Προς το περιεχόμενο

24" HP lp2475w review, tft me H-IPS panel, 178° γωνιες θεασης σε καλη τιμη.

tzinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως γραφω σε αλλο τοπικ (που δεν ενδιαφερθηκε κανεις να απαντησει γκρρρ) πεθανε η 20ρα μου και εψαχνα αντικαταστατη. Εδω και καιρο σκεφτομαι να παρω 24ρα οθονη αλλα ολοι ξερουμε ποσο προβληματικη και δυσκολη αγορα ειναι, σαν να παιζεις λοτο. ΕΠειδη δεν ηθελα με την καμια tn panel αλλα δεν μπορουσα και να δωσο 800 κατοσταρικα και βαλε που θελουν οι καλες οθονες κατεληξα στην hp lp2475w η οποια εχει H-ips panel και ειναι απο τις πρωτες με τετοιο και απο τις καλυτερες ευκαιριες αφου σε τετοια τιμη δεν υπαρχουν πολλες επιλογες. Ειναι μονο αυτη καποια hanso που βγενει μονο βρετανια και ισως καποια lg. Ολες οι αλλες ειναι η Tn panel η πανακριβες.

Την hp lp2475w την εχω εδω και λιγες μερες, μαλιστα την πηρα στην καταπληκτικη τιμη των 450 ευρω απο τοπικο μαγαζι στα χανια. τωρα βεβαια ειμαι και καλος πελατης οποτε δεν ξερω ποσω θα την εδηνε σε καποιον αλλο. Ενδεικτικα αναφερω οτι στο skroytz την εχουν απο 560 και πανω, ενω καποιο zero one καταστημα την εχει 480. Επειδη με παραξενεψε, το κλικαρα πριν λιγες μερες και στην περιγραφη ελεγε 22"! Τωρα λεει 24", αλλα δεν ξερω αν το εχουν μπερδεψει με το μοντελο 2275. Τελος παντων αν το βρειτε το σωστο μοντελο εκει στα 480 ειναι πολυ καλη τιμη.

Παμε στις εντυπωσεις μου

Ειχα διαβασει αρκετα για τα προβληματα της και αποφασισα να παρω το ρισκο, καθως δεν ηθελα tn panel. Ευτηχως για μενα το μοναδικο προβλημα ειναι να συνιθησεις τα ζωηρα χρωματα, φανταστειτε μια γυναικα με σκουρο make up και εντονο κοκινο κραγιον να ξεχωριζει. Το προβλημα γινετε ποιο αντιληπτο οταν βλεπεις κοντινα προσωπον η δερματος καθως μοιαζει αναμενο με το συμπαθειο, ροζιζει λιγο. Γενικος το κοκινο ειναι πολυ τονισμενο και λιγο το πρασινο. Πολες φορες μοιαζει ωραιο να βλεπεις εντονα χρωματα κατι ασυνηθιστο για tft οθονες, αλλα αλλες φορες μοιαζει αφυσικο. Και δυστηχως αν εχεις διαβασει 100 σελιδες για τα προβληματα της οθονης, επικεντρωνεσαι συνεχεια σε αυτα και τα ψαχνεις ασυνηδειτα.

Στο θεμα των χρωματον να πω οτι φταει οχι οτι εχει προβλημα η οθνοη αλλα οτι χρησιμοποιει wide spectrum gamut αντι για standart spectrum gamut. Αυτο βγαζει μεγαλυτερο χρωματικο ευρος και ειναι υπευθηνο για τα εντονα χρωματα. Μπορει να γινει calibration me colourimeter και να φτιαξει λιγο η κατασταση, αλλα παντα θα υπαρχει λιγο ποιο εντονο χρωμα. Εγω προς το παρον χρηιμοποιω καποιες ρυθμισεις που βρηκα στο ιντερνετ και κανουν λιγη διαφορα, αλλα δεν εξαφανιζουν το προβλημα. Η οθονη στις αρχικες ρυθμισεις ειναι πολυ φωτεινη αλλα μπορεις να την μειωσεις μεχρι το τελος χωρις να σκοτεινιαζει τελειως. Απο 90% εγω την εχω στο 12% brightness και 82% κοντραστ. Οι ρυθμισεις που σας ελεγα οτι βρηκα, δινουν λεει πολυ καλο μαυρο χρωμα. Επισης red 245, green 228, blue 236

