Προς το περιεχόμενο

Δεν εμφανίζει τον δίσκο

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι εκεί που είχα κάνει φορμάτ και ήταν όλα καλά,κλείνω το pc και κολλάει στην οθόνης κλεισίματος.Με αφορμή την νύστα νευριάζω και κλείνω την τροφοδοσια .Την άλλη μέρα το ανοίγω και έλεγε The Bios does not initiazed, κατι τέτοιο και δεν έβρισκε τους δίσκους.

Μετά πήγα στο boot priority και είδα ότι η δισκέτα είχε πάει πρώτη και ο δίσκος 2ος.

Έβαλα πρώτο τον δίσκο και έκανα disable την δισκέτα.Μετά από αυτό βρήκε τον ένα δίσκο και έτσι γράφω τώρα αυτό το post.Τον άλλον δεν τον έχει βρει ακόμα.Να σημειώσω ότι η μητρική μου δεν έχει drivers SATA και οι δίσκοι μου έχουν σύνδεση SATA. Όμως είχα εγκαταστήσει τους Drivers κατά το φορμάτ.

Γιατί συνέβει αυτό?

Πως θα βρω και τον 2ο δίσκο?

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν επειδή δεν πολύξέρω από BIOS άκου αναλυτικά:

Κατά την εκκίνηση βγάζει μια μαύρη οθόνη πριν μπει στα windows με τα στοιχεία του hardware και εκεί εντοπίζει μόνο τον ένα.

Στα ΒΙΟΣ στην κύρια οθόνη λέει Master IDE : Not detected KAI Slave IDE : Not detected

ΟΜΩΣ στο ΒΟΟΤ PRIORITY εντοπίζει τον έναν.

Δημοσ.

Είναι εύκολο να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος?

Πώς θα ξέρω σε ποιον είναι ο δίσκος και όταν λες να τον σβήσω τι εννοείς??

-----Προστέθηκε 28/10/2008 στις 07 : 26 : 20-----

Άντε ρε παιδιά ας βοηθήσει κάποιος...

Δημοσ.

Εγώ όταν χάνω τους κάποιον από τους δίσκους μου sata σβήνω τον υπολογιστή και βάζω - βγάζω το βύσμα sata αλλά και της τροφοδοσίας από το δίσκο. Μέχρι στιγμής το κόλπο δουλεύει 100% πάντα.

Χτές έχασα ένα δίσκο 500 γίγα γεμάτο με ταινείες που δεν είχα πάρει back up. Έκανα κάνα δύο επανεκινήσεις και τίποτα. Εφάρμοσα το κόλπο με τα βύσματα αφού έσβησα τον υπολογιστή και τώρα είναι μια χαρά.

Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό με τους sata ή αν είναι πρόβλημα μόνο δικό μου..

katerina_a_86 δοκίμασε αυτό που κάνω. Δεν νομίζω να έχεις να χάσεις κάτι. Και είναι ότι ποιό απλό.

Καλή επιτυχία.

Δημοσ.
Είναι εύκολο να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος?

Πώς θα ξέρω σε ποιον είναι ο δίσκος και όταν λες να τον σβήσω τι εννοείς??

-----Προστέθηκε 28/10/2008 στις 07 : 26 : 20-----

Άντε ρε παιδιά ας βοηθήσει κάποιος...

το που είναι ο δίσκος θα το καταλάβεις απο το καλώδιο πάνω στο οποίο είναι συνδεδεμένος (ίσως μαζί με κάποια άλλη συσκευή)

εγώ παλιά έκανα το εξής και έπιασε και για αυτό στο προτείνω:

ο υπολογιστής μου (δεξί κλίκ)--> ιδιότητες --> Υλικό --> Διαχείριση συσκεύων και εκεί έσβησα τους τον ελενγκτή IDE πάνω στον οποίο ήταν ο δίσκος. Μετά με ένα reboot όλα ήταν οκ!

δεν ξέρω αν κάνει για την περίπτωση σου γιατί είπες και κάτι για drivers που μπλέκει την κατάσταση.

δοκίμασε και αυτό που λέει ο wert λογικό ακούγεται ;)

Δημοσ.

