αγορασα και εγω τωρα. θα περιμενω να μου στειλουν την αδεια χρησης ετσι? που μπορω να διαβασω οδηγιες βημα με βημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 το αγορασα και εγω τωρα. θα περιμενω να μου στειλουν την αδεια χρησης ετσι?που μπορω να διαβασω οδηγιες βημα με βημα? Μπορεις να διαβασεις εδω μερικα πραγματα: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=249227 Μην σε τρομαζει η διαδικασια , ειναι αρκετα απλο.. Αν βαριεσαι να κανεις δοκιμες, μπορεις απλα να ριξεις το voltage λιγο.. Τελος, ο xalia εχει κανει undervolt σε macbook κ μπορει να βοηθησει! -----Προστέθηκε 11/12/2008 στις 08 : 56 : 49----- Ευχαριστώ για την είδηση... Θα το δοκιμάσω σίγουρα... Έχω και το activation key έτοιμο από την προηγούμενη προσπάθεια edit. Και όμως.... λειτουργεί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τώρα με αφήνει να διαλέξω frequency και voltage, ενώ η προηγούμενη έκδοση δεν με άφηνε. Δεν πείραξα βέβαια τίποτα. Θα κάτσω το ΣΚ με την ηρεμία μου να το μελετήσω και να κάνω τις δοκιμές μου Το σημαντικο ειναι να βρεις εναν καλο-αξιοπιστο-μετρησιμο τροπο για να ζορισεις το συστημα, να δεις τις μεγιστες θερμοκρασιες πριν κ μετα τη χρηση του coolbook κ να ελεγξεις την σταθεροτητα του συστηματος μετα.(αν κανεις μεγαλες μειωσεις στο voltage) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Λοιπόν, αντί να περιμένω το ΣΚ δεν άντεξα και έκανα μερικές δοκιμές... Το πρώτο που παρατήρησα είναι ότι οι ενδείξεις στις θερμοκρασίες που δείχνει το coolbook είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές του istat menus και smcFanControl, μέχρι και 10 βαθμούς διαφορά.... Οι θερμοκρασίες των istat menus και smcFanControl συμπίπτουν απόλυτα μεταξύ τους οποτε θεώρησα να κάνω τις μετρήσεις βασιζόμενος στις ενδείξεις αυτών και όχι στις θερμοκρασίες του coolbook. Προσπαθώντας να αλλάξω τα voltages στις διάφορες συχνότητες πρόσεξα ότι στην μικρότερη (1600 MHz) και μεγαλύτερη (2536 MHz) δεν αλλάζουν. Χρησιμοποιώντας το CpuTest που προτείνει το ίδιο το πρόγραμμα ως τεστ σταθερότητας επεξεργαστή έκανα τις εξής αλλαγές Frequency - Voltages 1602.........1.0000 -> 1.0000 1869.........1.0625 -> 1.0250 2136.........1.1250 -> 1.0875 2403.........1.1750 -> 1.1375 2536.........1.1750 -> 1.1750 Δεν κατέβηκα παρακάτω γιατί δεν ήθελα να υπερβάλω... Οι δύο δοκιμές που έκανα με την μέθοδο terminal -> yes>/dev/null έδειξαν τα ίδια αποτελέσματα από την στιγμή που έφεραν τον επεξεργαστή στο 100% με συχνότητα 2536 και τα ίδια voltages. Οπότε θα έχω χαμηλότερες θερμοκρασίες αλλά δύσκολα μπορώ να τις μετρήσω καθώς θα είναι στις ενδιάμεσες συχνότητες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Οπότε θα έχω χαμηλότερες θερμοκρασίες αλλά δύσκολα μπορώ να τις μετρήσω καθώς θα είναι στις ενδιάμεσες συχνότητες. Ακριβως.. Αλλα γενικοτερα ο επεξεργαστης δουλευει τον περισσοτερο χρονο στην ελαχιστη κ στην μεγιστη συχνοτητα.. Ελαχιστα δουλευει στις ενδιαμεσες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 kpartsi μη φοβάσαι, αν βλέπεις ότι αντέχει ρίξε και άλλο, ζημιά δε του