Κατα τα αλλα δεν εχω προβλημα με blacklight bleeding, lagging, dead pixels και θαμπο text. Ουτε με διαφορα φωτεινοτητας στα δυο πανω ακρα της οθωνης. Ειναι γενικως γνωστο οτι εχει ικανοποιητικο input lagg 25ms average, οταν αλλες (dell) φτανουν και τα 60ms. Γενικως δεν ηπαρχουν πολοι χρηστες που να εχουν προβλημα με blacklight, lagging kai dead pixels. Αλλα υπηρχαν αρκετοι που λεγανε για διαφορα φωτεινοτητας στα 2 πανω ακρα και για text που ειναι δυσκολο να το διαβασεις επειδη μοιαζει θαμπο και λιγο μωβ. Δεν με επηρεαζει. Επισης λενε οτι καμοια φορα ασπρες επιφανειες μπορει να εχουν ελαφρες αποχρωσεις ρωζ η μωβ. Ουτε αυτο δεν εχω. Αρα δεν ξερω αν ειμαι απλα τυχερος η αν αυτες οι περιπτωσεις ειναι σπανιες.

Η οθονη εχει εξαιρετικες εργονομικες ρυθμισεις για προσαρμόσιμο ύψος, δυνατότητα κλίσης, οριζόντια περιστροφή και περιστροφή 90 μοιρών γύρω από άξονα. Εχει λιγο ασχημο γκρι σταντ, αλλα ειναι το τελευταιο που με ενδιαφερει και δεν το προσεχεις και πολυ οταν βλεπεις αυτη την οθοναρα μπροστα σου. Υπαρχει πολυ χωρος πισω στις υποδοχες και εχει απο ολες, 2 dvi, 1 hdmi, component, S-video, composite, DisplayPort kai 6 usb (1 upstream, 6 downstream). Γωνιες θεασης απο 178 αφου ειναι h-ips. Οταν βλεπεις απο μεγαλη γωνια απλα μειωνεται λιγο η φωτεινοτητα, δεν εχει τις τελειες γωνιες αλλα φυσικα απειρως καλυτερες απο Tn panel.

Εχει και ενδιαφερον προγραματακια οπως το HP Display LiteSaver κατι σαν δικο της screensaver για απενεργοποιηση της οθονης. Το γαματο ειναι οτι μπορεις να της βαλεις timer, να κλεινει πχ απο της 1 καθε βραδυ μεχρι της 8 το πρωι. Υπαρχει και το HP Display Assistant οπου μπορεις να πειραξεις ολες τις ρυθμισεις χωρις να πας στα κουμπια της οθονης. Αν και το osd menu της ειναι και αυτο πολυ καλο και ευχρηστο. Το φωτακι που εχει μπροστα ειναι πολυ εντονο, αλλα εχει μεχρι και επιλογη να το απενεργοποιησεις!

online reviews με πολυ καλες κριτικες

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_lp2475w.htm

http://prad.de/en/monitore/review/2008/review-hp-lp2475w.html

και η σελιδα της στο site της hp

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/sm/WF05a/382087-382087-64283-444767-444767-3648442.html

Αυτα, αν εχετε καμια απορια, εδω ειμαστε. να πω οτι δεν μετανιωνο για την αγορα της, ειναι τερας, εχει καλες γωνιες, ζωηρα χρωματα, καλη φωτεινοτητα, εργονομια, φοβερη τιμη και απλα θελει να την συνιθησεις λογω του wide spectrum gamut. Πιθανον να μην κανει βεβαια για επαγγελματιες σχεδιαστες, φωτογραφους, αλλα αυτοι περνουν ειζο και nec με τριπλασια τιμη αφου ειναι για την δουλεια τους.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φιλε μου συγχαρητηρια για την επιλογη σου. Η οθονη ειναι αψογη και αξιζει τα λεφτα της. Παντως καμια οθονη δεν ειναι τελεια. Εδω και οι Ειζο(2441-2422 κ.τ.λ) που κοστιζουν 900+ ευρο και εχουν ελλατωματα.

