Sleepless_007 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Αγαπητοί λάτρεις της εικόνας και του ήχου θα ήθελα την βοήθειά σας. Σήμερα καθένας μας μπορεί να βρει τα πάντα από ταινίες ρομαντικές και ερωτικές μέχρι τρόμου και φαντασίας. Θα ήθελα,όμως, να μου προτείνεται κάποιες διαφορετικές ταινίες με τέτοιο χαρακτήρα: 1)άνθρωποι που ξεκινώντας από το τίποτα και τελικά πετυχαίνουν τους στόχους τους. 2)ταινίες που κρύβουν βαθύτερα νοήματα και έχουν το μυαλό σε εγρήγορση. τέλος, να βασίζονται στον αλήθινο κόσμο,ζωή του ανθρώπου δηλαδή όχι φαντασία. Αυτές είναι οι βάσεις, περιμένω τις προτάσεις σας στηριγμένες πάνω σε αυτές τις βάσεις αναμειγμένες με οποιδήποτε συναισθηματικό στοιχείο.
imr Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 The pursuit of happiness (2006) http://www.imdb.com/title/tt0454921/ Αν καταλαβα καλα σε καλυπτει 100% Παρα πολυ καλη ταινια,αρκετα συναισθηματικη/συγκινητικη βεβαια
rodi Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Εμένα αυτή τη στιγμή μου έρχεται στο μυαλό το The Aviator του Scorsese. Λίγο παλιά ταινία αλλά μου είχε κάνει εντύπωση τότε. Πιθανόν να την έχεις δει ήδη βέβαια.
andrip Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 φαντάζομαι δε χρειάζετε καν να αναφέρω το forest gump για την πρώτη κατηγορία αλλα και για τη δεύτερη! για βαθύτερο νόημα όπως λές θα προτείνω το mist το οποίο είναι καταπληκτική ταινία αρκεί να καταλάβεις το νόημα
Moderators Praetorian Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Στην πρώτη κατηγορία. Scarface Στην δεύτερη: The life of David Gale
punky Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 2)ταινίες που κρύβουν βαθύτερα νοήματα και έχουν το μυαλό σε εγρήγορση. Naked, του Mike Leigh 1)άνθρωποι που ξεκινώντας από το τίποτα και τελικά πετυχαίνουν τους στόχους τους. Fear & Loathing in Las Vegas, αν δέχεσαι ως στόχο ζωής το να δοκιμάσεις κάθε ντρόγκα μέσα σε λίγες μέρες.
livewire Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Ιησούς, ο Ναζωραίος, παίζει και στις δυο κατηγορίες.
punky Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Ιησούς, ο Ναζωραίος,παίζει και στις δυο κατηγορίες. I think not: τέλος, να βασίζονται στον αλήθινο κόσμο,ζωή του ανθρώπου δηλαδή όχι φαντασία.
arxaggelos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 1)άνθρωποι που ξεκινώντας από το τίποτα και τελικά πετυχαίνουν τους στόχους τους. Citizen Kane. Λιγάκι "δύσκολο" αλλά αξεπέραστο. Επίσης το "There will be blood", για να υποκλιθείς στον Daniel Day Lewis που κρατάει ολομόναχος την ταινία. 2)ταινίες που κρύβουν βαθύτερα νοήματα και έχουν το μυαλό σε εγρήγορση.τέλος, να βασίζονται στον αλήθινο κόσμο,ζωή του ανθρώπου δηλαδή όχι φαντασία American Beauty. Ίσως η μόνη ως τώρα ταινία που σκέφτηκα σοβαρά να κόψω εισητήριο και για την αμέσως επόμενη προβολή...
Sleepless_007 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Παιδιά πολύ καλές οι ταινίες που έχετε προτείνει έως τώρα και είναι και μια ευκαιρία για όλους μας να ξεφύγουμε λίγο από το κλασσικό, συναρπαστικό "Hollywood" στυλ. Συνεχίστε...