* κόλλημα shutdown μετά από φορμάτ - πιθανή ένδειξη ότι ο δίσκος δεν πάει καλά (μπορεί κάλλιστα να σημαίνει ότι ο δίσκος δεν τροφοδοτείται, ή δεν δίνει σήμα στην μητρική)

* μη εύρεση δίσκου κατά "το listing των συσκευών από το BIOS" - ακόμη μία πιθανή ένδειξη ότι ο δίσκος δεν πάει καθόλου καλά (ΑΝ δεν είναι θέμα συνδέσεων που είπαμε)

* "The Bios did not initiaze" - είναι μήνυμα από το BIOS του SATA controller (όχι το BIOS της μητρικής), όπερ και σημαίνει ότι απλά ο controller δεν...νιώθει δίσκο πάνω του ( = πάπαλα ο δίσκος / πρόβλημα συνδέσεων/ μη σωστή ρύθμιση μέσα από το BIOS της μητρικής)

* γύρισμα του BIOS σε default settings (εξ' ου και φιγουράρισμα του floppy πρώτου στην boot list) META από κλείσιμο κουμπιού τροφοδοτικού - ένδειξη πεθαμένης μπαταρίας μητρικής

* ...ΔΕΝ "έχουν driver" οι μητρικές

* "Master IDE : Not detected KAI Slave IDE : Not detected" - καθόλου περίεργο αφού μιλάμε για δίσκους SATA (δεν θυμάμαι εάν φαίνονται κατά το "BIOS listing" οι SATA, εάν οριστούν να φάινονται ως IDE από το BIOS)

* "ΟΜΩΣ στο ΒΟΟΤ PRIORITY εντοπίζει τον έναν" - ΑΥΤΟ δεν είναι ενθαρρυντικό για τον άλλον. Δοκίμασε να τον συνδέσεις με τα καλώδια του πρώτου.

* "σβήσε απο την διαχείριση συσκευών τον ελενγκτή IDE στον οποίον είναι ο δίσκος" - πολύ άκυρο...(εδώ λέμε δεν τον βλέπει καν το BIOS)

* "Πώς θα ξέρω σε ποιον είναι ο δίσκος και όταν λες να τον σβήσω τι εννοείς?? " - ασ' το ΤΕΛΕΙΩΣ αυτό...

* wert , έχεις πρόβλημα είτε με την τροφοδοσία, είτε με τις συνδέσεις (είτε τροφοδοσίας, είτε σήματος) , είτε με "τη μητρική".

Το λιγότερο που "οφείλεις" να κάνεις, είναι σύντομα να αντιγράψεις τα πιό σημαντικά σου αρχεία από αυτό τον δίσκο, γιατί όταν παέι πολλές φορές η στάμνα στη βρύση....

(μετά θα τρέχεις για recovery και ΑΝ)

Δημοσ.

* wert , έχεις πρόβλημα είτε με την τροφοδοσία, είτε με τις συνδέσεις (είτε τροφοδοσίας, είτε σήματος) , είτε με "τη μητρική".

Το λιγότερο που "οφείλεις" να κάνεις, είναι σύντομα να αντιγράψεις τα πιό σημαντικά σου αρχεία από αυτό τον δίσκο, γιατί όταν παέι πολλές φορές η στάμνα στη βρύση....

(μετά θα τρέχεις για recovery και ΑΝ)

Γεγονός ότι έχω κάπου πρόβλημα αλλά δεν το έχω εντοπίσει ακριβώς ακόμη. :-)

Ο 500άρις ήταν η πρώτη φορά που μου έκανε πλάκα. Συνήθως την κάνει ο δίσκος με τα windows και δεν ξεκινάνε καν ;) 300άρις αυτός.

Δημοσ.

Εγώ το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να πάω σε pc κάποιου άλλου, ή σε μία εξωτερική θήκα sata, να δοκιμάσω τον δίσκο. Αν κι εκεί δεν τον δει κλάφτον.

Δημοσ.

1ον) Δοκίμασε να συνδέσεις αυτόν που δεν βλέπει με το σατοκαλώδιο αυτουνού που βλέπει(μπορεί να είναι θέμα καλωδίου sata.Θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις με κάποιο άλλο καλώδιο sata αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν αυτό θα δουλεύει γιατί για παράδειγμα είχα πάρει καινούρια μητρική και μετά από σπασήματα πολλά που μια δε μου έβλεπε τους σκληρούς και την άλλη δεν μου έκανε format τελικά έφταιγαν και τα 2 καλώδια της μητρικής! Για αυτό σου λέω χρησιμοποίησε του αλλου σκληρού το καλώδιο που ξέρουμε ότι στάνταρ δουλεύει).

2ον) Μπορεί να τα έπεξε η θύρα sata της μητρικής για αυτό δοκίμασε στην θύρα που βλέπει τον άλλον(και σε αυτήν την περίπτωση πας για rma μητρικής άμα θες!).

3ον) Πήγαινε: my computer->Manage->Disc Management και δες αν τον βλέπει εκεί και κάνε δεξί κλικ και format στον δίσκο που εμφανίζει με μαύρη γραμμή(στους sata χρειάζεται αυτό για να τους δουν τα windows)(επίσης να ξέρεις ότι άμα έχεις κάτι στον σκληρό σου, με αυτήν την διαδικασία θα σβηστούν όλα για αυτό κάντο σαν τελευταία λύση το format...απλά πήγαινε και δες αν τουλ στον βλέπει και μην κάνεις format).

