Ozone Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 μολις βρω χρονο θα το κανω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexjm Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Με το iStat Menus (free, ψάξ'το στο Macupdate). Επίσης καλό είναι και το Temperature Monitor (επίσης free). edit. Τελικά το CoolBookController δεν δουλεύει στα καινούργια MB/MBP. Το λέει στο macrumors forum εδώ. Έχω βάλει το istats, όπως σου είπα, αλλά θέλω να βάλω και άλλη μια ένδειξη (εκτός από θερμοκρασια-cpu-memory). Πώς το κάνω ρε γμτ μου αυτό, γατί ψάχνω ώρα και δεν βγάζω άκρη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ozone Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Έχω βάλει το istats, όπως σου είπα, αλλά θέλω να βάλω και άλλη μια ένδειξη (εκτός από θερμοκρασια-cpu-memory). Πώς το κάνω ρε γμτ μου αυτό, γατί ψάχνω ώρα και δεν βγάζω άκρη. system preferences > Other > istat menus και επιλεγεις τι θες να κανεις monitor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexjm Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 system preferences > Other > istat menus και επιλεγεις τι θες να κανεις monitor Μπροστά στα μάτια μου ήταν και δεν το είδα. Αυτά παθαίνεις όταν δουλευεις linux (&vista για κανα παιχνίδι) και macos μόνο στο mac της κοπελας σου. Ευχαριστώ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ozone Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 και εγω μεχρι να το βρω εσπασα και τυχαια το βρηκα -----Προστέθηκε 10/11/2008 στις 11 : 57 : 33----- macbook 2.4 2gbram 250gb hdd.. θερμοκρασια δωματιου 24.6 Εκανα restart για να κλεισουν ολα τα processes παιρειμενα 10 λπετα idle και η θερμοκρασια σταθερη στους 45 ανοιγω λοιπον 2 terminal και γραφω yes >/dev/null το αφοινω 10 λεπτακια και η μεγιστη θερμοκρασια που επιασε ηταν 79C και τα ενεμηστιρακια απο 1996 μεχρι 2226 rpm. την περασμενη φορα που το δοκιμασε εφτασαν μεχρι 96 βαθμους. σημερα ηταν κατα πολυ λιγοτερη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Λοιπόν έκανα και εγώ το τέστ. Μέγιστη θερμοκρασία 66 βαθμών με τους 2 πυρήνες στο 100% για ένα δεκάλεπτο και τα ανεμιστηράκια ούτε μία στιγμή να μετακινηθούν από τις 2000 στροφές. Μου φαίνεται το τέστ δεν έχει πραγματική αξία όταν υπενθυμίζω με μία μετατροπή .mov σε .avi με VisualHub και με throttle των πυρήνων στο 80% περίπου είχα φτάσει θερμοκρασία 96 βαθμών πριν ενεργοποιηθούν τα ανεμιστηράκια. Δηλαδή γνώμη μου είναι ότι στην πραγματική χρήση ο επεξεργαστής συμπεριφέρεται διαφορετικά απ' ότι σε αυτά τα τέστ που κατ' επέκταση δεν έχουν και πρακτική αξία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Πραγματι, πολυ περιεργα αποτελεσματα.. Σε τεστ που ειχα κανει με προηγουμενης γενιας macbook, τρεχοντας την εντολη "yes >/dev/null¨ ο φορητος εφθανε τους 89 βαθμους με τους ανεμιστηρες να γυρνανε στις 6200 στροφες κ να κανουν σαν τουρμπινες.. Δοκιμαστε παλι σε δυο παραθυρα terminal, την εντολη "openssl speed" . Μπας κ αυτη πιεζει πιο πολυ τον επεξεργαστη. Επισης,επειδη κ οι 2 αναφερατε την θερμοκρασια 96, κοιταξτε την συχνοτητα του επεξεργαστη την επομενη φορα που θα φθασει αυτην την θερμοκρασια. Υπαρχει μια μικρη περιπτωση να την ριχνει την συχνοτητα οταν φθανει τοσο ψηλα η θερμοκρασια.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ozone Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Πραγματι, πολυ περιεργα αποτελεσματα..Σε τεστ που ειχα κανει με προηγουμενης γενιας macbook, τρεχοντας την εντολη "yes >/dev/null¨ ο φορητος εφθανε τους 89 βαθμους με τους ανεμιστηρες να γυρνανε στις 6200 στροφες κ να κανουν σαν τουρμπινες.. Δοκιμαστε παλι σε δυο παραθυρα terminal, την εντολη "openssl speed" . Μπας κ αυτη πιεζει πιο πολυ τον επεξεργαστη. Επισης,επειδη κ οι 2 αναφερατε την θερμοκρασια 96, κοιταξτε την συχνοτητα του επεξεργαστη την επομενη φορα που θα φθασει αυτην την θερμοκρασια. Υπαρχει μια μικρη περιπτωση να την ριχνει την συχνοτητα οταν φθανει τοσο ψηλα η θερμοκρασια.. εγω παρατηρισα στο activity monitor οτι ανα διαστηματ η συχνοτητα επαιζε πανω κατο και το μεγιστο ηταν 96%. ισως γιαυτο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 εγω παρατηρισα στο activity monitor οτι ανα διαστηματ η συχνοτητα επαιζε πανω κατο και το μεγιστο ηταν 96%. ισως γιαυτο... Αν ειχες μονιμα πανω απο 70% cpu usage, η συχνοτητα του επεξεργαστη δεν επρεπε να παιζει, αλλα επρεπε να ειναι μονιμα η μεγιστη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ozone Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Αν ειχες μονιμα πανω απο 70% cpu usage, η συχνοτητα του επεξεργαστη δεν επρεπε να παιζει, αλλα επρεπε να ειναι μονιμα η μεγιστη. δεν θυμαμαι καλα για να σου απαντησω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AggeLON Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 νομιζω πως ειναι λιγο ψηλες οι θερμοκρασιες του φορητου η ειναι η ιδεα μου? η φωτογραφια ειναι βγαλμενη σε κανονικες συνθηκες και οχι στρεσαρισμενου φορητου /Offtopic: Φίλε Ozone, πώς έχεις κάνει αυτά τα ωραία διαχωριστικά για τα Applications στο dock σου; Γίνεται και σε Tiger ή μόνο σε Leopard; Ευχαριστώ! Offtopic/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ozone Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 δεν ξερω αν γινονται σε tiger απλα κανεις drag στο dock σου τις εικονες. Dock Dividers - vertical.zip Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AggeLON Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Ευχαριστώ! Δουλεύουν και σε Tiger!! Απίθανα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ozone Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 πολυ ωραια! :-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 να ρωτήσω και εγώ κάτι offtopic τον ozone to stack με το icon του adress book πως έγινε;ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.