κάνεις! Το πολύ πολύ να μην ανοίγει ( δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται ). Θα το ανοίξεις σε “safemode” και όλα διορθώνονται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ozone Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 kpartsi μη φοβάσαι, αν βλέπεις ότι αντέχει ρίξε και άλλο, ζημιά δε του κάνεις! Το πολύ πολύ να μην ανοίγει ( δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται ). Θα το ανοίξεις σε “safemode” και όλα διορθώνονται. πως ανοιγει σε safemode? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 πως ανοιγει σε safemode? Κάνεις boot με το shift πατημένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ozone Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 αρχισανε οι ζεστες του καλοκαιριου και ειπα να εγκαταστησω το coolbook που αγορασα περσυ και δεν το δουλεψα. εχει 2 ταπ. adapter και battery. ειναι οι ρυθμισεις των δυο περιπτωσεων? οταν εχω μπαταρια και αταπτερ ειναι οι ρυθμισεις ( adapter) και οταν εχω μπαταρια μονο ειναι οι ρυθμισεις ( battery ) ? να πω την αληθεια με συνχιζει λιγο το προγραμμα. με τα throttling level και τα temp limit. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdiamant Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Καλησπέρα! Έχω το νέο MacBook Pro 17". Αν χρησιμοποιήσω το smcFanControl για να ανεβάσω τι στροφές υπάρχει περίπτωση να προκαλέσω πρόβλημα στο Hardware? Πόσο μπορω να τις ανεβάσω άφοβα? Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ozone Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 δεν ειναι λιγο τρελα τα βολτ που εχω βαλει? δεν μου παρουσιασε κανενα προβλημα παρολα τα τεστ του cpu test. να δοκιμασω ποιο λιγα βολτ η θα χασω περφορμανς? εχει κρυοσει αρκετα παντος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 δεν ειναι λιγο τρελα τα βολτ που εχω βαλει? δεν μου παρουσιασε κανενα προβλημα παρολα τα τεστ του cpu test. να δοκιμασω ποιο λιγα βολτ η θα χασω περφορμανς?εχει κρυοσει αρκετα παντος Οχι, δεν ειναι τρελα τα volt. Εγω σχεδον παντα βαζω-πετυχαινω στην μεγιστη συχνοτητα κατω απο 1.1volt Ριξτο σε οποιο σημειο εισαι ευχαριστημενος απο τις νεες χαμηλοτερες θερμοκρασιες. Το απολυτο οριο δεν εχει νοημα να το ψαχνεις. Υ.Γ.: Ριχνοντας τα volt δεν επηρεαζονται καθολου μα καθολου οι επιδοσεις..Απλα αν το ριξεις παρα πολυ, μπορει να δεις κανα restart-kernel panic. Hardware ζημια αποκλειεται να γινει! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:28 ---------- Καλησπέρα! Έχω το νέο MacBook Pro 17". Αν χρησιμοποιήσω το smcFanControl για να ανεβάσω τι στροφές υπάρχει περίπτωση να προκαλέσω πρόβλημα στο Hardware? Πόσο μπορω να τις ανεβάσω άφοβα? Ευχαριστώ! Καλυτερα να δοκιμασεις το undervolting.. (ισως σε συνδυασμο με το smcfancontrol) Θα εχεις χαμηλοτερες θερμοκρασιες, μικροτερη καταναλωση, λιγοτερο θορυβο, μεγαλυτερη μακροζωια. Ειδικα για τα καινουρια 17" ειναι ψιλοmust να πετυχεις χαμηλοτερες θερμοκρασιες, λογω και της καρτας γραφικων που εχει εμφανισει σε αρκετα μηχανηματα τα προβληματακια της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.