mindtrapper Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Μερικές οθόνες αξίζουν τα μέγιστα μετά από καλιμπράρισμα αλλά με απλό πείραγμα brightness/contrast δεν πιάνουν ικανοποιητικά επίπεδα. όλες οι οθόνες πιάνουν τα μέγιστα δυνατά που μπορούν όταν καλιμπραριστούν, όχι μερικές Δεν αξίζουν όλες όμως Στα άλλα συμφωνούμε, το δεύτερο εννοούσα.
Yperaspisths Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 ο φίλος μας λέει πως η οθόνη χρειάζεται απαραίτητα καλιμπράρισμα μόνο και μόνο για να έρθει στα ίσα τηςαν εννοείς αυτό όταν λες ικανοποιητικά επίπεδα τότε διαφωνώ, πιστεύω πως με απλή ρύθμιση η οθόνη θα δείχνει όπως πρέπει να δείχνει όλες οι οθόνες πιάνουν τα μέγιστα δυνατά που μπορούν όταν καλιμπραριστούν, όχι μερικές αν όταν λες ικανοποιητικά επίπεδα εννοείς ότι χρειάζεσαι οθόνη με πιστότητα τότε το καλιμπράρισμα δεν είναι επιλογή αλλά μονόδρομος εγώ δλδ ξεχωρίζω αυτά τα δύο, δεν νομίζω ότι δε μπορείς να ρυθμίσεις οθόνη που φοράει s-ips ώστε να παίζει σωστά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και ότι θα χρειαστείς καλιμπράρισμα εάν δεν χρειάζεσαι πιστότητα Δεν λεω να ερθει απλα στα ''ισια'' της. Οταν δινεις 600 ευρο για οθονη εχεις την απαιτηση να εχει τελεια χρωματα και αυτα τα επιτυγχανεις μονο με lacie blue pro κ.τ.λ
oneofthem Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2008 Δεν αξίζουν όλες όμως Στα άλλα συμφωνούμε, το δεύτερο εννοούσα. αν εννοούσες το δεύτερο συμφωνούμε, εννοείται Δεν λεω να ερθει απλα στα ''ισια'' της. Οταν δινεις 600 ευρο για οθονη εχεις την απαιτηση να εχει τελεια χρωματα και αυτα τα επιτυγχανεις μονο με lacie blue pro κ.τ.λ ναι ok, οπότε δε λες απλά για παίξει αλλά μιλάς κι εσύ για πιστότητα χρωμάτων δλδ, δεδομένου ότι θεωρείς ότι είναι ακριβή η οθόνη, μαζί σου αν και κατάλαβα άλλο από τα προηγούμενα post τότε πάλι δεν καταλαβαίνω το μέτρο σύγκρισης ποιο είναι όταν δίνεις 600 ευρώ για οθόνη λες έχεις την απαίτηση να έχει τέλεια χρώματα eizo αν πας να πάρεις τώρα από την αντιπροσωπία, οθόνη άνω των 1000 ευρώ θα έρθουν να στην καλιμπράρουν για να έχεις πιστότητα χρωμάτων ότι οθόνη και να πάρεις πρέπει να καλιμπραριστεί για να έχεις πιστότητα χρωμάτων γιατί η απόδοση χρωμάτων έχει σχέση ακόμη και με το φωτισμό του χώρου εργασίας πέρα από το θέμα καθαρά της οθόνης άρα δεν καταλαβαίνω γιατί σε προβληματίζει στη συγκεκριμένη οθόνη, όπως αναρωτήθηκα και αρχικά υπάρχει οθόνη που να μην χρειάζεται καλιμπράρισμα για να αποδώσει πιστά? όχι, άρα τότε γιατί το σκέφτεσαι anyway, εγώ απλά να βοηθήσω ήθελα, γιατί λες πω σκέφτεσαι να πάρεις την οθόνη αλλά αυτό σε κρατούσε, απλά η αποψή μου είναι ότι αν χρειάζεσαι πιστότητα, τότε ούτως ή άλλως χρειάζεσαι καλιμπράρισμα και το ξέρεις και δεν σε απασχολεί, αν όχι τότε δεν χρειάζεται να σε απασχολεί γιατί η οθόνη θα δείχνει μια χαρά με δυο ρυθμίσεις αυτά, κατά τα άλλα και οι 3 ξέρουμε αρκετά για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας οπότε μην γράψουμε και βιβλίο