κ 4ον)Στο τέλος αν μετά από όλα αυτά έχουμε μηδέν εις το πηλίκον, τότε δοκίμασέ τον σε έναν άλλο υπολογιστή σαν master αν τον βλέπει, ειδάλλως σαν slave και πάλι αν τον βλέπει, πάρε ότι θέλεις από μέσα και μετα κλάφτονε!

Αυτά!

Δημοσ.

1ον) + 2)ον

* "ΟΜΩΣ στο ΒΟΟΤ PRIORITY εντοπίζει τον έναν" - ΑΥΤΟ δεν είναι ενθαρρυντικό για τον άλλον. Δοκίμασε να τον συνδέσεις με τα καλώδια του πρώτου.

3)ον

* "σβήσε απο την διαχείριση συσκευών τον ελενγκτή IDE στον οποίον είναι ο δίσκος" - πολύ άκυρο...(εδώ λέμε δεν τον βλέπει καν το BIOS)

4)ον

"ωραία" συμβουλή...

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά υπάρχουν εξελίξεις:

Καταρχάς ο δίσκος είναι υγιής και είναι θέμα είτε συνδεσιμότητας είτε λογισμικού.

(Αυτό το διαπίστωσα ως εξής:Έχω ένα bootable cd με linux με το οποίο ο δίσκος εντοπιζόνταν και λειτουργησε κανονικά)

Μετά το πρώτο post που έγραψα έκανα μια επανεκκίνηση και έβλεπε και τους δύο δίσκους.

Αυτό φαινόταν στην μαύρη οθόνη με το hardware στην αρχή.Στα bios κλάσσικά κανέναν εκτος από to boot priority που έβλεπε τον έναν.ΟΜΩΣ αν και έβλεπε και τους δύο,ενώ φορτωνε τα windows με την κλασσική εικόνα,μόλις πηγαινε να μπει στα windows η οθόνη γινόταν μαύρη και έμενε εκεί.

Έκανα ότι μπορούσα να σκεφτώ και έφτασα και ένα βήμα ακόμα και από φορμάτ αλλά ακόμα και αυτό κολλούσε σε ένα σημείο κατά τον εντοπισμό του προβληματικού δίσκου οπότε δεν έκανα.

Τελικά άνοιξα το κουτί και αποσύνδεσα τον προβληματικό με αποτέλεσμα το loading των windows να γίνει κανονικά και να γράφω τώρα αυτό το post.

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει.Είναι κουφό εντελως.

-----Προστέθηκε 29/10/2008 στις 12 : 49 : 46-----

Εγώ όταν χάνω τους κάποιον από τους δίσκους μου sata σβήνω τον υπολογιστή και βάζω - βγάζω το βύσμα sata αλλά και της τροφοδοσίας από το δίσκο. Μέχρι στιγμής το κόλπο δουλεύει 100% πάντα.

Χτές έχασα ένα δίσκο 500 γίγα γεμάτο με ταινείες που δεν είχα πάρει back up. Έκανα κάνα δύο επανεκινήσεις και τίποτα. Εφάρμοσα το κόλπο με τα βύσματα αφού έσβησα τον υπολογιστή και τώρα είναι μια χαρά.

Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό με τους sata ή αν είναι πρόβλημα μόνο δικό μου..

katerina_a_86 δοκίμασε αυτό που κάνω. Δεν νομίζω να έχεις να χάσεις κάτι. Και είναι ότι ποιό απλό.

Καλή επιτυχία.

Κοίτα γνωστό το κόλπο με τα βύσματα και τις αλχημίες αλλά δεν είναι κατάσταση αυτή.Δεν είναι λύση να ανοίγεις το κουτί κάθε 2 μέρες γιατί στο τελος θα γίνει η ζημιά και θα ψάχνεσαι.Επίσης μιλάμε για υπολογιστή και όχι αυτοκίνητο...

-----Προστέθηκε 29/10/2008 στις 01 : 54 : 08-----

Μόλις δοκίμασα και με άλλο καλώδιο SATA.Έκλεισα την τροφοδοσία,αντικατέστησα το καλώδιο του προβληματικού δίσκου με ένα άλλο,άνοιξα τον υπολογιστή,άρχισε να φορτώνει και λίγο πριν μπει στα windows κόλλησε σε μαύρη οθόνη.Είμαι σε απόγνωση,μέχρι προχθές ήταν μια χαρά,τι έπαθε ξαφνικά???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...