Garnele Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 House of Sand and Fog απλά εξαιρετική και συν τοις άλλοις, παίζει και ο θεός Κινγκσλεη. Wristcutters: A Love Story Ξενέρωτο τέλος αλλά την αγαπώ. Auf der anderen Seite ελληνικός τίτλος: στην άκρη του ουρανού (οιτρισμεγιστοιμαλάκεσμεταφραστες) - και κάπου την έχω ξαναπροτείνει νομίζω
washcloud Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 1)άνθρωποι που ξεκινώντας από το τίποτα και τελικά πετυχαίνουν τους στόχους τους νομίζω πως ΕΙΝΑΙ μέσα : Field of Dreams 1989 (O Ξυπόλυτος Τζο) ...φαίνεται "αμερικανιά" εξ' αρχής, συνεχίζει κατά την πορεία να φαίνεται αμερικανιά, και μπορεί να τελειώσει και να έχεις ακόμη την αίσθηση ότι ληταν αμερικανιά,,,ίσως επειδή ΕΙΝΑΙ αμερικανιά! Πώς θα μπορούσε να μην ήταν, έχοντας κεντρικούς άξονες α)τον Κέβιν Κόστνερ β)το baseball ...AΛΛΑ αν την δεις και μια δεύτερη φορά, ίσως δεις τις κρυφές χάρες που είδα και 'γω. Και ίσως σε αγγίξει όπως άγγιξε και 'μενα. Δε μιλάμε σε καμμία περίπτωση για ταινία που "ταρακούνησε συθέμελα" την παγκόσμια φιλμογραφία, αλλά είναι ταινία που έχει ίσως την καλύτερη παρουσία του Costner, στο cast έχει έναν James Earl Johnes, έναν Ray Liotta, και ω ! ...έναν Burt Lancaster ;! χμμμμμ, είναι μεταφορά από βιβλίο, και κάθε φορά με κάνει να ξεχνάω στο τέλος ότι είναι Χόλυγουντ, με αφήνει μ' ένα αίσθημα αισιοδοξίας και τρυφερότητας, και την θυμάμαι με αγάπη... ************************************************ * * * * 2)ταινίες που κρύβουν βαθύτερα νοήματα και έχουν το μυαλό σε εγρήγορση.τέλος, να βασίζονται στον αλήθινο κόσμο,ζωή του ανθρώπου δηλαδή όχι φαντασία ..δεν ξέρω τί ακριβώς εννοείς με το "εγρήγορση"- το ενδιαφέρον όμως ΤΟ κρατάει, το "βαθύτερο νόημα" είναι ΤΕΛΕΙΩΣ...διάχυτο, και...βασίζεται στον αληθινό (αμερικανικό, αρχές έως μέσα+ του 20ου αιώνα) κόσμο και στον "άνθρωπο" allright... : Birdman of Alcatraz 1962 (Ο Βαρυποινίτης Του Αλκατράζ) ...ταινία "πολύ δυνατή", προτάθηκε για 4 Oscar (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) με "την καλύτερη" (υποβλητικότατη και στιβαρότατη) ερμηνεία του Burt Lancaster, εξαίσιο "φίλμινγκ" (ασπρόμαυρη) (John Frankenheimer), με την παρουσία του "δικού μας " Telly Savalas (o γνωστός στους παλαιότερους, "Κότζακ"), ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, και ένας "ύμνος στην δίψα του ανθρώπου για ζωή" - ...έστω κι αν ΕΙΝΑΙ a little bit too "dramatised"... 2 ταινίες, στο πνεύμα ελπίζω αυτών που ζήτησες, και που προσωπικά θα πρότεινα στον οποιονδήποτε να δει έστω μία φορά στη ζωή του... *(καλά, την πρώτη όπως είπα, ίσως να την εκτιμήσει κι αλλιώς άμα την δει και δεύτερη φορά... )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.