georgesa Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Φιλε tzinos αν ευκαιρησεις στειλε μου κι εμενα σε pm τη διευθυνση η ενα τηλεφωνο απο το καταστημα αυτο.Με ενδιαφερει πολυ αυτη η οθονη,και στην ιδια τιμη να μην τη παρω παλι καλα θα ειναι αφου λογω μικρης αποστασης τα μεταφορικα θα ειναι μαλλον λιγοτερα (Ηρακλειο)
tzinos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 να πω και μερικα αρνητικα που παρατηρησα με τον καιρο. Η οθονη τρεμοπαιζει ασχημα οταν ξεκινας τον υπολογιστη! Δεν ξερω αν φταει που εχω αλλαξει καλωδιο (εχω βαλει ενα μακρυ) η ειναι η καρτα γραφικων, αλλα αμφιβαλω οτι φταινε. Νομιζω οτι παλια που διαβαζα πληροφοριες στα φορουμ προτου την αγορασω οτι το ειχαν και αλλοι το προβλημα. Το παρατηρησα πρωτη φορα οταν εβαλα σιλλεντ χιλ σε 1680χ1050 και αρχισε να ειναι σεισμοπλεικτη η οθονη. Μετα αλλαξα αναλυση φανηκε να φτιαχνει, οποτε ετρεχα σε 1280χ960. οταν γυρνουσα σε 1680 ετρεμε. Δεν ειναι κατι που διαρκει πολυ ομως, αλλα ειναι ενοχλητικο. Μετα απο καιρο αρχισε να τρεμει σε 1280 και το γυρισα σε 1650 οπου πλεον δεν ετρεμε πολυ. Κανει σαν μια μηχανη που ζεστενετε πριν παρει μπρος, τρεμοπαιζει γυρω στα 30 δευτερα, ενα λεπτο και μετα αρχιζει και σταματαει. ΑΛΛΑ κανει στην πορεια σποραδικα τιναγματα. Στην οριτζιναλ αναλυση 1920χ1200 το κανει πολυ λιγοτερο, αλλα το κανει και εκει. Εκει εχει ποιο πολυ το σποραδικο τιναγμα παρα το μεγαλο ταρακουνημα. Δεν ειναι κατι που διαρκει, αλλα με ανυσηχει για το μελλον της οθονης Μετα το αλλο που παρατηρησα αν κοιταξεις βιντεο απο κοντα στην οθονη βλεπεις διασκορπα κοκινα στιγματακια, σαν να ανοβοσβηονουν στο κοκινο καμια 50ρια πιξελ σε διαφορα σημεια. Δεν το καταλαβαινεις αν βλεπεις απο μακρια, αλλα φαινετε. Περιεργα πραγματα. Επιμενω οτι ειναι καλη οθονη και την εχω συνηθισει, αλλα με ανυσηχουν αυτα τα συμπτωματα. @georgesa, τελευταια φορα που πηγα στο μαγαζι και πιασαμε συζητηση για κατι τσιμπιμενες τιμες, μου ειπε οτι η οθονη που ειχα παρει λογω ελλειψης εχει κανα 550ρι πλεον!
mindtrapper Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Μόλις έκανα το τελικό click στην παραγγελία για την 2475 και εγώ. Για να δούμε
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 απίστευτο, κατάφερε και παρείγγειλε οθόνη ο mindtrapper... όταν την παραλάβει κιόλας σίγουρα θα γκρεμιστούν μερικοί φούρνοι
mindtrapper Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Τα κατάφερα και κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι να έρθει από GreekShops.de και να δω ότι είναι ΟΚ χωρίς ελαττωματικά pixels κτλ. Έχω και τo ICC profile έτοιμο να μπει με τη μια πάνω Fingers crossed.
mindtrapper Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Ερώτηση προς tzinos: 1. Τι μήκος έχει το DVI καλώδιο που στέλνουν με την οθόνη; Θέλω να δω αν φτάνει (γιατί θα έχει κάποια απόσταση από το κουτί) ή πρέπει να πάω να πάρω κανένα δίμετρο. 2. Το USB hub που έχει πάνω κάνει μόνο για ποντίκι/πληκτρολόγιο ή μπορώ να βάλω και έναν εξωτερικό USB σκληρό; Ευχαριστώ.