Το μονο ισως πραγματικο μειονεκτημα ειναι ισως καποια αφυσικα χρωματα που λες και εσυ. Κατα τα αλλα τελεια επιλογη

Δημοσ.

Μηπως θα μπορουσες να μου πεις απο πιο καταστημα των χανιων

Ειμαι απο Ηρακλειο και θα μου ηταν πρακτικη η αγορα του απο κρητη

Δημοσ.

insomnia64 θα σου στειλω αργοτερα (να βρω τηλ..εμαιλ..) τα στοιχεια του μαγαζιου σε πμ, για να μην λενε οτι κανουμε και διαφημιση. Απλα επαναλαμβανω οτι δεν ξερω αν θα σου πει ιδια τιμη, αλλα οσο να ναι καπου εκει θα ναι. Περι διαθεσιμοτητας, δεν την ειχε στο μαγαζι, αλλα μεσα σε 1-2 μερες λογικα την φερνει, εγω την αλλη μερα την ειχα.

Δημοσ.

Απο games πως τα παει?Λογω του οτι δεν ειναι TN αξιζει?Με crysis και wow τα καταφερνει η ειναι χαλια στο χρονο αποκρισεις?Εχεις δοκιμασει γενικα καπιοι παιχνιδι?Και αν ναι εισαι ευχαριστημενος?

• Super Moderators
Δημοσ.
Απο games πως τα παει?Λογω του οτι δεν ειναι TN αξιζει?Με crysis και wow τα καταφερνει η ειναι χαλια στο χρονο αποκρισεις?Εχεις δοκιμασει γενικα καπιοι παιχνιδι?Και αν ναι εισαι ευχαριστημενος?

έχει δώσει links με reviews...ώρα για διάβασμα...

Δημοσ.
[...]

εγώ ήθελα να πω ότι εάν δεν χρειάζεσαι την επαγγελματική απόδοση διάβασε τα προβλήματα που βρήκες στο internet αλλά μην ασχοληθείς υπερβολικά γιατί είναι πολύ υποκειμενικά και ίσως γράφονται με άλλα κριτήρια

η διαφορά για παράδειγμα της φωτεινότητας δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει μικρή ή μεγάλη αφού από την κατασκευή της κάθε οθόνης προδιαγράφονται αυτά τα όρια για κάθε μοντέλο για τον ποιοτικό έλεγχο και γενικότερα τα φθηνότερα μοντέλα λογικά έχουν πιο ευέλικτες προδιαγραφές

οπότε ούτως ή άλλως υπάρχουν, απλά το μάτι του καθενός δεν το βλέπει, δεν εννοώ ότι δεν βλέπει καλά κάποιος αλλά ότι εξαρτάται για τι δουλειά χρειάζεται την οθόνη και με τι θα τη συγκρίνει

ένας φωτογράφος που ξέρει πως πρέπει να βγει μια φωτογραφία μπορεί να δει αμέσως τέτοιες διαφορές και να τις εντοπίσει ως προβλήματα μέσα σε δευτερόλεπτα

προβλήματα όμως που βλέπει όταν συγκρίνει σε σχέση με μια crt για παράδειγμα ή μια eizo, dreamcolor, quato, δλδ προβλήματα για συγκεκριμένες εργασίες που φαίνονται μόνο σε αυτόν που θα τα συναντήσει

και οι ακριβότερες οθόνες έχουν προβλήματα για τους φωτογράφους οπότε είναι σχετικό το θέμα

αυτά με γεια:-)

Δημοσ.
έχει δώσει links με reviews...ώρα για διάβασμα...

Ναι ρε φιλε το ξερω αλλα τυχαινει δυστυχως να μην ξερω και καλα αγγλικα γι αυτο και μπαινω εδω στο site που ειναι ελληνικο.Αμα ηξερα δεν θα ρωταγα καθολου

Δημοσ.

οχι! δεν εχω κανει ακομα calibration me colourimeter, αλλα χρησιμοποιοντας σετινκς που βρηκα στο νετ, νομιζω οτι τα χρωματα δεν μοιαζουν εντονα πλεον, επισης με τα brightness/contrast settings εχο πολυ καλο μαυρο και χαμηλη φωτεινοτητα οποτε δεν σου βγαζει τα ματια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...