tzinos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 γυρω στο 1.80, αν ειναι αυτο που βρηκα. Εχω βαλει ενα 3 με 4 μετρα εγω, γιατι τη φερνω κοντα στο κρεβατι. Δεν νομιζω να εχει περιορισμους το usb hub, οτι θες βαζεις to pip δουλευει μια χαρα, το εχω δοκιμασει με το wii, επισης σε φουλ οθονη τρεχω το wii sta 480p(μονο τοσο βγαζει η κονσολα), παλί χωρις προβλημα. Το τρεμουλιασμα που λεω ποιο πανω εχει καιρο να μου το κανει σε μεγαλο βαθμο, καμια φορα για ελαχιστα δευτερολεπτα οταν ξεκινανε τα windows. δεν με εχει επηρεασει παντως σε καμια λειτουργια, οποτε....Γενικως η οθονουλα ακομα πεταει και ακομα εντυπωσιαζει οποιον την βλεπει. ΕΡΓΑΛΕΙΟ ποσο την βρηκες?
mindtrapper Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Ακριβότερα απ' ότι ήθελα. Δεν την πήρα όταν την είχα δει αρχικά γιατί ψαχνόμουν και είχα διαβάσει τα αρνητικά. Τώρα ύστερα από πολύ ψάξιμο έχω καταλάβει ότι δεν υπάρχει τέλειο σε αυτό το εύρος τιμής και προτίμησα αυτή για τις γωνίες του IPS panel, τις πολλές συνδέσεις και επειδή στην τελική δεν είμαι γραφίστας για να φρικάρω για το wide gamut. Τελικά μου βγαίνει 620 ευρώ από Greek-shops.de, το οποίο ήταν το μόνο που δήλωνε ξεκάθαρα ότι την έχει ετοιμοπαράδοτη. Πήγε τόσο γιατί χρεώνουν την αντικαταβολή, τη UPS κτλ. Ποιος ξέρει ίσως αν έψαχνα στο κέντρο στην Αθήνα να μου έβγαινε πιο φθηνά αλλά ήθελα να ξεμπερδεύω. Ούτως ή άλλως θα έπρεπε να την μεταφέρω Γιάννενα που θα ανέβω σε λίγες μέρες οπότε γλιτώνω ταλαιπωρία. Μακάρι να μην έχει πρόβλημα με τα pixel να την ευχαριστηθώ αμέσως
mindtrapper Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Ναι ήρθε. Πολύ καλές εντυπώσεις, πιστεύω έκανα καλή αγορά. Εντάξει το wide gamut αναμενόμενο ήταν και δε με ενοχλεί. Τρεμόπαιγμα δεν μου έχει κάνει ακόμα και ελπίζω να μην κάνει. Ούτε τα κόκκινα pixel που αναβοσβήνουν σε ταινίες. Εκτός από το κλασσικό έντονο κόκκινο σε ορισμένα φώτα που κάνουν σαν κόκκινο pixelιασμα αλλά αυτό απ' ότι ξέρω γίνεται σε όλες τις οθόνες. Τα μόνα "αρνητικά" είναι ότι παρόλο που είναι IPS panel χάνει γρήγορα σε αντίθεση όταν κοιτάς από γωνία. Κυρίως όταν κοιτάς από ψηλά. Αλλά τίποτα τραγικό. Επίσης σε άσπρο φόντο αριστερά είναι πιο πράσινη και δεξιά πιο ροζέ αλλά όταν ζεσταθεί μειώνεται το φαινόμενο και επίσης το συνηθίζεις γρήγορα. Γενικά πιστεύω είναι καλύτερη επιλογή από την Dell 2408, τουλάχιστον αυτή είναι η άποψη μου.
tzinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 ενα σχετικα καινουριο ρεβιου απο τελη μαρτιου την βγαζει αριστη οθονη. Και πλεον συμφωνο και εγω καθως ακομη και τα μικρα αλλα ενοχλητικα προβληματα που ειχα εχουν εξαφανιστει. Χρησιμοποιοντας ενα coloyr profile απο το tft central (http://www.tftcentral.co.uk/icc_profiles/hp_lp2475w.icc) δεν εχω πλεον καθολου προβλημα με τις κοκινες κουκιδες που φαινοντουσαν σε ορισμενες αναλυσεις και η εικονα ειναι τελεια χωρις εντονα χρωματα. Επισης δεν εχω δει καθολου τρεμοπαιγμα της οθονης εδω και μηνες, δεν ξερω τι βοηθησε σε αυτο αλλα ειναι γεγονος. Αρα δεδομενου της τιμης, ευχρηστιας, συνδεσεων, πανελ...κτλπ νομιζω οτι αξιζει ενα 9.5/10 ανετα http://www.trustedreviews.com/displays/review/2009/03/27/HP-LP2475w---24in-H-IPS-Display/p1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.